Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Lincoln


Kaan Yagizer

Önerilen Mesajlar

Favori aracım ... Lincoln Convertible + İntihar Kapı  :)

 

1961 ile 1969 arasında üretilen bu efsanevi serinin hastasıyım.

 

Lincoln.jpg

 

... resimde Vellano jantlar ile görülen bu intihar / suicide kapılı üstü açık kuZu genelde 460 ve 462 makinalar ile gelirdi. (yani 7,5 ve 7,6lt V8) ...dahi adam elwood Engel'in elinde yeniden biçimlenen Mark III serisi kısa zamanda karizmanın tavanına vurmuş, aynı zamanda da sinema ve tivi yapımlarında bile baş rolü kapmıştı. (inanmıyorsanız Matrix'i bir kere daha seyredin)

 

Lincoln2.jpg

 

aracın orjinal hali yeleksiz takım elbise giymiş bir beyefendiyi hatırlatıyor ve bu gün klasik araba açık artırmalarında hala popülerliğini koruyor olsa da bu gün 61-66'nın esas alıcıları modifiye firmaları.

 

28 - 35,000USD civarına alınan bir MarkIII iyice elden geçtikten sonra kolayca 125 - 150,000USD'ye alıcı bulabiliyor.  İşin güzel yanı sağlam şasesi ve düzgün statiği nedeni ile toparlanmış bir MarkIII aracınız varsa onu -günlük- olarak da kullanabilir, garaj köşesinde yatan emekli muamelesi yapmak zorunda kalmazsınız.

 

Lincoln4.jpg

 

Lincoln3.jpg

 

Eski bir Towncar kullanıcısı + müptelası olarak Lincoln'un (SUV'lerin değil ama...) kalbimdeki yerinin bir başka olduğunu söylemeden geçemeyeceğim. O garip kaput amblemine ne zaman baksam suratımda garip bir sırıtma beliriyor... hala! 

Kaan Yagizer tarafından düzenlendi
  • Beğen 13
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

50+ yıllık motor yalan dünya olmasa da artık sahibine verimli şekilde hizmet edemeyeceği için bu tür bir araç projesine girenlerin (...veya genel olarak Amerikan yenileme yapacakların) atlamamaları gereken ilk nokta -motor-

 

Genelde 3, kimi zaman 4 ileri otomatik şanzımanı tamir ettirir (komple tamir kitleri var) kullanırsınız ama motor işine kalıcı çözüm bulmanız grekir. Tabi para var huzur var diyerek Amerika'dan motor getirebilirsiniz ama ürün bedeli, nakliye, sigorta, gümrük, vergi derken bir de bakmışsınız 3,600 - 4,000USD'ye eBay'de bid attığınız makine size 10K+'a mal olmuş.

 

....ee? O zaman ne yapacaksınız?

 

Şöyle ... gidin hurdacılara. Bakacağınız motor 351cid, yani 5,8lt "Y" motor olacak.  70'li yılların sonundan itibaren neredeyse her Amerikanın kaputunun altından çıkan -ufak- makinalardan birisi. Windsor da denen bu makineyi hurdacıdan http://en.wikipedia.org/wiki/Ford_Windsor_engine biraz da pazarlık ile 1,000TL civarına (KDV dahil) alabilirsiniz. 

 

Ama iki noktaya özellikle dikkat etmeniz gerek, motoru yaattığı yerde evirip çevirin ... üzerinde delik olmasın :) ve hurdacı size -fatura- versin (tescil için lazım) ayrıca motoru alırken ihtiyacınız olsun, olmasın bloğun üzerinde ve yakınında bulunan parçalara da sulanın (örn.karbüratör, alternatör, manifold,radyatör) tecrübe ile sabittir. Şu an ihtiyacınız olmasa dahi garajınızın bir köşesinde kullanıma hazır yedek bulunması hoş bir histir.

 

351-2.png

 

Onunla ilk karşılaştığınız zaman size büyük ihtimal ile pek sıcak gelmeyecek olsa da sekiz ocaklı 351'ler ölümsüzdür (kelimenin tam anlamı ile) döküm blok ve kapak kolayca tamir edilir. Gömlek çakılır, tolerans değeri çok yüksek olduğundan yakın/muadil parçalar bile kullanılır.

 

Üstelik 351 için alacağınız en dandini y.parça bile döküm/çelik çağının zihniyeti ile yapıldığından uzun ömürlüdür.  Sadece Amerikan çalışan parçacıların yanı sıra hurdacıları'da kaynak olarak kullanabilirsiniz.

 

351.png

 

onu bir güzel soyar, temizler, ölçer, onarır, boyar, kromlar ve kaputun altına geri koyarsınız.

 

351-1.png

 

... hakkı ile toparlanmış bir Y makina oğlunuza/kızınıza bile güzelce hizmet eder ... candır, sevilesidir.


Bu arada neden intihar kapı deniyor onu anlamadım,direk yok diye mi?  :dontknow:

 

yok ... neden başka. Aslında kapının ismi yeterince açıklayıcı. :)   Olay şöyle ... bu asimetrik açılan kapılar yüksek hızda hava basıncı, ani kasis veya hafif çarpma ile çTONK diye açılma eğilimindeler. 

 

Yani arka koltukta bacak bacak üzerine atmışsın ... hoPPala ... bir de bakıyorsun ki asfaltta oturuyorsun ve trafik sana doğru geliyor (bkn.repeat after me...eşşedü...)  ... şimdilerde güvenli kilitler ve kilit karşılıkları var, hatta suicide door kitleri bile var ama bu kapının moda olduğu 60'lı yıllarda milleti asfalttan az kazımadılar. Olay o yani ...

Kaan Yagizer tarafından düzenlendi
  • Beğen 5
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

MarkIV'ü sevmem, bildiğin -official pimp car-  ...  5'de fena değildir,yani eh işte.

 

Gene de benim gönlüm MIII'te... ne bileyim, MarkIII'ün çizgileri tertemiz, göz yormuyor. Belki ondandır, emin değilim. 

 

.... Aralarında 10+ yıl var ama bir Mark4'e bak ...

 

1976-Lincoln-Continental-Mark-IV-03-800x

 

Bir de Mark3'e ...

 

Mark3.png

 

66 model karizmaya kat çıkmış ... 79 model ise Saturday Night Fever / Bee Gees tadında bir şey olmuş ... iykk yaw.

Kaan Yagizer tarafından düzenlendi
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Nasıl zamanında insanlar televizyona "Zeki Müren de bizi görecek mi" diye yaklaşmış, ben de bu saçma yüksek hacimli eski araçların verimsizliğine öyle yaklaşıyorum. 4.2 122 beygir nedir arkadaş.

Sen 60 yaşına geldiğinde şuanda kullandığın araç içinde zamane gençleri de aynı şeyi söyleyecek biliyorsun değil mi ?  :)

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sen 60 yaşına geldiğinde şuanda kullandığın araç içinde zamane gençleri de aynı şeyi söyleyecek biliyorsun değil mi ?   :)

Muhtemelen çoğu şey elektrikli olacak, benzin mazot lpg denilince gülecekler :D

Focus'tan bizim bir traktör vardı diye bahsedeceğiz  :kıhkıh:

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

güç her şey demek değildir, asalet - ruh - stil - konfor - estetik ... bunlara ne oldu?  ... haa! ben elektrikli traş makinamdan, pardon aracımdan zevk alıyorum diyene ne lafımız olur ki? zevk senin kardeşim  :)  ama benim klasik lincoln continental convertible arabama laf etme, valla çarpılırsın!!! çarpılmazsan da denk geldiğimizde ben ezerim, hatta ezdikten sonra -pardon- der, geri vitese takıp bi daha ezerim ... demedi deme.

 

Lincoln'ü Elektrikli Araba ile karşılaştırdı yaaa.... Terörist nesil ! bıHHH

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Direkt elektrikli araba ile karşılaştırmadım yav, laf lafı açınca oraya gitti konu, ben de fazla ruhlu bulmuyorum elektriklileri kullanma şansım olmadıysa bile. "Amerikan" diye tabir edilenleri ve klasik araçları ben sevmesem anlamasam da saygı duyuyorum tabikide  ^_^

 

Beygirini bilmem de beni ezebilecek kadar torku var en azından  :kıhkıh:

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

http://www.youtube.com/watch?v=n4VMFiC-Z2A

 

En çokta kendini entourage da gösterir.Eğer entourage dizisini izlemediyseniz kesinlikle izlemenizi öneririm.Lincoln continental  bir tanedir en güzel rengi siyahtır tabiki:)

Aksel Samoğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.