Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Ömer Faruk Öztürk

Üye
  • Toplam İleti

    21
  • Katılım

  • Son ziyaret

İletiler, Ömer Faruk Öztürk tarafından oluşturuldu

  1.  

    Bundan önce bi tane daha düşmüştü. Onun fiyatı 112,500 tl idi ve bi hafta sonra ilandan kalktı, artık mondeoyu tercih edenlerin sayısı çoğaldı :)

     

    Geçen hafta bayidede iki kişiyi mondeolarını teslim alırken gördüm  :yeah:

    • Beğen 1
  2. @Ömer Faruk Öztürk,  Rekabet iyidir, özellikle bizim sektörde. Öncelikle son kullanıcı pozitif olarak etkilenir, sonrasında da biz (yani sektör çalışanları) gaza gelir, daha bir canla - başla + eğlenerek işini yapar.  Malı dandik, fiyatı yanlış veya ürününün arkasında durmayan marka var ise ... eh onlar da doğal olarak kan kaybeder. 

     

    Sonuç : Yoğurdu ekşi olmayan pazarcı rekabetten korkar mı?  

     

    Keşke 70 binim olsada bu rekabette size destek verebilsem :)

    • Beğen 1
  3. Bu sene Ford'un Türkiyede patlama yaptığı bir yıl olacak muhtemelen :) Bu teknik verilere/donanıma ve fiyatlara göre Focus'un dizel otomatik versiyonu, segmentinde satis rakamı olarak en üste çıkmasi gerekir. ( müsteriler bilincli olursa tabi :) )

    Ayrıca bu reklam, reklam savaşı başlatır hocam başta vw ile :)

  4. Hemşerim, biz de ikinci el düşünüyorduk piyasa araştırmamız bizi sıfır araç almaya yönlendirdi. Ben sıfır yeni focus fiyatlarına bir bak derim. Yalnız araştırırken sadece Kastamonu'daki bayiye bağlı kalma, Bolu, Kocaeli, Düzce vs. bütün bayilerden fiyat al. Hakkında hayırlısı olsun..

    Sartlari fazla zorlamayalim diyoruz abi simdilik sifir arac alip :) bi kaç bayiyle konuştuk fiyatlar bize yüksek geldi biraz. Maddiyat el verse dediginiz daha mantikli tabiki. Simdilik ikinci el ile yetinelim ama biz :)

    Kardesim 45 verip 4 yasinda araba almaktan sa 50 ver sifir trend x al. 3yil garantisi de olur. Makyajlı haliyle daha güzel bir focus almis olursun. Tabi aradaki 5.000 tl önemli ancak 4 yas var onuda unutma. Ve boyası falani filani da yok.attachicon.gifScreenshot_2015-03-10-14-58-45.png

    Sonuna kadar haklisin abi, ama aradi fiyat farki simdilik bizim dengeleri bozuyor biraz :)
  5. http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-boyasiz-hatasiz-2011-titanium-son-fiyat-200509209/detay

    F3 olmak zorunda mı?

    Atiker LPG F3 için çok uygun mu?

    Boya önemli değil ama,neden boya yapılmış bunu öğrenin.

     

    Hocam sattığımız araçta mk2 focus'tu bu sefer biraz değişiklik olsun :)

    Atiker konusunda forumda okuduğum kadarıyla beğenenler de var uzak dur diyenlerde. Düşününce/Araştırınca biraz sıkıntılı bi durum aslında Lpg'nin Atiker marka olması haklısınız  :wacko:

     

    Kardeş ben olsam bu arabayı kesinlikle almam 1.Renginden dolayı.2.Atiger tüpünden dolayı.3 KM bana göre çok.boyalı parçalarına bir şey diyemiyeceğim görmediğim için.45 bine yakın paraya modeli yüksek şöyle beyaz .tüp önemli değil.düşük km bir focus bulabilirsin şöyle caddeye çıkınca herkes sana baksın.

     

    Abi rengi biraz sıkıntılı dediğiniz gibi evet, beyaz bakıyorduk aslında bizde. Bu fiyatlara Beyaz Plus paket pek bulamadık açıkcası temiz. Tüp olmasa da olur aldıktan sonra duruma göre kendimiz taktırsakta olur bildiğimiz bi ustaya.  Atikerin de çok iyi olduğu söylenemez evet.  :wacko:

    En iyisi fazla acele etmemek :)

    • Beğen 2
  6. İyi akşamlar arkadaşlar, abime araç alma arifesindeyiz, astra mı focus mu diye yine forumda konuşmuştuk. Yorumda bulunan arkadaşlarında yardımıyla kendisini Focus almaya ikna ettim :) 1.6 Ti-VCT Style Plus paket düşünüyoruz. Aşağıda linkini verdiğim araç denk geldi, araç hoşumuza gitti sizce fiyat olarak ve genel olarak araç nasıl ?

     

    45 bin tl'nin altında bi fiyata alabileceğiz gibi aracı, ilan açıklamasında yazılan boyalı parçalarda tamponlar.

     

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-ford-focus-style-lpg-temiz-bir-zrzc-202439467/detay

    • Beğen 1
  7. Bunu anlatmaya çalışmıştım. :)  Hâlâ 1.0  motor deyince bu çeker mi diye düşünenler varmış gençler arasında. Babam olsa yadırgamazdım da...

     Hocam düz yolda binmediğim halde 1.0 turbolu araç 1.6 atmosferik araçtan daha iyi gider diyebilirim tabi ki onda şüphe yok ama köy şartlarında dik yokuşlardaki dolu bir arabanın performansından süpheliydim açıkcası onuda yakup bey açıklamış sağolsun :)

  8. Zorluktan kastın fazla yakıt tüketimi ise kısmen haklısın. EB, lpg ye göre biraz fazla yakacaktır. Ancak çok üzeceğini sanmıyorum.

    Ha yok performansı kastediyorsan, o zaman sadece tipine bakarak araç almalısın. :)

    Hocam tipine bakarak alsam bende astra derdim muhtemelen :) en iyisi 1.0 ecoboostu deneyip karar vermek suan bizim icin, benzinli olmasi ve yakitinin o kadarda fazla olmamasi buyuk bir avantaj bizim icin, deneyip yokuslardada performansina bakip karar verecegiz artik :) tesekkurler yorumunuz icin
  9. Ön yargılı ve herşeye cevabınız varsa buraya niye geldiniz onu anlamadım. O zaman sadece lpg'deyin :)

    Astra daha güzel ama yavaş ve müsrif ama bunlar Focus'a göre çünkü daha hafif.

    Yol tutuş olarak falan fark hissetmezsiniz Astra'da çok iyi.

    İkisi arasında tartışacak pek bir şey yok bana göre.

    Yineliyorum 1.0 varken ikiside gereksiz.

     

    Hocam forumu uzun süredir takip ettiğimden dolayı, focusla ilgili az çok bilgiye sahibim, benimde istediğim ve çok beğendiğim bir araba. Astra istediklerinden dolayı forumda ikisinide kullanan vardır ve birbirlerine karşı olan + ve - yönlerini yazarlar diye yazdım bende, çünkü astrayla ilgili bi bilgiye sahip değilim. Nitekim ikisinide kullanan arkadaşlar yorumlarını yaptılar. Benim içinde faydalı yorumlar oldu. 1.0 seçeneğide kafama yatmaya başladı siz böyle söyleyince onada bakıcam hocam sağolun :)

    Dağ tepe gezecek lpg'li araç inan daha fazla sıkıntı yaşatacaktır.

    1.0'la kuruş hesabı yaparsan 30-35 kuruşu görmek mümkün olabilir,maks. 13 kuruş için arabanın canına lpg ile okumaya değmez bence.

     

    Haklısınız hocam. bu 1.0 olayı kafama yatmaya başladı, 1.0 ecoboost motoruda araştırıcam ve test etmeye çalışıcam :)

  10.  

    Kastamonuda yaşıyoruz, hafta sonlarıda sık sık çevre ilçelere falan gezmeye gidiyoruz, her taraf dağ tepe yakup hocam 1.0 zorluk yaşatmasın :)

    Bide şuan altımızda bulunan 2001 ghia focus 22 kuruş yakıyor lpg de şehir içinde. EcoBoost biraz daha fazla yakacaktır muhtemelen :)

    Sürüş keyfi ,benzin lpg avantajı , kışın ısınmak bilmez kısımlarına katılmasam da sık sık vites değişme kısmına hak veriyorum,istanbul trafiğinde çok ahh çektiğim olabiliyor ama düz vitesin de ayrı bir güzelliği var :) ( Lpg'nin çıkartabileceği sıkıntıları da ,zırt pırt bakım yaptırma gereği doğabileceğini de hesaba katmanızı tavsiye ederim :)

     

    bide bütçe meselesi hocam  :) toplamda kayıt masraflarıyla 47 bin harcayabiliyoruz arabaya. Focusun lpg ile uyumlu olduğu okudum ve dinledim aslında hocam, bu forumu uzun üredir takip ediyorum. Focus hastasıyımdır ayrıca  :)  ama astrayla ilgili bir bilgim yok malesef, abim illa astra diyor zaten, yoksa bana alınıyo olsa araba her zaman Focus  :)

  11. Yok Ömer, en ufak bir sıkıntım olmadı PS den, evin ikinci aracı ( eşimin) idi.Polo dsg ile değiştirdik, tamamen keyfe keder oldu yani..

     

    Anladım hocam çok teşekkür ederim yorumunuz için

    Yol tutuş konusunda aralarında uçurum farklar yok, atıyorum biri 90la virajı rahat dönerken diğeri bu limiti 95'e çıkartıyor. (Tamamen farazi veriler bu hızlar, örnek olsun diye yazdım)

    O konuda ikiside normal kullanıcıyı tatmin eder lakin sürüş zevki için Focus kesinlikle daha önde benim gözümde ve deneyimimde. Gerek hızlanması, gerek vites geçişleri, gerekse direksiyon tepkileri araç sürmekten zevk alan birini daha çok tatmin eder (bence)

     

    Bizim gibi gençler için Focus diyorsunuz yani :) teşekkürler yorumlarınız için

    • Beğen 1
  12. Astra daha ağır kanlı bir araç, özellikle atmosferik motorda Focus kadar atik olmadığını hissetmiştim ben.

    Astra için en azından 1.4t seçeneğine bakmakta fayda var ileride bıkkınlık yaşatmaz.

    Focus' ta buna karşılık en azından 1.0eb olsa fena olmaz ama sonuç olarak ikiside güzel ve iyi araçlar motor ve/veya donanım dışında keşke yaşatmazlar.

     

    Hocam siz ikisinide kullandınız heralde, Focusun çok daha iyi yol tuttuğunu ve astradan genel olarak daha iyi bi araba olduğunu düşünüyorum. Yol tutuşu ve keyif bakımından yorumunuz nedir ? teşekkür ederim yorumunuz için bu arada

    Yardımcı olursa diye, focus dizel ve PS kullandım, bir sıkıntı yaşamadığım gibi keyif aldım..

     

    Ufak tefek sıkıntı yaşadınız heralde abi :) ama otomatik vites ile ilgiliydi muhtemelen sıkıntınız

    Kesinlikle ve kesinlikle focus

    Opel kullanicisiyim an itibariyle ama keşke focusumu satmayaydim :(

     

    Abi zahmet olmazsa kısaca bunun sebebini söyleyebilirmisiniz ?

  13. Yakın bir arkadaşıma tourneo courier 1.5 75 ps delux aldık. Araç gerekten beklentilerimizi fazlasıyla karşıladı. Yol tutuşu olarak binek bir arabadan farksız. Motor çok sessiz, benzinli araçlardaki gibi. İnsana güven veren konforlu bir araba. Aracı alırken test aracı olmadığından 75 ps bu araba için yeterlimi diye çok düşündük fakat aracın gidişi 90 ps lik connecte çok yakın. Kısacası connecte göre konforu ve yakıtı çok daha iyi. almayı düşünenlerin tereddüt bile etmemesi gerekir..

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.