Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Murat Tansel

Üye
  • Toplam İleti

    139
  • Katılım

  • Son ziyaret

İletiler, Murat Tansel tarafından oluşturuldu

  1. Bir saat önce, Erhan Erten yazdı:

    Öncelikle geçmiş olsun.  

    Araçta lpg varsa kesinlikle garanti kapsamına almıyorlar.  Bir çok defa fabrikadan istek yapılmıştı fakat hep olumsuz dönmüştü.

    TCM değiştikten sonra benim sıkıntım kalmadı.  TCM beyni yetkili servis dışında temin edebileceğiniz yer yok bildiğim. Bu parçayı çıkmacılardan da bulma şansınız var ama çıkma parça ne kadar işe yarar bilemem.

    Parçayı eli yatkın herkes değiştirebilir ama önemli olan programlamak onu da sadece yetkili servisde yaptırabilirsiniz.  Ben İngiltere de bulunan bir akrabam vasıtasıyla şasi no ile 360 sterlin e (havaalanında da 120 sterlin toplam 2,000 tl ye) alıp Ankara Otokoç serviste 120 tl karşılığı taktırarak programlatmıştım. 16 aydır 12,000 km dir sıkıntısız kullanıyorum. 

     

    TCM sadece Lpg li araçlarda değişiyor diyen olmuş, yetkili servisde bakabilir ne kadarı lpg li ne kadarı benzinli.  TCM nin lpg ile hiç alakası yok. Garantiye girmemesi sadece araca sonradan eklenti yapılmasını Ford kesinlikle kabul etmiyormuş. 

     

    Sizin araçda usta mı tcm ye karar verdi yoksa bilgisayar direkt tcm arızası mı yazıyor? Bende TCM yazmıyordu. Kavrama-B sıkışması yazıyordu. Kavrama değişmesine rağmen hala kavrama-B sıkışması yazıyordu ve sorun gitmemişti. Sorun da aracın arada kavrama-B (vites 2-4-6-R) iptal olması idi. 

    Ankara otokoç da Ahmet ustaya aracınızı göstermenizi tavsiye ederim.

    Benim aracımda da kavrama b devresi felan yazıyordu. Şuan bozuk 3 araç var 3 ü de lpg li ortak özellik olarak benim ki tamamen varsayım zaten söyledim pek arabadan anlamadığımı. Aynı sıkıntılar bende de var araç 2-4-6-r geçmiyor. O zaman çözüm parçanın değişmesi. 
    Peki aracınızda titreme-yığılma varmıydı parça değişmeden önce , eğer varsa parça değiştikten sonra düzeldi mi tüm sorunlarınız?

  2. 4 saat önce, Adnan Akçakaza yazdı:

     

    servisteki usta LPG ile kesinlikle alakasının olmadığını söyledi. Soket işini bende okumuştum dediğiniz gibi sormak gerekiyor. %50 indirimi neyle alakalı aldınız, anlayamadım? Sonuç olarak sizin TCM değişti mi? beklemede mi hala?

    halen beklemede ben %50 indirimi aracın garantisi varken devam eden problemlerim vardı şanzımanla alakalı kulak asmadılar şimdi garantisi bitti şanzıman arıza yaptı aradım her servis formunda şanzımanla alakalı şikayetimin bulunduğunu söyledim ama müdahale olmadığını söyledim müşteri memnuniyeti açısından %50 indirim verdiler. Pazartesi büyük ihtimal parça siparişi vereceğim. Yani durduk yere şanzıman modülü neden bozulsun ki banada lpg ile alakalı olmadığını söylediler. Tcm modülü bozuk bütün araçlar lpg li gördüğüm kadarıyla.

  3. 14.07.2017 - 18:08 tarihinde, Adnan Akçakaza yazdı:

    Arkadaslar herkese merhaba, 2013 focus 3 trendX powershift 57 binde Prince LPG li aracım var. Dün Antalyadan tatilden dönerken (43-44 dereceydi hava sıcaklığı)aracımın vites geçişlerinde sarsıntı yapmaya başladı, 90-100 km hızla giderken sanki arac boştaymış gibi davrandığı durumlar oldu, dolayısıyla gaz da yememeye başladı, vites geçişlerindeki düzensizlikten ötürü. kırmızı ışığa yaklaşırken vuruntu tarzı ses gelmeye başladı:( Bucakta Ford servisine girdim, Güncelleme yapmaya çalıştılar olmadı. bugun TCM beyni, şanzıman beyniymiş, değişmesi gerektiğini söylediler, garanti için başvuru yaptıklarını p.tesi sonuçlanacağını bildirdiler. bu durumda;

     

    1- bu durumlar başına gelip beyin değiştiren var mı? Devamında araçtaki sıkıntılar gitti mi?

     

    2- garantiye girmezse 7000 TL civarındaymış bu malzeme, garantiye sokmak için herhangi bir şansım var mı?

     

    3- Beyin değil de başka bir arıza olması şansı var mı?

     

    Teşekkürler...

     

    şuan benim aracımında tcm modülü bozulmuş durumda  beyin değişilmesi gerekildiği söylendi aracıma 10000 km önce brc sequent lpg takıldı önce 6000 km sonra aküsü bitti şarj ettirdim daha sonra sıkıntılar başladı. ilk başta servis problemimi bulamadı akü değişimi yapıldı sorunum çözülmedi daha sonra tekrar servise götürdüm tcm modülü arızalı dendi. biraz araştırma yaptım tcm modülü bozulan bir aracın sadece soketini değiştirerek sorunu çözmüşler servise bu olayı soracağım tekrar. 

    benim aracımın daha önceden garantiliyken titreme , vuruntu sorunları vardı bildğiniz ps sorunları yani :) aracıma müdahele etmediler. Şanzımanla alakalı arıza yaşadığım için bende otosan genel merkezle görüştüm. servisi şikayet ettim. müşteri memnuniyeti ile %50 indirim aldım. 
    Gördüğüm kadarıyla forumda 3 kişinin tcm modülü bozuk sürekli irtibatta olalım servislere bu soket işini soralım çünkü az para değil .
    ben sorunun lpg ile alakalı olduğunu düşünüyorum . 

  4. Bir daha bak bakalım :) Bunun çözümü bu başka bişey aramayın boşuna olay diğer konuya girecekse bu konuyu kapatalım. 

     

     

    FocusClubTr--1397860200.png

    ben bilmiyordum böyle birşeyin oldugunu çocuk kilidinden kasıt hani sürücü tarafındaki cam kilidinden bahsediyorsunuz sanmıştım :D kuzenlerin cocukları var onlarda zaten binde bir binerse arabaya geçen denk geldi eksikligini hissetmemiştim bi soruyum dedim :D

  5. 125 cc fazla değil 5-6 ay sonra yetmez yeni başlayacak olsam cbf 150 alıp onda öğrenirdim kendimi yeterli görünce kawasaki ninja 250r binerdim en yeşilinden:) hondadan ayıran özellikleri çift silindir, sesi çok farklı, çok daha seri ve top speed daha iyi. ordanda 600 lük bi makinaya atlardım. naked olarak beğendiğim yamaha, fz6 ya binerdim. hemde turuncusuna :)

    cbf 150 hantal motor hafif birşey degil direksiyonu çeviriyorsunuz far dönmüyor motorun bedeninde far yani akşam sürüşü çok kötü kawasakiye katılıyorum :)

  6. Tecrübeniz olduğunu kabullenmem için koruma kıyafetsiz düşüp bir şey olmadığını bana kanıtlanamanız gerekli.

    Ben de biliyorum şu anki 2 günlük öğrendiğimle ehliyet sınavını geçip günlük okula gidebileceğimi de elinde sonunda birinin bana patlayacağını veya benim birine patlayacağımı garanti edebiliyorum.

    Adamın nasıl ne yaptığına dikkatimin dağılması için onları refleks haline getirmemiş olmam gerekiyor ki getirmeden trafiğe çıkmayı planlamıyorum ben. Bu otomatik vites alın vites değiştirirken dikkatiniz dağılmasın demek gibi bir şey olmuş.

    Kask kullanmak, kıyafet koruma giymek sizce imkansız da kullanmak isteyen aylardır yıllardır tam takım devam ediyor ki yaz sıcağı haricinde bir şikyatleri pek yok. Kışları termal içlik yeterli oluyor.

     

    Ben hala tam kavrayabilmiş değilim 3 yıldır hiç mi düşmediniz? Kasksız motorsikletten düşenlerin haberlerini hiç mi izlemediniz? Gerçi 3 yıldır kullandığınızda göre 15 yaşında başlamış oluyorsunuz, ehliyetsiz başlamışsınız zaten. Bu da malesef tecrübe ve benzeri sıfatlardaki güvenilirliğinizi bitiriyor kusura bakmayın.

     

    Bir de Kilis'in trafik durumu hakkında bilgi verirseniz, Ankara ya da İstanbul gibi insan öldürebileceğinin farkında olmayanların bollukta olduğu bir şehir değil sanırsam.

     

    Daha fazla yazmanın bir manası yok da yaptığınız, ben yıllardır emniyet kemeri takmıyorum bir şey olmuyor diyen birinin bunu önermesi kadar saçma. Olduğunda zaten ölüp gidiyor insanlar, kimse de emniyet kemeri takmamayı öneren birinin uzun yaşamasını beklemiyordunuz herhalde diye söylemiyor aileleri hakaret olarak algılayacağından.

     

    Bir de benim tüm korumaları takmam 4-5 dakika alıyor, 2-3 dakikası botların bağcıkları. 

    --

    Kayak yaparken kaskla düşüp hala komada sevgili Schumi, hala nasıl bu kadar rahat "kaska gerek yok" diyebiliyorsunuz inanın anlayamıyorum. Yanlış bilgi vermekten korkan bir tek ben miyim?

    iyi günler emin olun kiliste daha fazla trafik var hemde daha tehlikeli büyük şehirlerden 2 kere düştüm motordan 1 hafta yarayla gezdim o kadar ha birşey olmaz diye birşey yok korumalı da olur korumasızda mesela benim bel tarafının eti ezildi kıyafet olsa ne olur olmasa ne olur ? bu kıyafet kask hiçbir işe yaramaz demiyorum tabii ki korur benim yaşadıgım yer arabadan cok motor olan bir yer mesela bu kazayı yapan benim arkadaşım şöyle bi yerden ybr ile son hız gidiyor

     

     

    ve ölüyor feci bir şekilde koruması kaskı felan yok. ama burası kilisin en tehlikeli yerlerinden biri. zaten benim şehrimde şehrin bi ucundan bi ucuna gitmem maksimum 15 dakika sürüyor 7 dakıka kıyafetle mi ugraşıyım yani ? ehliyet konusu içinde beni ehliyet kurtarmıyor ki benim kendi dikkatim kurtarıyor nerde ne yapacagımı bilmem kurtarıyor ehliyet aldıktan sonra motor veya arabada herhangi bir kazanım yaşamadım zaten 10 yaşındaki adama sorsanız bilir o ehliyet sorularını yani ehliyet araba-motor sürdürmez 2 sinide kendiniz sürersiniz. kayakla motor sürmenin altında bir bağlantı yok motorda freniniz var direksiyonunuz var. şehirdışına 1 kere kasksız çıkmadım 1 kere kemerimi bağlamadan çıkmadım ama şehir içinde fazla dedigim gibi.

    @Murat Tansel,

     

    Arkadaşlar yazmış.

     

    Sizi üzüp kırmadan  biraz daha farklı bir şey anlatmaya çalışayım. Amaç size ağzınızın payını falan vermek değil. 

     

    Evet haklısınız Türkiye'de %99,9 motosiklete sizin bindiğiniz gibi biner. Ama elbette bu doğru olduğunu göstermiyor. Sonuçları yukarıda paylaşılmış. 

     

    Biraz daha farklı konulardan bakıp düşünelim. Hemen etrafımızdaki her konuda kullandığımız iğneden düğmeye alet ve makinalar yurt dışında bulunmuş, yapılmış, üretilmiş şeyler. Basitinden bir örnek elektrik kablosu. Hepimizin evinde, arabasında, iş yerinde her yerde kablo vardır değil mi? İnşaatı yaparken ustaya gidip neden burada bu kalınlıkta kablo kullanıyorsun ince değil mi  veya kalın değil mi desen yeter o yeter der. Projesinde ne var desen zaten projeyi okumayı da bilmez ama mühendis gelsin önce şu kablonun iki ucunu tuttursun öyle konuşalım der. Çoğu zaman ülkemizdeki mühendislerde yeterli görgü ve bilgide değildir doğru ama o kablonun oraya gelene kadar arkasında 200-300 yıllık bilgi, birikim, araştırma, deneme, yanılma, yangınlar, ölümler vs var. Biz bunları hiçe sayarak yaşadığımız ve çok akıllı olduğumuzu düşündüğümüz için bu ülkede ciddi yangınların en büyük sebebi elektrik sistemidir. Üstelik bu sadece evlerimizde değil uzaktan baktığımız  yüksek katlı lüks-akıllı binalarda bile böyle. İlk yapıldıklarında düzgün bile olsalar 5 sene sonra bir kablo çöplüğüne dönerler. 

     

    Uzun lafın kısası her şeyin pantolon düğmesinden, uzay mekiğine kadar arkasında bir araştırma geliştirme, bilgi, görgü, kültür var. Bunları yok sayıp yaşarsak sonuçlar kötü oluyor. Gördüğün gibi ülkemizde şu da çok iyi gidiyor denebilecek pek bir şey yok. Elbette her konuyu, her şeyi günlerce araştıracak halimiz yok, ama bunları kullanırken kuralını-gereğini yerine getirmek mecburiyet. Ben pedli tayt giyip bisiklete bindiğimde gülümseyen arkadaşı 40km sonra bisikletten indiğinde veya kasksız kafasını kaldırımın köşesine koyduğunda görelim bakalım.

     

    Unutmayalım trafik bir kültürdür, ülkemizde bu kültür yoktur. Ülkemizde trafik kuralları bilinmez, bilenlerde bu kurallara saygı göstermez, aslında etrafındaki insanlara da  saygı göstermez. Ayrıca eğer büyükşehirlerde biraz araba kullanıp  trafik ortamını görürseniz ne kadar karmaşık, tehlikeli olduğunu görürsünüz. Mahalle aralarında ufak tefek yollarda bile kasksız kullanmak tehlikeli iken, E5 veya Tem'de kasksız kullanamak şaka gibi olur. Kaskı bırakın buralarda bu kültür içinde hiç motorla yola çıkmamak bile düşünülebilir. Kamyonların sağ şeritte 90-100km ile gittiği bir yolda ybr ile ne yapabilirsiniz düşünülmeli.

     

    Daha da uzatmayalım etrafımıza hep bilinçli olmaya çalışarak yaklaşmaktan bir zarar görmeyiz. Belki bize gülenler olabilir ama bırak oldukları gibi kalsınlar.

     

    Bir de motor tavsiyesi için eğer keyif için motosiklet alınacaksa baktığında keyif alacağın bir şey almalısın. Sadece bir yerden bir yere gitmek amacıyla doğru scooter yeter. Ama keyif için alıyorsan beğenmediğin bir şeyi almamak lazım. Amaç zevk zaten.     

    engin abi katılıyorum dediklerinize ama bu önlemler bir süre sonra keyfinizin önüne geçecek ha bu kadar hayatınızı önlemler alarak yaşıyorsanız bence hiç motora binmeyin bile arabalarda airbag var kaporta var motorda kaporta sizsiniz. ybr ile ben e-5 e tem otoyoluna çıkın demiyorum zaten başlangıç olarak önerdim tabii ki 125 cc bir anda yüksek hızlara çıkamaz bence en önemliside bu en büyük önlem düşük cc motordur bana göre.

    • Beğen 1
  7. abi bence çok büyütülüyor kıyafete felan gerek yok zaten sıkılıcaksınız motor ne içindir 2 adımlık yere gitmek içindir bence markete gitmek içindir komşuya gitmek kısa mesafe içindir bu kıyafetleri giy çıkar geri giy çıkar gerçekten çok büyük bir çile ben kask bile kullanmıyorum eziyetten başka birşey degil ayrıca ders felan almanıza gerek yok arabayı süren adam hertürlü motoru sürer ayrıca direksiyon sınavı için gerek yok yani motoru kaldırın az biraz gidin geçiyorsunuz zaten . şimdi diyeceksiniz geri kafalı ihmalkar gibi kelimeler ama anlayacaksınız motora alıştıktan sonra felan ben 3 yıldır motorun üstündeyim 1 kere şehir içinde kask kullanmadım çünkü imkansız birşey kask kullanmak bi kafeye gideceksiniz elinizde kask kıyafetiydi şunuydu bunuydu kaskı motora asıcaksınız aklınız kaskta ki ucuz şeylerdende bahsetmiyorsunuz bu altın elbiseli adamın söylediklerinede bence pek kulak asmayın sonra adam napıyordu nasıl yapılıyordu derken dikkatiniz dagılacak sadece adamın dedigi gibi skuter den başlayın ama vitesliye geçmek için çok beklemenize gerek yok skuterda nerde ne yapacagınızı ögrendiginiz an gidin vitesli motor alın emin olun skuterdan daha rahat vitesli motor şehir içinde kullanılacaksa cbr 250 ye 12 bin para vermeyin gidin 4.5 bine ybr alın hafif motor aralara cok rahat girer hızlıda gider sizi tatmin eder cok rahat 70-80 e cıkıyor zaten ybr ler ben kullanıyorum ybr hergün çok rahat bence bu arada kafanıza takılan biryer olursa sorun diycem büyük ihtimal bana bişey sormuycaksınız çünkü boş konusuyor bu diyip geçeceksiniz ama tecrübe bu birgün anlarsınız :D

  8. benim görüşüm direksiyon şimdiki direksiyondan daha güzel dış tasarımı mükemmel ben çok begendim bardaklık kısmını begendim sis farları ön dizayn güzel arka stop lambalarını küçük buldum biraz canlıda daha güzelde olabilir bilmiyorum güzel bulmadıgım şeyler  marşpiyeller tamponlar gövde rengi degil halen el freni var bence elektronik park freni koyulmalı artık..

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.