Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Ülkeyi Terketmeyi Planlıyorum


Alperen G.

Önerilen Mesajlar

"Sûreti terk eyle mânâ bulagör

Ko sıfâtı bahr-i zâta dalagör

Ey Niyâzî şark u garba dolagör

Gayre bakma sende iste sende bul"

Demiş Niyazi Mısri...

Başlığın açıldığı günden bu yana köprünün altından sular aktı. Çok sular akmadı yalnız, az bişi aktı.. :)

evet, düşündüm taşındım, başka ülkeye gitmeye totom yemez buna kanaat getirdim. Yani ben Ankara'yı bırakıp İstanbul'a yerleşme fikrinde bile ürperen adamım, nerde kaldı başka ülkeye gitmek...

Ama bunu hayal etmek hala serbest.. Kuru edebiyat ile ülke güzelleşmiyor maalesef. Çıkıp hergün Mustafa Yıldızdoğan'dan Ölürüm Türkiyem dinlesem, ülkemiz böyle süper şöyle güzellikleri var desem ne değişecek bendeki bende? Benim aradığım şey doğal güzellik değil ki.. Onu arasam zaten bu konuyu hiç açmazdım. Karadenizde büyümüş bir Karadenizli olarak "ben doğal güzellik peşindeyim" desem abesle iştigal olur zaten..

İnsan-ı Kamil olmak benim gayem. Hatta en azından "insan" olabilmek. İnsan suretinde doğmuş olmamız manen de insan olduğumuz manasına gelmiyor maalesef.

İnsan suretindeki hayvanlarla yaşamak istemiyorum. Aylardır tv açıp haber seyretmişliğim yok. İçim sıkılıyor. Ruhum daralıyor. Bu ülkede veya böyle insanlarla dolu herhangi bir ülkede yaşamak benim ruhumu hapislere sokuyor. Hergün zihnime tecavüz edilen, aptal yerine koyulduğum, zekama hakaret seviyesindeki olaylarla uğraştığım bir yerde doğal güzelliği ne yapayım? "...her bir yanı altın, gümüş, taş olsa..." ne olur ki? "İnsan" olamadıktan sonra ülkemiz çok güzel neye yarar?

  • Beğen 6
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...
  • 3 ay sonra...

Artık ülkeyi terketmeyi ben de gündemime aldım. Hayır yanlış anlamayın. O kadar olumsuzluktan değil, şu zalım sıcaklardan dolayı. Uruguay her açıdan mantıklı bir seçenek gibi görünüyor. İklimi, coğrafyası, toplumu, ekonomisi vs. vs. Gidip oralara tavuk besliyeyim bari. Bir rivayete göre ülkede hava sıcaklığı yıl ortalaması 15-25 dereceymiş. Tam bana göre. Yumurtacıların sevdiği sıcaklık değerleri. :)

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Artık ülkeyi terketmeyi ben de gündemime aldım. Hayır yanlış anlamayın. O kadar olumsuzluktan değil, şu zalım sıcaklardan dolayı. Uruguay her açıdan mantıklı bir seçenek gibi görünüyor. İklimi, coğrafyası, toplumu, ekonomisi vs. vs. Gidip oralara tavuk besliyeyim bari. Bir rivayete göre ülkede hava sıcaklığı yıl ortalaması 15-25 dereceymiş. Tam bana göre. Yumurtacıların sevdiği sıcaklık değerleri. [emoji4]


Abi sıcağı sevmiyorsan buraya gel canım... :)
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

İstek ve takatsizlik arasındaki çelişkideyim bu ülke insanına karşı. Ömrünü doldurmuş ve yaşayacağını yaşamış bir birey olmaya ne kadar da özendirir hale getirdiler insanları. Nereden tutsan elinde kalır bir profil çizerken şu ülke, büyük çoğunluğun her şey daha iyiye gidiyormuş gibi algılaması ve olabilecek en boş mevzulara, tartışmalara odaklanmış olması.. Ölene üzülen insanları, diriye üzülür hale getirdiler. Ne millet olmayı ne de insan olmayı becerebildik. Bu saatten sonra da bir şeyin düzelmesi mümkün değil. Öyle ya görmeyeni görür hale, anlamayanı anlar hale getirecek bir kudret yok elimizde. Gittiği yere kadar..

Cenk Demirel tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Yurt dışında türksen bide üstüne müslümanım dersen buraları mumla ararsın. Ezan sesinin olmadığı topraklarda yaşamak istemem şahsen.

Eğer kriter buysa ülkem dışında başka bir müslüman ülkeyi istemem açıkçası..
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Ülkemizde bazı şartlar kötü ama dünyada insani yardımda 1.sıradayız. Görgüsüz, eğitimsiz kaba çok insanımız var ama dünyanın geri kalanıda pek parlak değil, inanç düşmanı,yabancı düşmanı, insanlık düşmanı...kaynıyor bu dünya.

Çoğu ülkede bireycilik çok yaygın. Örnek suriye ve ırak bu tip insanlarla dolu ve asla vie kurtuluş savaşıları olamaz. Bugün mehmetçiğimiz, Mersin de adana da ülkesini kaçıp koyan,çok eşli gezen heriflerin yerine de şehit oluyor.

ABD bugün sefaletin zirvesini yaşayan insanlarla dolu. Herhalde evsiz kavramı abd den çıkış yapmıştır. 320 milyon nüfusun 50 milyonu günlük yemek kuponı ile besleniyor.

Kısacası dünyanın kalanı da pek parlak değil helwki bu ırkçılıkla ve islamofobiyle.

 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.