Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Kendim Yaparım ... Diyenler Için


Kaan Yagizer

Önerilen Mesajlar

Malum aramızda eli tornavida tutan, şema okumaktan anlayan, lehim düzelten arkadaşlar var. Bu konuda ufak bir ekleme yapmak istiyorum. Yaptığınız iş sonradan size -tıkırtı- olarak geri dönsün istemezseniz yanmaz sünger kullanmakta fayda var.

 

Eklediğiniz soketleri ve ekipmanı bu ince ve kullanışlı malzeme ile sarıp monte ederseniz sonradan kulağınızı tırmalayacak ses ve tıkırtı problemleri minimuma iner.

 

IMG_20141209_102655.jpg

 

tabi çektiğiniz kablo ve tesisatı plastik kelepçe ile toparlamanız da gerekir ama tecrübe ile sabittir, sonradan ön göğüsün içinde yengeç dolaşıyormuş gibi akla zarar ses sorununa tam ve kalıcı çözümdür ... tavsiye ederim.

 

  • Beğen 8
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Ben ses sistemi taktirdim 1 seneyi geçiyor. 1 haftadir sağ tweeterin ordan bir tikirti geliyor hatta video bile çektim foruma koymalik ama vazgeçmiştim. Müzik kapaliyken bile lastik titresiminden bile ses geliyordu. Dün tweeteri açtım içine pamuk sıkıştırdım ses kesildi :D

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Yanmaz sünger daha iyi malzeme, en basitinden pamuk nem tutar ve çürür. Sıkıntı olduğunda kapı içine bile döşüyoruz, basit - ucuz - dertsiz - uygulaması ve temini de kolay. Şöyle söyleyeyim, fabrikalar bile ufaktan (fazla duyurmadan) bu malzemeye geçiş yapıyor. Benzer yanmaz sentetik dolgu materyali ile gövde içi boşlukları dolduruyor, hatta tabaka halinde taban saçına yapıştırıyor.

 

Amaç ses şikayetlerinin doğmasını engellemek, bir çeşit preemptive strike :) çalışması diyebiliriz. 

 

Benzer özeni modifiye yaparken, araca müdahale ederken vs. gösterirsek sonradan başımız ağrımaz, kulağımız / kafamız anlamsız gıcırtı ve tıkırtılar tarafınca tırmalanmaz ... demem o yani   :)   (bkn.benden söylemesi)

 


Tüm sesler mi :D

 

Mümkün mü? 

 

kap1310.jpg

 

Kaporta temas noktaları ve saç altı -yankı- kaynakları yukarıda bahsettiğim benzeri yeni nesil malzeme ile dolduruluyor ama dinledikten sonra ses illa duyulur.

 

Benim söylediğim, aklınızda bulunsun dediğim şey yol/temas/rüzgar sesinden ziyade teybi söküp taktığınızda onun arka kısmından, hoparlörlerden .. ne bileyim koltuk iskeleti ve yaylarından gelen olası ve sinir bozucu tıkırtıları önleme adına bu tür malzeme kullanabilirsinizden öte değil. 

 

Naçizane bir öneri sadece... 

Kaan Yagizer tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Yapı marketler dahil pek çok yerde satılıyor Örnek => http://aksaakustik.com/akustik-yumurta-sunger...

Bunlar ses kaydi yapilan bir odanin duvarlarini döşemek için kullanilan malzeme degil mi ? Peki ufak ufak keserek mi kullanilacak ?
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.