Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Serkan D.

Üye
  • Toplam İleti

    149
  • Katılım

  • Son ziyaret

İletiler, Serkan D. tarafından oluşturuldu

  1. 25.05.2019 - 03:44 tarihinde, Muhammed E. yazdı:

    Tam yerini hatırlamıyorum ama tamamen tırnaklı. Düz tornavida ile hafif zorlayıp çıkarabilirsiniz esniyor o kadar. Hayırlı olsun bu arada. Montaj kısmı aynıdır muhtemelen. 

    Teşekkürler Muhammed hoca..Çok basitmiş. ledleri elektrikçiye bağlattım.Güzel görünüyor ama ışık biraz zayıf özellikle sinyal ışıkları.İyi günler...

  2. 9 saat önce, Murat Bilgin yazdı:

    Merhaba, öncelikle daha önce forumdan gündüz farı takan Muhammet E. Ve Mehmet Çalli arkadaşların sayesinde ben de konuyu okuyarak kendim gündüz ledi taktım. Onlarinkinden biraz farklı yapıda gibi görünse de genelde mantık aynı. Sarı uzun kablolar sinyallare bağlanıyor diğerleri sigorta kutusuna bağlanacak. 

    IMG_20190523_190030.jpg

    IMG_20190523_190013.jpg

    IMG_20190523_195018.jpg

    IMG_20190523_190202.jpg

    IMG_20190523_190211.jpg

    IMG_20190523_200757.jpg

    Hayirli olsun.Güle  güle kullanin.ben de ayni model sipariş verdim bugun teslim edilir.forumda yapanlara sordum cevap hala gelmedi.sis fari çerçevesini nasıl soktunuz acaba.davlumbazdan mi yoksa cerceveyi zorlayip esneterek mi?

    • Teşekkür 1
  3. 07.01.2017 - 01:50 tarihinde, Muhammed E. yazdı:

    2016 Focus'um için Çin'den Aliexpress üzerinden verdiğim gündüz ledi geldikten sonra yaptıracak yer bulamayınca kendim yaptım ve alacak olanlar için faydalı olur ümidiyle sizlerle de paylaşayım.

     

    Öncelikle gündüz led'lerini şu linkten pazarlıkla 80 dolara (yaklaşık 300TL) aldım. Bu arada benim aldığım ürün gündüz BEYAZ, gece MAVİ yanıyor. ( https://tr.aliexpress.com/item/Gloss-Model-12v-LED-Auto-Car-DRL-daytime-running-lights-Bumper-Front-Fog-lamp-with-dimming/32505538798.html?detailNewVersion=&categoryId=200000226 )

     

    Gerekli Malzemeler:

    - Gündüz LED :)

    - Düz tornavida

    - 12-13 (sanırım) anahtar veya ingiliz anahtarı

    - Elektrik bandı

     

    NOT: Başka hiçbir kablo vs gerekmiyor, gönderilen ürün tamı tamına uyuyor :)

     

    1. Öncelikle aracımızdaki eski sis farının çerçevesini söküyoruz. Yeni ledli çerçeveleri kablolar aradaki boşluktan içeri girecek şekilde takıyoruz ;)

     

    2. Farları sökmemiz gerekiyor, aslında sağdakinin sökmek de yeterli de sökmesi kolay, alttan kabloyu almamız daha kolay olduğundan ikisini de sökün. Bunun için Yakup beyin Youtube'da paylaşmış olduğu videoyu izleyebilirsiniz.

     

    3. Soldaki (akü tarafındaki) farı çıkardıktan sonra far soketindeki 12 numaralı kablonun biraz gerisinden dışını soyup LED lere giden kablonun birinde mavi kablo var headlight yazan onu oraya bağlıyoruz.

    4.jpg

     

     

    4- LED'in kontrol cihazından toplamda 4 kablo + 2 ledlere kablo gidiyor. Bunlar GÜÇ+(Battery+) / TOPRAKLAMA (Ground) / ACC FUSE / Far (Headlight) şeklinde ve ingilizce olarak üzerine kağıt yazıp göndermişler zaten.

    1.jpg

     

    5- Motor kısmındaki sigorta kutusunu açıyoruz ve aşağıdaki resimdeki gibi 3 kabloyu oraya bağlayacağız. Sigortanın resmini de ekledim yeterince anlaşılır sanırım.

     

    2.jpg

     

    6- Sigortanın içine 2 kablo girecek, sigortayı tutan vidayı gevşetip oraya da topraklamayı sabitliyoruz.

    3.jpg

     

    7- Modülü sigorta kutusunun yanına sıkıştırdım ve ledlerin kablo bağlantılarını da tamamlayınca farları yerine takabilirsiniz. İşte bu kadar kolay ;)

     

    Birkaç örnek foto ;) (Gece modunda yani far açıkken mavi renkte yanıyor, onu da çekince eklerim)

    55.jpg

     

    777.jpg

     

     

    66.jpg

    merhabalar.ben de 3 çizgi olan modelini sipariş verdim.yarın gelir herhalde.bağlantı görselleriniz güzel  ve açıklayıcı olmuş.ürünlerin bağlantıları standart olur diye düşünüyorum.(marka farkı olmaz galiba)Merak ettiğim sis farı çerçevesini nasıl sökmüştünüz.?

  4. 10.02.2017 - 21:25 tarihinde, Mustafa Uysal yazdı:

    Herkese merhabalar.

     

    Bir süredir araştırdığım gündüz farlarında sonunda karar kıldım ve aşağıdaki ürünü Aliexpress'ten aldım. Yaklaşık 40 günde elime ulaştı ve Malatya Ford servisinde montajını yaptırdım. Önceki arkadaşların bahsettiği gibi araç çalıştığı sürece yanıyor, park ve kısalarda %50'ye düşürüyor ışığı, yanlış hatırlamıyorsam uzunlarda da aynı şekilde %50 oranında yanıyorlar. Normalde galiba uzunlarda sönmesi gerekiyormuş fakat servisteki ustam öyle bir özelliği bulamadığını söylemişti. İstemezseniz park ve kısa farda da %50'ye düşürmeyebiliyorsunuz montajını yaptırırken ama tabi bu pek etik bir uygulama olmaz trafik açısından. 

     

    İki farklı modeli vardı. Birisi sadece gündüz farı, diğeri sinyaller ile bağlantılı ve sinyal yaktığınız taraf sinyal gibi çalışarak sarı yanıp sönüyor, sinyal bittiğinde yeniden beyaz ledler aktif oluyor. Aynı şekilde dörtlü yaktığınızda da iki led birden sarı yanıp sönüyor. Benim aldığım sinyalli modelidir.

     

    Ben yakıştığını düşünüyorum, hoşuma gitti. İnşallah sorunsuz kullanırım. Bu arada satıcı çok ilgileniyor, tavsiye ederim.

    Ürünü aldığım satıcıya dair bağlantı: Focus 3.5 DRL Gündüz Farı - Aliexpress

     

    1.jpg

     

     

    20170207_124226.jpg

    20170207_124130.jpg

    20170207_124321.jpg

     

     

     

     

    IMG_20170207_124629.jpg

    2.jpg

    Merhaba...Aynı üründen sipariş verdim  montajı kolay mı acaba?

  5. 42 dakika önce, Erkan C yazdı:

    Direksiyon altındaki kapak söküldü. İçinde fan varmış. Temizlediler, ses kesildi. Bunun için ücret de almadılar. 10 dakikada hallettiler. Kendim de yapabiliarmişim aslında

    Merhaba ...Benim klimadaki ses hala var. cik cik ötüyor.özellikle frene dokunduğumda geliyor ses.resim atabilir misiniz?Hangi kapak

  6. 14 saat önce, Samet Y yazdı:

    Merhaba,

     

       Tam mevsimi ve döneminde olmamız hasebiyle; yazlık-kışlık lastik değişiminde karşıma çıkan, orjinal 19luk bijon somunları üzerindeki teneke kapaktan/kaplamadan dolayı sorun yaşadım. Kapaklar seyyar moda geçti ve yolda-izde lastik patlasa, mevcut bijon anahtarı ile sorun yaşayacağım yüksek ihtimal. + tip anahtar ve çekiç yardımıyla ancak işlem yapabiliyorum garajdan edinip; bunları devamlı yanımda bulundurmak istemiyorum.. 

     

       Konu zaten ayyuka çıkmış olsa da, güncel çözümleriniz ne yönde oldu? Bijonları piyasadan edinip de tavsiye veren olur mu?

     

       Yetkili servis değişse bile yine kapaklı takacağından; internet üzerinden, tek parça çelik,kapalı tip ve hareketli yüksüklü olanlardan 20 adet sipariş verdim.

     

       Mevcut sorunlu somunu, yukarıda bahsettiğim şekilde söküp, alaşım janttaki karşılığı ve somunun kendine baktığımda, hareketli yüksüklü/yüzüklü almaya karar verdim. Kendimce sebebi de yine orjinal somunda, yüksük bulunmakta olup, sabit halde ve janttaki karşılığını bir miktar hırpalamış. Bundan yola çıkarak hareketli yüksük olan piyasa malı bir ürün tercih ettim. Tercihini bu veya aksi yönde kullanmış olup da; tecrübelerini paylaşabilecek var mıdır aramızda? 

     ?

    Saygılar..

       

    ford-focus-bijon-somunu-yuksuklu-1998-2012__0264462681778245.jpg

    Merhaba..Benim bijonlar da ezilip büzüldü , lastikçi kazma kürekle söküyordu.  resimdeki bijonlardan (yüksüklü)20 adet getirttim şimdilik problem yok.Zaten lastikçim de hep değiştir şunları tek parça olanlardan al diyordu.

  7.  

    23.06.2018 - 22:13 tarihinde, Mehmet Ayberk Dasar yazdı:

    Selamün aleyküm bu sayfaya yeni kaydoldum önceden sayfanıza yardım almak için bakıyordum kaydolayım dedim mk 3 2015 focus aracımız var Sync 2 yüklü Avrupa güncellemesi geldi mi veya ne zaman gelir serviste güncelleniyor mu 

    İndirmeniz gereken dosyanın adı (Gen2v38build15128updatepackageEULangpack1Rev4 )Dosya zıp li iniyor.Önce bilgisayara indirip  zıp ten çıkartın sonra usb ye atmak gerek.Usb ye atmanız gereken dosyalar:(SyncMyRıde ve Auto Install) DONTINDX.MSA yı atmanıza gerek yok.Araç çalışır durumda usb yi takıyorsunuz sync sizi yönlendiriyor.Güncellleme 20-25 dakika arası sürüyor. İndirme linki:fordownersclub.com Update Sync 2 Easy Vay diye site içinde aratın 6.sayfada bulacaksınız. Servisle uğraşmana gerek yok.

  8. F3 ümü bu sabah güzelce yıkayıp sildim.Meğer  sen ne güzelmişsin be dedim...:sofeer:

    --1 dakika sonra eklendi--
    3 dakika önce, Adem Kazıl yazdı:

    Sedanı bekliyorum bunlar İçin yorum yapamayacağım herzamanki gibi göz alışma süresi var Göstergelerden hiç görüntü yok ama fiestanın aynısı gibi ve kötü basit sanki Toros göstergesi gibi düz, biraz heyecan katsaydınız farklı olsaydı keşke.

    --1 dakika sonra eklendi--

    Buralar fena çoşacak gibi.

    Ne diyorsun...Ford  çok ayıp etti çook...

    --3 dakika sonra eklendi--

    Boşverin F4 ü Ford , Bronco nun biraz ufağını çıkaracakmış şimdi de onu bekleyelim.Yoksa nasıl zaman geçer?

    --14 dakika sonra eklendi--

    O kadar zaman bunu mu bekledik...

    41250937-closeup-portrait-stressed-young-man-in-purple-sweater-shocked-surprised-horrified-disturbed-by-what-.jpg

    • Beğen 2
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.