Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Samet Mumcu

Üye
  • Toplam İleti

    31
  • Katılım

  • Son ziyaret

İletiler, Samet Mumcu tarafından oluşturuldu

  1. Bu forum madem sevgi ve saygı yeri bende saygılı bir şekilde düşüncelerimi aktarayım abilerime...

    Plakam hakkında düşüncesini belirten abim ben orada plakayı hiç vurgulamazken yaptığım işlemler ile plakanın hiç bir alakası yokken çıkıp ne olur takmayın diye eleştiri yapıyorsun. Tek sözüm "gereksiz eleştiri gizli hayranlıktır " der düşüncemi ifade ederim. Diğer abilerim hakkında yazmak istemiyorum herkes kendine göre yazdığı için sorun yok. Benim amacımda kimseyi kırıp moral bozmak değil. Herkese iyi forumlar....

    Objektif olduğu sürece sorun yok . Burası bir forum platformu eleştiriye açık degilseniz burada bulunmanızın gayesi nedir? Sizden ispat istemiyoruz bu aracın nerelere gelebileceğini bilen insanlarız yukarıda servetini usenmeden yazdığı yazıyı okumanizi öneririm 

    Sizin bildiğinizden tereddüt duyarım [emoji6]

     

    Stage-1 veya 2 de soylediginiz kadar donanimla arabanizda boyle 150ps-160ps guc alabilmeniz bana pek mumkun gorunmedi. Hele ki downpipe ve duz boru ile... Olcum yapildi mi? Yapilmadiysa Dr. Ecu da guzel bir dyno var cikip baktirmanizi oneririm. Hissiyatla veya yazilimci abinizin size soyledikleriyle bu gemi yurumez. 150-160ps diyince siz zaten muallak bir deger oldugu ve muhtemel yazilimcinin verdigi bilgi oldugu tahmin edilebiliyor.

     

    Simdi gel gelelim nedenlere niyelere. Egerki downpipe 60mm den buyuk baslayip 60mm ile bitiyorsa ve duz borunuz 60mm ise 160ps icin 10mm fazla bir kesit olmus. Egsoz basincini kabettiginiz an flow bozulur ve turbonuz gerekli basinci uretmez. Ki zaten bu olculerde kaybettiginiz gayet asikar. Aracinizla log alip manifold basincini kontrol edin. Eger ki 1.8Bar peak 1.6Bar devamli gormuyorsaniz arabaniz bu gucte degil demektir. Bu donanimla 1.6 peak 1.3-4 devamli goruyor olmalisiniz ki bu da yaklasik size en iyi ihtimalle 130-135bg saglar. Su anki halinde temposuz giderken gaza yuklendiginizde eskiye nazaran daha gec toparliyor bile olabilir. Yukarida soylediklerimi gayet kolay dyno uzerinde (aman diyim dynojet olanlarda degil, yuklu dynolarda) dogrulayabilirsiniz.

     

    Dusuk devirlerdeki basinc kaybindan dolayi normal kullanimdaki yakitiniz muhtemelen %10-20 oraninda artacaktir bu arada.

     

    Egsoz basincini kazansaniz dahi turbo ve enjektorlerle oynamadan, intercooler buyutmeden, yakit katkisi kullanmadan alabileceginiz max guc 140hp 310nm guc. Ki bu Istanbulda deniz seviyesinde oldugunuz icin ulasabileceginiz deger. Ankaraya gelseniz bundan 10bg daha duser mesela.

     

    Hevesle girdigin isten psikolojik olarak kazancla cikmissin, kusura bakma firca atma laf soyleme amacli yazmiyorum. Dogru yolu bul yanlis yapma demek istiyorum.

     

    Bu işlere yeni bulaşıyorum abi fazla prof. Değilim fakat ilişki kurduğum insanlar bu işler içinde zaman harcamış bişeler kurcalamış insanlar. Senin yorumuna saygım sonsuz. Bazı abiler gibi atma tutma değilde tecrübeni aktardın teşekkür ederim

    Plaka konusunda ben yorum yapmıştım. Ne yapayım, koskoca resim koymuşsun. Ben 15 gün önce benim yıkamacımla yapmıştım aynı tartışmayı. O da plaka işine girmiş. "Plakanızı alıyoruz, mühürlü yeni app plaka ile değiştiriyoruz" diyor. 15-20 örnek var, yazı fontlarının %80'i bu şekilde. Dedim ne oluyoruz, bu isyan ondandır [emoji4] 

    Önceki fikrimde de sabitim. Bu font 7 karakter için uygun, 8 karakter olunca plakanın içine zorla sığdırılmış gibi duruyor.

     

     

    palaka.jpg

    987f03ee6473576fd4452c0d6375b699.jpg987f03ee6473576fd4452c0d6375b699.jpg

    Ben karmaşık yada okuma güçlüğü çekmedim yada çekeni görmedim plakada

    • Beğen 1
  2. Arkadaşlar abiler ben burada kimseye bişe kanıtlamak yada yalan söylemek için konu paylaşmadım. Burada yapmış olduğum değişiklikleri paylaştım fakat bazı kişiler olayı farklı boyuta taşıma çabasında. Yapmayın yaşınıza saygım var

    Biri çıkar ne olur bu plakayı takma der biri çıkar ecoboost motorumu koydun abartı der. Yorumlara saygım var ama yani bu kadar cürretkar olmazsa sevinirim

  3. 1 dakika önce, Murat Kavuk said:

    Arka plakayı nasıl güzelleştiririm diye düşündüğümden, ben plakaya takıldım. Ne olur şu plakaları alıp takmayın. Rakamlar ve harfler birbirine karışıyor. Belli ki standart dışı. Bence estetik de değil.

     

    Yaklaşık 2 senedir bu plakaları kullanıyorum. Beşiktaş baskı App diye geçiyor. Mühürlü ve sıkınıtısız. Onlarca çevirmeye girdim hiç bir memurda bu plaka neden böyle demedi mühürlü olduğu için. Bence en güzel plaka bu font plaka 

  4. Arkadaşlar yakın zamanda araca yaptığım işlemleri paylaşmıştım fakat bazı abilerimiz beni bozsa da yeni işlemlerimi sizlerle paylaşmak istedim.

    Kat iptali

    Custom Downpipe

    60 lık krom düz boru

    BetMap yazılım 

     

    Bu uygulamar sonucunda 150-160 ps arası güç aldık. İşlemler öncesin deki ve sonrasındaki focus çok farklı oldu. 2.ve 3. vites aşrı değişti. yüksek viteslerde ki ara hızlanmalar baya tatminkar oldu ve yakıt ta gözle görülür bir artma görmedim hatta azalma var gibi. uzun zamanlı izlenimlerimi tekrar sizlere aktaracağım..

    Ve aracımın içini biraz daha güzelleştirdim. Onları da ilerleyen zamanlarda ilgili bölüme konu açarak sizlerle paylaşacağım.

     

     

     

    4b5b9ed22667e44af1048765f8e12bd0.jpg
  5. Herkese iyi günler. 

    Geçtiğimiz günlerde aracıma yazılım attıracağım için kat. içini boşalttırdım ve susturucu yerine aynı boru çapında (60mm) krom boru koydurdum. Fakat ses beklentimden az oldu ama yine de iyi gibi. Sesin biraz daha artması ve homurdanması için ne yapmam gerekiyor ? ve yazılımdan sonra ses de değişiklik olur mu ?

  6. Aracımın görünüşünü değiştirmek için böyle bir uygulama yapmaya karar verdim. Yapmışken bide App olsun dedim. İyi kötü yorumlarınız bekliyorum.

     

    Aracımın eski hali.

     

    sxKv8TB.jpg

     

    DMBKZC0.jpg

     

    Buda yeni hali. Kusura bakmayın foto. çekecek fırsat olmadı.

     

    YX7vsxK.jpg

     

    kJ9tMgW.jpg

     

    QKr8j3n.jpg

     

    kAifBmB.jpg

     

    Bunlarda bonus  ^_^ 

     

    UfuMcrK.jpg

     

    MHekDkz.jpg

     

    Üniversitede de buldum kafa arkadaşlar  :) />

     

    oEMeDrE.jpg

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.