Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Ötv'ye Yeni Düzenleme


Önerilen Mesajlar

48 dakika önce, H. Cenk yazdı:

Engellilere tanınan ÖTV indirimi değiştirildi. Bundan sonra motor hacmine bakmaksızın 200.000 (yazı ile iki yüz bin ) TL altındaki otomobilleri ÖTV ödemeden alabilecekler. Böylece bu fiyat aralığında motor hacmi yüksek araba bulurlarsa çok daha avantajlarına olacak  çünkü daha ucuza almış olacaklar. 

 

Böylece haftada 3 kez diyaliz merkezinin arabasıyla evinden evini bırak yatağından alıp diyalizini yaptıktan sonra yatağına bıraktığı komşunuzun torunu daha lüks bir araba ile caddede gazlayabilecek. Hamdolsun.. 

 

Bundan sonra sıfır araba almam ben   

Abi aslında engel değil mi? her şey dahil Max 200 limiti varsa -belki vergisiz demek istedin, daha okumadım ben-

 

520i vb şeyleri alamayacaklar yani. 2.0L olup her şey dahil 200K'yı geçmeyen araba çok zor artık, C-SUV ancak.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bir saat önce, Yakup Çağatay yazdı:

Abi aslında engel değil mi? her şey dahil Max 200 limiti varsa -belki vergisiz demek istedin, daha okumadım ben-

 

520i vb şeyleri alamayacaklar yani. 2.0L olup her şey dahil 200K'yı geçmeyen araba çok zor artık, C-SUV ancak.

Mazda 6 alınır ..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

2.0 litre D segment araçları genelde çok dolu geliyor. Nasıl olsa alan yok bari alan memnun olsun diye. BU durumda biraz daha boş donanım 2.0 lar piyasaya girebilir. Bir ihtimal..

BMW mercedes audi 2.0 litre 200ün altında kalabilecek arabalar için hummalı çalışmalar yapıyordur şimdi. Cam tavan koymayalım, 4 bölgeli değil 2 bölgeli klima koyalım , koltukları kumaş yapalım, halojen far koyalım vs vs .Pazarlamacılar çıldırıyordur şu an  

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu tip arabalari tuzel kisilerin uzerinden yani sirket adina aldigi icin insanlar, parasi cok umursanmiyor, gider yazip geciyorlar. O yuzden ne kadar donanimli olursa o kadar iyi kafasinda insanciklar. D sinifinin olayi bu ulkemizde. Pek matematik yapmaya gerek yok bence.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

E 180 ya da 520i almalarının önüne geçiliyor işte. Bence güzel. 

Bir tanıdığım (ki kendisi müteahhit) BMW 520i aldı. Yanında bile kalmayan, muhtemelen kırk yılın başında bir gördüğü babaannesi ya da anneannesinin üzerine. 

 

Ama 200 Bin TL limiti yüksek yine de. 

Silindir hacminin olmaması sayesinde gerçekten ihtiyacı olanlar varsa (ki var) Caravelle gibi, Tourneo Custom gibi VAN'ları satın alabilecekler diye düşünüyorum. Bu da inşallah gerçekleşir. 

 

Ama çok ciddi bir fırsatçılık furyasına dönüştü bu iş. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 3 hafta sonra...

Cenk abinin bahsettiği 200 bin liralık sınırının kanunu: https://www.tbmm.gov.tr/kanunlar/k7061.html

 

Alıntı

 

MADDE 72-  6/6/2002 tarihli ve 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununun 7 nci maddesinin birinci fıkrasının; (2) numaralı bendinin (a) ve (c) alt bentlerinin parantez içi hükümlerinde yer alan “motor silindir hacmi 1.600 cm³’ü aşanlar” ibaresi “hesaplanması gereken özel tüketim vergisi ve diğer her türlü vergiler dahil bedeli 200.000 TL’yi aşanlar” şeklinde, (6) numaralı bendinin köşeli parantez içi hükmünde yer alan “ile (7) numaralı fıkrası” ibaresi “ve (7) numaralı fıkrası kapsamında ithal edilen eşya ile (12) numaralı fıkrasının (a) bendi kapsamında ithal edilen bu Kanuna ekli (II) sayılı listenin 87.03 G.T.İ.P numarasında “-Diğerleri” satırı altında yer alan mallardan özel tüketim vergisi ve katma değer vergisi dahil gümrük vergilerine ilişkin istisna uygulanmaması durumunda belirlenecek gümrüklenmiş değeri 200.000 TL’yi aşanlar” şeklinde değiştirilmiş ve maddeye aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

“Birinci fıkranın; (2) numaralı bendinin (a) ve (c) alt bentleri ile (6) numaralı bendinde yer alan tutarlar, her yıl bir önceki yıla ilişkin olarak 213 sayılı Vergi Usul Kanunu hükümlerine göre belirlenen yeniden değerleme oranında artırılmak suretiyle uygulanır. Hesaplanan tutarın 100 lirayı aşmayan kesirleri dikkate alınmaz. Bakanlar Kurulu, bu şekilde tespit edilen tutarı %50’sine kadar artırmaya yetkilidir.”

 

 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 3 hafta sonra...

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.