Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Makyajlı (2015) Focus İçin Eksik Gördüğünüz Donanımlar Anketi


Yakup Ç. A.

Makyajlı Focus Donanım Anketi  

233 üye oy kullandı

  1. 1. Hangileri gelmeli?

    • Dizel motorlarda Start & Stop Sistemi (2016'da geliyor)
      76
    • Adaptif Hız Kontrol Sistemi
      87
    • Alarm
      64
    • Sedan için LED stop lambaları (üretilmiş ürün yok)
      106
    • Otomatik vitesler için, direksiyondan kumanda mandalları
      81
    • Kaliteli Sony müzik sistemi
      113
    • Xenon'suz donanımlarda LED gündüz farı
      128
    • Kış Paketi (Isıtmalı Direksiyon; Ön Koltuk ; Ön cam)
      85
    • Spor paket (17''; jant, renkli kaliper, bodykit,spoiler)
      63
    • 17''; Jant opsiyonu
      55
    • 18''; Jant opsiyonu
      46
    • Kapı koruma sistemi
      68
    • Anahtarsız Giriş Sistemi
      127


Önerilen Mesajlar

bir konuda anlaşalım ... test araçları "onları hissedin" diye hizmete sunuluyor, topluma açık trafikte onların sınırlarını zorlayacağım, kendi canımı, yanımdaki çalışanın ve trafiği paylaştığım kişilerin canını + malını riske sokacağım diyorsanız şunu açıkça belirtmek isterim ki beklentiniz temelden yanlış.

 

nasıl ayağınıza giydiğiniz (...ki genelde onun sağ veya sol tekini giyersiniz) ayakkabı ile dükkanda bir kaç adım atar, belki aynada duruşuna bakarsınız ya, test aracı ile yapmanız beklenen de bu. 

 

...denemek istediğiniz makosen ile "halı saha" maçına çıkmaya kalkarsanız ayakkabıcının buna izin vermeyeceği gibi test sürüşü yapan kişi mantık dışı davranmaya başlarsa ona eşlik eden bayi çalışanı da aynı şekilde davranır. en basitinden sizi kibarlık sınırları içinde kalmaya özen göstererek uyarır. 

 

koltuğa kurulursunuz, aynaları ve koltuğu ayarlar rahat edip etmediğinize bakarsınız ... kontrollleri dener, aksesuarların nasıl çalıştığını yanınızdaki çalışana sorar ya da aracın teknik bilgilerini ona anlattırırsınız. sonra da aracı trafik kurallarının içinde kalmak kaydı ile makul bir mesafe ... mesela 10km boyunca kullanır, onun dinamiklerini anlar, onu hissetmeye çalışırsınız.

 

...yani dünya yüzünde hiç bir firma kendi adına kayıtlı araç ile sizin halka açık trafikte aracın son hızını, kontra ile viraja girildiğinde kafadan nasıl kaydığını vs. denetmez ... denetemez. beklenti bu ise ... karşılıksız kalmaya mahkum bir durumdan bahsediyoruz.

 

aracı beğenir veya beğenmezsiniz, sonuçta paşa gönül kriteri ... konuya müdahil olma sebebim "test sürüşü" denen şeyin tam olarak ne olduğunun altını çizmekten ibarettir. 

şimdi test aracı nedemek önce onu bi konuşalım 5km falan sörmekle falan olmuyor sonuçta deli paralar ödeyip alıyorsun bu tür siteler olmasa dahada fena bence

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

bu tür siteler olmasa dahada fena bence

 

test aracının ne demek olduğunu yukarıda (bir önceki mesajımda) dilim döndüğünce anlatmaya çalıştım.

 

...bu tür siteler / forumlar aynen sizin belirttiğiniz neden ile var zaten (deneyim paylaşımı vs.) ve otomobil dergileri - programları - blog'ları da benzer nedenler ile yayınlanıyor, takip ediliyor.

 

Ancak atlanmaması gereken bir konu var...

 

Profesyonellerin araçların performanslarını denediği kısa mesafeli / süreli testler, özellikle bu testlerin araçların limitlerini denediği kısımları trafiğe kapalı alanlarda, mesela pistlerde ve ya özel izin ile kullanılan rotalarda yapılır.

 

...bu sektörde hiç kimse araçların sınırlarını halka açık alanlarda / trafikte denemez.

 

Amatör bir sürücü için en kolay ürün deneyimleme, araba örneğinden gidersek onu kullanma / hissetme yöntemi onu trafikte test etmektir. Test'in koşullarını da zaten belirtmiştim.  Aksine talep var ise bu tür talepleri karşılayacak olan mercii yetkili satıcılar ve onların kullanıma sunduğu test araçları değildir.

 

Mesela önümüzdeki hafta basın için Mondeo testleri var ... özel olarak izin alınmış güzergahta (..ve katılımcılardan feragatname alınarak) basın mensupları yeni Mondeo'ları sınırlandırılmış parkur'da kullanacak.  (Sapanca ve civarında) 

 

Arkasından performans testleri geliyor, 16 - 17 ve 18 Şubat'ta (...gene feragatname alınan) katılımcılar (bu defa bayi ve ford çalışanları ağırşıkta olmak üzere) Mondeo'nun limitlerini zorlayacak ... ama yolda ve/veya trafikte değil. Bu amaç ile kiralanan Formula 1 pistinde bunu yapacaklar.

 

...anlayacağınız bizim sektörde kimse kimseye "Al hacım bu kuZu'yu, eti senin kemiği benim... git tütsüle!" diye araba verip trafiğe salmaz. Kimse bu tür bir davranışın etik ve yasal sonuçlarını göğüslemek istemez. 

 

Sonuç : Sunulan sınırlı test imkanı doyurucu değil ise tavsiyem profesyonellerin yapıp yayınladığı test sonuçlarına göz atmak ve internet'te paylaşılan deneyimleri okumaktır. 

  • Beğen 6
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

100 kişi sonunda çıkan sonuç şuan böyle

 

ilk 5;

Led,Keyless,Premium Sound,Otm Mandalları, s&s.

 

FocusClubTr--1423499041.png

 

Katılım için teşekkür ederiz efendim. Buranın 100 kişisi dışarının 5.000'i sayılır :D

 

Led stop hariç şekilci değilmişiz :yeah:

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...

TİP en büyük noksanlık....nasıl ki golf 5 hiçbir zaman 4.5 tan öteye geçemedi ve ara model kaldı bu tiplede bence focus aynı hatayı yaptı.beğenenlere sözüm yok elbette.

Tip zevk işi en büyük noksan olması için ciddi kötü olması lazım bu Focus Dünya'da en çok satan model olabildiyse böyle sorun ilk madde olamaz.

Kaldıki burası yeri değil konu dışı yapmayın ciğerciler :D

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Ne geçmişi ya geçen yıl işte :D Subjektif değerlendirme yeri değil bura :D Bize elde tutulan şeylerle gelin amca :)

 

 

 

Nasrettin hoca gibi dünyanın merkezi burası inanmıyorsan ölç müdür yani...2013 focus2 şirketine göre ise Toyota Corolla sonra focus geliyor nasıl oluyorda oluyo...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Ölçü mudur'a gidersek tip eksiği ile 1cm ilerleyemeyiz ki. Mantıksızlık burada zaten ben ise genelleme yaptım çok kötü olsa idi diyerek, yani bunları ben bilmiyor muyum :D neyse herkesin eksiği kimseyi ilgilendirmez (Popi'ler)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.