Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Hikmet Duran

Üye
  • Toplam İleti

    35
  • Katılım

  • Son ziyaret

İletiler, Hikmet Duran tarafından oluşturuldu

  1. Benimde 25.000den sonra basladi. Zaten hazirana dogru 30.000 bakimina girerim. Benim bayağı rahatsız edici hatta ve hatta bacaklarimi sizlatacak kadar. Yıkamaya biraktigimda adam kurutma bolumune cektikden sonra dedi amma titriyor bu araba ya burnumun ucu bile titredi demisti :D

    bende o kadar bi durum yok gerçi ama rahatsız ediyor mu evet ediyor mesela bacaklarımı kenarlara orta konsola ya da kapıya dayamıyorum titreşimi hissetmeyeyim diye, 2003ten bu yana arabalarımız hep dizeldi ama fordlarda var biraz traktörlük hakkaten. bu arada dizel diye ezmeseniz iyiydi  :aman:

    • Beğen 1
  2. Ben tecrübe ettim benim aracımda var ani frene bağlı flaşör. benimki ilk seri esp'siz style paketlerden. plus yok bu arada.

     

    Geniş ve boş bi yolda 80-100le seyrederken belediyenin yola boydan boya açıp düzgün kapatmadığı hendeği farkedip asıldım pedala ve dörtlüler yandı freni bıraktıktan 1-2 saniye sonra da söndü.

     

    İki kademeli fren lambası olayı da yanıp sönen görmedim ama pedaldaki basınca göre iki kademeli(normal ve daha güçlü) yanan stop lambası var (BMW 5 serisi-E61'de denedim oluyor)

  3. Hayırlı olsun güle güle kullanın. Benim de aracıma yaptırmak istediğim işlemler var

    krom sis kapağı

    ST farları

    titanyum ızgaraları

    klima düğmeleri

    shark anten

    esp paketi(bunu hala araştırıyorum, sağlıklı mı bilmiyorum)

    tft ekran

    .

    Maliyetli olacak biraz ama birikimlerimi harcadığıma değecek inşallah. Daha keyifli olacaktır eminim. Önümüzdeki ay yapacağım sanırım :)

  4. :kıhkıh: :kıhkıh:

    Niye olduğunu da açıklarsanız ben oraya gidiyorum genelde randevulu gittiğimde çok sıkıntı çıkartmadılar henüz.

    Kardeşim bi park sensörü sattılar bana, orjinal olsun dedim bi park sensörüne 180 lira verdim. alet kendi kendine ötüyor. Servise geri götürüyorum 6 saat sonra veririz diyorlar. Ford merkeze şikayet ettim sonra yarım saat içinde veririz dediler 3 gün gittim geldim ama, yanıma kar kaldı. Sensörün 1 gözünü değiştiler. 1 hafta sonra öbür sensör kendi kendine ötmeye başladı. Yaklaşırken hiç ötmüyor bazen, bi kere dokundum onun yüzünden. Şimdi arıyorum buraya bi gelin de bakarız deyip sallıyorlar, sensör 2-3 günde bir bozuk çalışıyor oraya gidince düzgün çalışacak, laf edecekler, sinirim bozulacak 12 km yol git git gel işin yoksa...

    Ayrıca bakımdan alalım 4000 km oldu yağ değişim uyarısı veriyor araç.Ders arasında gidebilirsem Salı günü gideceğim yine, bakalım ne olacak.

  5. Hangi somut veriye dayanarak bu yorumu yaptın merak ettim?

    Elbet eklenir ancak maliyeti faydasından çok daha yüksek. Öncelikle tesisat, ESP özelliğide olan airbag modülü ve yeni bir ABS dağıtıcısına ihtiyacınız var ki bunların üçünün maliyeti bile bu işten vazgeçmeniz için yeterli. Rantabl değil ancak yapılabilir.

    Teşekkürler, servisten soracağım verim ve maliyet konusunu, foruma da bilgi sunarım. 2.500 liraya satılıyordu bu güvenlik paketi, o zaman ekletememiştim..

  6. Eklenir ama %100 verim alınmaz. Böyle kullanmaya devam edeceksiniz.

    Yani arkadaşlar forumda böyle demişler demenize gerek bile yok girin ford.com.tr'ye orada her yerde yazıyor ne olduğu :)

    Sizden öğrendikten sonra siteye girip öyle şok oldum zaten.

    Tamamen yazılımsal mı diye o yüzden sormuştum zaten, donanım eklenecekse tam verim alınmaz biliyorum, ama yazılımsalsa neden alınmasın ki?

  7. Ben tüm focus sahiplerine esp'nin paket olarak sunulduğunu sanıyordum.(patinaj önleyici, esp ve dinamik tork)

    Ben aracımı alırken donanım listesinde yazan," sunroof, esp paketi, ve oto. park vs içeren plus paket" ayrıca satılıyordu. Ozaman bütçemizin sınırlarını kullandığımız için ekstra hiç bişey ekletmemiştim.

    Dün forumda bana f3lerde esp tvc standart, trend donanımda bile var dediklerinde şok oldum açıkçası. Sizlere birkaç sorum olacak. Cevaplarsanız mutlu olurum.

    ESP'siz f3 kullanan var mı içimizde?

    Sonradan bunları ekleten var mı?

    Son olarak da, bunlar tamamen yazılımsal özellikler midir, donanım eklemesi yapılır mı, yani satın almak istesem ne tür işlemler yapılır. Servise sor demeyin lütfen, gördüğüm en başarısız servise mahkumum şu anda. En kısa zamanda onu da değiştireceğim.

  8. Hikmet şuan standart trend'den beri, bu tür şey önem vs ile değerlendirmek zor.Çok etken var. Araştırıp almanda fayda var.

    Buraya bakabilirsin

    Aracı Eylül 2011'de aldım, hatta ben aracı hazır almadım, siparişten sonra geldi. o zaman çok net hatırlıyorum 2bin küsür liraya ek paket olarak satılıyordu broşürde.

    İnanın çok fazla hissediyorum eksikliğini. Araştırıp almak var aklımda benim de.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.