Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Cemalettin Levent

Üye
  • Toplam İleti

    34
  • Katılım

  • Son ziyaret

İletiler, Cemalettin Levent tarafından oluşturuldu

  1. 30.05.2018 - 11:44 tarihinde, Çağdaş Kolcuoğlu yazdı:

      Hortumlardan birisinin kelepçesi zayıflamış olabilir, kaçak olabilir yani. Sanırım daha evvel yapmıyordu şimdi yapmaya başladı ki sorma gereği hissettiniz. Bunun dışında gaz ayarına baktırmanız gerekir. Ayrıca subaplarına da baktırmanız gerekir. Sorunun kaynağını bulmadan bir işlem yapmanızı önermem. 

    Tabiki söyledikleriniz doğru bu cihazı taktırmadan önce de bu yola başvurdum ustama gittim. Arabam 7 yaşında ve doğal olarak eski gücünde değil havalar da ısındı klimayı açınca çekişten iyice düşüyor. Bu pedal commanderı da epey araştırdım satın almaya karar verdim görüştüm aklımdaki bütün sorulara da sağolsunlar cevap verdiler memnun olarak kullanıyorum.

  2. 28.05.2018 - 17:25 tarihinde, Mehmet Çallı yazdı:

    Aracınızın rampalardaki çekiş problemi düzeldimi? Birde yakıt durumunuzu takip etmenizi öneririm.Yani yakıtta artış olacakmı ve ne oranda olacak. Çünkü bildiğim kadarıyla siz gaza az bassanızda bu tür cihazlar gaza daha fazla basmış gibi aracı kandırıyor.Bundan dolayıda gaz kelebeği daha fazla açılıyor.Buda yakıta mutlaka etki edecektir.Ama bunun dışında araçta yazılımsal birşey değişmediği için motor gücünde bir değişiklik olmuyor.En azından ben bu şekilde biliyorum.Yanlışım varsa düzeltebilirsiniz.

    Aracım rampalarda bi canavara dönüştü diyebilirim. Aslında söylediğiniz mantıklı evet ama artık gaza sadece dokunuyorum yarım gaz bile yapmama gerek kalmıyo ve üst viteslere çok daha seri geçiyorum bu yüzden yakıt tasarrufu da sağladım. 

    • Beğen 1
  3. 10 saat önce, Alp Kaya yazdı:

    iyi akşamlar.bendede  c max var.aracı 105000 de aldım lpgli.aldıktan sonra yokuşlarda çekişten düştüğünü farkettim.ayrıca ilk çalıştırmada tekleme yapmaya başladı.sonrasında arızalandı.siboplardan birisi erimiş.aracı sadece motor test revizyon yapan bir yerde yaptırdım.şimdi eskisine göre çok farklı.siboplar değişti.aracı 107 binde yaptırdım.araç arıza lambası yanıp sönerken ustaya gittim.derdimi anlattım usta araca baktı ilk söylediği söz zamanı gelmiş dedi.neyin dedim,bu sibop değişiminin dedi.bildiğim kadarıyla yeni nesil benzinli araçların sibopları eski araçlar gibi çelik değil. mağnezyum alaşımlı.sibopların durumunu öğrenmenin en iyi yolu bujiler sökülüp kompresyonları ölçülecek ve kaçırma varmı bakılacak.yarım saatlik bir işlem.ilk önce bunu yaptırmanızı tavsiye ederim.lpgnin yüksek yanma ısısı ve sürekli lpgde kullanımla yüksek devirlerde aşırı kullanım birleşince bu tarz sibop erimelerine sebep oluyormuş.biraz uzun oldu.umarım sorunu çözersin

    Teşekkürler

  4. Merhaba arkadaşlar 2011 focus sahibiyim aracım otomatik ve LPG'li. Özellikle rampa ve yokuş tırmanırken araba bayılıyor ve vites düşürmek zorunda kalıyorum bu da yakıt tüketimini fazlasıyla etkiliyor. İnternetten biraz araştırdım pedal commander pedal box gibi cihazlar var ama aranızda kullananlar veya bir önerisi olan var mı? Şimdiden teşekkür ederim.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.