Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Alp Gökçe

Üye
  • Toplam İleti

    9
  • Katılım

  • Son ziyaret

İletiler, Alp Gökçe tarafından oluşturuldu

  1. On Tuesday, February 09, 2016 at 21:34, Muzaffer ASLA said:

    Teşekkürler arkadaşlar.Bu çalışmayı hobi amacı güderek yaptım.amacım bu işin olabildiğini kanıtlamaktı.Lütfen özelden yardım taleplerinde bulunmayın.Zira teknik bilgileri ayrıntılı bir şekilde paylaşmamı istemeyiniz.Çünkü bu  etik bir davranış olmaz.Zira bende embedded code yazan biriyim.Bu yüzden emeğe saygım vardır.Bundan dolayı çok özür dileyerek affınıza sığınıyorum.

    Konuyu merak edenlere yüzelsel bir bilgi geçmek istiyorum.Sistemdeki SD kart yuvası 2 farklı şekilde konfigüre edilebiliyor.

    1-Meyda için(sadece bellek-usb disk gibi düşünebiliriz)

    2-Navigasyon donanımı için ayrı bir modül.(kullanıcı tarafından değiştirilebilen modül)

     

    Medya olarak kullanıcaksak sistem ses,müzik,resim ve film gibi medya formatlarını görüyor.Başka hiçbir dosya türünü görmüyor.içinde yüklü olsa dahi sistem bunu algılamıyor.

     

    Navigasyon donanımı olarak konfigüre edilmişse SD kart yuvası bu seferde sadece bazı özel dosyaları görüyor.Elektronikten anlayan arkadaşlar bilirler epromların içinde bulunan *.bin vb gibi program kodlarını görerek işliyor.

     

    kısacası navigasyonu çalıştırmak için araçta navigasyon modülünün takılı olması gerekli.bu modülle koordine olarak çalışan bir navigasyon yazılımı,bu arayüzü ekrana basacak olan flash uygulaması ve navigasyon yazılımını lisanslayan ayrı bir yazılım ile bu yazılıma ait ana sistem yamalarına ihtiyaç duyuyor.

     

    İşte bahsettiğim bu navigasyon modülü ise SD karttan başkası değil.SD kartı incelediğinizde donanım olarak sadece bellekten ibaret olmadığını göreceksiniz.SD kartın donanım yapısında bir microcontroller ve cevre birimlerinin olduğunu göreceksiniz.Ve SD kart kesinlikle kopyalanamaz.Bu Yüzde Secure Digital olarak adlandırılır.belirli bir algoritma ile şifrelenmiştir.İçindeki bilgiyi başka karta kopyalamanız mümkün fakat kopya olduğu için çalışmayacaktır.Çünkü SD kart key adı verilen donanımsal kimlik ile kart koruma altına alınmıştır.

     

    ilgi gösteren arkadaşlara tekrar teşekkür eder,çalışmalarında başarılar dilerim.

    Merhaba kolay gelsin çalışmalarınız çok merak ediyorum ama neyi kanıtladınız ben ortada herkezin az çok bildiği bilgiden başka birşey göremiyorum görmek demişken nasıl yaptınızı paylaşmak istemiyorsanız önce eski hali sonra da yaptınız işin sizin demek istediğiniz gibi anlamamız için bir video olarak kanıtlayın herkezin inanacagı şekilde sonuçta bir foruma insan bilgi paylaşmıyacaksa neden bir şeyler yazar modaratörler doğru veya yanlış bilgiyi kontrol etsinler bu arkadaşın bir çalışması olabilir ancak yapmışta olabilir ama kendisinden başka birisi ile paylaşmıyacaksa buraya neden yazar ayrıca ortada ne resim ne video nasıl yaptıgını anlatmazken karar bu yazıları okuyanların tekrar kolay gelsin... 

  2. 12 saat önce, Anıl Polat said:

    donanım varsa donanıma uygun da yazılım vardır. donanım yoksa yazılım tek başına ne yapsın.

    Araçta donanım var çünkü aracım gps anteni donanım var ekranda pusula var enlem boylam kordinat veriyor ve kol dayama yerinde sd kart girişi var ama uygulama yok

     

    Sd kart için otokoç gittim orda sağ olsun berkay bey vardı arabaya  sd kartı taktık kartı gördü ancak çalışmadı..

  3. 23 saat önce, Alp Gökçe said:

    Navigasyon uygulaması buraya yükleniyor arabada Ayarlar Yardım Yazılım Lisansları yerinde navigasyonlu olanlarda burda navigasyon uygulaması adı ve versiyonun yazıyor geçen gün bir yerden navigasyonlu ford focus  inceledim ancak foto çekemedim navigasyonlu olan biri ordaki uygulamanın adının yazarsa tam olarak belki bi yerden bulup yükleyebiliriz.

    2015-12-06 23.22.39.jpg

     

    Bunu internetten buldum şimdi birde başka bir internet sitesinde bu 3.8 güncellemesini yükledikten sonra usb de sorun olmuş navigasyonu olan bir araçmış navigasyon uygulaması  silinmiş bazı şeyler çalışmamış ve izmir çetaş servisinde o araca yeniden servis navigasyon yazılımı atmış ve sorun çözülmüş yani serviste navigasyon için uygulama  var..

     

    Konu geçen site

     

    http://www.fordclubtr.com/forum/topic/276618-ford-sync-guncellemeleriae3d513fccbf49234d943805ea197217.jpg

  4. Navigasyon uygulaması buraya yükleniyor arabada Ayarlar Yardım Yazılım Lisansları yerinde navigasyonlu olanlarda burda navigasyon uygulaması adı ve versiyonun yazıyor geçen gün bir yerden navigasyonlu ford focus  inceledim ancak foto çekemedim navigasyonlu olan biri ordaki uygulamanın adının yazarsa tam olarak belki bi yerden bulup yükleyebiliriz.

    2015-12-06 23.22.39.jpg

  5. Merhaba benim adım alp 2014 ford focus tekno far sanruf paketli sedan aracım var.navigasyon için çok araştırdım bir rus forumu buldum orada bi arkadas 5 tane dosya yükleyerek navigasyonu yaptıgını söylüyor resimleri var ancak nasıl yapıldıgını anlatmıyor.ben sonra araştırıp en son sürümü olan 3.8 yazılımını usb üzerinden yükledim yenilikler iphonelerdeki siri yi araca aktiv edebiliyorsun klima ayarları tam türkçe oluyor mesela yazıları dual yerine çift yazıyor maximum yazan yerde yüksek tam türkçe oluyor arayanın ismini söylüyor vs... ayarlara girdiğimde yazılm bilgisinde bende boş uygulama yeri boş geçen bi başka navigayınlu focusa baktım 2015 o ayarlar yerinde navigasyon yazılım numarası falan yazıyordu yani dosya yükleyerek yapılabiliniyor aşagıdaki sitededen bakabilirsiniz ancak nasıl oldugunu tam bi şekilde ablatan yok inceleye bilirsiniz herkeze selamlarrr

     

    http://mobile.ffclub.ru/topic/389241/

    • Beğen 1
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.