Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

V.can Akbulut

Üye
  • Toplam İleti

    110
  • Katılım

  • Son ziyaret

İletiler, V.can Akbulut tarafından oluşturuldu

  1. Sorun verilerde değil.Bu aracın bana bişeyleri eksik geliyor.Yani araçta bir bütünlük göremiyorum.1.3 motorun ön yargısı da olabilir bu bende ama şundan eminim focusumu satıp üstüne 20 bin civarı verip içine oturduğumda ''oh be iyikide bu aracı tercih etmişim''dedirtebilecek bir araç değil bana.

    Bılmıyorum bu aracı uzun Sure kullandınız mı hocam.. Ama kullanınca fikriniz değişecektir . Ben 1.3 den ınıp focus aldım sıfır style dızel ama cidden pısman oldum. Araç test aracı gbı kısa Süreli degılde uzun sûrede daha güzel bellı edıyor kendısını

  2. astrada güya 136 hp güç var.o-100 hızlanması 10.5.Focusta 10.7.Nerde bu beygirler ? :)

    10.3 sn 10.5 degıl :)

    Kg fazlalığı var

    Kuvvetlı bır rüzgârda ıkısınede bınınce farkedersin demek ıstedıgımı :)

    Son hızdada 10 km fark atıo. 16 bg ıcın gayet ıyı.

    Fazladan 50 torkun rampadakı farkına hıc girmeyelim bile :)

  3. bugün aracımı satsam performanslı ateşli bir dizel hb ne alabilirim diye biraz araştırdım.Çoğunu elemek kolay oldu .Honda civic hb belki dedim ama onun da tasarımı hoşuma gitmedi.Dönüp dolaşıp focusa geliyorum.Makyajlı kasa da oldukça güzel.Alacak arkadaşlara hayırlı olsun şimdiden

    En ateşlı tabıkı astra hb :) focus gelsede daha güçlü olmayacak

  4. Mobili sanayiden 75tlye aldım. Çok dikkat ettiğim söylenemez ancak bir fark hissetmedim.

    Erol otoda motorcraft varmış, aldıktan sonra öğrendim oda tercih edilebilir, fabrikanın koyduğu yağ.

    h

    Benımde 5w30 koyacaklardı.. 0 w30 koyalım daha ıyı olur daha az yakar performans artar aşınma azalır dedıler .. Ama bugun canım sıkıldı ara hızlanmada zorlandı arabam cok.. Acaba sıkıntı mı yaratacak dıye düşünmeye baskadım .. Aramızda 0w30 kullanan var mı ?

  5. konuyu okudum ama bulamadım merak ettiğim sorumun cevabını ( bastan belirtiyorum :) )

    focus 3 dizel 115 lik ilk 15 bin bakımında 5 30 w yerine 0-30 koyalım performans artar birazcık yakıtda azalır bir de motor aşınmasıda azalır dediler.. sadece 30 tl fark var dediler .. bende olur tamam dedım ama cıktıktan sonra netten arastırma fırsatım oldu ve adam akıllı kullanan okuyamadım. bakım konusunda tecrubelı arkadasların mesajlarını beklıyorum. sırf para kazanmak ıcın sattırmamıslardır umarım..

  6. Araç ile ilgili algınız çok önemli... biraz da psikolojik olabilir bu durum... focus yol tutuş konusunda çok iyi bir araçtır ben yıllarca 1 ve 2. nesillerini kullandım. Üçüncü neslini de ara sıra kullanıyorum. Son nesilde konfora daha önem verdikleri için süspansiyon yumuşak sayılabilir, özellikle astra'ya göre...

    Kullandığınız astra kaç modeldi?

    2011 yeni kasaydı

  7. Yüksek yanal rüzgarlarda her araç sallanabilir ama önemli olan yol tutuşunda bir sıkıntı olmamasıdır...

    yok berk bey farklı bırsey sımdı antalyadan donuyordum hatta onun ıcın bu saatte yazdım dınardan sonra resmen ezıyete donustu . arabayı zor tuttum resmen ve yanımdakı arkadasımda korktu. rot balansa vs yenı gırdı lastık havalarına yola cıkmadan mutlaka baktırırım zaten .alt takımda yenı bakıldı. ya da astradan sonra daha arac yuksek oldugu ıcın daha fazla sallıyor benı bu etkılıyor bılmıorum...

  8. Ben Focus 3 kullandım şimdi de C-Max kullanıyorum... C-Max, Focus'a göre çok daha yüksek bir araç olmasına rağmen rüzgardan hiç öyle etkilenmiyor... Aracınızda bir problem olmasın?

    bılmıorm tekrar servıse gıdıcem sanırım. arac turbulansa gırmıs gıbı sallanıyor. 

    Hayır hiç açık değil, rüzgardan nasıl etkilendiği bile yazılmamış.

     

    Aşağı yukarı titrer gibi mi oluyor yoksa sağ-sol mu yapıyor gibi. Lastiklerinizi de kontrol etmeyi unutmayın. Hocam yukardaki arkadaş da kullandım demiş bende yeterince kullandım ve söylüyorum. Konuyu görenler de okuyunca söylerler yasal hız sınırları içinde titreyip titremediğini.

     

    Nede olsa siz bizlerden tecrübelisiniz 12 yaşınızdan beri araba kullanıyormuşsunuz ama bu tür yasak şeyleri dile getirmezseniz daha iyi olur. Kurallara bakınız lütfen.

    arkadasım turbulansa gırmıs gıbı dıyorum yanı sagdan soldan sallanıyor. 

    evet tecrubelıyım sadece forda yabancıyım onuda burdan yardımcı olan arkadaslar sayesınde ogrenmeye calısıyorum. ama nedense yardımcı olmak yerıne hala daha bırseyler solemek  ıhtıyacı duyuyorsunuz

  9. hayır bu farklı bırsey. arac resmen ruzgarda ucakkların turbalansa gırmesı gıbı sallanıyor. yaklasık 15 yıldır araba kullanıyorum ılk defa bole bır sey basıma gelıyor. arabanın kalıtesızlıgı ve herkesde mı var yoksa genel bırsey mı? focus 3 kullananlar yardımcı olursa sevınırım

    rot balans vs herseyı bakıldı aracın. yuksek ruzgarlarda resmen sallanıyor araba yolda bunu sadece kullanan degıl yanındakılerde anlıyor ve endıse duyuyor. 

    tekrar soluorum arkadaşlar focus 3 kullanan ve bu sıkayetı farkeden varsa yardımcı olursa sevınırım. yazdıklarımın gayet acık oldugunu dusunuorm sızede kolay gelsın.

  10. Hızınıza ve rüzgarın şiddetine bağlı bir durum bu. Bu bir sorun değildir yoluna göre gitmeyi kestirebilirseniz. Karayollarında dikkat rüzgarlı bölge diye boşuna uyarı yok :)

     

    Tüm araçlar etkilenir rüzgardan bunu engellemek için donanımlar bile var ama ülkemizde sunulmuyor bir çok insanın bundan haberi bile yok gerçi.

     

    Yay takılır istese serviste garantili takar.

    hayır bu farklı bırsey. arac resmen ruzgarda ucakkların turbalansa gırmesı gıbı sallanıyor. yaklasık 15 yıldır araba kullanıyorum ılk defa bole bır sey basıma gelıyor. arabanın kalıtesızlıgı ve herkesde mı var yoksa genel bırsey mı? focus 3 kullananlar yardımcı olursa sevınırım

  11. bende opel gercekte test arabasını denedim.. eski 1.3 e göre ciddi bir fark var.. yeni focusuma göre bir tık daha güçlü diyebilirim ama çok birşeyde belli etmiyor zaten.. zaten istanbul trafiğinde 3. vitesi aşamadım.. bu araba alınır mı derseniz sedan alınır.. ama hb 2015 basında değişecek deniyor.. onun için hafiflemiş yeni kasayla mükemmel olacaktır..

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.