Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Mustafa Yilmaz

Üye
  • Toplam İleti

    43
  • Katılım

  • Son ziyaret

İletiler, Mustafa Yilmaz tarafından oluşturuldu

  1. 24 dakika önce, Cem Boneval yazdı:
    1.  
    2. Önden veya arkadan tahrikli olmasından bağımsız tüm araçlar tutunma sınırında ağırlık değişiminde, ayağını ani gazdan çekme ve fren yapma gibi durumlarda arkadan açar. Bu arkadan itişlilere has bir davranış değildir.  
    3. Ağrılık değişimindeki bu kopma ne kadar habersiz ve hızlı olursa o kadar güvenliği tehdit edici niteliktedir. Yani aslında sıradan kullanıcı için istenen bir şey değildir.
    4. Sizin sevdiğiniz Focus 3'ün kopma eğilimi maalesef zaman zaman sürüş güvenliğini tehdit edecek düzeyde olabiliyor. Bu bağlamda (şimdi birileri kızacak) örneğin rakibi Golf daha iyi huylu davranıyor. 

    -araç tutunma sınırında arka öyle allah ne verdiyse gelen bir durum yok, sınırlı bir derece sürücünün tepksni ölçen benim hissayitim bu yönde, yoksa zaten esp denilen sistem hemen devreye giriyor

    -ağırlık değişiminde kopma da habersis gelmedi bana, bildiğin kendini hissettiriyor, lakin cok fazla kopmasına izin vermiyor.

    -golf te hiç bu seviyeye gelmiyor hemen esp seni bir şekilde yavaşlatıp çizgiye alıyor

  2. Bir saat önce, Cenk Demirel yazdı:

    Aracınız hayırlı uğurlu olsun hocam.. Yüzdeki tebessüm mevzusuna nacizane ufak bir ekleme yaparsam eğer focus'un kendi segmentinde diğer otomobillere göre ayrıldığı ve bana kalırsa da artı hanesine yazılan bir özelliği daha var ki önden çeker olmasına rağmen arkadan itiş karakterine bürünebilmesi. 50-60 kmh veya 100-120 kmh hiç fark etmez, virajın keskinliği uygun olduğu anda tecrübesi az olan biri bile hafif ağırlık transferiyle otomobilin arkasını getirebiliyor. Hele ki lastikleriniz henüz ısınmadığında düşük hızlarda bunu yapmak çok daha kolay hale geliyor. Otomobil bunu tıpkı arkadan itişmiş gibi yapıyor. Esp'yi de hemen çalıştırmıyor, eğlenme payını bırakmışlar. C liginde önden çeker olup arkadan itiş gibi tepki veren şaseye sahip çok az araç var..

     

    Ek olarak; tecrübesi olmayanların bu tarz hareketleri önce trafiğe kapalı uygun bir alanda yapıp deneyimlenmesi gerekiyor. Trafiğe açık alanlarda ise kimsenin olmadığı, vaktin geç saatlere yaklaştığı, başkasına zarar veremeyeceğiniz yer ve zamanlarda bunu yapmalısınız.

    Çok teşekkür ederim..

    mini arkadan itiş :D

  3. Öncelikle herkese merhaba..

    Bir gün arabaya binip, artı ve eksilerini anlayacak kadar iyi şoför veya arabadan anlayan biri değilim benim anlamam ve yorumlamam için biraz zaman gerekir. Kendini tanıt kısmında bahsetmiştim leon  mk3 fr 2013 yılında almiştım o zamanlar mk3 kasa diye geçen leon  kimseler tarafından beğenilmese de ben beğenip almıştım ve 3 yılda 100 bin km keyifle,hevesle kullanıp yaklaşık 7 ay gibi bir süre önce sattım. Sonrasında araştırmalarım hep f30 dan yana olsa da kısmet ya hiç alakam olmayan ama her defasından karşıma yol tutuşuyla en iyi diye bahsi geçen bir araba nasip oldu, 6 ayda 14 bin km yaptım belki merak edenler olur, bizimde bir faydamız dokunsun diye fikirlerimi ve tecrübelerimizi sizlere anlatmaya gerek duydum. J

    Aracım ford focus 1.5 tdci powershift yeni nesil motor ve makyajlı kasa MCA veya mk3,5 diye geçen bir model. Araca önden bakıldığında benim cok hoşuma gidiyor ama yan ve arka profilden pek beğendiğimi söyleyemem, görüntü heybetli bir araba bu görüntüye içi geniş gibi gelse de tam tersi,içi gerçekten dar bir araba hani leon daki iç ferahlığı yok, arka koltuklardaki genişlik bir tık daha dar ve basık. Ön tarafa gelince torpido çok kalın, ön camın bittiği yer ile arasında çok mesefa var, ama şöyle bir histe katıyor içine oturduğunda seni saran bir otomobil J. Firenler cok zayıf bunun sebebi 205/55/16 lastikler boş ağırlığı 1.370 kg olan gövdeyi durdurmaya yetmiyor  diye düşünüyorum,  ama teknik bir bilgim olmadığı için buna tam yorum yapmak istemiyorum. Bu kısım özellikle yoruma açıktır, ben ne yaptım EBC yeşil sersini taktım ve ciddi derecede düzelme aldım şimdi biraz memnunum daha keskin ve kararlı oldu.

    Dışından emekli arabası olan bu model(bana göre) içerisinde hele ki kullanıma geçtiğinizde tamamen değişik bir karakter, direksiyondaki sertlik ve isteklere anında cevap vermesi, senin istediğin  yere götürebilme yeteneğindeki keskinlik size başka bir güven aşılıyor. Bu özelliği arabayı virajlı yollarda ki kullanımda çok başka bir seviye ye çıkartıyor, halk dilindeki tabir ile o virajdan al öbür viraja at banamısın demiyor. Hani bilmediğiniz bir yolda viraja sert girersiniz araba ESP müdahalesiyle hart,hurt,part vs. :D diyerek sizi çizgiye sokar ya, ama bu sırada soğuk terler akar tedirginlik yaşarsınız kısa süreli. Bunda o işlemler biraz değişik. ESP geç başlıyor araç önce sizin tepkinizle yön buluyor oda yetmediyse müdahale geliyor ama bam güm değil :D ve bu aradaki yaşananlar sizin yüzünüzde tebessüm bırakıyor. Bu aracı diğer marka modellerle kıyaslamak istemiyorum artıları ve eksilerini benim arabadan beklentilerime göre yazdım.

    Benim bu arabadan anladığım güven ve cesareti kullanıcısına cok ciddi derecede vermesi , üstelik bu duruşu 205/55/r16 jant lastik kombinasyonuyla yapması. saygılarım keyifli forumlar...

    • Beğen 6
    • Teşekkür 1
  4. Duruşu ve ruhu olan bir modeldir benim gözümde arka torsiyon yüzünden araba çok karalandı ama bugün rekor kıran megane rs bile torsiyon. Beni tek rahatsız eden kasidelerden geçerken çatur çutır gelen sesler [emoji1]
    kendine özgü şık tasarımı ile gündüz farları opsiyon 18” alüminyum alaşım jant ile alınırsa tadından yenmez
    Sunroof toz toprak yediğinde değişik sesler çıkar
    Titreşime karşı dirençli Full LED Farlar, makyajla birlikte gerçekten görüş ciddi derecede düzeltilmiş makyajsız olan da yağmurlu havada araba kullanmak işkence
    En iyi malzemeler kullanılarak yüksek kaliteli bir iç mekan ama her wag gurubu aracında olan tirim sesleri takıntılı biri iseniz kafa ağrıtır
    Firenlerini beni tatmin ediyordu
    Standart ve sportif koltuklar ben çok sevdim ama boyun destekleri 10 üzerinden 3 [emoji1]
    Deri direksiyon simidi komuta merkezi iyi lakin hissiyat derseniz burada focus daha iyidir hissiyat olarak ama tur olarak Fr daha fazla gibi.
    Otomatik yağmur sensörleri silecekleri aldığın gün değiştir ses yapar
    Sert yapısı gereği konfor arayan biri iseniz rahatsız olursınuz ama düz yolda çok konforlu gelir [emoji1]
    Yol tutuşu tartışılır ama bana göre çok iyi bir araba focus ile kıyaslarsanız fark şu wag gurubu yoldan çıkmaz risk almaz esp hemen devreye girer bu esp nin sert müdahalesi insanı tedirgin eder ama focus daha geç gelen müdahale sayasinde arkanın hafif açılması virajdan tebessümle çıkarttır. Ben ikisi arasında yorumum bu tam net yorumu focus ta da 225/50/18 jant lastik yaptığımda yapacağım [emoji1]
    Bagaj daha büyük ve iç mekan daha ferah ve geniştir bu ne denli etkiler sizi bilemem
    4 silindirli 1.4 tsi 150 hp turbo motor hem ekonomi hem performans kesinlikle efsane
    Fr donanımda modlar var gaz tepkisi çok keyifli [emoji1]
    Yol Bilgisayarı ve gösterge paneli bence daha hoş bu zevk meselesi
    Lastik basınç uyarı sistemi güzel çaılışır
    Ama spor yay takarsanız çok dengeli olur
    Performans çok iyidir herşeyi unutturur [emoji1]
    Kırmızı renk bakışları üstüne çeker
    8 Hoparlörlü Ses Sistemi ( 4 Hoparlör + 4 Tweeter) opsiyon
    Yorumum ergonomik performans ekonomi hepsini sunun bir araba şimdiden hayırlı olsun [emoji1]
    Etiketleme için teşekkürler Okan ama ben beceremedim [emoji1]
    Mustafa YILMAZ | ckm

    • Beğen 3
  5. 18 saat önce, Sabri Güneş yazdı:

    Eski yayları atmadım takan usta bunlar kesik degil kendiliğinden pısmış bunları da atma dursun dedi en son çare eskilerini tekrar taktırmayı düşünüyorum .

     

    kardeşim tercih ve bütce meselesi de eskiyi çıkar yeniyi tak, yeniyi çıkar eskiyi tak yapacağın harcamaya sen en iyisimi spor yay al yola devam et

  6. 1 saat önce, Sabri Güneş yazdı:

    Arkadaşlar öncelikle merhaba

     

    Grubun yeni üyesiyim.aracım ford focus 2005 model 1.6 focus 1 kasa aracı yeni aldım.Ön iki helezyon yayını yeni aldım ve değiştirdim .aracın şimdi ön tarafı gözüme cok yüksek geliyor.Bir diş kestirsem ne gibi bir sakıncası olabilir ?

    bir takım spor yay alın hem kafanız rahat etsin, hemde bir tık güvenliğiniz artsın. kestirmek bence risklidir tabi son karar sizin..

    • Beğen 2
  7. 8 dakika önce, Yakup Çağatay yazdı:

    Önce bu değerler belirlenmiştir diyorsunuz daha sonra bu benim fikrim diyorsunuz :)  

     

    Size yukarda 'iletilen bilgiler' 'bence'den çıkan sonuçlar değil, kabul etmek veya etmemek kişiye kalmış. İnsanları yanıltıcı cümleler vermezseniz eğer kimse size cevap vermek için can atmaz zaten bu sebeple seçilen kelimelere dikkat edelim.

    Herhangi bir forum gibi 'saldım çayıra....' yapmamaya devam :yeah: 

     

    herkes herkese cvp verecektir tabi ki sonuçta bilmediklerini öğreneceksin öğrenmeyi de bileceksin. bunun bencesi şu ortalama 10 ve ortalama 15 denilen sürede motor yağı değişim oranları veriliyor mu? ben kendi aracımda 10 bini seçtim bu ortalamaları veren ben miyim de yalnış bilgi oluyor?

     

    öyle salınan çayıra.... foruma hiç giremedim ama tecrübeni aktarırsanız sizi zevkle dinlerim

     

  8. 5 dakika önce, Cem Boneval yazdı:

    Aklınızda bulunsun 10.000 km'de bir motor yağı değiştirmenin motor sağlığına bir etkisi olmaz, olsa olsa gittiğiniz servisin finans durumuna olumlu bir katkısı olur, sizin de bütçenize zarar verir. 

    Türkiye koşullarına göre yağ değişim süresi 20.000 km'den 15.000'e çekilmiştir. Bilhassa özel servislerin bu süreyi daha da kısaltma arzuları önemli ölçüde duygusaldır, bence itibar etmeyiniz.  Gereksiz uygulamaları da yaygınlaştırıcı bildirimlerde bulunmayınız. 

    Motor yağı değişim süreleri, üretici firmanın belirlediği periyodik bakım sürelerine değişiklik gösterip. Motor yağı değişimi benzinli araçlarda ortalama 10.000 kilometrede bir, dizel araçlarda ise ortalama 15.000 belirlenmiştir bende daha önce hep benzinli azıcık performanslı araçlar olduğundan kullanımı göze alarak 10 binde motor yağımı değiştiririm bu bende bir alışkanlık olmuştur ve motor sağlığı için önemli ise böyle yaparım bunda benim için gereksiz değil gereklidir. sonuçta bir ortalama verilmişse bunu oturup şöyle olsun da böyle yapalım dememişlerdir :) bu ortalamaları yapan bu motorları yapan mühendislerin kendileridir onlardan daha iyisi  bizler olamayız kendi adıma konuşuyorum yalnış anlmayın. bu bilgiyi bana özel servisler dese bende pek dikkate almayabilirdim lakin bunu bana ailemde olan 3 motor ustası sevdiklerim verdi. ha çok gereklimi değilmi size kalmış..

  9. 9 saat önce, Ozan Kar yazdı:

    ben size anlatamadım sanırım. 

    yağın kullanım ömrü 20000km (avrupa için) bu süre sonunda yağ fiziksel olarak hala orada olsa da kimyasal olarak özelliğini yitirmiş oluyor ve değişmesi gerekiyor (bknz periyodik bakım) araçta bu yüzden her 20000 km de bir uyarıyor.

    anlaşamadık :)

    aklınızda bulunsun motor sağlığı için her 10 bim km de motor yağınızı değiştirin.

    şimdi ben şunu söylüyorum ford marka olarak ilk aracım ve 45 bin bakımı gittiğimde göreceğim nerlerin yapıldığını daha önce ki araçlarımda her 15 binde motor yağı değişirdi servis tarafından ford markalarda da aynıdır diye düşünerek şunu söylüyorum 15 binde yağ değişen bir arabada 20 binde 5 bin km sonra nasıl yağ değişim uyarısı veriyor?? (bak özellikle şunun altını çiziyorum 15 bin ve katlarında yağ değişimi oluyor ise) yoksa değişim zatern normal çok bile 20 binde yağmı değişir ya :)

  10. motor yağı bitmeden uyarı vermesi programa ile alakalı ise çok saçma demek ki motor yağı bitse bile 20 ve katları olmadan uyarı vermeyecek mi?

    Çok değişik bir etki tepki meselesi gibi geldi bana, başıma gelirse bu durum kontrol ettikten sonra daha detaylıca yazarım.

    sonuçta hırçın kullanılan araçların yağ eksiltmesi doğaldır ve uyarı sistemi sayesinde bu ışık yanar, ama bitmeden sırf programlanmış diye yanıyor ve yol yardımında dediği gibi sönüyor ise ben sevmedim bakalım hayırlısı...

  11. Bir saat önce, Serkan Z. yazdı:

    Bu araçlar fazla yakıt tuketmiyor bilakis Ford'un Focus için kullandığı en tasarruflu motor. Bunu çok net söylüyorum çünkü 1.6 125 ps benzinli ile ayni güzergahtaki genel ortalamam 6,9 du. 1.5 dizelde ise su an 2 bin km deyim ve genel ortalama 5,5. Hem de otobanda benzinliyi 100 km ye sabitlerken bunu 110 km ye sabitliyorum buna rağmen ortalama  1,4 litre daha az yakıyor. Araçlar arasında yenilik eskilik farkı yok. Onu da 2015 te sıfır almıştım. 

    dikkat ederseniz araca yeni olduğumu yazdım ve kıyaslamayı da diğer marka aracın benzinlisine göre düşünü rek söyledim ve şu bir gerçektir ki 110 sabitlediğiniz de bunlardan cok güçlü araçlar bile yakmazki. :) 

    bana göre bu araba yakıyor ama şunu da es geçmiyorum aracın dinamiklerine gaz tepkimelerine alışamamışta olabilirm bakalım ilerleyen zamanlarda yine yazarı  şimdilik bu arabada ortalama 7 litre bence çok.

  12. ilk defa bir ford marka aracım olduğu için  cok fazla ayrıntıları göremeyebilirim ama artıları hafiflemiş gövdenin getirisi yakıt olacaktır birde elektronik el fireni anahtarsız giriş çıkışın konfora ek katkıları olacaktır birde koltukları beğendim.

    eksileri eğer torsiyon olacaksa kim ne derse tamam esp aracı tutar ama aniden virajdaki bir istem dışı refleks denilen harekette bağımsız gibi yüzünüzde tebessüm değil korku bırakır, birde kasislerde ki kötü yollardaki ses tabi bunu yalıtımla çözebilirler.

    birde kimileri beğenir ama bence o ekran bildiğin emanet gibi olmuş :)

    tabi canlısını görmekte fayda vardır 

  13. 12 saat önce, okan ali yazdı:

    Benim şahsi görüşum focus vs golf u son makyajli kasalari kiyaslayinca bariz focus diyorum..

     

    En önemlisi en basit özelligi bile opsiyon olarak koyan vw bu konuda cimri..

     

    Ford daha bonkör..

     

    Hem ülkemizde hemde avrupada gördügüm kadari ile vw daha çok satiyor.

    Buda ayri konu..

     

    Focusu satip golf alinir mi ben şahsen almam.. A3 audi sedan yeni kasa alinir o paraya temiz 2 el.. 2015 model

    şahsi görüşünüde seni seviyorum kardeşim, golf kullanıcıları bu yorumu görmesin seni aforoz ederler :)

    gofl ile focus kullanıcı kitlesi bakımından değişik araçlar bugün ikisininde kendine özgü bir duruşu ve kullanıcı kitlesi olduğunu düşünenlerdenim, her iki modelinde sıfır fiyatlarına bakmadım ama ikinci elini değerlendirdiğimizde makyajlı focus, makyaj öncesi golften bile ucuz bunu düşünürsen bende focus derim ve öyle dedim ve focus,golf,a3,leon,i30 ekonomik,otomatik birazda sürüş hissi almak istiyorum dediğinde saydığım araçların içinde ford'un arka tekerlerin bağımsız olması şahsi fikrim olarak beni focus'a yöneltti tabi i30 da arka bağımsız ama işte burda focus hiç i30 la kıyaslamadım. ama A notasından B noktasına giderim dersen bana göre en ideal araçtır golf yumuşacık az yakar belirli bir noktalara kadar iyi gider insana güzel his verir vs.vs ben fazla fikirlerimi dahada acıklama yapmayayım  :) ilk ford aracım ileryeyn günlerde fikirlerimi inş video ile süsleyerek yazarım. :) golf iç malzeme olarak baya iyidir bana sorarsan a3 sedana o parlar verilmez dolu bir a3 yerine f30 bmw 3.20 sportline alırsın keyfine bakarsın. birde böyle bak :)

    • Beğen 2
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.