Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Makyajlı (2015) Focus İçin Eksik Gördüğünüz Donanımlar Anketi


Yakup Ç. A.

Makyajlı Focus Donanım Anketi  

233 üye oy kullandı

  1. 1. Hangileri gelmeli?

    • Dizel motorlarda Start & Stop Sistemi (2016'da geliyor)
      76
    • Adaptif Hız Kontrol Sistemi
      87
    • Alarm
      64
    • Sedan için LED stop lambaları (üretilmiş ürün yok)
      106
    • Otomatik vitesler için, direksiyondan kumanda mandalları
      81
    • Kaliteli Sony müzik sistemi
      113
    • Xenon'suz donanımlarda LED gündüz farı
      128
    • Kış Paketi (Isıtmalı Direksiyon; Ön Koltuk ; Ön cam)
      85
    • Spor paket (17''; jant, renkli kaliper, bodykit,spoiler)
      63
    • 17''; Jant opsiyonu
      55
    • 18''; Jant opsiyonu
      46
    • Kapı koruma sistemi
      68
    • Anahtarsız Giriş Sistemi
      127


Önerilen Mesajlar

 

Siz bir nesil geriden gidiyorsunuz, farkındasınız değil mi? Makyajlı focus'a bakın misal. Ayrıca kıyaslanan aracın daha pahalı olduğunu da unutmayalım. 

Otomobilden beklentinize bağlı bunlar, aksi durumu gösteren size bir kaç mekanik eksiklik sayabilirim. Firma seçerken bazı şeyler önceliklerle seçilmeli hepsini isteyenlerin adresi yukarısı.

 

Evet aynen konu dışı, bir sürü genel başlıklarımız var. Uzamaz umarım.Bakınız imzam son madde.

Uzayacak bir durum yok Yakup Bey. Zaten konu dışı olduğunu belirtmiştim. :)

Ancak buradan sesimiz daha iyi duyulur diye düşündüğümden yazdım.

Sunduğu donanım ve otomatik seçeneği göz ardı edilmezse ciddi bir fiyat farkı yok.

O kadar büyük meblağlara çıkanlar için ufak farklar onlar.

Ayrıca bir Fordsever olarak bu forumda böylesi bir tartışma yaşanıyorsa, forumun tarafsız ve işe yarar olduğunu düşünebiliriz.

Neyse, donanımlardan devam edelim.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Ayrıca bir Fordsever olarak bu forumda böylesi bir tartışma yaşanıyorsa, forumun tarafsız ve işe yarar olduğunu düşünebiliriz.

 

Yahu bunları zaten yıllarıdr yapıyoruz ama doğru yerde, neyse. Dediğiniz şeyler zaten bilinen ve aşılmış sorunlar diyebiliriz.Gereksiz detay oldu anlayacağınız.

 

Ben hata yapıyorum deyip, yapmak doğru mu ? :) Birazcık da olsa emeklere saygı duyalım zor iş olmasa gerek :yeah:

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Ben 2013 golf kullanıyorum. Can sıkıcı ufak tefek şeyler golfte de o kadar fazla ki hatta çok fazla diyebilirim. Ve diyebilirim ki belki de golfte focustan daha fazla. Ancak golfün kabin içi kalite algısı daha yüksek ve belki en görünen yerlerin işçiliği daha iyi olabilir. 

Bir tanıdık sıfır golf aldı. Sürücü kapı menteşesini tutan vida diş yemiş yarım açık duruyor. O araba o menteşe ile nasıl kalite kontrolden geçmiş inanılır gibi değil. Üstelik değişmesi için tüm göğsün sökülmesi lazım. Yani hata olur biraz kullanınca belli olur anlarım ama bu arabaya QC nin izin vermemesi lazımdı. Bu arabanın QC den geçmesi tam bir skandal.   

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bazı fabrikalarda üretimi saniye bile olsa durdurmak koca toto istiyor, tırsmıştır :D

Bence QC yapan şişko bir alman kadındır. Menteşeyi vidalayan da onun FB (f*** buddy)si türk yunan sırp neyse yabancı işçidir. Abla bantı durdurtsa adamın işten atılacağını bildiğinden aşkını kaybetmemek için diye bu hataya göz yummuştur. 

Ulan 2 dk da ne hikaye yazdım beee :D 

  • Beğen 4
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

istasyon QC'si bantta yapılıyor olsa da -end game- yani esas QC ayrı bir noktada, hat dışında sonlandırılıyor. Hattan patlak çıkmış olsa da QC'den dönmesi ve aracın son detay tamamlama işini yapan ekibe paslanması gerekirdi.  olmaması gerek ama arada atlanmış işler çıkıyor, bunun marka ile değil de o markanın altında çalışan kişiler ile ilgisi var. sen sistemi istediğin kadar sızdırmaz şekilde kur ... illa bir yerde human error oluyor. 

 

Ulan 2 dk da ne hikaye yazdım beee

 

 

..cidden fena yazmışsın :) ohhh yani... 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sözkonusu sıkılmayan vida bu. Servis ilk rutin bakımda farkedip müşteriye çaktırmadan 2 anahtar vurmuş ama bakmış olmuyor diş kapmış, müşteriye bildirmiş. Çünkü onarım için tüm ön göğsün sökülüp içerden bu vidanın sökülüp sonra yeni diş açılıp sıkılması gerekiyormuş. 

Netekim yapıldı bu iş. 

Şimdi sağlam kapı.. 

 

D93A0877FD9E7ACF04AF51B083DBA5FD.jpg

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu konuda bilirkişilerden bilgi almak önemli. Özellikle güncel kasalardaki problemler tüketici tarafından kıyaslamalı olarak bilinmeli.

Benim kıyasıma konu olan Focus 2,5 ve Golf V. Sağının solunun kavlaması dışında Golf'te gözüme ciddi bir kusur ilişmedi.

Ancak Focus 2,5'ta çok fazla can sıkıcı kusur var.

En iyisi bunları boşverip aracı sadece bir binit olarak görmek sanki...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Çok rahatsız edici eksiklik yok bence belki elektrikli el freni bayanlar icin çekici olabilir.focus dan golf e gecmis olan bir kullanıcı olarak kalite algısı zayıf ama sürüşü daha keyifli donanım her markada farklı sunuluyor.honda baz donanımda otomatik klimaya yer veriyor mesela

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Verdik oyumuzu, ama bana göre listede mutlaka olsun diyeceğim birşey yok, olsa iyi olur anlamında verdim.Çoğu pazarlama amaçlı üretilmiş müşteri tavlama amaçlı, ya da rakip yapmış mecbur bizde koyduk türünde donanımlar. Bir de bu özellikler konduğunda fiyat nereye gelir önemli. Fiyat premium seviyesine daha da yaklaşmadan bunlar gelecekse güzel, yoksa 90 bin vereceksem gider A3, 116d, V40 falan alırım. 90bin verip bunun dolusunu alacağıma diğerlerinin biraz boşunu alırım. 

  • Beğen 5
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

anketi Ford'a açılmış direkt telefon gibi bile düşünebilirsiniz.

Kaan bir kez daha yapıcı bilgilendirmeler için teşekkür ederim.

Yakubun karşılıklı bilgi akışı sağlama konusundaki özenli çabası benim bu forumda kalıcı olmaya çalışmamın nedenlerinden biridir. Tabii başta Sayın Yağızer olmak üzere çok sayıda cevval arkadaşın varlığı bunu daha da zevkli hale giriyor. 

 

Eksikler konusunda görüşlerimi de eklemek isterim...

  1. Dizelde start stop: Her ne kadar SS sisteminin akü ve marş sistemi üzerine yük getirdiği iddia edilse de uzun beklemelerde motorun çalışmaması hem konfor, hem çevre kirliliği ve hem de yakıt ekonomisi açısından önemli bir avantaj. Benim arabamda kontrol mekanizmaları nedeniyle zaman zaman SS çalışmaması bile beni sinir eder oldu, o derece alıştım yani, bundan dizellerin de mahrum kalmaması lazım. Bu kullanıcı talebinden çok çevre bilincine indekslenebilecek bir durum.
  2. Adaptif hız kontrol sistemi: Dikkat azalmasına neden olmasından korktuğum bir özelliktir. Türkiye gibi istikrarsız sürücülerin cirit attığı bir ortamda faydasını da pek kestiremiyorum. Standart olanını dahi nadir kullanıyorum. Ama haliyle bu çok bireysel bir yaklaşım.
  3. Alarm: Çaldığı halde sahibinin kayıtsız kaldığı ve çevreyi gürültüye boğan o kadar çok örnek var ki, işlevinin daha çok ruh halini rahatlatmaktan ibaret olduğuna inanıyorum. Alarm varmış gibi gösteren bir düzenek yeter :)
  4. Sedanda LED stop: Şık durduğu kesin, ama kendi aracımın arkasını seyretmek zorunda olmadığım sürece umurumda olmaz.
  5. Direksiyon mandallı PS: Vites kolunda düğme çözümü bu konudaki en başarısız örneklerden, kınanası bir durum. Bir arkadaşıma Golf önerdim, gidip aldık, şanzımana hayran kaldım bir kez daha, yağ gibi akıcı geçişler, hızlı tepkime ve son derece kullanışlı direksiyon mandalları. Çıta budur, tamam arıza oranı göreceli yüksek ama bu kullanım rahatlığına o riski almayı kabul ederim. Bir de konu dışı ama Golf BMT 1.4 TSi 122 PS DSG Comfortline alışı 68.500, Focus HB 1.0 125 PS EB Titanium 68.200, HB 1.6 125 PS Powershift 69.475. Bu fiyattan alsa alsa AVIS alır Ford'u, pardon yani... Yani FORD lütfen şu otomatik şanzıman konusunda güzel gelişmelerle bizleri mutlu edin.
  6. Müzik sistemi: Sony bir kalite simgesi değil gözümde, hele ki eski kullanışsız düğme çorbası cilalı yüzeyli tuhaf arayüzü düşünürsek. Ben var olan sistemi de müzikalite açısından oldukça yeterli buluyorum. Sadece hoparlör kalitesinin artması iyi olurdu, mesela arkalara da ya "component" ya da "co-axial" tizler eklenmesi gibi. 
  7. DRL için Xenon far zorunluluğu saçmalık. Maliyet/imaj karşılığı bence çok verimli bir iyileştirme olur DRL için LED grubun kullanılması. Ayrıca eski Xenon'lardaki düzenlemeyi yenisine göre çok daha alımlı buluyorum. Eksik ve güdük hissi var yeni far grubundaki gündüz farında. Cık, olmamış, negatif...
  8. Kış paketi: Etkili ön cam ısıtma haricindekileri bu sınıfta gereksiz bir maliyet olarak görüyorum. Kıçım ısınmasada olur, güzel goretexli sürücü eldivenlerim var, vs vs., anladınız siz onu...
  9. Spor paket: İçimdeki az gelişmiş ergen böyle şeylerle hava atmayı sevdiği için tarafsız olamıyorum. Ama sportif imaj böyle dinamik bir tasarıma olumlu katkıda bulunur, sipariş listesinde kolay erişilebilir olmalı. 
  10. Değişik jant kombinasyonları ciddi bir meraklı kitlesine hitap edecektir, ancak ya sipariş ile araç üzerinde gelmeli ya da eski jantlarla takasa sokmanın bir yolu olmalı, yoksa aksesuar olarak maliyet satışların önünde önemli bir engel.
  11. Kapı koruma: Tüm marka ve arabalarda olursa iyi, yoksa salt bende olursa kendimi hedef tahtası gibi hissederim o kadar. Ayrıca Avrupa'da kullananlar çok kolay kırıldığından şikayetçiler, kimisi değiştirmekten bıkmış ve kullanmaktan vazgeçmiş. 
  12. Anahtarsız giriş: Düğme ile motor çalıştırmaya evet ama kapı açmak için kumandada bir düğmeye basmak son derece basit bir iş, ekstra donanıma gerek yok. Belki anahtarını çantasında taşıyan hanımlar için önemi olabilir, eşimde olduğu gibi. 

Böyle işte, elinize sağlık Yakup ve tüm katılımcılar.

Cem Boneval tarafından düzenlendi
  • Beğen 8
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Olmasaydı diyeceğim iki şey yazayım bir de

 

1- Ön konsolun oturanın üzerine doğru gelmesi, darlık hissi yaratıyor. Babam sadece bu sebeple almadı mesela. Jetta tdi dsg aldı. Kardeşime de i30 bakıyoruz bu ara.  

2- Dandik hoparlörler yerine bir kalite üstünde koysalar ve baslarda kapı trimleri titremese  daha iyi olurdu. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

elektrikli el freni

 

...nefret ediyorum ondan ... nefrettt ... nefretttttttt :kızgın:  


Dizelde start stop

 

Diesel Star - Stop bence gavurların dediği gibi :) Overrated abi ... yalan yok, çoğunlukla kapatıyorum. Hafif yokuşta arabayı boşa atıp aracı akmaya bıraktığımda motor off çekince geriliyorum. Opsiyon olsa parasını verip almam. 


DRL için Xenon far zorunluluğu saçmalık

 

...katılmamak elde değil.  


Ön konsolun oturanın üzerine doğru gelmesi, darlık hissi yaratıyor

 

Üstadım MCA'da o his yok (bence) ama F3'te o algılamayı yaşayan tek kişi siz değilsiniz (bkn.kendisini işaret eden adam) 

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.