Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Feti Ercan

Üye
  • Toplam İleti

    174
  • Katılım

  • Son ziyaret

İletiler, Feti Ercan tarafından oluşturuldu

  1. Citröen hakkında pek fikrim yok. Sadece forumda zaman zaman paylaşılan arıza, memnuniyet vs. testlerde diğer Fransız araçları gibi hep sonlarda yer aldığını biliyorum.

    Focus'un aynısından bende var. Araçtan genel anlamda memnunum. Fiyat/performans aracı diyebilirim. Zaten yukarıdaki bilgilere bakılırsa siz de kullanmışsınız. İlandaki araç da boyaları yüzünden gayet uygun fiyatlandırılmış. Boya sizin için çok önemli değilse(satışı da düşünerek) Focus ağır basıyor. Yalnız boyaların lokal olduğunu düşünmüyorum. : :)Özellikle kaputtaki baş ağrıtabilir.

    Bir de sadece meraktan soruyorum. Neden bu kadar araç değiştirdiniz?

    Tamamen keyfi oyalanıyorum kendime meşgale arıyorum. Ama yukarıdaki araçların hiç biri focusun tadını vermedi. Megane da güzeldi ama bir focus değildi. Yeni c4 lerdeki esp ve yeni kasa olması beni cezbediyor. 

  2. mondeo 1.6 tdci düşünebilirsiniz bence titanyum hatta62-63u zorlarsaniz selective donanim.onceki aracim mondeo1.6tdci idi.yakit olarak uzun yolda focusla fazla fark yok yakit okarak 0.2 falan oynuyor şehir içi 0.5litre oynuyor siz ortalama yarım litre düşünün. ..fabrika veriside zaten focus 4.5lt m, mondeo 4,9litre ...60bin e mondeo güzel bir tercih olur bence c sinifi dusunuyorsanizda 60bin e 0km dizel i30style donanım alabilirsiniz gayet başarılı bir araç

    Evet kardeşim şu anda 2012 model elite dizel cam tavanlı bir i30 52 bin lira filan. Mondeo da 60 bine kadar ben bulamadım çok fazla bir seçenek 70lere doğru yükselmek gerekiyor. i30 şu an için gayet güzel ve gösterişli araç. Uygun bir mondeo yakalarsam önceliğim mondeo.

  3. Valla yerinizde olsam,geniş-yakışıklı-temiz C sınıfı aramak yerine rotayı direk ikinci el D sınıfı araçlara çevirirdim. 60bin iyi bir para,1.6 veyahut 2.0 tdci titanium mondeo için çok daha iyi bir para. Bence araştırın  :yeah:

    Zaten hep B veya C sınıfı araçlar kullanmışsınız,eh şimdi tam sırası bence güzel bir mondinin helede kriterlerinizi düşünürsek

    dizel focus ile mondeo yakıt farkı kayda değermidir acaba?

  4. Est. siz kullanıcı olarak daha iyi bilirsiniz, km'den ziyade sonrasını da düşünüyorsanız dizel veya otomatik kombinasyon daha elverişli olabilir. Yılda 15 bin km bence dizel için yetersiz km değil. 

     

    Bu link'i veriyorum elimizde c sınıfı araçların listesi olsun diye. Tek tek bakalım :)

     

    Ben, sizin elediklerinizi ve bence yetersiz olabilecekleri çıkardım. Bunlar sizi tatmin etmiyorsa mecbur 2.el D sınıfı bakılmalı.

     

    2014 Volkswagen Golf  (boyutları yeter)

    2014 Toyota Auris (boyut aklımda değil)

    2014 Hyundai i30  (boyutları yeter,makyaj geliyor)

    2014 Kia Cee'd Concept (boyutları yeter)

    2014 Audi A3 (boyutları yeter)

    2014 Skoda Octavia (boyutları yeter)

    2014 Mazda 3 (boyutları yeter)

     

    Bunlar arasında favorilerim Golf ve Mazda 3

    Güzel bir başlık testleri de varmış fiyatlarda. Hemen didikliyorum :) Siz olsanız bunların içinde ne alırdınız?

  5. benim gördüğüm de 3. başlık.

    İnşallah bu defa alırsınız İ

    Görmemezlikten gelin sizde. Rahatsız olduysanız moderetörlere bildirin... İnsanlar googlede aradığı zaman bu konulardan istifade ediyor ben alsamda almasamda insanlar bu konuları okuyor ve faydalanıyor. Boş vaktiniz çok heralde kim ne konu açmış ne kadar konu açmış onları mı takip ediyorsunuz?

  6. Bende aynı durumdayken gittim focus aldım. Bugün yine focus alırdım. Ama madem arkası geniş olacak, 2. el kaygınızda yok. Latitude alırdım.

    Daha önce focus 2 ve focus 2.5 kullandım. üzerine 4 5 tane araç değiştirdim ama gerçekten focus 2.5 bambaşkaydı. Ancak ben o zaman X paketini 60 bin kmde 42 ye sattım şimdi 46 lara çıkmış... E aradan zaman geçince yeni araçlar çıktı acaba bir alternatif var mı benim gözümden kaçan onun için soruyorum açıkcası...

  7. Evet arkadaşlar bugün eşimle yaptığım istişare sonucu büyük bir mpv almak yerine yine C segmenti bir araç alıp arka koltukları biraz daha geniş olan bir araç almaya karar verdik. Leon, octavia, civic vs hepsini gezdim. Civic beni bunalttı üstten basık önden çıkık bir araba, Leon hiç rahat değil ve şikayet çok, octavia güzel tam da istediğim bir araç ama şu anda sıfırlara fiyat vermiyorlar ve 60 bini de aşıyor istediğim özelliklerde bulunmuyor. 

    Ben de ise bildiğiniz gibi dizel sedan astra var 1.3 cosmo. Yılbaşında nasip olursa bunu satmayı düşünüyorum siz olsanız bine kadar ne alırdınız. Yılda 15. bin km yol yaparım. 2. el kaygım yok. Aracın yakışıklı olması bakınca beni mutlu etmesi önceliğim yılda 2 kere uzun yol yaparım.

    Teşekkürler şimdiden.

  8. Dijital klima - Deri direksiyon ve vites - Ayarlanabilir yolcu koltuğu - Anahtarsız çalıştırma - Bel destekli koltuklar - Kol dayama 

    ilk aklıma gelenler. 3 ile 2.5 arasında tercihi etkileyecek en önemli kriter bence hacim,sizin kriterleriniz arasında bu başlardaysa 2.5'ta ilk sıralara gelmeli.

    2.5 dizel x paket vardı önceden dış görünüş olarak iyi ama focus 3ün  içi çok saha güzel. stiyle de baya tatmin ediciymiş. 2.5 daha mı geniş yani?

  9. Mesele ölçüler değil. Ben oğlum küçükken Verso kullanmıştım. Arka koltuklar ileri geri kayardı, sırtlık ayarlanırdı, kapıyı açıp oğlanı oturtup kemeri rahatça bağlardım. Çünkü aracın kapısı büyüktü, geniş açılırdı, çok eğilmeden içine girip rahatça kemer bağlayabilirdim. Gerekirse arka koltukta eşim çocuğun yanında oturur, mama yedirir, bagaja rahatça erişilirdi vs. Tavanda yüksek olduğu için araç çok rahattı ve geniş ve ferahtı. Aradığınız buysa hiçbir sedan araçta bulamazsınız. Fakat oğlan biraz büyüdüğünde bu kadar fazla hacim yerine dinamikleri daha iyi olan bir araca geçmek istedim. Bagajdaki çocuk arabası ve diğer malzemeler kalmayınca büyük bagajda gereksiz oluyor. Bana bu tür araçlar dönemlik veya ikinci araç için uygun geliyor.

    Anladim abicim bana ne tavsiye edersiniz peki. Uzun yol yilda iki kere yapariz. Bende dediginiz gibi bagaja ihtiyacimiz pek yok sadece hanima biraz yer acmak istiyoruz. Superbi eledim cunku arka tarafta tumsek var saft borusu o yuzden mondeo diyoruz c max daha rahat ama mondeoda daha dinamik dediginiz gibi
  10. C-max'e +35 damgasını vurmuşsunuz ama superb + kaç olur o zaman bunuda düşünmek lazım :)

    Bence mondeo ve bir önceki kasa C-max gayet yeterli olacaktır. Bir dayımda dediğim kasa C-max'ten diğerinde ise mondeodan var. Çocuk koltuğu varken çok kez bindim ve inanın ne kol dayama yeri nede başka bir yer için sıkıntı yaşamadım. Hatta c-max'in bagajında bile yolculuk etmişliğim vardır :D

    Aslında dediğiniz doğru haklısınız. Ancak kastettiğim şey sanırım oturuş pozisyonu ile ilgili. Yani bazı araç koltukları çok yüksekde duruyor ben ise biraz yere yakın sürmeyi seviyorum kastettiğim şey buydu. 

    Eğer gerçekten bebek çocukla kullanılacak araç bakılıyorsa tek seçenek Mpv tarzı yüksek tavanlı ferah araçlar. Ha fırsat bu fırsat büyük keyifli D sınıfı araç almaksa amaç bilemem.

    Son bir kaç gündür hanımla bu konu üzerine kafa yoruyoruz. Resimlerden gördüğümüz kadarı ile mondeo ile benim şu anki astranın genişliği aynı gibi ( arka koltuklar ) Göz yanılması mı yoksa gerçekten genişlik olarak sedan araçlar genel olarak aynı mı ?

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.