Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Samet VURAL

Üye
  • Toplam İleti

    86
  • Katılım

  • Son ziyaret

İletiler, Samet VURAL tarafından oluşturuldu

  1. 29.11.2023 - 10:37 tarihinde, Kerem Bozdoğan yazdı:

    Geçmiş olsun, sorunun çözülmüş olması güzel.

     

    Farlara ayar da yaptırdınız mı sensör değişimi sonrası? Yaptırdıysanız, halojen farlara ayar yaparken uygulanan klasik yöntem mi uygulanıyor acaba xenonlar için?

    Hocam inanın öyle makina ile değil göz kararı bi ayar yapıldı sadece

    29.11.2023 - 21:07 tarihinde, Ozan Kar yazdı:

    evet

    merak ettiğim şey acaba far ayarı yapılırken far AUTO modda mı yoksa normal anahtarla açılmış olarak mı yapılmalı..Çünkü autodayken far çizgisini kendisi ayarlıyor ve daha aşağıya alıyor odak çizgisini 

  2. 31.10.2023 - 11:43 tarihinde, Samet VURAL yazdı:

    Arkadaşlar merhaba..Aracımda orijinal olarak adaptif bi xenon far mevcut..Son günlerde farlarım aracı ilk çalıştırdığımda kalibrasyon yapmak için sola sağa ve aşağı yukarı kalkma olayını yaparken yukarı kısmını yapmıyor.. Bundan dolayı da farlar hep menzili önde oluyor..ben el ile tornavida yardımıyla far ayarını ne kadar kaldırsam da sınırlı oluyor.. Bu konuda araç herhangi bir hata da vermiyor. Durup dururken olan bu sıkıntının ilginç tarafı iki farın da yukarı kalkmamaya başlaması..Video olarak ekledim arkadaşlar. Başına gelmiş olan veya bilgisi olan arkadaş var mı acaba...Teşekkür ederim şimdiden

    Arkadaşlar bu postu sizleri de bilgilendirmek ve başınıza benzer sorun gelirse yazmak istedim..Aracımla ilgili sorunum kartal oto sanayide Savaş usta tarafından giderildi..Kendisine çok teşekkür ediyorum ayrıca..Tüm ekipmanları deneyerek sorunumun arka aksa bağlı olan far yükseklik sensöründen olduğunu anladık ve sensör değiştirerek sorunu giderdik.Benzer sorun yaşayan olursa diye çözümü de paylaşmak istedim.Cevap veren herkese çok teşekkür ederim.

    • Beğen 3
  3. 04.11.2023 - 22:08 tarihinde, Mustafa Çekiç yazdı:

    Merhaba kartal oto sanayide far arızamı 2019 yılında yaptırdım şu geçen zamanda bir problem yaşamadım dükkanın ismi mekanik ford. 

     

    Teşekkürler hocam evet bende konustum ayni arkadas ile ilgilenecekmiş..Sagol tekrardan

    03.11.2023 - 15:45 tarihinde, Mete Turfan yazdı:

    İyiki adaptif xenon farınız var. Bizimki nin ufakta olsa bir hareketini görmedim. Şaka bir yana farlarınızı ölçtürürseniz konumları hakkında bilgi verebilir. Eğer üst noktada ise zaten hareket yeri kalmamış olabilir

    Teşekkür ederim hocam

  4. 20 dakika önce, Tuğra Yanık yazdı:

    Adaptif far arızası olabilir. Benim 2015 MK 3.5 titaniumda vardı. Mahkeme sonrası ayıplı ve kusurlu ürün sayılarak Otosan tarafından geri alındı. YouTube videoları duruyor. Ford Focus Mk 3.5 adaptive headlight malfunction diye arayınca çıkar. 

    Evet hocam sizin bahsettiğiniz videolari görmüştüm..Garanti bittigi icin mecbur kendimiz yaptiricaz sanirim

  5. 16 saat önce, Kerem Bozdoğan yazdı:

    Duvar çizgisinin yüksekliğini doğru mesafeden kontrol ettiniz/ettirdiniz mi? Belki de olması gereken yükseklikte olduğu için daha fazla kalkmıyordur. Bu arada bu farın ayarını nereden yapıyorsunuz? benim aracımda da aynı far var ama ayar yapıldığını bilmiyordum.

    Hocam far iç kısmında beyaz alyan anahtarlı ayar düğmeleri var oradan yaptım..Sizde de aynı far varsa acaba karanlıkta duvara yanaşıp da far çizgilerini ve adaptasyonun açılış videosu çekebilir misiniz

  6. Arkadaşlar merhaba..Aracımda orijinal olarak adaptif bi xenon far mevcut..Son günlerde farlarım aracı ilk çalıştırdığımda kalibrasyon yapmak için sola sağa ve aşağı yukarı kalkma olayını yaparken yukarı kısmını yapmıyor.. Bundan dolayı da farlar hep menzili önde oluyor..ben el ile tornavida yardımıyla far ayarını ne kadar kaldırsam da sınırlı oluyor.. Bu konuda araç herhangi bir hata da vermiyor. Durup dururken olan bu sıkıntının ilginç tarafı iki farın da yukarı kalkmamaya başlaması..Video olarak ekledim arkadaşlar. Başına gelmiş olan veya bilgisi olan arkadaş var mı acaba...Teşekkür ederim şimdiden

  7. Arkadaşlar bilen varsa diye soruyorum.. Aracımın sol ön amortisörde yağ kaçağı başlamış bundan dolayı amortisörü değiştirmek istiyorum da..Acaba orijinalinde üzerindeki OTOSAN'a ait olan FOMOCO yazılı amortisör hangi marka tarafından üretiliyor bilen var mı? SACHS diyen var farklı diyenler var da..Parçayı dışardan alıp değiştirmeyi düşünüyorum da.. Cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim.

  8. 9 saat önce, Emre Akaydın yazdı:

    Parçaları kendim temin ettim fakat güvenilir bir yer olmasını tavsiye ederim ki bana ilk gelen parca 2018 üretimiydi ve orjinal değildi sanırım. Sponsor firmadan temin edebilirsiniz. Parça + lastik sök tak + tpms okutma toplam 4100 e mal oldu.

    Ekledigim resimler araçtan çıkanlar koda dikkat ediniz.

    20230515_183129.jpg

    20230515_183136.jpg

    Hocam sizin aldıklarınızda FOMOCO yazısı var mıydı? Orijnal olmayabilir dediğiniz için soruyorum hocam

  9. 12 saat önce, Semih O. yazdı:

    Pil olmadan sensörlerin araçla kablosuz olarak iletişim kurmaları pek mümkün değil 🙂

     

    Çok ama çok istenirse pil değişimi yapılabilir bildiğim kadarıyla, ama pile ulaşmak için ciddi bir efor sarf etmek gerekli. Bildiğim kadarıyla elektronik devre sızdırmazlık için sağlam bir yapıştırıcı/yalıtım malzemesi ile kaplı. Bir de zarar verme ihtimali var. Özetle atılan taş kurbağaya değmez.

     

    Arkadaşlar yazmışlar ama ilave edeyim. Arızalı olan tespit edilebilir ancak, mümkünse takım olarak değiştirmekte fayda var. Ya da sensörler bütün olarak iptal edilip, ABS'den ölçüm tercih edilebilir.

     

    Teşekkürler Semih hocam:)

    14 saat önce, Emre Akaydın yazdı:

    Hocam benim araçta 2015 model. Sensörlerden biri arıza verdi ki muhtemelen pili bitmiş. Ben takım halinde hepsini değiştim ama istersen lastikçilerde tpms cihazı ile hangisi arızalı diye bakıp sadece onu da değişebilirsin. Orjinallerin tanesi 900-1000 civarında . (Pil değişmiyor diye biliyorum)

     

    Hocam siz serviste mi takım olarak değiştirdiniz? maliyet ne oldu dısarda yaptırdıysanız

  10. Arkadaşlar aracımda bugün itibariyle yol bilgisayarında Lastik Basınç Sensörleri algılanamadı hatası veriyor..lastik basıncını sıfırlıyorum 10 15 km geçmeden tekrar aynı hatayı alıyorum..Başına gelen var mı acaba? Bi de bizim bu araçlarda lastk basıncını ekran üzerinden tekerleğe göre hangisi kaç PSI'dır şeklinde göremiyor muyuz..Lastik indiğinde her defasında 4 lastiği kontrol etmek zorunda kalıyoruz?Teşekkürler şimdiden

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.