Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

onur karadağ

Üye
  • Toplam İleti

    201
  • Katılım

  • Son ziyaret

  • Kazandığı Gün

    1

İletiler, onur karadağ tarafından oluşturuldu

  1. 1 saat önce, Süleyman Ünal said:

    Her ne kadar lpg teknolojileri gelişkin olsa da atmosferik olmayan araçlarda sıkıntı yaratacağı kesin. Japon'lar hariç  yüzde yüz uyum sağlanamıyor. Özellikle alman otomobilleri lpg ye uyumlu üretilmiyor. Ki aracın turbo beslemeli olduğunu da düşünecek olursak manifoldun delinmesi ve yakıt sistemine yapılan müdahaleler ister istemez istenilen düzeyde performans alınmasını da etkileyebiliyor. İlla ki takılabilir. O zamanda tsi motora uygun kit ve daha da önemlisi işçilik-ustalık sorunu ortaya çıkıyor. Uygun kiti tespit ettikten sonra en iyi ustayı bulmanız da şart. Çünkü kit ne kadar iyi olursa olsun usta tesisatı saçma sapan kurduğu zaman bir çok sıkıntı yaşayabilirsiniz.

    bu sıvı sistemlerde monifold delinmiyor. aracın kendi enjektörlerini kullanıyor. lpg yi sıvıya dönüştürüp benzin gibi püskürtüyor sistem.

  2. 100 km de 4 5 lt lpg şehir dışı imkansız.

    ben de tucson var 177 hp olan. sıvı sistem kullanıyorum bende aracımda evet performans benzinle aynı ama 15 lt yakıyorum. burada yakıt 1.8 tl arasında bana 27 krş a geliyor. tsi motorların hepsine lpg takılmıyor. motor kodunu sorun alacak olursanız aracın. kodunu bir firmaya sorun takılırmı diye.  vermezlerse uzak durun lpg takılmazsa  çok yakar 40 50 krş arası bilginize.

  3. sıvı sistemde benzin hiç yok lpg ile başlar lpg ile biter. %100 lpg yani . benzin sıfır.

    On 08.03.2016 at 14:58, Cem Dilmen said:

    Doğan Bey bildiğim kadarı ile her ikisi de 5 yıl 

     

    Kemal bey ix35 70 civarı Tucson ise 114 hatta 2016 ları biraz daha pahalı 119 gibi. Tabi en dolularından bahsediyorum. Ama imkan varsa TGDI tercih edilmeli diyorum zira çok farklı. Benim bile aklımı çelmedi değil. :)

    ix35 üretimi yok ki nerde 70 civarı onu anlamadım

     

  4. On 27.01.2016 at 14:39, Turhan Onat said:

     

    Tabiki binek araca göre virajlarda yana yatma eğilimi daha yüksek ancak araç awd sistemi nedeniyle gerek düz yolda ,gerekse virajlarda yola öyle yapışıyor ki limitleri çok zorlamadıkça çizgisini bozmuyor.

     

    Limitleri zorlamak da biz düz aile babası sürücülerin işi olmasa gerek.:)

    focus la giremediğim hızda viraja rahatlıkla tucsonla giriyorum  çok daha kolay bir şekilde

  5.   bu araç babamın arkadaşının . 7250 tl ye gibi bir fiyatı var. araçta hiçbir değişiklik yok güç anlamında. %50 tasarruf ettiriyor. (lpg fiyatına bağlı)

    8 saat önce, Hakan Saraylı said:

    Sıvı sistemi dumuştum ama Kuga gibi 1.6 eb motorlara LPG taktıklarını bilmiyordum, maliyeti ne oldu acaba ?

     

     

    • Beğen 1
  6. Kuga ortalama 10 lt nin altına inemezsiniz. Arkadaşım da var. Çok sakin kullanan biri olduğu halde şikayet ediyordu. İzmirde prins marka sıvı sistem lpg taktırdı.  25 kr a düştü yakıt simdi memnun. Bende hyundai tuscon var tgdi benimde aynıydı.  Bende prins taktırdım bende rahatladım.  

    • Beğen 1
  7. Bir saat önce, Engin Şahiner said:

    focus 3 bijon anahtarına asla güvenmeyin yolda kalırsınız .iki tane aldım orjinal ford ikiside sıyırdı ...

    aynen bende aynı şekilde birkaç kere değiştirdiler. sonunda kendime dışarıdan adam gibi bir tane çelik aldım rahatladım

     

    somunun havalı ile sıkılması söz konusu olmaması lazım . o anahtarın adam gibi çelik malzemeden yapılması lazım. içinde hangi alaşımı belli olmayan tam anlamıyla o dandik anahtarın yerin düzgün bir anahtar konulması lazım.

    • Beğen 1
  8. 21 saat önce, Mertcan Çelik said:

    Sonata'nın kronik, ve bildiğim kadarıyla uzun süre çözülemeyen, sağa çekme sorunu vardı bildiğim kadarıyla, ön amortisör direği miydi neydi o değişmesine rağmen tüm dünyada ciddi derecede sorun yarattı ve imaj kaybına neden oldu.

    Bizde de accent blue var, 1.4 cvt, güçsüz ve çok yakan bir araç olmasına rağmen herhangi bir sorun çıkarmadı da bence hyundai'nin imaj kaybına en çok sebep olan şey taksilerin çoğunluğunun hyundai olması. Bir de Accent Blue dizel sürüş olarak gayet yeterli gelmişti bana da 2011'de test ettiğimde hala 4 ileri otomatik şanzıman kullanıyordu. 

    2010 var babada sıfır aldık mukemmel.  tık yok. oturaklı güzel

  9. benimde anlamadığım hyundai neden alınmayacak bir araba. 92 den beri sadece bir kere hyundaiden başka araç aldım oda focus oldu. excell accent elentra sonata santafe tuscon hepsini kullanadım excell ve accent harici diğer araçlarım 10 numraa araçlardır. şu anda tucson aldım 2015 mükemmel bir araba. türkiye'deki hyundai kötü araba imajını anlamış değilim. neyse iyi akşamlar. oyum focusa :)

     

    • Beğen 2
  10. bende şu anda aynı muhabbetteyım.bugun tüm modellere bakıyorum.

    ilk hyundai tuscon. en baz modeli gdi style model 82,500 tl beyaz otomatik.

    2, sırada kia sportage en dolu modeli 81,500 tl renk farkı yok otomatik

    3. nissan QASHQAI BLACK EDITION  93,000 tl metalik renk

    tek geçtiğin tuscon en düşük modeli bile dolu baya. ve baya hoş ama gözümdeki modeli t-gdi elite 102,000 tl . aracı iyi fiyata verilsem herhalde alacağım.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.