Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

İcra Davasında Süreç Nasıl Işler ?


Önerilen Mesajlar

Arkadaşlar merhaba.Tüketici hakem heyetine dosya masrafının iadesi için başvurdum.Heyet beni haklı buldu ve kararı hem bana hemde bankaya tebliğ etti.Üzerinden 1 aydan fazla süre geçmesine rağmen banka tarafından bana dönüş olmadı.Bende kararı alıp icra müdürlüğüne başvurdum.Ancak bununda üzerinde 25 gün geçmesine rağmen hala bir sonuç çıkmadı.Peki bundan sonra süreç nasıl işleyecektir.Bu konuda bilgi sahibi olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Selamlar,

Bankanın hakem heyeti kararına 15 gün içerisinde itiraz etme hakkı var. Bu süreyi geçirdikten sonra ve bankanın tüketici mahkemesine itiraz etmediğini varsayarak sorunuzu cevaplamaya çalışacağım. Ancak bu durum önemli, çünkü eğer bankanın hakem heyeti kararına 15 günlük itiraz süresi geçmeden başvurursanız, banka bu durum hakkında dava açıp sizden karşı vekalet ücreti kazanabilir.

 

İcra Müdürlüğü'ne icra takibi başlatırken verdiğiniz evrakların içerisinde ödeme emri vardır. İcra Müdürlüğü bu ödeme emrini  bankaya gönderir. Bu ödeme emrinin bankaya tebliğ edilmesi gerekiyor. Tebliğden itibaren bankanın 7 gün içerisinde ilama ait itiraz etme hakkı vardır. 7 günlük süre geçtikten ve herhangi bir banka tarafından icraya yapılan bir işlem yoksa burada durum sizin kendi keyfinize kalmış demektir. 

Bu durumda yapabileceğiniz 2 şey var. 

1. Elinize ödeme emrinin bir suretini ve icra dosya numarasını alıp banka şubesine gidin, direk banka müdürüyle görüşün, ödeme yapmazlarsa bankaya hacze geleceğiniz belirtin. Bunu müşteri hizmetlerini arayarakta yapabilirsiniz eğer isterseniz. 

2. İcra müdürlüğüne başvurarak 7 günlük ödeme süresinin geçtiğini bu nedenle banka şubesine hacze gitmek istediğinizi belirtin. Gerekli prosedürü anlatırlar zaten. Sonra size verilen gün icra memuru ile birlikte banka şubesine gidip atm, bilgisayar vb. malları orada o an bulunan müşterilerin huzurunda haczedin. Amasya meşhur olmak istiyorum dersenizde yerel gazeteden bir iki muhabir çağırın. Zaten onlar iha'ya falan bildiriyor, milliyet.com.tr'de manşet haber olma ihtimaliniz bile var. 

Musa Ekrem Akçaer tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.