Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

sinan ince

Üye
  • Toplam İleti

    29
  • Katılım

  • Son ziyaret

İletiler, sinan ince tarafından oluşturuldu

  1. Led varmı aracınızda.?

     

    evet var erkan bey

    Elinizdeki ürünü incelemek lazım illaki üzerinde bir sürücü devresi vardır onunla bunu değiştirmek gerekebilir.

     

    fotolarda çekmiş olduğum role sürücü devresi değil mi dir ozan bey? onu iptal edip bunu bağlasak verim alamazmayız? birde bu tampona takılan gündüz ledlerinin araka kısmında kabloların bağlı olduğu küçük bir kutu var acaba bu mu sürücü devresi?

  2. röle(üzerinde yazı olan parça) ne için? kutudanmı çıktı ustamı bağladı?

    kutudan çıktı ozan bey, aküden gelen elektirik, şaseye bağlı olan kablo ve parklara bağlı olan kablo bu kutuya geliyor ve buradan da gündüz farlarına gidiyor

    Modül olarak bahsettiğiniz şeyin, resimde görülen parça olduğunu ifade etmeye çalıştıysanız yanılıyorsunuz. Bu parça sıradan bir röle modül değil.

     osman abi bende ne olduğunu anlamış değilim... peki nedir bu abi :(

    Ek bilgi.

    Forum'a link eklerken yükleme sonucunda BBCODE veya forum code gibi yazanları almalısınız.HTML SİTE GİBİ olanları değil. Ayrıca sadece direkt linkleri tek tek alıp bu mesaj yazdığımız yerdeki FOTO düğmesine basıp yapıştırabilirsiniz.

    tamamdır yakup bey umarım başarabilirm :)

    hHbufJz.jpg

    2dDRgTT.jpg

    • Beğen 1
  3. <a href="http://imgur.com/V2NvYvl"><img src="http://i.imgur.com/V2NvYvl.jpg" title="Hosted by imgur.com" /></a>

    V2NvYvl.jpg

     

    <a href="http://imgur.com/KSXDvRF"><img src="http://i.imgur.com/KSXDvRF.jpg" title="Hosted by imgur.com" /></a>

    <a href="http://imgur.com/4rXuUVi"><img src=" 4rXuUVi.jpg" title="Hosted by imgur.com" /></a>

     

    umarım fotolar başarı ile yüklenir... bu gün ustanın yapmış olduğu tesisatı açtım ve inceledim... gündüz farı modülü üzerinde toplam 5 adet kablo çıkışı var bunlardan ikitanesi gündüz farlarına gidiyor bunda sorun yok... kırmızı renkli olan kablo akünün + kısmına bağlı durumda, yeşil olan kablo ise park lambalarına bağlanmış, birde siyah renkli kablo var ki bu kafamı biraz karıştırdı usta bu kabloyu da aracın şasesine bağlamış... bağlantı şekli bu. yani şimdi bu modül de farlar yanınca %50 gibi bir azalma olacak sistem mevcut değilmidir? yoksa usta mı yanlış bağlamıştır?

     

  4. öncelikle bahsettiğiniz kutuyu başka bir ustaya gösterin olmaması düşük ihtimal. yada montaj klavuzunu paylaşın inceleyelim.

     

    gerçekten yoksa 5 bacaklı röle ile çözülür(kısılma olmaz onun için modul lazım). rölenin beslemesi kontağa bağlı olmalı(kontak açılınca DRL yansın diye) tetiğide kısa fara yada parka (kısa far yada park açılınca sönsün diye) röle çekilirkenki bacak ise boşta kalacak(87) kapalıykenki çıkıç bacağıda(87a) da DRLye.

     

    muhtemelen var var diye tahmin ediyorum bende, çinden sipariş vermiştim sipariş verdiğim kişi ile görüştüm var diyor, fakat kutu içerisinde montaj şeması yok http://www.aliexpress.com/snapshot/241735279.html almış olduğum ürün bu. nasıl montaj yaptığını anlamadım !! 

  5. arkadaşlar gündüz farlarım elime ulaştı, montajını yaptık ve çok şık oldu, yakın zamanda fotoları paylaşacağım, fakat şöyle bir sıkıntım var, montajı yapan usta günüz kitini direk park lambalarından aldı ve park lambaları yandığı zaman devreye giriyor ve akşam saatlerinde de aynı şiddet te yanma ya devam ediyor, yani yanma şiddetinden % 75 gibi bir düşüş olmuyor ve bu durum beni rahatsız etti. ürünü monte eden usta gelen gündüz farında böyle bir özellik olmadığın söyledi, kutu içerisindeki montaj kabloları üzerinde küçük bir kutu vardı bu ne işe yarar diye sordum, sistemi korumak amaçlı dedi usta. gündüz farlarıma bu özelliği nasıl ekleyebilirim acaba ??

  6. gündüz farından bahsediyosunuz anladığım kadarıyla. nereden aldınız acaba ve sorun olmazsa fiyatı nedir merak ettim?

    76 dolara mal oldu... daha elime bu gün ulaştı. gümrüğe falan takılma sorunu olmadı. ama 75 euro üstü alışverişlerin takılması muhtemelmiş. yollayan Çinli dostum kargo paketi üzerine 30 dolar yazmış böylece gümrüğe takılma sorunu ortadan kalkmış :) fiyat durumunu almış olduğunuz kişi ile görüşüp paket üzerine daha düşük bedelli gösterebilirsiniz sorun olmuyormuş çin den yapılan alışverişlerde. ürün gayet güzel piano black renk... görünüş olarak tatmin edici inşallah montaj işlemi tamamlandıktan sonrada sorun çıkarmaz :)

  7. evet 

     

    ben normalde kaput üzerine koruma amaçlı şeffaf kaput korucu filimden aldım ve filimi spoiler in bagaj kapağına basacak yerlerine göre ayarlayıp kestim daha sonra bu filimi bagaj kapağına yapıştırdım, daha sonra silikon ve çift taraflı bant yardımı ile spoiler i sabitledim. yaklaşık 1 gün sonra gayet sağlam bir şekilde sopiler sabitlendi. böylece spoiler i sökmek istem boya ve bagaj kapağı hiç zarar görmeden sökebilcem.

  8. bende sipariş geçicem montajı nasıl yaptınız acaba

     spoiler in montajını mı soruyorsunuz?

    Ufak bir yazım hatası var: "Eleanor" olacaktı...  

    İlk film artisti otomobil. 1974 ilk ve 2000 yılında ikinci kez çevrilen "Gone in 60 Seconds" filminde çalınacak arabalar listesinde olan ve çetenin kodlarken tüm araçları hanım isimleri ile andığı için Eleanor adını alan 71 model Mustang.

    Ayrıca Shelby modifikasyonlu Mustang GT500 modelinin de lakabı bu.

    Amerikan Başkanı Roosevelt'in karsının da ismi...

    Yarı efsaneleşmiş bir ismi aracına yakıştırdığına göre çok seviyor olmalısın, ne mutlu sana!

     

    sen çok daha detaylı anlatmışsın cem abi. bundan önceki aracım focus 2 idi onuda çok severek kullanıyordum, bunuda çok severek kullanıyorum, focus benim nazarımda bir efsane olduğu için belkide bu isimi ona uygun gördüm :))

  9. teşşekkür ederim cem abi .

    bu arada elanor kelime anlamı olarak altın sarısı bir çiçekmiş, fakat benim için önemil olan 1967 ford mustang in , shelby elanor isiminde olması...



    birde şöyle bir ürün buldum, aliexpress sitesinden, malum benzil araçlarda ford motor üzerine kapak koymuyor, yada Türkiye ye gelen araçlara konmuyor! bu linkteki kapak bizim araçlara uyarmı, artıları ve eksileri nelerdir ?

     

    http://www.aliexpress.com/item/2012-2013-new-Ford-Focus-engine-cover-dust-cover-new-Ford-Focus-1-6L-4DOOR-5DOOR/810874499.html

  10. hayırlı uğurlu olsun  göstergeyi nerden temin ettiniz acaba :D

    Teşekkür ederim taner bey, bir arkadaşım vasıtasıyla temin ettim oda ankara dan temin etmiş sanirim, eger düşünürseniz yardımcı olabiliri.

    Hayırlı olsun güle güle kullan birde şunu öğrenmek isterim içerdeki kırmızı ışıklar ile KAPI eşiği uyum sağlıyormu ?

    Göstergeler ve ttf ekranlarla renk uyumlu rakat ic aydınlatma ile uyusmuyor, kirmizi led Işıklı basamak bulamadi.

    Elanor teşekkür ediyor serdar. :)
  11. 450 den 1 kuruş inmedi aşşağı...


     



    aracın kullanım kılavuzunda da baya bir baktım fakat teyip kodu aracın neresinde yazıyor bulamadım... gösterge değişikliği yaparken kutup başını sökeceğim için teyip kodunu isteyecek, bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorumm :(



    450 den 1 kuruş inmedi aşşağı...


     



    aracın kullanım kılavuzunda da baya bir baktım fakat teyip kodu aracın neresinde yazıyor bulamadım... gösterge değişikliği yaparken kutup başını sökeceğim için teyip kodunu isteyecek, bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorumm :(

     

    şimdi forumda gördüm fakat sanırım sony öncesi gelen ses sistemlerinde kod istem olayı yokmuş... benim araçta sistem sony bakalım inşallah oda istemez. 

     

  12. ded

     

    ben değiştirdiğimde 2400kmde idi hala ekletmedim, pek gerekte görmüyorum. 2000kmyi ekletip ekletmemek size kalmış :)

     

    güncelleme yapılınca ufak tefek değişiklikler oluyor mesela hız sabitleyici simgesi yeşile dönüyor. fonksiyonel bir değişiklik yok yani. Ancak Aydın abi bazı menulerin(iç ambians aydınlatma mesela) olmadığını serviste eklettiğini söyledi, böyle bir şey varmı diye kontrol edin.

    dediğiniz gibi çok ta gerek yok gibi yolumuz servise düştü mü ekletiriz :)

     

    yarın gelicek bir aksilik olmazsa, takmak için sabırsızlanıyorum, takayım hemen fotoları paylaşıcam umarım fonksiyonel bir sorun çıkartmaz çünkü burada gerekli işlemleri yaptırmak için imkan yok ;( bakalım kargoda spoiler imde geliyor :) ne olacak bizim bu ufak tefek modifiye tutkumuz :)

    • Beğen 1
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.