Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Emre Kaçan

Üye
  • Toplam İleti

    175
  • Katılım

  • Son ziyaret

İletiler, Emre Kaçan tarafından oluşturuldu

  1. Herkese hayırlı geceler,

    Bizim daha 27 binde 2013 model focusumuz var. Geçen günlerde torpidodan ses gelmeye başladı ve şuan hala devam ediyor. Sorun şu şekilde, titreme sırasında sadece ses duyuluyor , örneğin devir düşünce (1000 rpm) bu ses duyuluyor . Sanki torpidoda kalem v.s bir şey var gibi  torpidoyu tamamen boşalttım fakat hala ses geliyor. Tam olarak airbagin ön yolcu tarafına bakan kısmın konsola yakın tarafından ses geliyor. Daha önce başına böyle bir şey gelmiş olan var mı ?

    Araç hiç kazaya karışmadı bunu da belirtmek istedim .

  2. Rüzgar'a çözüm yok varsa vardır :)

    Tıkırtı ise kontrol edilir bulunursa halledilebilir. Kronik kelimesi bu gibi şeyler için uygun değil. Her araç rüzgar sesi belirli seviyede alır ve parçası trim sesi yapabilir.

    Paha artarsa gürültü azalır ama :)

    Teşekkürler . Yarın bir daha bagajı boşaltıp test edeyim . Devam ediyorsa servis yolu gorunuyor gibi

  3. Eğer yakın zamanda aracın bir yerine boya yaptırdıysanız boya tozu gelmiştir.Bendede olmuştu görünürde bişey olmuyo fakat elinizi vurunca pütürlü bir yüzeyle karşılaşıyosunuz.İyi bir pasta ile sorunu çözebilirsiniz diye düşünüyorum.

    şuan resim çekemiyorum araç bende değil. anlatmam gerekirse yağ renginde sanki köpek işemiş gibi ama kaputun üstüne nasıl işer bilemiyorum :D . sanki birisi su bardağıyla yağ dökmüş gibi akmış gibi bir şey

  4. Emre paylaştığın linkteki Kolçağın üst kısmı sağ sol hareketi ve arka kısımdaki Küllük gibi gördüğüm Kısım hareketten kasıt, bunlar çok çabuk deforme olur ve malum kullanım gereği destek alınacağı için kırılabilir, arka kısımda iniş biniş, oturan kişinin açıp kapatırken biraz sert davranması yine zarar verebilir ve görüntü ve işlev bozulabilir...bu gerekçeyle sonradan takılacağından ihtiyacı karşılayan basit kullanışlı tercih edilmeli kanısındayım...

    Kılasik içinde bir saklama haznesi olan gibi..

    Anladım abi teşekkür ederim . Omsa'daki ürün en ideali o zaman
  5. Emre, zaten senin Çin'den baktığın F2 için.

    Ve o baktığın ürünün aynısı Bursa'da bir firma tarafından n11.com sitesinde satılıyor. Hem de fiyatı aynı gibi.

    İlgili linkteki yazışmaları takip edersen göreceksin.

    özür dilerim yanlıs linki koymuşum. http://tr.aliexpress.com/item/2005-2011-2012-2013-Ford-Focus-2-Armrest-Storage-Center-Console-the-sixth-generation-for-focus/898982050.html

    çok hoşuma gitti bu .krom kaplı gibi bir havası var .

    sizin yazınızın oldugu konuyu da iyice bi okuyayım ona göre karar veririm gibi görünüyor .Teşekkürler tekrardan

    33 dolar +9 dolar kargo ücreti

  6. Bugün ümraniye nuray yetkili servisine gittik . 35 lira karşılıgında kontrol ettirdiler. Rotmili eğrilmiş onu gösterdiler bize.

    Sonrasında maaliyetini sorduk . Rotmili+rotbaşı( bunu neden değiştirmek istediler anlamadım , yamulma yoktu onda ) ve rot ayarı için 400 lira istediler. Kaskodan yaptıracaktık , hasarsızlık bozulur diye kaskodan da yaptırmadık . Şu aralar maddi anlamda biraz sıkıntılıyız . Nuray otomotiv zaten sanayinin içindeydi . Bir tanıdıga gittik . Kendisinde bu parçaların oldugunu soyledi fakat yan sanayi dedi . Bizde biraz araştırdık . Rot mili ve rot başını 50 liraya bulduk(orjinal) fakat c-max yazıyordu üstünde . Usta sorun olmayacagını söyledi (Kaan Yagızer ustam da sıkıntı olmayacagını bana özel mesaj yoluyla söyledi , bu arada bana çok yardımcı oldu . Kendisine çook teşekkür ediyorum . Yanına gitmek isterdim fakat biraz uzak mesafe . Bu sefer olmadı insallah bir sonraki bakımını orada yaparız :) ) rot mili ve rot basını değiştirdikten sonra , rot ayarı için 150 metre ilerdeki ayar yapan bir yere gittik . ( ayarsız oldugu için resmen araç sarhoş gibi gidiyordu . Zar zor götürdük :D)

    30 liraya ayarlamayı yaptı da kurtulduk . Servis gerçekten pahalı yapıyor ama işlerinde çok iyiler ondan şüphem yok. Paran olacak servise gideceksin valla :) . Yardımcı olan abilerime teşekkür ederim

  7. sevabına iş yapmıyoruz, doğru :)

    ... üstadım sen müsait olduğunda bana bir uğra, çayımı iç. Aracına düzgünce bakalım ... onarım gerekmiyorsa hallederiz, yok gerekiyorsa indirim yaptırırım (bkn.valla billa) o da olmadı en kötü ihtimal aracında tam olarak ne sorun var, bunu bilirsin.

    Not: Çay lafın gelişi, ıhlamur - ada çayı - yeşil çay - kahve ve soda olasılıkları da var. Ağzımızda "çay" diye yer etmiş bir şekilde...

    Allah razı olsun abi . Nerede calısıyosun acaba ?

  8. Klasik derken? :)

    ... eğer aynı şeyi anlıyorsak, ya da siz benim düşündüğüm şeyi soruyorsanız rot-balansçıdan, rot-balansçıya değişir. Kastettiğiniz Sanayi'de dükkan açmış ön düzenci ise tamirat işine girmeyip sadece ölçüm / ayar yapanlar var ... onlardan birisine giderseniz aracınızdaki çekme/direksiyon eğriliğine teşhis koyar ve sizi bir tamirciye yönlendirir. Kimi ön düzenci ise sanayi'de ki parçacıdan y.parça alıp (gerekiyor ise) onarım da yapar.

    Yani Klasik'ten klasik'e değişir ...

    Bu arada sormadan edemeyeceğim ... Yetkili Servis'e gitmemek için bunca çaba neden? ...bir şey mi yaptık? Üzdük mü sizi?

    Olur mu öyle şey hocam :)

    En iyi servisi veren yer yetkili servistir ama biraz çok para alıyorsunuz gibi :D

    Bu arada nerede calısıyorsun abi ?

  9. ...belki değil, büyük ihtimal ile ondandır, çok karşılaşılan bir başka vak'a da park ederken gereğinden -hızlı- davranıp kaldırıma vurma ve özellikle kış aylarında aşırı yüklü araçların asfaltta açtığı, içine su dolduğu için derinliği far edilemeyen çukurlara aracı düşürme. BU tür sorunlar sıklık ile görülüyor, jantta kaçma/yamulma var ise tespit ediyor, toleranslar dahilinde ise ısıtmadan düzeltme,en azından tahammül edilebilir noktalara kadar merkezden kaçma/yamulmayı azaltmaya çalışıyoruz. Salıncak, rot vs. gözden geçirilip ayarlar toparlanıyor ... kamver/kaster düzeltiliyor ve eğer tolerans dışına çıkılmış ise o zaman mecburen parça değişimine gidiliyor.

    Sonuç:Makineye bağlayıp bakmak lazım.

    Bu işlemleri klasik rot balans cıda yapabılırmıyız peki ?

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.