Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Ali Ö.

Üye
  • Toplam İleti

    23
  • Katılım

  • Son ziyaret

İletiler, Ali Ö. tarafından oluşturuldu

  1. 6 dakika önce, Yakup Çağatay yazdı:

     Bunu biz nasıl bilebiliriz ? Servise sorun elinizin altında ??

    Benden önce yaptıran eden vardır diye düşündüm o sebepten sordum hocam. Arabayı sabah servise vereceğim (anahtarı bekçiye bırakıcam) akşama alacağım ben giderken de kapalı olacak geri gelirken de o yüzden telefonda aradığımda anca bayanlar açıyor onların da hiçbir bilgisi yok ne yazık ki.

  2. 19 saat önce, Turhan Onat yazdı:

    Benzini bitirmeden sürekli fulleyerek mazotun iyice seyrelmesini sağlayınız. Normali depoyu boşaltmanız lazımdı ama artık geçti ? Bununla geçmiş olsun diyelim

    Aynen üstadım ama liseye geçiş sınavında görevliydim vaktim de olmadığından artık bu şekilde yapmak zorunda kaldım. Dediğiniz gibi üzerine benzin alıp tekrardan doldurduğumda artık iyice seyreldiği kanısına varacağım. Sonuçta 3 litre dizel yaklaşık 50-60 litre benzine girince iyice seyrelmiş olur düşüncesindeyim.

  3. 2 saat önce, Turhan Atasoy yazdı:

    Ben olsam yakıtı boşaltmanın yollarını arardım,hem istasyon suçlu olduğundan muhtemel servise transfer+işlem masraflarını karşılama zorunlulukları vardı,hoş onlarda bu o gariban pompacıya yüklerdiya neyse.Birşey olurmu kısmına gelirsek önce umarım olmaz diyelim,fakat şahsi fikrimin olmayacağı yönünde olduğu,motorsikletlere bir miktar yağ konuluyordu eskiden,bu miktarın dozu kaçınca ekzozdan biraz fazla duman atardı yanan yağ yüzünden,şimdiki teknolojide durum nedir bilmem ama o yağın benzinli motora zararı olmuyordu,sizin araca konan 3lt nin 25lt benzinle karışımında şahsen birşey olacağını sanmıyorum,belki ufak tefek teklemeler ve bir miktarda fazla duman atabilir belki.Miktar fazla olsa belki sıkıntı yaşanırdı.Dizel araca benzin konunca ciddi sıkıntılar olabiliyor,ama tersinde hele sizinki gini yanlış yakıt miktarı azssa bir sorun olacağını zannetmiyorum,ama yinede içiniz rahat etsin diye bir servise danışın bence.Geçmiş olsun

    Forddan çıkma ustamı aradım durumu anlattım herhangi bir sorun olmayacağını söyledi. 60 km kadar bir yol yaptım klima açtım biraz da gaza bastım tekler mi diye sorunu yaşamadım. Sanıyorum ki benzin fazla olduğundan seyreltti ve o şekilde yanıp geçecek. Cevabınız için teşekkür ederim.

    --1 dakika sonra eklendi--
    1 saat önce, Süleyman Ünal yazdı:

    Çok riskli. Olması gereken deponun komple boşaltılması. Ve bunu o benzin istasyonunun yapması gerekiyor zaten.

    Ayrıca bunu nasıl başardı bu pompacı onu da merak ettim. Pompayı depo ağzına zorla mı soktu acaba.

    Bende anlayamadım normal de girmişti pompanın kafası aslında girmemesi gerekiyor dizelin pompasının kafası biraz daha büyük diyebiliyordum. Neyse artık olan oldu şimdilik sorun olmadı.

  4. Bugün aracımı 2 hafta serviste durduktan sonra teslim aldım sorun klima borusunun konsolun arkasına giren kısımdan gevşemiş olmasıymış. 2 Hafta süresince bana ikame 2017 dizel titanyum paket focus verdiler ve bu boru sıkıştırılması işleminden de herhangi bir ücret talep etmediler. Kısacası 2 hafta onların arabasını kullandım ve herhangi bir ücret vermemiş oldum. Tabi önemli olan bu sorunun giderilmesiydi ayrıca soğutma borularını ve motor takozunu da değiştirttim ileride sorun yaşamamak adına. Aydın Ford servisine ne kadar teşekkür etsem azdır ilgi ve alakaları için.

  5. Arkadaşlar sesi kaydettim ve konuya ekledim. Fark ettim ki motor ısınmadan bu ses olmuyor bir türlü çözümünü bulamıyorum bu sorunun, bir usta aracı kaldırdı altına üstüne baktı (sadece kontrol amaçlı) herhangi bir sorun bulamadı ama bir usta motor üzerinde yer alan alüminyum yerin titremesinden olacağını söyledi. Böyle bir sorun başına gelen yok mudur hiç?

    Ses 006.m4a

  6. Beyler servisi aradım 2014 1.0 var bende de aradığımda sizinkisi değişmemiş ve sadece kampanyalı araçlarda sorun vardı onlarda değişti sizin şase numarasından kontrol ettiğimizde değişmesine gerek yok deniliyor. Fakat bu hortumda çatlama gördüm ben ne yapmam gerekiyor cepten mi değiştirmeliyim yoksa otosanı arasam mı?

  7. 4 saat önce, Servet Ö. yazdı:

    O sesin genel kaynagi turbo bypass valfinin bir miktar acilip egsoz gazi ile carpismasi sonucu ortaya cikiyor olabilir. 1.6eb lerde de var. Sesi daha net duymak isterseniz hava filtre kutusunu sokup arabayi 2. vites 2000 devir civari kullanin direk duyarsiniz, hatta biraz metalik bir ses gibi duyulur. 

     

    Tabi bu bir tahmin, sesi duymadik bile.

    En güzeli telefondan sesi videoya alıp dinletmek olacak üstadım. Gerçekten de görmeden bilemem dedikleri olur ya buda duymadan nereden bilelim işine döndü :) Bu arada Weberin motor katkısı varmış yakıtın içerisine konularak temizlik yapan onların faydası oluyor mu bilgisi olan var mıdır acaba?

  8. 8 saat önce, Yakup Çağatay yazdı:

    Sesi dahi duymadan? Yetkili veya yetkin servise danışmanızı öneririm.

    Yok üstadım serviste arka park sensörü taktırmıştım o zaman sordum çalıştırıp baktılar ve enjeksiyondan olabilir randevu alın dediler. Ama şöyle bir durum var bazen yapıyor bazen yapmıyor yani arabayı çalıştırdım yapmadı diyelim istop edene kadar o ses gelmiyor ama başta geldi mi devamlı sesi duyuyorum gaza basınca rölanti de o ses yok.

  9. Arkadaşlar öncelikle iyi forumlar,

    Aracım 1.0 Ecobost 2014 Trend X paket. Araçta yokuş kalkış, oto kilitleme, lastik basınç özellikleri aktif edildi. Fakat bundan sonra dikkatimi çeken olay kumanda ile camların açılmasının iptal olması durumu acaba bu oto kilit açtıktan sonra mı olmuştur? Camlar açıkken kilitleme tuşuna bastığımda kilitleme görevini yerine getiriyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.