Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Kutay Gülvendik

Üye
  • Toplam İleti

    35
  • Katılım

  • Son ziyaret

İletiler, Kutay Gülvendik tarafından oluşturuldu

  1. 1 dakika önce, Servet Özkan said:

     

    "Bence" bu kadar para harcama, yalitimi yapinca ve sony hoparlorlere gecince zaten fazla fazla yeterli gelecektir. Begenmezsen kaybin en fazla 100TL olur, baktin yetmezse sacarsin paralari ;) Yazik olmasin harcadigin paraya.

    Servet abi yalıtım için çok iyi bir yer bulmam lazım komple arabanın her yeri sökülüp takılıcak iyi yapamazlarsa tıkır tıkır eder o bence insanı iyice çıldırtır yalıtım yaptırmadan dediğiniz işlemleri yapsam çok mu yetersiz kalır acaba ?

  2. Bir saat önce, Servet Özkan said:

     

    Focuslarin yalitimi harika falan degil. Hele ki focus 3 lerin. Ekstra takacaginiz her eleman ses kalitesini artirmayacak. Hele ki amfi ve hoparlorle olmaz o is. Taksiler gibi tis tis gezersin arabanin icinde.

     

    Kapi dis yuzeyinin ici ve trimlere yalitim yapip, hoparlorleri focusa takili gelen sony hoparlorlerle degistirip arka kapilara yine focus ustunde gelen twitterlari takarsaniz eger cidden net, yuksek ve akustigi bozulmamis bir ses alirsiniz.

     

    Ha diger turlu olmaz mi olur. Nasi olur, 4 giris 4 cikis amfi alirsin, 2 tane digital dsp alirsin, bunlarin hepsi birbiriyle senkron calisir, sonra yine guzel bir hoparlor seti alirsin takarsin, kalibrasyonunuda sisteme uygun mikrofonla bilgisayar uzerinden yaparsin, cok da sahane olur. Ama bu elemanlar birbiriyle anlasamazsa perte cikar tum paran, yine bildigimiz sahin taksi modeline doner. Ama bu is biraz pahaliya patlar, ornegin bir digital dsp 1500 euro. Oradan hesap et.

     

    Kapi yalitim malzemesi 250TL, isciliginide kendin yaparsin.

    Sony hoparlorler 100TL, twitterlar 50TL.

     

    Toplasan 400-500TL ye alacagin sesi tahmin bile edemezsin.

     

    Temiz ses almak istiyorsan onerilerime kulak ver. Yoksa hem paran gider hemde delmedikme bir sistemin olur.

     

    23 dakika önce, Serkan Karakoca said:

    bu iş bütçe ile alakalı tamamen iyi akustik için yalıtım herşeyden önce şart :D yukarıda arkadaşımız yazmış zaten basit ve maliyetsiz çözümü onu dene eğer aldığın sonuç seni tatmin etmez ise  daha kapsamlı ve maliyetli bir çalışma yapılabilir :D

    tüm kapı içlerini  ve bagaj kapağı yalıtım yaptır

    kapılara 16 "kompenant dls ,audıson ,focal,hertz ,soundmagus ,jbl seç bütçene göre

    2 tane bagaj çamurluk içlerine bagajın sağ ve sol yan kısımlarına özel pandizot çalışması  20 cm lik jbl  

    bir tane 4 kanal anfi yine aynı markalardan

    bir tane 2 kanal  mono bass anfisi  aynı markalardan 

    birtane audıson bit one işlemci 

    iyi işten anlayan bir montajcı çok güzel sonuçlar verir :)

    bu malzemeleri 2. el temiz bulup toplayıp montaj yaptırsan 6000 tl gibi tutar ...

    sıfır olarak toplayıp yaptırırsan 10000 civarı :) 

    ama efsane bir şey olur akustik tını müzik dinlemenin tadına doyamazsın ...

     

     

    İlgi ve alakanız için çok teşekkür ederim Abilerim, kafamda birşeyler aşağı yukarı canlanmaya başladı açıkcası.Bu arabayı binmek için aldım masraftan kaçmadan çok güzel bir şey yapmak istiyorum açıkcası ben bu işin bu kadar pahalı olucağını düşünmemiştim ama derler ya bi kere zehri aldığı zaman insan yapmadan bırakmaz :) Dediğiniz malzemeleri internette birazcık araştırdım gerçekten tahmin edemiyorum mükemmel olucak çok çok teşekkür ederim :) 

  3. Merhaba herkese,aracımı ilk aldığım zamanlarda öne 1 takım mid taktırmıştım bagaja bass kolon koydurmuştum 4 yada 5 kanallı tam olarak bilmiyorum birtane de amfim var fakat bagajdaki bass kolonundan hiç memnun değilim tabiki zevkler renkler tartışılır pek benim tarzım değil güm güm müzikten ziyade istediğim bagajda kolon olmadan temiz ses veren mid takımı istiyorum kendinden baslı.Maşallah Focus'larımızın yalıtımı harika zaten bu şekilde araçta müzik dinlemekten tatmin olurum diye düşünüyorum. Sizden ricam,çok fazla konuya vakıf olmadığım için bana önere bileceğiniz güzel mid takımları var mı ? Şimdiden teşekkür ederim herkese :) 

  4. 2 gündür bizim mahallede görüyorum bundan bitane. dedim ki heralde motorlar 3bin tl falansa buda olsun olsun 8 bin tl falan olsun. fiyatını öğrenince şaşırdım. 1.88 boy 120 kilo bir adam olarak ön koltukları sökmem lazım bunun içine sığmam için :D bide yeni kasa mitsubishi pajero'nun önüne park etmiş o kadar komik duruyordu ki araba :) bilmiyorum 16.000 tl ye fıstık gibi arabalar var yazık bence 

  5. 3 dakika önce, teoman soydaş said:

     

     

    aynen  o şekilde 6 ay şartı aranıyor, benim kuzenimin eşi türk olmasına rağmen uzun yıllardır gürcistanda çalışıyor ve gürcü vatandaşı oldu. şu anda artvin kemalpaşada oturuyor hergün gürcistana gidip geri geliyor. kendi üzerine bir adet gürcü plaka araç var ama bizler alamıyoruz daha doğrusu almamızı önermiyor 6 ay içerisinde giriş çıkış yapma zorunluluğu var. hadi yakın yer gidip geliriz diyoruz ama türkiyede araç her an bağlanabilir keza bağlanan tanıdıklara rastladık bu konudaki detayı çok iyi bilmiyorum.

    çok sıkıntılı gerçekten pirince giderken evdeki bulgurdan olmıyalım gerçekten o riski almaya değmez bide düşünüyorum bu kadar kolay olsaydı zaten Türkiye'de yabancı plaka arabadan geçilmezdi sadece tek akıllı ben değilimdir heralde :)

  6. 22 dakika önce, Ömer Demir said:

    Devletten vergi kaçırmış oluyorsun esasında :D yani illegal.Hangi yolu kullanırsanız kullanın O ülkenin vatandaşı değilseniz suç.Ayrca şöyle bir şey okudum;
     


     

     

    23 dakika önce, Ömer Demir said:
    Alıntı

    Ucuza bineyim diye Gürcü ve Bulgar plaka araç satın almayın. 
    - Yasalarda hiçbir şekilde sizin bir hakkınız bulunmuyor. Bir ihbar doğrultusunda polis aracınızı nerde olursa olsun altınızdan alıp 7.000 TL para cezası kesip savcılık hakkınızda yasal işlem başlatır bilginiz olsun.


     

     

    çok iyi araştırmak lazım sonuçta Türkiye Cumhuriyet'i vatandaşıyız suç olabilir dediğiniz gibi ama orda şirketim var ve şirketim üzerine aldım şeklinde nasıl olur acaba. komşumla da denk gelemedik hiç tüm detayları ile öğrenemedim 

  7. Geçen günlerde bir komşumuz bulgaristan plakalı audi q7 araç getirmiş 2010 model ve tl ye vurduğumuz zaman 60 bin tl ye aldığını söyledi.bulgaristan vatandaşı değil orada şahıs firması açmış ve o şekilde üstüne almış arabayı hiçbir problem olmadığını ve 2 senede bir oraya arabayı götürüp geri getiricekmiş gitmişken satar yeni başka bir araba alır gelirim falan dedi. Bende araştırdım ooyyo.com diye bir site buldum 2.el araba satışı yapan fiyatları görünce şok oldum maseratiler bentleyler ferrariler porscheler mercedes yeni g kasa jipler falan kendimi kaybettim focusumu satsam çok rahat bu arabalardan birini alabiliyorum :) sizce mantıklı mı bilen varsa avantajlarını ve dezavantajlarını anlatabilir mi acaba ? 

  8. Ben 5008 kullandım gerçekten gemi gibi yapmışlar tasarım falan çok güzel ama otomatik vites araba sanki manuel de ki vites değiştirişi hissediyorsunuz hatta manuel de bile o kadar sarsmazsınız arabayı.Çekişi iyi değil bence fransızların biraz daha çalışması lazım. Ya da ben Ford'un yokuşta şahlanmasına çok alıştım bana yetersiz geldi. Şahsen Audi,Mercedes,Volvo,Volkwagen,Ford harici araba almamaktan yanayım. 

     

    Ne demişler ; Alırsın Ford,Olursun Lord :)

    • Beğen 2
  9. 12 dakika önce, Semih G. said:
    12 dakika önce, Semih G. said:

    Trend X ve otomatik park ? Bir yerde bir yanlışlık olmalı. Ya paket isminde yada satıcıda.. 

    Birde bütün camlar film derken arka camlar zaten karartılmış değil mi, onun üstüne de mi film çekildi? Arkası zindan olmuştur o zaman :D 

     

    Neyse özet olarak iyi günlerde kullanılsın :nazar: 

    Benim arabam bölümünde detaylı fotolarla görmek isteriz

     

    Gerçekten trend x model aracım otomatik park sistemi mevcut. doğru arka karartmalar hariç diğer camlar film yaptırdım detay atlamışım :) birde ön cama doğal film diye bir film yaptırdım içerden hiçbir şekilde film yokmuş gibi görüntü çok iyi dışardan bakıldığında da sanki yansıma yapıyor gibi duruyor ama aracın içi görünmüyor şiddetle tavsiye ederim en kısa zamanda fotoğraf paylaşımında bulunacağım çok teşekkür ederim. Allah hepimize kaza bela vermesin inşallah :nazar:

    • Beğen 2
  10. Satıcının pek farkı yok boşuna titanium beklersiniz bide bunda otomatik park sistemi var falan diyerek Trend x olarak sattı bize 

     

    Ama şuanda ekstra olarak ;

    Taba deri koltuk 

    deri direksiyon 

    müzik sistemi + subwoofer

    aleminyum kapı çıtalar

    kolçak

    bütün camlar film

    Hre marka 19'' jant + pirelli run flat performans lastikleri 

    Ecu fast yazılım 140 beygir şuan

    Allah kısmet ederse led far ve vakum kapı yaptırmayı düşünüyorum

    bunlarla beraber heralde AMG paket falan olmuş oldu aracım :)

     

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.