Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Mehmet Ş.

Üye
  • Toplam İleti

    39
  • Katılım

  • Son ziyaret

İletiler, Mehmet Ş. tarafından oluşturuldu

  1. Selam,

    Peki lastik tamir kitini sıktığımız lastik daha sonra kullanılabiliyor mu? Yani bu içine sıkılan köpüğün bir zararı yok mu ?

    Merhaba, lastik tamir köpüğünü sıktığınızda lastiğin içinde belli bir miktarda sıvı oluyor, zaten bir iki gün sonra lastikçiye tamir için gittiğinizde lastik jantdan söküldüğü için o sıvı dökülecektir.

  2. Bizim araçlar çok yakmıyor,akaryakıt fiyatları çok fazla bu hafta 585 km yol yaptım 140 TL benzin (4,36/lt ortalama hız 110) 

     

    Çok yakması şöyle (bana göre), ayda yaklaşık 600 - 700 km şehir içi, toplam şehir dışı ile beraber yılda 12 bin km mesafeyi lpg  ve mazot ile yaklaşık aynı fiyata gitmek var, bir de benzinle %30-40 daha fazla parayla gitmek var… yoksa focus benzinlinin yakıt ortalaması sınıfındaki diğerlerine göre normal zaten…

  3. montajı düzgün olan bayii de taktırın ikisi de iyi marka önemli olan işçilik ve ayar

    ayrıca düzgün montaj ve ayar yapılmadıktan sonra 50 60 bin kmye kalmadan da bir sürü sorun Çıkabilir. düzensiz çalışma piston eritme rölanti bozukluğu ... gibi

    üst kapak yani sübap grubu tamiri çok çok maliyetli de değil. saydıklarım Arasında en tehlikelisi piston eritme o da yüksek devirlerde LPG enjektörlerinin açılıp kapanmadan sürekli yakıt göndermesi ve Oluşan ısıyla pistonun erimesi .bu saydıklarım ihtimal dahilinde umarım kimsenin başına gelmez

    Merhabalar, focus3 lerde 1.6 motor ve 1.6 Ti-Vct motor diye bir ayrım var mı acaba? LPG ti-vct motorlarda biraz daha sıkıntılı galiba değişken zamanlı enjektörlerden dolayı, makyajlı f3ler 1.6 ti-vct motor, 2013-2014 model focuslarda bu motor mu acaba.

  4. Merhabalar arkadaşlar,f 3 de lpg sonrasi subap kesmesinden bahsediliyor ve çoğu motor ustası ileride çok masraf çıkarabileceğinden focus3 e lpg önermiyor. Lpg donusumu yapılıp yaklaşık 50-60 bin km yapıldıktan sonra subap kesmesi dışında başka ne gibi problemler ortaya çıkabilir acaba?

    Arkadaşlar merhaba.foruma bende yeni üye oldum.Paylaşımlarınızı ilgiyle takip ediyordum.An itibariyle 2015 yeni kasa focus 1.6 benzinli powershift almayı düşünüyorum. Lpg konusunda karasız kaldım.Sizin fikirlerinizi de almak istedim tecrübe sahibi olan insanlar olarak. Siz olsanız Prins ve landirenzo arasında hangisini seçerdiniz. Prins 3 yıl motor garantisi ile 2300 lira, landirenzo 5 yıl motor garantisi ile 2500 lira fiyat verdiler. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

    Şu an focus 1.5 tam otomatik ve landirenzo kit kullanıyorum, ilk başlarda rölanti problemi vardi ve otomatik olduğu için sarsıntı/titreme benzeri durumlar oluyordu , bir kaç yerde ayar yaparak çözemedim durumu, hatta kimisine göre sorun bile yoktu, ama başka bir yerde güzel bi rölanti ayarı yaptırdım ve son iki yıldır landirenzo sıkıntısız diyebilirim, benzinle nasılsa lpg ilede öyle. prinse göre bakım maliyetleri daha uygun olabilir.

  5. Bende 2011 modelini kullanıyorum, düşük devirde aynı sarsıntı oluyor fakat bence anormal bir durum değil araç tam devirli devam etmediğinden gibi geliyor bana, gaza basmaya devam edip deviri yükselttiğiniz durumlarda olmuyor.

    Benim aracım 42 binde henüz şanzıman yağı değişmedi 50 binde değiştirmeyi planlıyorum.

     

    evet hocam bencede sıkıntı yok gibi duruyor, ama insanın kafasına takılıyor işte, ikinci el otomatik kullanma korkumuz var ya :)) tam otomatik kullanan diğer arkadaşlarda bu durum nasıl acaba aynı mı?

  6. daha önce tam otomatik bir araç kullandınız mı? yağ değişimine dikkat edildiyse pek sorun çıkarmaz o şanızman durum normal olabilir.

    otomatik vitesi yeni kullanıyorum,evet focus daki bu tam otomatik için sorun çıkarmaz taş gibi şanzıman diyorlar, birde eski otomatikler böyle olur diyenlerde var,benimde işte bazen kafama takılıyor yoksa  focus 10 numara araba gerçekten.

  7. merhaba arkadaşlar, forumu belli bir süredir takip ediyorum yeni aracımı bu forumda tanıdım,çok faydalı gerçekten,arkadaşlar 3 aydır focus1 2003 ghia tam otomatik vites aracım var, vites geçişlerinde 1.vitesten 2.vitese geçerken düşük devirde (yaklaşık 2000 devir) biraz sarsıntı oluyor fakat yüksek devirde(yaklaşık 3000devir) çok belli değil,diğer viteslerde ve vites düşürmelerde bariz bir sıkıntı yok, birde virajlarda veya belli bir hızda giderken ani yavaşlamalardan sonra tekrar gaza bastığımda şanzıman gecikmeli olarak devreye giriyor gibi oluyor. Arabayı alırken bir kaç yere gösterdim bi sorun yok demişlerdi ama şehir içinde sokak cadde aralarında 1 - 2 geçişlerde canımı sıkıyor,  acaba bu durum normal mi yoksa bir sıkıntı olabilirmi başka bi ustaya göstereyim mi?  

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.