Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Önder Yılmaz

Üye
  • Toplam İleti

    73
  • Katılım

  • Son ziyaret

İletiler, Önder Yılmaz tarafından oluşturuldu

  1. 23.08.2018 - 14:45 tarihinde, Halil Yıldız yazdı:

    Imjg

    --2 dakika sonra eklendi--

    Enes kardeş bugün yazdıklarının aynısı başıma geldi . Benim akü 3 ay önce yenilenmişti. sizde nasıl sonuçlandı olay .bayramın ortası her yer kapalı cvp verirsen memnun olurum

     

    Benim de bir haftadır uğraştığım bir sorun . Bayram sonrasında sanrıım TCM modülünü değiştireceğim. 4cc9b8f3-8dd0-43d7-b70b-319456a70161.thumb.jpg.2fc37aff60e219cbac7b7085ab9ecac6.jpg

  2. Merhaba  , 

    2012 Powershift aracıma da " şanzıman arızalıı servise götürün " uyarısı verdi . Aracın aküsünü değiştirdik bir kaç gün kesildi . Fakat yeniden bir uyarı daha verdi . İlişkili olabilecek bobinler , bujiler ve kabloları da değiştirdik ( değşmesi de gerekiyordu )  bir kaç gün sonra yine uyarı verdi . P0884 ve P0606 uyarıları veriyor . Bu uyarılar sonucunda TCM modülünün değişmesi gerekiyor gibi gözüküyor . TCM modülünü değiştirdiniz mi ? görünüre göre aynı hata kodlarını vermiş . Cevap vermenizi rica edeceğim .  

    4cc9b8f3-8dd0-43d7-b70b-319456a70161.jpg

  3. Arkadaşlar öncelikle merhaba, ben aranıza yeni katılıyorum.. burada genellikle herkes dizel araçmı kullanıyor, konulara baktığımda bunu fark ettim, umarım benzinli focuscularda vardır. :)

    ben aracıma lpg taktırmayı düşünüyorum, fakat tereddütlerim var, brc yi aradım oradaki görevli motor arıza lamban yanar buna katlanabiliyorsan takalım dediler,

    lavoto veya prins bayi ile görüştüm o da bana prins den memnum kalırsın diyor, prins markasını düşünüyorum, sıfır aldığım aracıma yazık olsunda istemiyorum,

    bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim..

    Prins marka lpg taktıordım F3 125 hp 14000 km kullanıyorum bir problem yok

  4. yusuf bey merhaba forma yeni katıldım.mesleğinizden dolayı olaya vakıf olabileceğinizi düşünerek size bir sorum olacak.56.000.tl lik bir naktim var.şehir içi yıllık toplam 15.000.km.yapıyorum.mesleğim icabı sabah ve akşam hastane gidiş gelişim oluyor.önceki arabam lpg li opel idi.dizel f3 alacağım ama endişelerim var; hiç dizel kullanmadım.Arzu ettiğim araba otomatik vites f3 titanyum.lpg de düşünüyorum.öneriniz dizelmi ? lpgli powershift mi ? teşekkü ederim

    sanırım bana hitaben yazdınız (Önder Adım)

    Aracım F3 sytle Powershift

    7000 km oldu memnunum

    aracın yakıt tüketimi de uygun gözüüküyor

    şehir içi 21 kr şehirler arası

    yaklaşık 17-18 kr

    garanti konusu şöyle

    Prins firması 0 km araçlara 100.000 km olabilecek lpgden kaynaklanan arızalar için garanti vermekte.

    Ford lpgden oluşabilşecek sorunları garantiden çıkarıyor .

    Değerlendirme size ait

    ben bu garanti riskleri aldım . çünkü çok yol yaparım . 2,5 ayda 7000 km oldu

    • Beğen 1
  5. Bu internet çok tehlikeli birşey. Vakti zamanında benim yazdığım bir makaleden kaynaklanan bir metin, dönüp dolaşıp çok farklı şekillerde tekrar önüme çıkıyor ama çok alakası ve yanlış bilgilerle dolu olarak..

    Bundan önceki iki arabam mondeo 1.6 TiVCT idi. Türkiyede mondeoya ilk LPG taktıranda benim. Hatta TiVCT motora dünyada ilk supercharger takanda benim. O motorun içini dışını herşeyini ezbere bilirim. Evet haklısınız bu konuda çok iddialıyım. :yeah:

    Birincisi TiVCT motorlar V motor gibi çalışmaz. O ifade de anlatılmaya çalışılan şey, yakıt ve ateşlleme sisteminin birbirinden bağımsız iki motor varmışcasına iki ayrı "bank" olarak yönetiliyor olması. Yani o motorlar sanki iki ayrı ECU su varmış gibi birbirinden bağımsız hareket ediyor. Ateşleme sırasıda 1342.

    LPG ve diğer piggyback ECU larında bu tip motorların yaşadığı belirgin sorun püskürtme zamanlamasını ayarlayamamaları. Zira neredeyse tüm LPG sistemleri püskürtme zamanını ayarlarken birinci silindirin pozisyonunu okur ve ona göre motor devrine dayalı oalrak püskürtme zamanını belirler. Ancak, TiVCT bu konuda diğerlerinden ayrılıyor. Zira birinci ve dördüncü silindirler birinci "bank" ile yönetilirken 2nci ve 3ncü silindirler ise "ikinci bank" ile yönetiliyor. Dolayısı ile bunların püskürtme zamanları ve süreleri birbirinden bağımsız. Ve dahası aralarında faz farkı var. Yani eğer LPG piggyback ünitesini birinci silindire göre ayarlarsanız, ikinci ve üçüncü silindirlerdeki püskürtme zamanlamasını doğru ayarlayamıyorsunuz. Ve dolayısı ile yakıtın büyük kısmı manifoltta kalıyor ve işe yaramıyor. Benzin ECU su bunu farkedip (O2 sensörleri vasıtası ile) o bank teki yakıt trimini yani önce STFT sonrada LTFT i yavaş yavaş arttırıyor. Bu da %30 a kadar uzayan bir süreç. Dolayısı ile 1 ve 4 doğru miktarda yakıt alırken 2 ve 3 ise aşırı fazla yakıt alıyorlar. Bu da silindir içerisinde aşırı ısınmaya ve pistonun erimesine yol açıyor. Piston eritenlerin motorlarına baktığınızda hepsinin 2nci ya da 3ncü silindirlerinin eridiğini görürsünüz zaten. Hangisinin eriyeceği de tamamen rastlantısal oalrak VCT nin o anki konumuna göre değişiyor.

    Süpap guidelarının çelik olanla değiştirilmesi yanlış bir uygulama. Onun için sarı metal kullanılır. Genelde bronz alaşımından oluşur ve sorunsuz yıllarca kullanabilirsiniz.

    Bu faz farkını giderebilen kitler 2007 yılında yoktu. Oysa şimdi prins in yeni tip kitlerinde aynı benzin ECU sunda olduğu gibi tüm silindirlerden veri alarak hepsi için tek tek faz açısı ayarlayabiliyorsunuz. Dolayısı ile yukarıda yazdığım yapısal sorun ile karşılaşmamış oluyorsunuz. Ben mondeoda teleflex kullandım, ancak bugün LPG taktıracak olsam bu motorda kesinlikle prins ten başka kit düşünmezdim.

    Mertol bey tavsiyelerinizi dikkate alarak ve Yaptığım araştırmalar sonucu Focus Ti vct 125 hp Powershift araca Prins dönüşümü yaptırdım yaklaşık 1000 km dir kullanıyorum . Yakıt ekonomisi de iyi görünüyor . saygılar .

    • Beğen 1
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.