Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Cafer H.

Üye
  • Toplam İleti

    16
  • Katılım

  • Son ziyaret

İletiler, Cafer H. tarafından oluşturuldu

  1. Arkadaşlar merhaba;

    Aracımla akşam işten gelip dolaşacak olduğumda, çalıştırdıktan sonra birkaç saniye içinde kalkmaya çalıştığımda motor problemleri yaşayan araçlarda olduğu gibi yüke girememe,kalkışta problem ve egzos kısmından geldiğini tahmin ettiğim patlama sesleri duyuyorum. Birkaç saniye sonra araç normale dönüyor ama bu problem canımı sıkıyor. Daha önce bir gece serviste bıraktıp aracımı ertesi gün çalıştırdıklarında bu problemle karşılaşmadıklarını söylediler. Aracımı bazen az yakıtla bırakıyorum, ama bunun böyle sıkıtya yol açacağını sanmıyorum. Az yakıttan kastım, 40-50 km gibi mesafeye gidebileceğim yakıt. Ne olursa olsun az yakıtta olsa yakıt kokusu da duyduğum bu olayın sebebi ne olabilir? görüşlerinizi bekliyorum. Bir çalışmamda video yükleyip bunu paylaşmayı deneyeceğim.

    Kesinlikle yakıtla ilgili değil.Aracınızı servise bırakmayın iyice bozarlar.ford bayilerinde müşteri temsilci var direk otosanla irtibata geçip sizin için teknik destek isteyebiliyor,bir iki gün içerisinde otosandan sizi arıyorlar şikayetinizi dinledikten sonra herhangi bir servise aracınızı bırakmanızı söylüyorlar ve aracınızı bıraktığınız serviste aracınıza yapılan bütün işlemleri takip edip müdahale edebiliyorlar.ancak bu söylediklerim çok kolay olmuyor.aracı aldığınız bayi ile çokça çarpışıp kavga etmeniz lazım.karar sizin.

  2. Merhaba arkadaşlar,malum havalar çok soğudu aracı çalıştırıp bir süre yol aldıktan sonra,araç- motor sıcaklığı rakam olarak hatırlayamayacagım ama- her zaman geldiği (kış-yaz) noktaya yani ibre, sıcaklık göstergesinin tam ortasından biraz aşağıda kalıyor.Buraya kadar sıkıntı yok ama kaloriferi 3 veya 4.kademe çalıstırdıgımda,motor çalışmasına hatta hareket halinde olmama ragmen motor sıcaklıgı hızla düşüyor ve bir süre kalorifer acık kalırsa sıfıra kadar dayanıyor.Kaloriferin motor sıcaklıgını çalması gibi bir durum meydana geliyor kısacası.Bu mümkün mü,sizlerde de böyle bir durum var mı yoksa bu bir arıza vb bir şey mi?

    aynı problem bendede var.benim göstermediğim servis kalmadı bu durumun normal olduğunu söylediler.

  3. ne yani o zaman aracı alalım sorun cıksın, hata olabilir desınler alsın  servis eline parçalasınlar..ben aracı aldım 400 km de olan sorunum 15000 olmasına ragmen devam ediyor..eger bir adam 400 km de servise geldiyse al değiştir o arabayı daha neyin tamirinin peşindesin..direkt baktıgında görülebilen bir sorunsa ve teslim alırken o heyecanla fark edersen aracı teslim almazsın ama içeride birşeyse örnegın motorla ilgili bi sıkıntıysa bir süre kullanmadan anlayamazsın..bana bu konusmalar araba pazarında 2.el arac alırken yaptıgım konusmalara benzedi gibi geldi,bu risk 2.el arac alımında vardır sıkıntı cıkarsa motor asagı iner yapılır ve sen birşey yapamazsın..bunlar olmasın diye sıfır arac al,bunda hata var indiricez motoru,böyle bir şey olamaz...al sen bu aracı indir motorunu bana fabrika hatası olmayan bir arac ver..eger ben dünya markasıyım diyorsan birak dik dur ve bunu yap,müşterini mağdur etme,memnuniyetsiz bırakma,alıdıgına pişman etme

    epeyde focuszede varmış

  4. Merhaba arkadaşlar,

    Geçen hafta talihsiz bir kaza yaptım.

    Bu hafta başında da servise vererek, Salı akşamı aracımı eksik şekilde teslim aldı.

    FORD Almanya ürün kodunu hatalı bastığı için, Arka Tampon altında ki siyah boydan olan parça Türkiye'de mevcut değil.

    Servisin söylediğine göre Almanya'dan uçak kargo ile 2-3 Güne getirtiyorlarmış.

    Sipariş verilen mevcut parçayıda gördüm ama hatalı montajı mümkün olamıyor ayakları kısaymış.

    Bu konuda bilgisi olan varmıy dı???

    Yoksa bana ayak mı yapıorlar...

    Kaskodan ;

    288 TL PArk Lambası

    200 TL Tampon Alt Parça

    200 TL işçilik aldılar.

     

    j04vq.jpg

     

    Bursada var

  5. Beyfendi ford'a göre normal değil tabiki öyle olsa o gösterge konmaz belli ki yazılım hatası var yakında halledilir takip edin ara ara :yeah:

     

    Ayrıca böyle bir genelleme olsa buradaki bir çok kişi aynı şeyi söylerdi açıkcası 1.5 yıldır sadece okuduğunuz kadar gördük.

     

    Beyfendi ford'a göre normal değil tabiki öyle olsa o gösterge konmaz belli ki yazılım hatası var yakında halledilir takip edin ara ara :yeah:

     

    Ayrıca böyle bir genelleme olsa buradaki bir çok kişi aynı şeyi söylerdi açıkcası 1.5 yıldır sadece okuduğunuz kadar gördük.

    Yakup bey ben aracımı alalı 3 ay oldu.Aracımın ilk ayı servislerde geçti.Bursadaki tüm ford servislerine gittim hiç biri çözüm getiremedi.

  6. merhaba arkadaşlar ilk defa dizel aracım oldu geçenlerde araç müşül arızasından hararet yaptı tamiri yapıldı. gözümü hararet göstergesinden alamıyorum çok oynuyor.motor soğukken ilk kalkıştan sonra geç ısınıyor gibi (7-8 km sonra ) aracı sıkıştırınca 90 a kadar geliyor rahat sürüşte hararet 65-70 e kadar düşüyor bu durum beni korkutuyor. 2011 titanyum tdci kullanan arkadaşlar bu normal mi . yardımcı olursanız çok sevinirim. 

    Aynı problem bendede var servise götürüp baktırdım,yola çıkıp test ettiler araba problemli dediler termostadı değişip yazılım atılması gerekiyormuş,aracı bıraktım ertesi gün aracınızda bişey yok yeni focuslar böyleymiş dediler.bi arkadaşımda c-maks var yolda giderken hararet sıfıra iniyor dedi forda göre bu durum normal.

  7.   Malumunuz aracımdaki bazı sorunları biliyorsunuz. Otosan'ın kayıtsızlığına yapacak bir şeyim yok ne yazıkki bazı imkansızlıklar nedeniyle. Önümüzdeki hafta içi gidip serviste yaptıracağım. Cumartesi günü gibip bir ön görüşme yaptım servisle tahmini yapılacak işlemlerle ilgili. Bu daha çok endişelerimi gidermek adınaydı. Şimdi sorunları sıralayıp yapılacak olası işlemleri ve kesinlikle yaptırmayacağım işlemleri sizlerle paylaşmak istedim.

     

    1. Bagaj kapısının simetri sorunu: Bagaj kapısının sökülüp yeniden takılması gerekiyordu. Bunu yaptırmayacağım.

    2. Tavan döşemesinde hata var. Sağ arka kapının üstündeki yerde. Bunu da elletmeyeceğim. Gözüme o kadar batmıyor.

    3. Klimanın sol altındaki plastik aksam birleşiminde açıklık var, biraz esneme yapmış gibi görünüyor. Yaptırmayacağım.

    4. 1,5 aydır bagaj kapısı kilitlendi ve açılmıyor. Kilidin değişmesi gerekebilir dendi. Nasıl açılacağını sordum değişmesi için. Bir zorlama olmayacağı, elektrik verilerek açılacağı söylendi. Pek anlamadım sistemi ama, deforme olmayacağına göre sorun yok. Yapsınlar bari. Sinirimden yaptırmıyordum. Artık yaptıracağım.

    5. Sürücü koltuğum abartısız yaylı yatak gibi, oturduğumda, azıcık kıpırdadığımda yada azıcık aracın yaylanmasını sağlayacak bir zeminde gacır gucur ediyor. Koltuğun yerinden sökülüp inceleneceği söylendi.

    6. Arka koltuklar yine biraz bozuk yola girdiğimde ses çıkartıyor. Yalıtım malzemesiyle kaplanarak sorunun giderileceği ifade edildi. Bunu da yaptıracağız haliyle.

    7. Sol ön klima havalandırmasının birleşimleri zaman zaman tık tık şeklinde ses çıkarıyor. İnceler bakarız dendi. Kolay bir şeyse yapılacak. Bazen göğsü sökmek gerekebiliyormuş. E yuh artık öyle bir şey olursa söktürmem tabiki.

     

    Araç Özeti:

    Focus 2012 1.0 Eco Titanium + Smart Paket

    Kilometre: 2500, Yaklaşık 1,5 aylık aracım.

     

    Forda lanet ettim mi ettim. Bir daha ford alırmıyım? Tövbe. Daha önce de yeni fiesta araç almıştım sıfır. O bile bu kadar sorun çıkartmadı. Bazı ses, tıkırtı sorunları oldu ama bir yaşını doldurdu ve öyle başladı. E, yapacak bir şey yok. Arabamla barışacağım. Arabanın donanımına, teknolojisine lafım yok. Çokta severek almıştım. Hala sevmek istiyorum. Ama işçilikte işte can sıkan şeyler var. Lütfen, madem canını sıktı sat kurtul demeyin :) Malum o kadar kolay mal sahibi olunmuyor.  Aslında arabadan ziyate, otosan can sıkan. Otosanın müşteri memnuniyeti politikasının yalan olduğunu anladım. Ha, bir de şu FKasko hani navigasyon cihazı hediye ediyordu. Onu da Ford gönderiyor. Dün elime geçti. Açtım, inceledim çalışıyor. Fakat ekranda pixel hatası var mesela. Sol üsten aşağıya doğru boydan boya pembe bir çizgi. Defolu ürünleri hediye ediyorlar herhalde :) Aramadım bile bu ürün arızalı diye. Ne gereği var, arayacağım yine can sıkacaklar. Kısmetse ben bu araca uzun yıllar bineceğim. Yeniden bir araç almak bir gün nasip olursa işte o zaman Ford almadan önce bin defa düşüneceğim.

    sizi gayet iyi anlıyorum,çünkü aynı sıkıntı bendede var.Birdaha bana fordu bedava verseler almam.Arabayı alalı daha 3 ay oldu nefret ettirdiler.FORDDA müşteri memnuyeti satana kadar sonra birdaha tanımazlar.Lafı fazla uzatmadan hemen opel bayisine gidip sıfır dizel astra almak için görüşmeye gittiğimde ağustos ayını bekleyin astralara 1.6cdti 160 beygir motor konacak dediler.Eylül ayına kadar focusa katlanmaya çalışacağım.FORDA BUNDAN SONRAKİ HAYATINDA BAŞARILAR DİLERİM.

    • Beğen 1
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.