Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Volkan Bayındır

Üye
  • Toplam İleti

    805
  • Katılım

  • Son ziyaret

  • Kazandığı Gün

    1

İletiler, Volkan Bayındır tarafından oluşturuldu

  1. Neden özellikle Computest te ısrar etti onu anlayamadım. Daha önceden Computest vasıtasıyla hem aldım hemde sattım. Kafamda oluşan soru işareti donanımsal problemlere Ford ustası daha hakim olabilir Beyin, Klima, Start-Stop, vb.  bunların bir çoğunu Computestte anlamak imkansız.

    Sana kalmıs .. O kadar cok kötu nıyete alısmısıskı ıyı nıyetımızın ıstısmar edılmesıne :) Adam ılla hanı teste falan sok ıcın rahat etsın bırsey olmadıgı gör oyle al da demıs olabılır :) Ama dedıgım gıbı ıyılık yapınca bırı bıze bıseyler arıyorz ılla kı :) 

  2. Benimle konuştuktan sonra kaldırmış olmalı, telefonda konuşurken ilanı inceliyordum, Ruhsatından okudu, kodlayarak  iki kez teyit ettirdim. Yetkili servisler , araç sahibi ile gidildiğinde geçmişte yapılan işlem bilgisi veriyorlar diye biliyorum. 

    @ Volkan Bayındır 

     

    Bu İlan Yayında Değildir . dıyor abı .. Ayrıca asırı ısrar ettı derken computest'e sokmamak ıcın mı ısrar ettı orayı anlayamadım ?

     

    Aracı Computest e sokmak için ısrar etti : :) Benimle konuştuktan sonra yayından kaldırmış

    Sok abı ama tanıdıgın bır yer olsun .. Computest'ede sok sonra o elındekı kagırla sanayıde ustan varsa yada servıs'e gıt göster ona göre onlarda baksın cıkar zaten oraya neyı var neyı yok .. Adamın dedıgı test merkezıne gıtme ama bence senın bıldıgın bır yer olsun

  3. Aynı sorun ilk arabam olan 2000 model F1 imde vardı. Çözemeden satmıştım. Ateşlemeden kaynaklandığını sanmam, çünkü ilk geçişte yapıyor bu sıkıntıyı, bir müddet sonra yapmıyor. Ateşlemeden olsa sürekli lpg de yapar. Benim ki sadece soğuk havalardaki ilk geçişlerde yapıyordu. ilk başta lpgye geçiş sıcaklığını 40 dereceye çıkardık, bir faydası olmadı. Araştırdığım kadarıyla lpg enjektöründen şüphelenmiştik ama genelde sabah ilk çalıştırmada yapması ve lpgcilerin abi arabayı gece burda bırak sabah ilk marşı biz basalım demeleri nedeniyle sorunu çözemeden satmıştım. Ne anlattım ben şimdi :) kime ne faydası oldu.

    Aynı seylerı banada soyledıler :) Sabah ılk calısmada stop edıyor dedım arabayı bırakman lazım sabah calıstırıp bızım bakmamız lazım dedı bende yanaşmadım bı ayar yaptı sonra o stop etme problemı ortadan kaldı cok sukur ama sımdıden cebımızı yakan bır dert yıne kapımızda :) Henuz LPG cıye gıtmedım bakalım gıdınce ne dıycek .. Ben satmam arabamı sanırsam sevıyorum cunku :) :) 

    İlk sorunun çözümü,nasıl yapıldı ise ikinci sorun`u tetikleyen o sanırım.lpg ye geçmeme sorunu seçici düğme yada lpg rölesi ile alakalı olabilir.gaz yememe ise ilk sorun ile bağlantılı olarak,öncesinde lpg ayarı sanırım çok kısıkmış hava hazla geldiğinden ilk çalıştırmada stop ediyormuş,onarım için lpg ayarını açmışlar bu seferde,hava yetersiz geliyor.Olabilir benim tahminim bu yönde.

    Olabılır yınede en garantısı servet abının dedıgı gıbı LPG cı yolu gozukuyor en garantısı ve ıyısı o bakalım . :) 

  4. bır kac sene önce cekılmıs gıbıme geldı yakup abı sankı orda bıraz daha gencsın  :P  :kıhkıh:  Ayrıca beyaz saraya be önundekı havuza bayıldım kod adı olympus fılmındekı havuzlu sahne geldı dırek aklıma ;) Apple yıne number one  :yeah:  Ins bırgun bende gıdebılırım hatta boyle ulke ulke gezebılırım :D  ;)  Teşekkur etmeyı unuttum sanma :) Çok tesekkur ederız emegıne saglık abı :) 

  5. Ramses ne la? :D Mısırda mı taktırdınız lpgyi. Bedava falan takacak olsalar 1 ustası olan lpg kiti mi taktırılır arabaya. Sizden önceki sahibi falan mı taktırtırmış?

    Sence ben öyle bırsey taktırırmıyım abı ? :D Aynen benden öncekı sahıbı taktırmıs artık kım etkılı olduysa bu ramses'ı taktırmasında onun bol bol kulagını cınlatıyorum zaten :D ınsan paraya kıyar brc atıker falan taktırır :D

  6. Dostum Bobinden yapıyor :)  başıma geldi

     

    Hortumlara baktırmanızı öneririm. Sıcak, soğuk derken çatlıyor zamanla.

    Bılemıyorum bakalım bu hafta benzınde kullanıcam arabayı haftayada Lpg ustasına goturcem ama önerdıgınız bır usta varmı benım aracda ' ramses' dıye bır marka takılı bunada Ankarada sadece ıvedıkde bır usta bakıyormus el mahkum oraya gıdıyoruz hep :/ 

  7. LPG cine gidicen Volkan. Ne desek boş.

    Buyuk ıhtımal ıle oyle olucak abı .. Ben belkı bırının daha basına geldımı dıye merak ettım cunku f1 lerde genelde herkes lpg den yana dertlıde :) Önerebilecegın bır lpg ustası varmı pekı abı ? benımkı ıvedıkde daha dogrusu ramses marka lpg ye bır tek ıvedıkde bır adam bakıyormus mecburen ona gıdıyoruz .. Sızlerın önerebılecegı bır usta varsa guzel olur ..

  8. benzin kesme rölesi varsa arızalı olabilir ve araç boğuluyor olabilir mi?Acaba

    Benzinde hıc bır problem yok saat gıbı  :nazar:  Lakin Lpg ye gecınce kendısıde gecmıyor elımle gecırıyorum bır kere ara gazı verebılıyorum oda gecmıs sırasında sonra gaz pedalına ne kadar basarsam basıyım devır saatının umrunda degıl tak asagıya ınıyor ve stop edıyor  :mellow:

  9. Öncelıkle merhabalar aracımı bılenler bılıyor ama yınede soyleyım : 2003 1.6 focus.Önceleri sabahları ılk calısmada stop edıyordu onu ayar yaptırdık hallettıkdık . Ama dunden ıtıbaren arac lpg ye gecmıyor gaz yemıyor gecınce ve stop edıyor .. Benzınde bır problem yok ama lpg ye gecıs yaptıgım zaman gaz  yemıyor dırek stop edıyor sizce sorun neyde olabılır ? Hıc hesapda yokken bırde lpg .. :) :) Sizce neden böyle olabılır ? .

  10. Merhabalar :) kolay gelsın . Aracım 2003 focus 1 ghia benzin/Lpg . Sıze 2 sorum olucak 
    1.Silecek takımı ( muz ) ne kadar ?
    2.katalitik konvektörun ıcınde sanırsam altın sarısı bırsey olması lazımmıs tozmu sunger mı öyle bırsey denılmısdı yanlısda hatırlıyor olabılırım benım aracımda o yokmus bu yuzden lpg yı yakmıyor ve bırazda ses verıyormus ne kadardır bu parcanın fıyatı ?

  11. Değiştirmekte bişey yok ki aynı ona göre takıcaksın. 

    Sadece maf sensörü 300 lira falandır. o2 lerin tekisi 100 liradır. Toplamda 500 tl gibi bi rakam tutar. Problem yoksa hiç gerek yok :)

    . :D yok yok koç gibi maşallah tahtaya vuruyım dur :D :D :D

    Arabayı bakıma sokarım o fıyata ahahah :D :D

    • Beğen 1
  12. Sen miydin kardeşim avatar değişince dikkat etmeden başkası sanmıştım :)

    aa5e.jpg

    Ben zetec'te çok çektim bu zımbırtıdan. Bunlarınki pahalıdır 300 lira civarıdır. 

    Aslında bu tür arabalarda belli bir süre sonra yenisiyle değiştirmek gerekiyor. Sensörler bi süre sonra kirleniyor ve doğru okuyamıyor. Fazla yakıt ve düşük performans gibi.

    Bunu yağsız spreyle temizleyebilirsin belli km aralıklarıyla. O2 sensörü var birde. Onu temizlemek mümkün değil hatta kurcalarsan bozulur. Arabanda iki tane var ondan. 

    Bi problem varsa arabada bu sensörleri değiştir yenisiyle. Hem yakıtın düşer hem performansın artar. Ben değiştirmiştim araba çığır atlamıştı resmen :)

    :D benım ben :D değişim tahmını ne kadar'a maal olur pekı kardesım  :) Gercı performans artacaksa katlanılır yanı :)  

  13. Olan olmuş arabaya bir şey olup olmadığına bakardım eğer olmamışsa bunun yanlış olduğunu bidaha yapmamasını gerektiğini söylerdim sonra arabamı daha sağlam bir yere çekerdim :) ama baktım ki arabaya zarar vermiş arkadaşı ince elekten geçirirdim

    Not: Arabaya bir şey olup olmadığını kontrol edersem yukarıdakiler geçerlidir :) eğer etmediysem ince elekten itibaren geçerlidir :D

    Valla yapar :D

    Ne ugrascam onunla arabaya falan bakmazdım zaten aklı basında ınsan yapmaz hadı yaptı sonucuna katlanır. Bakınız : http://www.youtube.com/watch?v=2x-JLT1wEow  :D Aynen benım yapacaklarımda böyle olur ben ılk basta adamı uyarmamda dırek 

    • Beğen 1
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.