Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Oguz Can Korkusuz

Üye
  • Toplam İleti

    7
  • Katılım

  • Son ziyaret

İletiler, Oguz Can Korkusuz tarafından oluşturuldu

  1. 6 saat önce, suat coşkun yazdı:

    Otomatik araçlarla ilgili maalesef bir ön yargı var.Özellikle bu ön yargı masraf çıkardığında can yakmasından kaynaklanıyor.Açıkcası bende bu ön yargıya sahip bir insanım.Otomatik araç hiç almadım ve hala almayı düşünmüyorum.Alırsam da sıfır ve garantili alırım.2.elde olay biraz şans işi.Aldığınız kişi aracı hor kullanmıştır.Otomatik vitesin park etme silsilesini bilmiyordur ve şanzıman yüke maruz kalmıştır vb...O sebeple 2.elde alınacak otomatik vitesli araca çok iyi baktırmak gerek.Garanti yoksa gerçekten orta halli ve hesaplı kitaplı yaşayan bir insanı masrafı baya bir zorlar.Karamsar bir yaklaşım oldu ama maddi anlamda her şeyin kötüsünü düşünüp ona göre hareket etmekte fayda var.Kesin arıza yapacak diye de bir istatistik mevcut değil.Arkadaşlar kurusunu alma yaş olanı al diyorlar.Netice itibariyle iyice baktır,o çok bilmiş ustana ne gibi arızalar çıkar ve nasıl bir masrafla karşılaşabilirim diye sor.Ülkenin de ekonomik durumu malum,toz pembe polyanna gibi yaşama şansımız yok.Her türlü senaryoyu düşünmek gerekiyor.

     

    Evet arkadaşlar,Oğuz kardeş otomatik şanzımandan an itibariyle vazgeçmiştir?

     


     

     

     

    Suat abi vazgeçmedim de dediklerinde sonuna kadar haklısın ekonominin hali belli dişimizden tırnağımızdan arttırıp bişeyler yapmaya çalışıyoruz onuda yaparken iyi düşünmek gerek aklımda zaten dediğin gibi garantili bi araç almak var en azından bir nebze rahat olabilirim böylece ?

    • Beğen 1
  2. 1 saat önce, Yakup Çağatay yazdı:

    Filolar eskiden de benzinli otomatik alıyordu, onun yüzdesi oldukça yüksekti. Biz zaten bir referans olamayız o ayrı konu ancak, bahsi geçen şanzıman Focus ile ilk kez kullanılmıyordu yıllardır 2.0 TDCI ailesinde zaten vardı bunları da düşününce kuru kavramanın verdiği rahatsızlık en azından bunda yok. Yoksa sorun yaşayan birçok araç ben de gördüm/duydum. Dediğim gibi 5-10 kişi referans olamaz geneli görmek lazım. Konu sahibi arkadaşımız da genele hitap eden ustalarına sormuş, bence fazla kurcalamamak lazım sonuçta bir sorun olduğunda onlara gidecek bize danışmayacak ? 

    hocam bilgi sahibi olmadan nereye gidersek gidelim fark etmiyor amacımız biraz bilgi sahibi olup ona göre bir yol izlemek onlara gitmeden de danışacağımız abilerimiz kardeşlerimiz burdan yardımcı olacaklardır diye düşünüyorum ?

    --0 dakika sonra eklendi--
    4 saat önce, Gürkan Çakıroğlu yazdı:

    G büyük G ?

    pardon Gürkan abi daha dikkatli olurum ?

    • Beğen 1
  3. 2 dakika önce, Gürkan Çakıroğlu yazdı:

    Yok öyle kronik bir sorun, hatta sorun yok. Gönül rahatlığıyla alınabilir.

    Forumda ilgili konular var, okumanızı tavsiye ederim.

    teşekkür ederim gürkan abi okumaya çalışıcam

     

    --1 dakika sonra eklendi--
    3 dakika önce, Mehmet Çallı yazdı:

    Ustanız ve arkadaşlarınız sizi yanlış yönlendirmişler.  76 bin km'de 2016 model powershift kullanıcısı olarak,aracımda gram titreme,sallama,kararsız vites değiştirme gibi problemler yok.Aracı alırkenki beklentilerimin çok üzerinde çıktı.

    teşekkür ederim abi çok kararsız kalmıştım ama bilgilendirme sonrasında kararım biraz daha netleşti

  4. Öncelikle herkese selamlar 2010 tdci focus sahibiyim otomatik bir araç almaya karar verdim tabi ki ilk tercihim yine focus fakat görüştüğüm ustalardan ve çevremden edindiğim bilgi 2017 ve öncesi powershift şanzumanlar da kronik arızalar olduğu ve bu yüzden pek yanaşmamam konusunda uyarıldım 2018 model powersiftler de bu arızaların düzeltildiği söyleniyor siz değerli abilerim ve forum üyelerinden bu konu  hakkında yardım ve öneri bekliyorum şimdiden teşekkürler  

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.