Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Fatih Işık

Üye
  • Toplam İleti

    15
  • Katılım

  • Son ziyaret

İletiler, Fatih Işık tarafından oluşturuldu

  1. arkadaşlar focus 2 sahıbıyım aracın gögüs kısmında üst taraftaki plastık aksamlı torpida gözünün pimi kırıldı bu duruma nasıl bı cozum geliştirebilirim yardımcı olursanız sevinirim.

    hocam benim size ufak bir önerim olacak bu konuda ataç vs. ne kadar işe yarar bilmiyorum. ama bu pvc lerde sineklik için camlarda mıknatıslı tutaçlar var şuan resim koyamıyorum ama bence bahsettiğim bu ürünü göğüs kapağının içinden yapıştırmak suretiyle orginal ve kullanışlı bir çözüm elde edersiniz

  2. herkese kolay gelsin resimdeki oluklarda yağ birikimi sorununu bi türlü gideremedik. s8csk.jpg öncelikle subap kapağı ve contası değişti,sıvı conta uygulaması yapıldı.tekrar yağ kaçırdı.. enjektör keçesi değişti olmadı.2-3 km gitsem bile (yüksek devirde daha fazla) enjektör dibindeki tüm kanallarda yağ toplanıyor.yaklaşık 2/3 ü dolmuş oluyor. her gün nerdeyse bakar oldum motora yağ kaçağı varmı diye. bu konuda bana yardımı olabilecek arkadaşlardan yardımını bekliyorum.

    bende servise aynı sıkıntıyı anlattım ve baktılar terlemeden kaynaklı birikme olduğunu yağ kaçırma vs. gibi bir sıkıntı olmadığını ve sıcak havalarda normal olduğunu söylediler.ayrıca eğer bir sıkıntı olsa araba çekmez dediler

  3. Bugün yaklaşık 2 aydır bagajımda gezdirdiğim Mercekli Focus 3 farlarımın montajını yaptırdım.

    Bu konuyu aktarmadan önce sırasıyla 4 kişiye özel teşekkürlerimi bildirmek istiyorum;

    1-Yakup farları bulmam konusunda bana yardımcı oldu; siyah zeminlileri kaçırdım ama bunlarda güzel :D

    2-Orkun G. servisin bile montajı konusunda yapamayız dediği farları takma konusunda bana usta buldu;

    3-Cem Boneval; farları taktırmak ile bu iş olmıycak satayım deme aşamasında iken karar alma konusunda yanımda oldu;

    4-Mertol Kip; herşeyden önce yardımsever bir kişiliği olduğu için; bunun yanında Mertol'ün hazırladığı montaj klavuzu olmasa bu montaj kesinlikle yapılmazdı kendisine de belirttim bunu. Ayrıca Montaj ile ilgili anlatımı fordist.com sitesinden aldığımı belirtmek isterim.

    Hepinize tesekkur ederim.

    Öncelikle Orkun'un yönlendirdiği ustaya gittim; farları gösterdim Mertolun montaj konusundaki açıklamalarını okuttum; ne yapacağımızı tek tek konuştuk. Gökhan usta fotoğrafları aldı aracın farlarını söktü ve anlatılanları kafasında kurguladı.

    20121201122833.jpg

    Durumu anladıktan sonra gerekli parçaları aldık ve montaja başladık.

    Mertol'ün anlattıklarını tek tak uyguladık ve farları taktık.

    Fakat DRL ler doğru yansa da xenonlar devreye girmedi; küçük küçük çakmaya başladı ve sinyallerde bir garip hale geldi bu durumda.

    20121201142000.jpg

    Xenonları yakamayınca fara aküden direkt kablo çektik fakat yine yanmadı; bu aşamada ben xenonların arızalı olduğuna kanaat getirmiştim bile :) Ancak usta yılmadı ve xenonda arıza olsa bu çakma işlemini yapmaz şase de sorun var dedi.

    Farın kapaklarından içine baktı ve kullandığımız pinlerin farklı olduğunu farketti; önceki montaj işleminde üstten 4. ve alttan 3. pini kullanırken farın 3.pinin alt ve üstünü kullandığını fark etti; bu pinleri kullanınca xenonların yandığını gördük ki ben de derin bir rahatlama oldu :)

    Bu pinlere göre soketi ayarladık ve farları yaktık.

    20121201150017.jpg

    Daha sonra sağ taraf içinde aynı ayarları yaptık soket üstünden ve montaj işlemini bitirdik.

    20121201150118.jpg

    Montajın bitmiş hali.

    20121201152643.jpg

    Farlar yanmıyor; DRL ler devrede.

    20121201232052.jpg

    Farlar yanıyor; DRL ler kısık hale geçiyor.

    20121201232013.jpg

    Kısa Far arıza uyarısı.

    20121201232510-1.jpg

    Gece görüntüleri;

    20121201232520.jpg

    20121201232733.jpg

    Aydınlatma çok güzel oldu.

    Aracı alırken X paket almadığıma sadece bu farlar için üzülmüştüm; bir nebze olsun bunu gidermiş oldum.

    X paket kulanmayan tüm arkadaşlara bu farları tavsiye ederim.

    Aydın bey bende sizin gibi zenon alıp taktırtmak istiyorum. Ancak bulunduğum yerde işten anlayan bir elektrikçi yok malesef sizin buradan yönlendirmeniz ve bahsettiğiniz açıklama klavuzu ile bunu yaptırma şansım olabilirmi benim mevcut farlarım düz beyaz yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim

  4. Merhaba

     

     

     

    Aracımın kışlık lastiklerini taktırdıktan bir gün sonra bijonlardan birisinin kabının olmadığını farkettim

    aslında resimde gördüğünüz bijonlar bijon değil sadece kapak bu kapağın altında bijon var bu kapaklar elle zorlayınca çıkıyor 

    muhtemelen kışlıkları taktırdıktan sonra düştü. Daha öncede bir bijon kapağı vidasıyla düşmüştü. Kapaklar çok kalitesiz yapılmış elle zorlayınca oynamaya başlıyor.

     

    Bijon ve kapağın birim fiyatı nedir acaba bilgisi olan varmı

     

     

    hkuhp.jpg

    Merhabalar benimde aynısı oldu kışlık lastikleri taktırınca düştü çok çirkin görüntü oldu. Bu beni çok rahatsız etti. Tekford yedek parça diye bir siteden tanesini 6 tl gibi bir fiyata aldım bilginize.

  5. Arkadaşlar benim aracımın yandaki konuşma butonu aldığımda çalışıyordu ancak ne olduğunu anlamadım bir den kesildi.Şimdi sesli komut butonuna basınca radyo sesi kesiyor konuşma işareti çıkıyor ancak herhangi bir ses yok ve komutta almıyor nedeni veya bu tarz sıkıntı yaşan oldumu çözümünü bilen var mı Yardımcı olursanız sevinirim 

  6. Aynı sıkıntı benim aracımdada var. Yolda giderken hararet göstergesi ortaya kadar yükseliyor. Bir süre sonra çok hızlı bir şekilde dibe vuruyor. Ancak bu durumun kalorifer tertibatıyla alakası yok. Bulunduğum yerde servis imkanı olmadığı için normal sanayide bir ustaya durumu anlattım termosun bozuk olduğunu bu sıkıntının ancak bundan kaynaklanacağını  söylediler

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.