Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Yigit Celik

Üye
  • Toplam İleti

    130
  • Katılım

  • Son ziyaret

İletiler, Yigit Celik tarafından oluşturuldu

  1. Başlıkda ki soru da zeten videodakinin aynısı. Onların geleceği söylenmedi açıkcası soran oldumu bilmiyorum ben sormadım kimseye.. Gelse kaç kişi alır neyse sorunuza gelince;

    hibrid abd'de var şuan avrupa'da ilk kez focus ile temmuzda başlıyor hybrid.

    Ayak olayı zaten ülkemizde c-max ile sunuluyor. (x paket ile)

    Bagajin ayak ile acilmasi olayi bende yok, forumda bu ozellige sahip cmax sahibi var mi ?

  2. mümkün olduğunca yavaş ilerletin arabayı boyut olarak uygun ise mutlaka yeri bulacaktır. hızlı hareket edince bulup iptal etmesi çok anlık olduğu için anlayamıyor bazen insan.

    otomatik park ederken, eğer arasına park edeceğiniz araçlar arasında boyut farkı (örneğin biri a sınıfı, biri c sınıfı) var ise ve/veya araçlar kaldırıma sıfır park etmiş ise, otomatik park sırasında arka teker kaldırıma çarpıyor o noktadan sonra otomatik parkı iptal edip kendiniz park etmek zorunda kalıyorsunuz. demek istediğim park ederken de oldukça yavaş kullanın zira kaldırma çıkabilirsiniz.

  3. debriyaj , balata kokusu ile ölmüş hayvan leşi arasında fark vardır ... Bu rahatlıkla fark edilebilinir , , Motor aksamı içinde çok kedi kaldığı görünmüştür , sesi gelipte nereden geldiği belli olmayan , Allah korusun belkide içinde kalmış ve ölmüş olabilir , yokuş kalkerkende esnemeden dolayı motor içindeki koku içeri giriyorda olabilir ...

    Yanlız ne fantezi yaptım belli değil :zha:

    Hehe yok herhangi bir hayvana zarar vermedik henuz ama cidden ayrimi zor bir koku arabaya binenlerde ayni yorumu yapiyorlar:)))

    Bu arada dik yokuslarda gaz vermeden kalkmak imkansiz bence. Zira turboyu devreye sokmayacak dusuk devirde gaz verildiginde dahi arac stop ediyor.

    Bu balata koku problemini normal 1-2 kere yokusta kalkmakla oldugunu dusunmeyin , devamli dur kalk yaptiginiz veya yokusta yukari geri geri park yaptiginiz durumlardan bahsediyorum

  4. Merhaba,

    birkaç aydır gittiğim bazı yerlerdeki dik yokuşlardaki kalkışlar sonrasında arac içinde tabir yerindeyse leş kokusu oluyor.

    ilk başlarda anlamadım heralde çevrede hayvan ölüsü var falan dedim :) ancak koku değişik yerlerde karşıma çıkınca şüphelendim. daha önceki araçlarda gördüğüm balata kokusunada benzemiyor dediğim gibi ölmüş hayvan kokuyor araç :kıhkıh: . geçen hafta karşıyaka mezarlığında mezar yerini bulamadığım için epey bir dolanmak zorunda kaldım, devamlı yokuş çıkıp indim. dönüşte koku aracın içinden yarım saatte çıkmadı. :)

    2011 model focus 2.5 tit. sahibi arkadaşımda aynı yokuşta aynı koku problemi yaşadığını söyledi.

    bana hill holder sistemi sebebiyle bu koku geliyor gibi geldi.özellikle yokuşta geriye doğru kalkış yapıyorsam bu koku kesin geliyor.

    fordun debriyaj balata kokusu böylemidir bilemiyorum, yokuş kalkışta kullanım hatası mı yapıyorum ondan da emin olamadım.

  5. Günaydın... :)

    Özellikle eğimli yollarda (Düz yolda dahi yapabiliyor) araba bazen birinci viteste olmasına rağmen turbo devreye girene kadar motor boğuluyormuş gibi zorlana zorlana gidiyor. İlk defa dizel araba kullanıyorum ve C-max'ların kavrama noktası yukarıda olduğu için henüz alışamadım. Acaba bu durum bir sorun mudur, yoksa benim bir kullanım hatam mı var ?

    Teşekkürler...

    Kullanimdan kaynaklidir diye dusunuyorum bende daha onceden atmosferik benzinli kullaniyordum hafif gaz dokunuslari yetiyordu ancak turbo dizele gecince ozellikle egimli yerlerde cekisten dusme gaz yememe problemleri yasadim suan ayagim alistigi icin bir sikinti cekmiyorum basta biraz daha fazla gaz verme araci canlandiriyor birde vites gecislerini daha seri yapiyorum eskiye gore.

    • Beğen 1
  6. Henüz 2000 km yol yaptım ve benim aracımda da benzer bir ses yok. Ancak aracın içinde yan direklerde (Emniyet kemeri bağlantısının bulunduğu yer) trim sesleri gelmeye başladı... :(

    Cami hafif actiginizda da geliyor mu ayni ses? Bende emniyet kemeri ayar yerinden ses duyuyordum yukseligi degistirdim ses kesildi gibi oldu ancak bir sure sonra tikirti sesi dahada artmaya basladi, ancak cami hafif indirdigim zaman hic ses gelmiyor cami geri kapatiyorum tikirtilar yine gelmeye basliyor. Bi ara servise gidicem cozulebilir bir konu saniyorum

  7. Arkadaşlar arabam cuma günü gelecek ama ben yinede internette araştırma yapmaya devam ediyorum. Bu araştırma esnasında daha yeni tarihli olarak başka bir forum sitesinde insanlar cmax'in bozuk yolda boş viteste alt taraftan lakır lakır ses geldiğini idda ediyorlar ve hatta kimileri servise gidip direksiyon kutularını değiştirttiklerini fakat sesin halen devam ettiğini, ford direk hattına şikayette bulunduklarını ve fabrikadan bu sesi kabul ettiklerini fakat fabrika verilerine göre bu sesin kabul edilemeyecek düzeyde olmadığını yani kabul edilebilecek bir desibelde olduğunu dolayısı ile herhangi bir üretim hatası olmadığını belirtir yazılar almışlar. Çok şaşırdım. Gerçekten CMAX bozuk yolda boş viteste lakır lakır ses mi yapıyor? Bilgisi olan varmı? Fabrika bile bu sesi kabul etmiş? İnanamıyorum. Bütün hayallerim yıkıldı. Ben doğru seçim yaptığımı sanmıştım. Ne diyorsunuz CMAX kullanıcıları gerçekten böyle bir durum mevcutmu? Lütfen beni aydınlatırmısınız????? :dead::ranting2::kızgın:

    hareket halinde boş vites kullanmıyorum, ancak vitesteyken bozuk yollarda ön taraftan herhangi bir ses yok bende.

  8. Aracın açık olması fark etmez, kapıları tek tek gezerek ve süreleri abartmadan yapacaksınız.. birdaha deneyin bakalım..Başka yolu yok çünkü..olması gerekiyor.

    Sag arka cami duzeltmeyi basardik. Diger 2 cami birturlu beceremedik belki basarisiz bir denemeden sonra bir sure beklemek gerekiyordur arkaarkaya deneyince hepsi basarisiz oldu. Neyse arkadas eve gidince dener artik 1 camin duzelmesi umut oldu :)

  9. Merhaba

    Arkadasim Dun 0 km yeni focus titanium hb powershift aldi. Bugun is yerine getirdiginde global cam acmayi gosterirken camlardan sadece surucu caminin acildigini gorduk. Cam ayarlarini duzeltmek icin klavuzdaki resetleme adimlarini birkac kere denedik ancak basarili olamadik. Resetleme konusunda daha onceden bu sorunla karsilasmis arkadaslarin bir tavsiyesi vqr midir?

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.