Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Orhan Erbilgiç

Üye
  • Toplam İleti

    42
  • Katılım

  • Son ziyaret

İletiler, Orhan Erbilgiç tarafından oluşturuldu

  1. bugün internetten sipariş verdim 15000 bakım için malzemeler geldi. focus a ilk bakımım olacak. Şunları aldım

    http://www.yedekparcaford.com/pinfo.asp?pid=84 bide yağ değişiminden önce çok ısrar etti çok memnun kalacaksın dedi bunu da aldım http://www.yedekparcaford.com/pinfo.asp?pid=5962 bakalım ne olacak dediği gibi pislikler çıkacak mı merakla bekliyorum yarın uygulamalar yapılacak.

    • Beğen 1
  2. arkadaşlar benim arabanın normal bakım zamanı da yaklaşmış. filtreler yağ felan bujileri de değişsem yakıtı o da etkiler galiba değil mi.

    filtre setini opelde iken orjinal ürünleri çok uygun fiyata aldığım bir site vardı http://www.opelgm.co...GM,PR-1505.html diye. focus için de orjinal ürünleri uygun fiyata alabileceğim bir site varmı siz nerelerden alıyorsunuz? tavsiyeleriniz nedir? serviste öptürmeyim kendimi :):fikir:

  3. 85 kw 115 Hp ye eşdeğerdir. avrupa standartlarına göre artık Kw kilowatt olarak yazılıyor Hp ( beygir ) olayı artık yazılmıyor. hesabı var 1kw kaç hp  diye googlede aratırsanız tam sonucu cıkar. 

    1 kw = 1,341 Hp  yapıyor buna göre hesaplayabilirsiniz.

    1,341*85=113,985 114 diyelim yuvarla 115 beygirliyim yani :P

    Sorularımız doğru başlıklarda sorarsak çok daha verimli olacaktır.

    afedersiniz laf lafı açtı özür.

  4. Yeni modelinde 6 vites yok bunu belirtmek isterim.

    Kusura bakmayın kırıcı olduysam ama ortalıkta dönen sözlere göre fikir oluşturmuyorum ben.Yani kimin ne dediği veya ne geyik döndürdüğü ilgilendirmiyor.El verdiğince gerekli karşılaştırmayı test ederek deneyerek ve %100 güvendiğimiz kişilerden öğreniyoruz.Haliyle diğerlerinin ne dediği çok önemli değil.Yani çok yakıyor lafı geyik. Tüm atmosforikler benzer ağırlıkta çok aşırı farklı tüketim gösteremez, sıkıştırması maksimum olan son motorları dahil etmiyorum buna.

     

    Buarada size paylaşmayın demiyoruz tabiki ama son 4-5 iletide benzer ve üzgün ifadeler kullanmanızdan ötürü madem mutsuzsunuz değişebilirsiniz demek istedim Sonuç olarak burada paylaştığınız bilgi düzeltilebilir veya geliştirilebilir birşey değil kaldıki konumuz lpg ; konu lpg olunca arabanın üretiminden veya tüketiminden bahsetmek oldukça yersiz bana kalırsa. 

     

     

    Orhan bey benim aracım 100bg 5 vites sizin aracınızla arasındaki yakıt farkı bana göre makul bence sizin aracınızda çok yakmıyor.Yakıt olayında birden çok faktör etkili olduğunu sizde bilirsiniz benim bundan önceki aracım 1.3 multijet lineaydı daha birçok konuda olduğu gibi yakıt konusunda da focustan daha memnunum,Gösterge konusun da önemli değil demişsiniz bence çok mühim çünkü depo da gaz olmasına rağmen bitti gösteren gösterge ile ne kadar sağlıklı bir ölçüm yapılır ? ben bu ayarı yaptırdıktan 1ay kadar sonra ilk 150km de arac tek lambaya düştüğü için tekrar brc servisine gittim lpg deposundan şamandıra söküldü ve ufak beyaz bir parçanın üzerine japon yapıştırıcı ve karbonat döktüler sonra tekrar taktılar şu an için gayet uyumlu çalışıyor gösterge bunları genel bilgi olarak yazdım belki birilerinin işine yarar orhan bey sizin için de hayırlısı olsun .

     

     

    bence ford hiçte çok yokmıyor focusun bütün modellerini kullanıdım ben hiçte çok yakmıyor hatta az bile yakıyor.  ,focusun fabrika verileride zaten  diğer c segmenti arabalarla aynı hemde diğer c sınıfı araçlardan daha da ağır olmasına rağmen  .hatta otomobil dergilerinde yakıt tüketimi test verilerine bakın focus un az yaktığını göreceksiniz...belki sizin aracınız sorunludur ,ben mondeo ile lpg 2,60 tan aldığımda araç 26 kuruş falan yakıyordu karışık bence ağır bir mondeo için uygun bir değer bu .arkadaşınız passatla herhalde yokuş aşagıya giderken 20-22 kuruş yakıyor .arkadaşımda da golf var 1.6 passat ile aynı motora sahip  benzinli aracı focus ecoboost 1.6 180ps den fazla yakıyor  özelliklede şehir içinde .eğer aracım lpg li olsa ortalama 25-26 kuruş yakar diyor..passat daha ağır olmasına rağmen nasıl 22 kuruş yakıyormuş ancak 80-90km hızda düz yolda yakar 22 kuruşu ...ford çok yakan diyenler forda binmemişler kulaktan dolma bilgilerle orda burda duydukları ile  konuşuyorlar işte.daha önceki 1.6 dizel focusum arkadaşımın dizel dacia stepway 1.5 85 ps aracıyla aynı yakıyordu hemde  focusun 150-200kg daha ağır ve daha güçlü motora sahip olmasına rağmen   fordun ticari connect modelleri biraz fazla yakar o da güçlü bir motora sahip olduğu için ve 1500kg dan ağır olduğu içindir gidipte diğer rakipleri doblo kango vb gibi hafif ve güçsüz olsa tabiki onlar gibi daha az yakar

     

     

    Lpg 2,73 tL şuanda 2,90 dan indi. 117 tL ye dolan depo ile 460 km yol yaptım. Buda 0,254 krş a gelir km başında ki bana göre çok az yakıyor. benim Kit tartarini marka. Arkadaşımda 100 hP opel astra var ki 0,29 0,30 arasında değişiyor değerleri. ki bizim araç hem motor hem agırlık olarak daha güçlü ve bana 320 den aşagı yakmaz diyordu :) aracı alalı 2 ay oldu tam bugun :) yani sonuç olarak ben memnunum :) ha babamın Taunusa göre bakarsak da kokluyor belkide ondan sonra bana cok az geldi bilemicem. Ama 1.3 CDTI Astra kadar az yakmasını beklememek lazım. 

     

    tamam be yaaaa anladık focus çok yakmıyor yakıt pahalı yeni aldık arabayı öğrenmeye çalışıyoruz eniğini cücüğünü. yaktıracanız bana arabayı az yanmış olacak :)

    şaka bi yana dediğiniz doğru arkadaşlar ben dizelden lpgliye geçince bir afallama yaşadım galiba yoksa arabadan çok memnunum.

    arabanın normal bakım zamanı da yaklaşmış. filtreler yağ felan bujileri de değişsem yakıtı o da etkiler galiba değil mi.

    filtre setini opelde iken orjinal ürünleri çok uygun fiyata aldığım bir site vardı http://www.opelgm.com/Opel-Astra-H-Z13DTH-15000-30000-Periyodik-Bakim-Seti-GM,PR-1505.html diye. focus için de orjinal ürünleri uygun fiyata alabileceğim bir site varmı siz nerelerden alıyorsunuz? tavsiyeleriniz nedir? serviste öptürmeyim kendimi :):fikir:

  5. bence ford hiçte çok yokmıyor focusun bütün modellerini kullanıdım ben hiçte çok yakmıyor hatta az bile yakıyor.  ,focusun fabrika verileride zaten  diğer c segmenti arabalarla aynı hemde diğer c sınıfı araçlardan daha da ağır olmasına rağmen  .hatta otomobil dergilerinde yakıt tüketimi test verilerine bakın focus un az yaktığını göreceksiniz...belki sizin aracınız sorunludur ,ben mondeo ile lpg 2,60 tan aldığımda araç 26 kuruş falan yakıyordu karışık bence ağır bir mondeo için uygun bir değer bu .arkadaşınız passatla herhalde yokuş aşagıya giderken 20-22 kuruş yakıyor .arkadaşımda da golf var 1.6 passat ile aynı motora sahip  benzinli aracı focus ecoboost 1.6 180ps den fazla yakıyor  özelliklede şehir içinde .eğer aracım lpg li olsa ortalama 25-26 kuruş yakar diyor..passat daha ağır olmasına rağmen nasıl 22 kuruş yakıyormuş ancak 80-90km hızda düz yolda yakar 22 kuruşu ...ford çok yakan diyenler forda binmemişler kulaktan dolma bilgilerle orda burda duydukları ile  konuşuyorlar işte.daha önceki 1.6 dizel focusum arkadaşımın dizel dacia stepway 1.5 85 ps aracıyla aynı yakıyordu hemde  focusun 150-200kg daha ağır ve daha güçlü motora sahip olmasına rağmen   fordun ticari connect modelleri biraz fazla yakar o da güçlü bir motora sahip olduğu için ve 1500kg dan ağır olduğu içindir gidipte diğer rakipleri doblo kango vb gibi hafif ve güçsüz olsa tabiki onlar gibi daha az yakar

    yoruma cvp yazmadan önce ben de ürgüplüyüm ama balıkesirde görev. siz neresindesiniz nevşehirin.

  6. Orhan bey benim aracım 100bg 5 vites sizin aracınızla arasındaki yakıt farkı bana göre makul bence sizin aracınızda çok yakmıyor.Yakıt olayında birden çok faktör etkili olduğunu sizde bilirsiniz benim bundan önceki aracım 1.3 multijet lineaydı daha birçok konuda olduğu gibi yakıt konusunda da focustan daha memnunum,Gösterge konusun da önemli değil demişsiniz bence çok mühim çünkü depo da gaz olmasına rağmen bitti gösteren gösterge ile ne kadar sağlıklı bir ölçüm yapılır ? ben bu ayarı yaptırdıktan 1ay kadar sonra ilk 150km de arac tek lambaya düştüğü için tekrar brc servisine gittim lpg deposundan şamandıra söküldü ve ufak beyaz bir parçanın üzerine japon yapıştırıcı ve karbonat döktüler sonra tekrar taktılar şu an için gayet uyumlu çalışıyor gösterge bunları genel bilgi olarak yazdım belki birilerinin işine yarar orhan bey sizin için de hayırlısı olsun .

    benim araç ruhsatta motor gücü 85 kw yazıyor bu beygir mi oluyor acaba bir de 115 yazıp duruyorlar kaskoda sigortada ben anlamadım şimdi benim araç 85 beygir mi 115 beygir mi :) dün 50 liralık lpg aldım tek lamba yanıp sönüyor dediğiniz gibiyse bir de o lamba ayarına baktırayım. lamba önemli değil dememim sebebi yani bitince dıt dıt diye ötünce anlıyorum ya ondan dedim yoksa düzgün gösterge verileri verse iyi olur elbet. gösterge ayarı full depo ayarı yakıt ayarı ne kadar da çok ayar varmış bu lpg de

  7. Yeni modelinde 6 vites yok bunu belirtmek isterim.

    Kusura bakmayın kırıcı olduysam ama ortalıkta dönen sözlere göre fikir oluşturmuyorum ben.Yani kimin ne dediği veya ne geyik döndürdüğü ilgilendirmiyor.El verdiğince gerekli karşılaştırmayı test ederek deneyerek ve %100 güvendiğimiz kişilerden öğreniyoruz.Haliyle diğerlerinin ne dediği çok önemli değil.Yani çok yakıyor lafı geyik. Tüm atmosforikler benzer ağırlıkta çok aşırı farklı tüketim gösteremez, sıkıştırması maksimum olan son motorları dahil etmiyorum buna.

     

    Buarada size paylaşmayın demiyoruz tabiki ama son 4-5 iletide benzer ve üzgün ifadeler kullanmanızdan ötürü madem mutsuzsunuz değişebilirsiniz demek istedim Sonuç olarak burada paylaştığınız bilgi düzeltilebilir veya geliştirilebilir birşey değil kaldıki konumuz lpg ; konu lpg olunca arabanın üretiminden veya tüketiminden bahsetmek oldukça yersiz bana kalırsa. 

    az önce kendi fordunuzu oluşturun diye fordun sitesinde kendim yaptım bakınız 6. vites koymuşlar http://www.ford.com.tr/SBE/ConfigureVehicle/p=1205006649302

    hwywd.png

    ben arabayı kötülemiyorum araba güzel. denecek bişey yok, adamlar yapmışlar ellerinden ne geldiyse yapmışlar. kendimce sadece yakıtından şikayetçiyim hepsi bu neyse çokda uzatmaya gerek yok. ben alacağım cevabı aldım. teşekkürler yorumlarıyla bilgilerini ve deneyimlerini paylaşan arkadaşlara...

    • Beğen 1
  8. Evet Ford çok yakıyor! :)

    Arkadaşınız ile aynı karakterde sürdüğünüzden emin misiniz.. 

     

    Fabrika Tüketim değerleri az çok size yol gösterir bunların altında veya üstünde kalmak sürücüye ve şartlara kalmış bu olay bukadar basit.

    6. vites şartlığı oran ve motor karakterine göre değişir, şart olsa eklerlerdi :yeah:

     

    Bu arabanın fabrika değeri 8.7 buna lpg olayını ekleyin bundan aşağısını da beklemeyin :yeah: Hızlı giden araç çok yakar ford motoru çok yakıyr sözü bana çok aşırı saçma geliyor kusura bakmayın.. 

    Ayrıca 3-4 kuruşa göre hayal kırıklığı yaşıyorsanız aracı satın kurtulun.Başka araba mı yok değil mi ? 

    ben de o da sakin kullanır arabayı illaki fark olacaktır.

    6. vitesi eklemiş zaten şart görmüş ki yeni modele koymuş

    biz de hiç yakmasın demedik az yaksa daha memnun olurduk dedik

    kusura bakılacak bir durum yok ford çok yakıyor herkes bunu der.

    herkesin beklentisi farklı olabilir fiyatı yakıtı konforu v.s kişiden kişiye değişir bütçe meselesi.

    aracı satmak kullanmak başka araba almak bana kalmış kimseyi ilgilendiremez.

    burası forum. bilgi paylaşımı yapıyoruz arabanın beğenmediğim taraflarını söyledim siz neden bu kadar tepkilisiniz anlamadım.

    zannederim forum yetkilisisiniz.böyle sert söylemleri size yakıştıramadım. ford babamın fabrikası değil zannederim sizin de değil.

    takım tutar gibi araba tutanlar da bi garip herkesin beklentisi farklı elbet zevkler tartışılmaz size ford güzel gelir bana mercedes size bmw güzel gelse bana hacı murat. ben cebime ve keyfime bakarım. piyasada araba çok dediğiniz gibi. canım neyi isterse onu alırım bu da kimseyi ilgilendirmez.

    ve son sözüm size yakışmayacak seviyede ters konuşmalarınız beni ziyadesiyle üzdü ve kzıdırdı galiba bu cümleleri kullandım.

  9. Orhan bey benim lpg tüketimim şöyle 2.73*40 lt lpg =110 tl tamamı istanbul içi sabah sahil yolu ile üsküdar-kavacık akşam çevre yolu ile kavacık-üsküdar günlük 25 gidiş 25 dönüş 50km kullanım ile toplamda 442 km yol yapıyorum lpg ikaz verene kadar ortalama 0,25 krş yapıyor.Lpg kititimi ilk taktırdığımda usta ilk 5 depo hesap yapmamamı lpg nin araca adaptasyon dönemi olduğunu bu süre içerisinde lpg göstergesinin tam olarak düzgün göstermediğini ilk 5 depo lpg bitiminde lpg göstergesinin ayarı yapılacağını söylemişti bende bu şekilde tekrar ayar yaptırmıştım sizin için de böyle bir adaptasyon olabilir diye duşünüyorum benim lpg kitin markası brc.

    ben aracı 2 el aldım lpg takılalı 20000 km yi geçmiş adam taktırdıktan sonra ne filtre değişmiş ne ayar öylece durmuş. benim lpg de brc .hemen gittim brc servisine orda pc den sorgulattılar dediklerimi söylediler. filtreyi değiştirdiler, ayar yaptılar 10,000 km sonra görüşelim dediler. düğme ayarı çok da önemli değil başka bir zaman yaptırırım da benim için tüketim önemliydi. ama dediğiniz gibi aracın motoru yakıyor yani yapacak bişey yok. malesef focus yakıt konusunda hesaplı değil. dizel astradan sonra belki de bana çok yakıyormuş gibi geliyor. bu arada brc petrol ofisini önerdi onlardan aldım gazı 2,57 TL den promosyon vardı.

    netice ford çok yakıyor bana göre.şehir içi 250 krş normal ama uzun yolda 250 krş bana çok geldi. araç 6. vitesi istiyor bu sıkıntı var devirler çok yüksek 110 ile giderken 3000 deviri geçiyor. 6. vites şart. deneyip görmüş olduk. hayırlısı havalar ısınsın değiştirme niyetindeyim. yıllık en az 20000 km yol yapan birisi olarak yakıt önemli benim için. arkadaşımda 1.6 passat var 2010 model 20-22 krş yakıyor ortalama diyor ki benim beklentim olan değerlerdi.

  10. evet arkadaşlar nihayet depoyu bitirebildim. 155TL lik lpg ile 620 Km yol yaptım 155,00TL / 620 km = 25 Krş yakmış oldu 1km'de.

    450-500 km si uzun yol şehirler arası yolda yapıldı (ort. hız 110-120 ).geriye kalan kmler de şehir içinde yapıldı.

    evet yorumları alalım nasıl kış günü hava şartlarını felan da düşündüğümüzde tabi bir de  620 km nin 50 km ye yakını da benzinle gitmiştir. ısınana kadar .

    bana halen çok geliyor sizinkiler nasıl

  11. ben bir depo ile 38 39 lt ile 450 km yi bazen geçiyorum (şiçi ş. dışı karma hemen hemen yarı yarıya) 102 ile 105 tl ile doluyor depo ama araçlar ve motorlar farklı yakup un hesabı mantıklı geldi bana ş içi 10 lt lpg normal devirli kullanırsanız ki öyle kullandığınız anlaşılıyor bu değer normal biraz daha sakin kullanırsanız 50 tl ile 180 190 km gidebilirsiniz.

     

    geçen hafta lpg filtresini felan değiştirdim ayar yaptırdım. dün fulledim dediğiniz gibi 105 liraya depoyu fulledim bakalım ne yakacak son sağlıklı verimiz bu olacak. bu hafta sonu bitiririm depoyu pazartesiye kesin sonuç çıkacak.

  12. Litre bazında yazmanız gelecek için daha sağlıklı olacak

     

    50 lira ile 2.77 tl'den 18 litre demektir. 170 km gittiğine göre 100 km'de 10.5 litre demektir ve bu değer lpg'li focus 2.5 için fazla değil normal sayılır yani bundan iyi ne olur ? diye sorarsanız 180 km'den fazla gitmez. Bu değerler şehiriçi kullanım içindir.

     

    Tüketim fazla geliyorsa herhangi bir dizele geçmeniz tavsiyedir. Aracın katalog değeri 8.7 lpg ile bunlar rahat 1 lt üzeri olur almadan önce danışıp araştırsaydınız keşke, hayırlı satışlar.

     

    Buarada sanmayın dizel size çok uygun tüketim verecek aradaki fark sadece %15 olacak.

    200 ü göreydik iyiydi yine. astradan sonra bu fazla geldi de

  13. bende brc my 11 taktırdım şu an sorun yok gibi. dolum sesi geldi hemen pompayı kapattırdım. shell yada po gaz önerdiler ama ben shell gaz kullanıyorum daha ölçüm yapmadım ne kadar yakıyor bilmiyorum çekişte az da olsa düşüş var ama problem olacak seviyede değil.

    ekonomi nasıl ben de yeni aldım arabayı 2009 titanium x aracım brc lpg li 50 lira ile 170 km gittim çok geldi bana siz ölçüm yaptınız mı

  14. buralarda işi bilen usta deve yüküyle para alır işi bilmeyen de nalbant misali anlarsınız ya. kurcalamaya hiç gerek yok eskiden park sensörü mü vardı der geçerim ne yapalım zaten arabadan da soğumaya başladım yakında satarım heralde :)

    yakıtı çok gelmeye başladı 50 TL lpg ile 170 km gidiyor MTV si yüksek 310 lira falan filan yakıtta iyileşme olursa diğerlerini gözüm görmezdi ama hayırlısı bakalım...

  15. enteresan kullandığınız yeni hoparlörde aynı ebatta ise seste bi değişiklik olmaz fakat daha büyük bir şey ise takılabilir siz madem sıkıntı çekiyorsunuz ve önde olması sizi tatmin edecek bir elektrik ustasına cüzzi bir rakamla direksyonun sol tarafındaki ufak haznenin tavanına monte edilsin derim ...

    denediğim hoparlör bu hoparlörün iki katı büyüklüğündeydi. ordan oraya kablo çekmek için her tarafı sökecek hiç gerek yok kısarım teyiibin sesini efendice park ederim geri geri giderken de dikkatli olurum ne yapalım. sıkıntı ben de değil de hanımda onu da sıkı sıkı tembihlerim artık :))

  16. hayır  kelebek direği üzerine  monte edilmiştir komple sökünce göreceksiniz zaten bu gördüğünüz beyaz parça emniyet kemerinin makarasıdır.. 

    dediğinizi buldum başka hoparlör de denedim ama sesde artış olmadı arkaya hoparlör koymanın mantığı neyse 2 metre kablodan kısmışlar ses yetmiyor ön tarafta olsa bu hoparlör yine iş görürdü.

    55pgm2xry.jpg

  17. nihayet bugün Philips H7 Crystal Vision 4300K Set 011296 - Oto Aydınlatma Ürünlerim geldi beklediğm görüntüyü elde ettim diyebilirim. resimlerde çok da belli olmasa da güzel oldu görüntü. rengi de ne sarı ne beyaz daha çok beyaza yakın istediğim renk oldu amma velakin ömrü ne olur yaşayıp göreceğiz umarım beni yarı yolda koymaz.

    hcfm7.jpg

    cep telefonu çekimi idare edin digitalin pili bitmiş.

    hcfjf.jpg

     

    hcfp0.jpg

    • Beğen 1
  18. sağ arka kelebek camının üzerindeki panzotu sökersen arkasındaki ufak hoparlörü görürsün muhtemelen aracın oradan işlem gördü ve takılırken etrafındaki sünger katlandı bu sebepten az geliyor sesi şimdi sen oradaki düzeneği söktüğünde bir tane masaüstü speakerı sök o hoparlörün yerine tak öyle bide bak bakalım sesine tabi becerebilirsen kolay gelsin.. (bulamadın mı ? aracının kilit tuşuna bas sonra kilitliyken manuel olarak kilidi elinle aç sonra kapıyı aç aracın alarm sistemi devreye girecek bu esnada sesin geldiği tarafa doğru yönel)

    sağ arka kelebek camının orda bagajdan baktığımda aşağıdaki beyaz kapaklı olan nesnemidir hoparlör.

    h97lb.jpg

    sağ tarafta dediğiniz gibi sünger görünmüyor ama sol tarafta siyah sünger olan bi yer var o da bu resim.

    h97n2.jpg

    burayı mı kasdettiniz.

  19. Bu ampullerden bir arkadaşımla beraber 2 set almıştık iki sette ortalama 6 ayda patladı sonra  birer set daha aldık onlarda 6 ay kadar çalıştı ve ömrünü tamamladı

    aslında bende arkadaşlarımın kobayı oldum diyebilirim onlarla beraber 3 set alacaktık ama ben biraz sabırsızlık gösterip onlardan habersiz sipariş verdim :) şimdi bende görünce kızacaklar kesin. sizin yazılarınızla savunma yaparım artık bende. denemek için aldım derim ne yapalım.

  20. Klavuz'a baktım bulamadım zaten duymamıştım önceden, Normalde düşük tutulması ilginç acaba sonradan mı oldu ? teyp kapalı iken (off) park sensöründen ses geliyor değil mi ? sistemi anlamaya çalışıyorum acaba bağlantılarda mı sorun var birkaç hoparlörden ses gelmiyor olabilir mi ? (sensör için)

    teyp kapalıyken ses geliyormu farketmedim- farkında değilim yarın deneyim kısıkken geliyor ama ben müzik hastası old. için hiç kapatmam nerdeyse teybide :) her sensözün ayrı bir hoparlörümü olur ya da sensörün sesi nerden gelir onu da bilmiyorum.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.