Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Umut Akbaba

Üye
  • Toplam İleti

    317
  • Katılım

  • Son ziyaret

İletiler, Umut Akbaba tarafından oluşturuldu

  1. Herkese değerli yorumları için teşekkürler. Bugun yarın 30 bin k bakımına gitmem gerek. Gittiğimde bu konuyu servise ileteceğim. Bir orta yol bulunacak artık. Bakım ücretini düşmelerini isteyeceğim bu hatalarına karşılık. Bagajı tekrar boyamayı teklif ettiler geçenlerde. Eğer bu bagaj bizden kaynaklanan bir hata nedeniyle tekrardan boyanmıştır gibi bir yazı verirlerse boyatırım yoksa işin sonu mahkemeye kadar gider. Herkese tekrardan teşekkürler.

    • Beğen 1
  2. Merhaba, geçenlerde aracım baya bir kirliydi. Yıkatayım dedim. Yıkattıktan sonra bagaj kapağında şöyle bir boya kalkması olduğunu fark ettik. Yaklaşık 10-15 kaporta ustasına gösterdik bunun sebebi nedir diye. Hepsi bu bagaj kapağı boyalı dedi. Tazyikli sudan dolayı atmış olmasın ustam dedim. Dedi yok bu arabada iki kat boya var dediler. Aracımı sıfır olarak 29 Ocak 2013 tarihinde Otokoç'tan aldım. Ön çamurluk dışında boyanan değişen parçası yok. Kafamız rahat olsun diye sıfır araç alıyoruz o bile boyalı çıkıyor. Aldığımız yere götüreceğiz yakın zamanda ne önerirsiniz ?

    vzkkmr.jpg

  3. Herkese iyi geceler. Bugün yolda giderken 2. viteste devir 3500-4000 rpm civarındayken vites yükseltmek istedim. 3'e atmam gerekirken dalgınlığıma gelip 1'e attım. Araba bir öne yığıldı sonra stop etti. Motor arızalı servise götürün dedi. Sağa çekip motoru inceledim herhangi bir sorun yoktu. Sonra çalıştırdım arabayı ara ara gaz verdim rölantide baktım bir sıkıntı yok yola devam ettim. Bu olay bir zarar vermiş midir acaba ? Yada ilerde bir sıkıntı çıkabilir mi ? 

  4. Selamlar,

    Bu konu için 3 kere fren diski 1 takım balata ve 4 lastik değiştirmiş biri olarak :) opel de böyle bir tecrübem oldu en son saydıklarım değişti v.s. arabanın jantının yamulduğunu fark ettiler jant düzeldi sorun kalmadı.Ama o sorunu bulana  kadar harcadığım paranın haddi hesabı yok.

    Jantın yamulması garip gerçekten kendi aracım adına konuşayım yamulmamıştır. Çünkü o kadar sert bir çukura falan düşmedim. Önerileriniz için teşekkürler :)

  5. Balatalar neden değişmişti ki, bu arada hızının maşallahı var :D

    Balatlardan demir demire sürter ya aynen o ses geliyordu abi. Birde frene basıp yavaşlayıp hız 20-30'a kadar düşünce bir uğuldama sesi geliyordu fren balataları bitmiş. Değiştirdim işte. Hız felakettir :)

    Fren diskleri yıpranmıştir o yüzden titreme yapabilir Yalnız km niz bayagi düşükmus bu km de hem balata hem disk gittiyse bayağı yıpratmışsiniz araci

    Evde iki şöförüz. Babam 25 senelik şöfördür. Ben 5 senedir. Kullanmayı Vw Transporter ile öğrenmiştim. Onda bile fren balataları 70 binde değiştirilmişti. Focus garip gerçekten.

    Diski bozmak aslında çok zor birşey değil sıcak diski ıslattığınızda bozulur.Frene basılınca direksiyon titremesi disklerin bozulmasındandır değiştirmek en iyi seçenekken birde tornalatmak seçeneği vardır bu daha maliyetsizdir buna kararı tamirciniz verirse daha iyi olur.Bir an önce hallettirirseniz iyi olur fren mesafesine olumsuz etki eder.

    Büyük ihtimal değiştiririm. Tornalatmam. Fren bu sakata gelmek istemem. Teşekkürler.

    Bozuk disk hakkatten çok tehlikeli.99 focusumla sırf diskim bozuk diye başka bir araca arkadan çarptım esas daha kötüsü az daha yaya eziyordum fren tutmadığı için.Aman diyim biran evvel baktırın.

    Teşekkürler baktıracağım.

  6. Daha 3bindeki benim aracımda da var bu vuruntu sesi, benden önce sıfır araç alan x marka diğer araçlarda hiç yok bu sesler, ben vites değiştirdikçe tak küt sesler geliyor, çoook yavaş yavaş vites değiştirip yavaş yavaş ayağımı debriyajdan çekince gelmiyor.

    Bahsettiğiniz ses bendende gelmekte. 21 bin km'de aracım. 

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.