Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Komşumuz Bizi Mahkemeye Vermek Istiyor


Önerilen Mesajlar

Herkese merhaba,

 

babamın evi 52 dairenin bulunduğu bir sitenin 2. katında yer alıyor, merkezi sistem kömür ile ısınma var kömür parasını peşin olarak ödedi... Evde kimse kalmıyor babamlar bu yılı abimin yanında il dışında geçiriyorlar bunun içinde kalorifer borusunun patlamasına ( daha önce patladı evde olmasak bütün evi su basacaktı )  ve evin kirlenmemesi için kaloriferleri kapattı.

 

buraya kadar her şey normal kalorifer yanmadığı için üst kat komşumuz sürekli şikayet ediyor yeterince ısınmıyoruz diye... bizde açmama konusunda ısrar ettik en son dün arayarak sizi mahkemeye vereceğim diye bilgi verdi.. sizce bu şekilde bir durum mümkün mü ? mahkemede haklı çıkabilir mi ? Bilgisi olan arkadaşlar yazabilirse sevinirim.

 

iyi çalışmalar

 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Ev benim evim ister yakarım ister yakmam kime ne der geçerdim. Bazı apartman dairelerinde zorunlu olarak peteklerin belli bir sıcaklıkta durması gerekiyor. İstesenizde kapatamıyorsunuz ama sizin için böyle zorunlu bir durum söz konusu olmadığı için bunun cezai bir yaptırımı var mıdır bilinmez. Bizimde öteki evimizde yakacak parasını ödüyoruz. Oturmadığımız için boşu boşuna petekleri yakmıyoruz. Hem eşyalar is olmasın hem de üst komşuyu çok sevdiğimizden :)

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Payölçerli sistemlerde sistemi kapatmanız yasak. Sadece oda peteklerini yıldız ile işaretlenen en düşük konuma getirebilirsiniz ki buda da  yanılmıyorsam 12 mi 14 derece mi ne oda sıcaklığı hedefleniyor. Payölçerli değilse sizi dava edememesi lazım. Hem etse bile nasıl kanıtlayacak ki.. 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Payölçerli sistemlerde sistemi kapatmanız yasak. Sadece oda peteklerini yıldız ile işaretlenen en düşük konuma getirebilirsiniz ki buda da  yanılmıyorsam 12 mi 14 derece mi ne oda sıcaklığı hedefleniyor. Payölçerli değilse sizi dava edememesi lazım. Hem etse bile nasıl kanıtlayacak ki.. 

 

payölçerli bir sistem kullanmıyoruz... 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hem etse bile nasıl kanıtlayacak ki..

Olay burada.

 

Nasıl kanıtlayacak. Şahidi varsa yanmadığına dair kanıtlar.

Kanıtlarsa ne olur?

Apartman yönetimi tarafından alınmış bir karar varsa tüm petekler yanacak diye, sizin için sıkıntı çıkartabilir.

Ama yok, apartman yönetimi tarafından alınmış bir karar yoksa hiç bir şey çıkmaz gibi geliyor. Ama hukuk bir derya... Ne çıkar ne çıkmaz kesin bir şey diyemem.

 

http://www.memurlar.net/haber/227190/

 

http://www.turkhukuksitesi.com/showthread.php?t=68873

 

Verdiğim linklerden bir şeyler öğrenilebilir. Zamanım olmadığı için bakıp bir sonuç çıkartamadım. Ama kesin şu olur diye adım atmak hukuk açısından yanlış.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Olay burada.   Nasıl kanıtlayacak. Şahidi varsa yanmadığına dair kanıtlar. Kanıtlarsa ne olur? Apartman yönetimi tarafından alınmış bir karar varsa tüm petekler yanacak diye, sizin için sıkıntı çıkartabilir. Ama yok, apartman yönetimi tarafından alınmış bir karar yoksa hiç bir şey çıkmaz gibi geliyor. Ama hukuk bir derya... Ne çıkar ne çıkmaz kesin bir şey diyemem.   http://www.memurlar.net/haber/227190/  http://www.turkhukuk...ead.php?t=68873   Verdiğim linklerden bir şeyler öğrenilebilir. Zamanım olmadığı için bakıp bir sonuç çıkartamadım. Ama kesin şu olur diye adım atmak hukuk açısından yanlış.

 

lınkler için teşekkürler... ben uzunca okuyayım bunları yani ıspat etme aşaması sıkıntılı bilirkişi gönderip kontrol mü edecekler öylese bilirkişi geleceği zaman açarım petekleri olur bende anlam veremedim komşumuz açsın davasını bakalım neler olacak. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Olayin 2 boyutu var..
1. Zorunlu oldugu halde hala payölcere gecilmemis olmasi.. Payölcer olsa zaten kapatamazdiniz.. Gecilmedigi icin yoneticiye ceza gelebilir sikayet olursa...

2. Payolcer sistemi yoksa bu sefer Kat Mulkiyeti Kanunu, Enerji Verimliligi Kanunu ve Binaniza iliskin yonetim planina bakmak lazim.. KMK'da buna iliskin hukum yok. Enerji ver.Kanunu bilemiyorum incelemek gerekir. Yonetim planinda bu yönde bir hukum olabilir. Onu da tapudan alabilirsiniz...

Velev ki dava acti ve kazandi.. Kaloriferleriniz yakmaniz yonunde bir karar cikar en fazla.. yakmamanizdan dolayi onun fazladan yaktigi bir yakit ve zarari yok cunku zaten merkezi sistem kombili degil. Ufo fln yakmistir, bunu da ispat edebilirse fazladan yaktigi elektrigi alir.. Tabi dedigim gibi olumsuz karar cikarsa . ki sanmiyorum...

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Selamlar,

Merkezi ısıtma sisteminin izni var mı, denetleniyor mu belli değil. Ayrıca apartman yönetimi kanunlara uygun mu belli değil. Bu tür durumlarda bazı eksikler ortaya saçılırsa merkezi ısıtma sisteminizi tümden kaybedebilirsiniz apartman olarak.  

 

Karşı taraf üşüyor demek ki. Bence mahkemeye vermez. Ha diyelim ki verdi, Avukat tutar ve mahkemede haklı çıkarsa, karşı vekalet ücreti, bilirkişi masrafları falan hepsini siz öderseniz. Hem paranız gider hemde ebedi düşmanlığınız olur. Ne gerek var böyle şeylere konu komşu arasında. Siz açın kurtulun, oda ısınsın

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Varmı böyle saçma insanlar? Şu an evimin alt katı dükkan geçen sene boştu evin içinde botlarla dolaşıyorduk.

Ha bu sene açılacak 6-7 aydır tadilatla uğraşıyorlar, yine buz gibi ev! Kombi sürekli çalışır vaziyette.. Ceremesini ben çekiyorum ama olduki dükkan boş kiraya verilemiyor gibi düşünmek te gerek.

Mahkeme böyle şeylerle uğraşmaz verirsede kaybeder.

 

Murat Akd tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Varmı böyle saçma insanlar? Şu an evimin alt katı dükkan geçen sene boştu evin içinde botlarla dolaşıyorduk. Ha bu sene açılacak 6-7 aydır tadilatla uğraşıyorlar, yine buz gibi ev! Kombi sürekli çalışır vaziyette.. Ceremesini ben çekiyorum ama olduki dükkan boş kiraya verilemiyor gibi düşünmek te gerek. Mahkeme böyle şeylerle uğraşmaz verirsede kaybeder.

 

bu durum bizim içinde geçerli üst kat komşumuz her ne kadar bizi mahkemeye vermek istesede bizim alt iki katımız dükkan ve son 5 yıldır boş kullanılmıyor hatta öyle bir durumdaki camları bile takılı değildi, beş yıldır aralıksız kömür parası  veriyoruz, aynı şekilde kış boyuda ufo yakılıyoruz... apart yönetimide başta olmak üzere kimse ilgilenmedi, eğer bize karşı dava açılırsa bizde mahkemede bu durumu dile getireceğiz.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

farzedinki o komşunun alt katı boş. o zaman kime dava açacaktı? veya ev çok ısındığı için kısıyorsunuz veya kapatıyorsunuz, o zaman kime dava açacaktı? sadece göz dağı vermeye çalışıyor, savcı fırçalar geri gönderir komşunuzu :) 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

savcı fırçalar
savcılık bir durum değil bu.. hukuk davası açılır, ceza davası değil..  ayrıca fırçalayıp geri gönderme diye birşeyle siz karşılaştınız mı bilmiyorum ama ben karşılaşmadım.. aksi halde anayasal bir hak olan dava açma hakkının engellenmesi durumu oluşur.. saçma veya değil, dava açılır/suç duyurusunda bulunulur, daha sonra savcılık veya mahkeme durumu değerlendirir, kabul veya red kararı verir.. 
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.