Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

Vites Geçiş Sesi


Furkan Çiçek

Soru

Merhaba arkadaşlar,

 

Genellikle 2. vitese geçerken küt diye bir ses duyuyorum. Aracı sıfır aldım nerdeyse ilk günden berri bu sesi duyuyorum. Araç şu anda 84 bin km'de ve diğer viteslerde de duyuyorum arada. Pilotaj ile alakalı olabilir diye düşünürken, 3. vitesde 2 bin devir civarında gazdan ayağımı çekip gaza tekrar bastığımda sert bir tepki almaya başladım araçtan. Ve bir kaç kere ses de verdi. Bu gün servis garanti kapsamında test sürüşü yaptı, testte aracı süren arkadaş 2. vitese geçince aynı sesi çıkardı fakat debriyaja alışkın olmadığı için çıktığını söyledi. Daha dikkatli vites değişince ses çıkmadı. Aynı şekilde bende de sanki arabada nitrogiliserin ve c4 bomba taşıyormuş gibi hassas bir şekilde vites değiştirince ses çıkmadı. (Sürekli öyle sürmek imkansız, seri vites atınca mutlaka o ses çıkıyor) Ama gazdan ayağımı çekip geri gaza bastığım zaman sanki arabaya arkadan dokunmuşlar gibi bir tepki hissediyorum.(Genel de 2,3,4. viteslerde) Servis hiç bir sorun olmadığını söyledi ama, beni tatmin etmedi. Bu konuda benzer problem yaşamış biri var mıdır? Aracım F3 TDCI

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu soruda 14 cevap bulunuyor

Önerilen Mesajlar

  • 0

şanzıman yağını değiştirmeyi denermisin muhtemelen düşük seviyede yağ basmışlar o vuruntuyu başka türlü açıklayamazsın genelde fabrikada kontrolden kaçan birşeydir 100 araçta bikaç tane şanzıman yağı seviyesi düşük  çıkar banttanilk kullanım ve testlerde farkedilmemiş olabilir ..ama çok dert edilecek birşey değil bence 2 vitese 5000 km yüklenin parça alışır birbirine

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Bende de aynı tarif ettiğiniz ses var hiç önemsemedim açıkcası. 2. vitese taktığım anda sanki bir bam diye ses geliyor.Metal sesi değil gelen ses.Neyse servisin çayını özlemiştim bir uğrayıp içeyim olmadı.Şanzımanın yağ seviyesine felan baktıralım.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

O sesi tahmin edebiliyorum 2 ve 3 te bende daha 1800 km deki makyajlı focustan duyuyorum.Focus 2.5 uğumuzda da vardı.İş için kullandığımız ford connect tede vardı.bence sorun olabilicek bir ses değil zaten çok hafif dahi müzik açık olsa duyulmuyor.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

benim Aracımda daha 4000 km aynı ses bendede var c 2011 yılında aldıgım connecte aynı sorundan dolayı  servislerde çok uğraşmıştım hiç bir çözüm yolu yok bu hastalık gibi bi durum sanırım .Duymamaya gayret edicez artık ...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Yorumlarınız için teşekkür ediyorum. Fakat bu sesle beraber hissedilebilir bir sarsılma oluyor. Fazla olmasa da biraz oluyor. Asıl canımı sıkan şey, vites geçişinden ziyade gazdan ayağımı çekip gaza geri yüklendiğim de aynı şeyi yapıyor olması.

 

Araç 5 kere 15 bin bakımına girdi, şanzuman yağını kontrol etmiyorlar ya da değiştirmiyorlar mı?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Bende de 2014  makyajlı kasa var. 50 bin km de. Ozellikle ikinci vitese gecerken rahatsiz edici bir sekilde ses geliyor. Ayrica dediginiz gibi vites degistirdikten sonra gaza yuklenince de hafif bir ses geliyor. Bende ayni bomba taşır gibi vites degistiriyorum. Bu sikayet icin herhangi bir yere basvurmadim. Ne yapacagimi da bilmiyorum. Focuslrin kronik rahatsizligi bu galiba 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0
8 dakika önce, Hikmet Gürbüz yazdı:

Bu sikayet icin herhangi bir yere basvurmadim. Ne yapacagimi da bilmiyorum.

 

Tortum Yolu Üzeri 3. Km, Cindilli Ford - Erzurum, sesi duyarak ancak yetkili arkadaşlar karar verecektir duruma.  

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

arkadaşlar ilk defa 1.6TDCİ 2013 titanyum x manuel focus aldım daha önce 2013 1.5 dizel manuel fiestam vardı.

Fiesta yı 2 yıl kullandım vitesten hiçbir şikayetim yoktu yanlız gaza yüklenince siyah duman atıyordu tek şikayetim buydu.

2013 Focus ta ise duman atma yoktu ancak arabanın motoru ısıınca 1 den 2 ye ve 2 den 3 e geçerken tak diye bir ses geliyordu.

Çok takıntılı biri olmam dolayısı ile uzun süre araştırdım sonuçları sizinle paylaşmak istedim...

Ford bunun nedenini çok iyi biliyor motor çok güçlü ancak motor sanjuman tam uyum sağlayamamış sadece şikayet edenlere yazılım yükleyip gönderiyorlar. Ancak araçların %90 ında bu sorun var bunu düzeltmek için sanjuman sökmeleri lazım ama onlarda araçları geri çağırmamak için bu işe girmiyorlar.

2015 MANUEL dizel Fiesta aldım kızıma ancak araçta en küçük bir şikayetim yok vitesler mükemmel ne vuruntu ne şarsıntı ne tak diye bir ses yok.

Burdan dediğim sonuca ulaşıyoruz araca güç verirken sanjuman uyumunu atlamışlar.

Aracımı sattım Golf 7 aldım 105 Bg 250 tork viteste hiçbir sıkıntı yok ama parçası biraz pahalı

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.