Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

Fren Balatası Değişimi


ufuk özdemir

Soru

Arkadaşlar aracım 35000'e geldi ve balatalarım bitmeye yakın.Fakat balatalar için servislerden en düşük aldığım fiyat 650 tl.Hatta 750 diyen servis bile var.Arkadaşların söylediğine göre balatanın dışarıda değişimi aracı garanti dışı bırakmıyor.Size sormak istediğim Focus 3lerde ne marka balata kullanılıyor ve nerden temin edilir.Sizce dışarıda değiştirmek sağlıklı olur mu?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Önerilen Mesajlar

  • 0

Motorcraft ya da Fomoco kullanılıyor, Erol'dan istetebilirsin, 140-150 civarındadır orijinal fiyatı, 50 TL'ye de takarlar, işin hallolur.

Servise para kaptırılacak bir işlem değildir. 

Orijinal parça kullandıktan sonra garanti de etkilenmez. 

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Özel servisten ön ve arkalar için 305 lira fiyat aldım.Motorcraft takacaklar.Servis fiyatıyla arada 100 lira dahi olsa servise giderdim fakat arada uçurum var.

ufuk özdemir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Özel servisten ön ve arkalar için 305 lira fiyat aldım.Motorcraft takacaklar.Servis fiyatıyla arada 100 lira dahi olsa servise giderdim fakat arada uçurum var.

 

ben kale marka takmıştım , yarı fiyatına türk malı ... ötme ses yapma gibi bir sıkıntım olmadı ... 

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Internetten orijinal parçayı alın serviste taktirin.Servis takmam derse dışarda taktirin.çok basit iş zaten balata değişimi.garantiyi falan etkilemez.diyelimki garanti ile ilgili bir sorun cikti parca ile ilgili servis nerden bilecekki balatanin daha önce değiştiğini...

çağlar çetinkaya tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Garantiyi etkilemiyor .Mersin Ergin focus 3 arka balatalar için 23 ocak günü 260 tl fiyat verdi.. Dışarda takım halinde orjinal ürünleri 250-275 aralığında alabilirsiniz. Sponsorumuzda mevcut olmalı. farklı iki firma da tavsiye edebilirim isterseniz..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Merhabalar.42.000km civarında yüksek süratlardeki firende aşırı titreme ve fren şişmesi sebebi ile bende servise balata değişimi için gittim.Banada yazdığın fiyata yakın bi rakam söylediler yetmedi bide  diskler eğrilmiş gibi vs birazda olayı şişirdiler kaldiki alakası yok.Bu sebeble ford yedek parça satan sıradan bi dükkana girdim.Aracı parça satan arkadaşa göstererk ön-arka 1 takım balata BRS'miydi neydi net hatıtlıyamıycam balata aldım.Hatta satıcı orjinali motocrfat dedi 200tl gibi 'de bi rakam söyledi.bunun yerine BRS aldım.Eve geldiğimde babamla kendimize uğraş çıkartalım diye karar verdik balata değişimine:) Öncelikle söyleyim ön balataları değiştrmek çok kolay,yanlız arka balataları değiştirmek gerektiğinde bir adet kontak sprey-pas çözücü gibi bi edavat lazım:)Çünü balatayı iten piston aşırı derecede eski balataya göre kendine yer yaptığı için sıkışıyor.Geniş ağızlı kargaburun ile saat yönünde çevirerek birazda sprey sıkarak geri alıyoruz, :)işlem tamam:) Sıra geldi frenlerin havasını almaya...Allah'tan daha önceki  focus'tan kalan fren hidroliğimiz  vardı biraz ekledik.Yanlız hidroliğin rengine dikkat farkı renk fren hidrolikleri sistemi bozuyormuş.Bu işlemlerden sonra İlk 100-150km civarı frende bariz yumuşaklık,dozlamama,dipte dahi zor yakalama durumu vardı,sonradan balata diske alışınca şahane oldu.Yaklaşık10.000km oldu ,frenlemede titreme,ses vs hiç bi anormal durum yaşatmadı...Bu işin bana toplamda maliyeti balata+sprey + işlem sonu kendiimize evde çay ısmarlamak dahil 200+tl'yi bulmadı: )

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Geçen ay 60 bin bakımı yaptırdım.400 tlye anlaştık.Sonradan aradılar balatalar bitmiş değişmesi gerekiyor.(başıma geleceği biliyorum yine de sordum) Ne kadara olacak bu iş? 690 tl toplam dediler, indiriminiz de var onu da kullanırız felan.Üstüne basarak söyledim toplam değil mi diye ?(İşe yeni başlayan ) bayan  evet dedi.Bende takın o zaman dedim.Akşama doğru gittim aracı alamaya hanımefendi  elinde listeyle geldi bir de ne göreyim 1040 tl toplam.Hanımefendi siz bana toplam 690 dediniz?Orada yanlış anlaşılma olmuş felan filan.Hayatta kabul etmem çıkarın balatalarınızı dedim oturdum orada.Şöyleydi böyleydi derken 840 a kadr düştüler.Tanıdık bir arkadaş da bir dahaki sefere biraz daha yaparız felan şimdi çıkarmayalım vs vs hülasaa toplamda 840ı verip çıktım.Sonradan araştırmalarıma göre Modacraft balatalar çifti 150 tl.Toplamda 300 tl .Bakım masrafım 400 tl.Artı 300 daha 700 tl.Dışarda olsa işçilikte var.750 tl.Aslında 100 tl gibi bir kaybım var.O da çok sorun değil.Serviste bakımla birlikte 700-800 civarı fiyat alabilirseniz özele gitmeniz gerekmez şahsi fikrim tabi.

Bu arada 35 binde balata bitmesi erken değil mi? :hmm:

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Bu arada 35 binde balata bitmesi erken değil mi?

1. Yeni nesil balatalar yeni nesil Focus'ta daha çabuk aşınıyor.

2. Değişim zamanı kullanma stili ile ilintili.

3. Bitmiş balata kavramı çok net değil, kimisi 1-2 mm et kalınlığına kadar kullanıyor kimisi 4-5'te değişim öneriyor.

4. Balatalar tümüyle aşınmadan ses yapma, titreme, performans düşüşü gibi nedenlerle de değişebiliyor.

Ort. 40.000 km ömrü var demek yanlış olmaz.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

@ufuk özdemir,

Benim balatalarıma 45 bin km de bitmiş balatalarınız, değiştirmeniz lazım dediler. Ben de ne kadar gider dedim, 3-5 bin daha belki gidebilir dediler. Ben 60 bin bakımında değiştirdim, neredeyse 1,5 cm daha et kalınlığı vardı.

Dışarıdan Motocraft marka balata aldım ve taktık. Şimdilik bir sorun görünmüyor.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.