Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Ali H.

Üye
  • Toplam İleti

    94
  • Katılım

  • Son ziyaret

İletiler, Ali H. tarafından oluşturuldu

  1. MMT şanzımanı Focus almadan bir kaç ay önce detaylı olarak araştırmıştım. Tek başına önerilmemesine, alınmamasına sebep olabilir malesef. Yeni nesillerde iyileştirdiler, sorunları çözdüler mi bilemiyorum, ou araştırmak gerekli.

    eski aurise göre daha iyi ancak yinede vites geçişlerini az da olsa hissediyosunuz

  2. Bu konu ile ilgili bir başlık daha var, orada yazmıştım, buraya da kopyalıyorum:

     

    1. Akü voltajı düşünce ya da akü başı gevşemişse çalışmıyor 

    2. Klima devrede ise ve iç-dış ısı farkı fazla ise çalışmıyor

    3. 0 derece altında ve 30 derece üstünde çalışmıyor

    4. Motor soğuksa veya aşırı ısınmışsa çalışmıyor

    5. Sistemi kontrol eden sensörlerden veri akışı kesilirse çalışmıyor, mesela klima bağlantısı olan kablo soketinden ayrıldığında çalışmıyor

    6. Arabayı yıkattığımda bir süre çalışmıyor, bazen bir gün kadar

    7. Ve en önemlisi canı istemediği zaman çalışmıyor

     

    1 ile başlayın...

    7 madde en kapsamlısı olmuş :)

  3. Açıkcası bende hyundai olmasına karşı on yargiliyim ama adamlar 5 sene garanti veriyor, dayımın sonatanin turbosu değişti 90000de garantiden. 5 sene kullan sat. Gecen gün sonatayi bakıma götürdüm 105bin bakımı 640tl tuttu yarısı arka balatalar ilk defa değişmiş. O gün i30uda test ettim mis gibi araba. En dolusunda bile park sensörü ve xenon yok onun dışında focus tit x ten daha dolu. Birde dediğim gibi tam otomatik oldugundan 128bg gibi gitmiyor birazda daha fazla yakıyor. Ama d4d nin yanında konforu tartışılmaz. Hatta bence tam otomatik çift kavramalı yarı otomatiklerdende daha güzel.

    iç dizaynı da auristen çok iyi ancak test etmedim,bi denemek lazım ozaman

    Seat Leon 1.6 TDI 105 HP DSG S&S  56,500, başka araca bakmam...

    abi sanki eski leonun duruşu daha iyiydi,pazarı nasıl bu araçların bilginiz var mı?sıfır alınca illaki zarar olcakta yinede kolay elden çıkarabilceğim bi araç almayı düşünüyorum

  4. Benzer sıkıntı bende de var. Son bir aydır çalışmaz oldu. Servise götürdüm format attık dediler ve usta ile test sürüşüne çıktık çalışıyordu. 2  gündür yine çalışmaz oldu.

    Kullanım kılavuzuna  baktım çalışmaması için bir sebep göremedim. Sanrım tekrar gidecez.

    bende tekrar gitmeyi düşünüyorum

    30 derecenin üstünde çalışmıyor bizim eb larda..kışında 0 ın altında...birde klima açıkta akü şarjında azalma varsa yine çalışmaz.

    akünüzün durumunu bilemezsiniz..denemek için tabi bilemiyorum eksikliği doldurmak için ne kadar yol yapmak lazım.. durmadan 5 km gidin, ısı da 30 un altındaysa durun bir yerde boşa alıp kontrol edin..

    280 km yol yaptıktan sonra çalıştı bir ara,şuan yine çalışmıyor :)

  5. Otomatik Mesaj

    Bu konu, "Ortak Alan - Sosyal Otomobil Sohbetleri" kategorisinden "Otomobiller HakkındaOtomobil Önerisi " kategorisine taşınmıştır.

    Lütfen konu açmadan önce uygun yeri bulmaya çalışalım.

    Saygılarımızla,

    Focus Club Tr Yönetimi

     

     

     

    Yorum:

     

    Hem dizel hem otomatik hemde C sınıfı mı olması gerekiyor ? Kriterler önemli tavsiye için

    dizel,otomatik hb bir araç düşünüyoruz,düzeltmeniz için teşekkürler :)

    Ben olsam i30 alırdım fullu 59mus

    Aurise göre biraz daha çok yakar ama enazindan sanzimani güzel.

    fiyat farkı çok değil aslında ama hyundai olması düşündürüyor?

  6. 2011 model 1.6Tdci syle plus focus aracımda start stopta sorun yaşıyorum.uzun süredir boşta beklerken stop etmiyordu.Servise gösterdim,ilk başta yapamadılar,sonra hallettik diye aradılar.Aracı teslim aldım çalışıyordu ogün için ancak ertesi gün yine arıza verdi ve çalışmamaya başladı.Aynı şekilde sorun yaşayan ya da bilgisi olan varsa yardımını bekliyorum.Teşekkürler.

  7. Merhabalar,ikinci araç olarak Toyota Auris 1.4 D4D otomatik vites almayı düşünüyorum.Active paketini 54.500tl ye bıraktılar,başlangıç paketi olmasına rağmen,geri görüş kamerası,dokunmatik ekran,alaşımlı jantlar,dijital klima gibi özellikler mevcut.Sizlerinde araç ve fiyat hakkında değerlendirmesini almak istedim.Benim için önemli olan dizel ve otomatik olmasıydı.Farklı alternatifleriniz olursa duymak isterim.Şimdiden teşekkürler.

  8. Sabahtan beri boşuna konuşmuşuz ama :)

    Kusura bakmayın sıfır almadığı belirtsem daha iyi olurdu tabi :)

    Söz konusu aracın kompakt sınıfın "premium" üyesi olarak kaliteli araç kullanma hissini hem gerçek hem mecazi anlamı ile tatmin edeceği kesin...

    Heyecansız, ruhsuz olduğu görüşüne katılıyorum, kimisi de mükemmel ya da kusursuz diyebilir ki bu sonuncusu benim için yeterince itici bir sıfat bile olabilir...

    Sıfır alınırken ödenen paraların çok olduğu ve karşılığında alınana değmeyeceği eleştirisine ben de katılılıyorum, ama gel gör ki bugün daha donanımlı da olsa Focus'a da 70.000 TL'ler ödenebiliyor.

     

    Açıkcası gönlünüze göre ise ve temiz ise bahsedilen araç fena görünmüyor.

    Yakıt tüketimi şehire ve kullanım tarzına göre değişmekle beraber ş.i. 7,5-9 L/100 km oynar.

    Yani otomatik benzinli için makul mabul edilebilir.

    Ancak şanzımanlarla ilgili şikayet çok, ciddi arıza oranı eskilerde %'lerde idi, yeni nesilde altına düşmüştür ama yine de az değil ve garanti kapsamı haricinde onarımları pahalı.

    Neyse ki Doğuş genelde garanti süresi dolsa bile yapısal bozuklukları yine de garanti kapsamında ele alma eğiliminde, zaten bunu yapmasalar kolay kolay satamazlar bu kadar.

     

    .

    Şansızamn arazısandan bahsedince keyfim kaçtı,garantisi olmadığı için sıkıntıya düşürebilir.Teşekkür ederim yardımlarınız için :)
    • Beğen 1
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.