Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Yeni Ford Mondeo Teknik Değerleri - Motor, Tüketim, Ağırlık vb.


Yakup Ç. A.

Önerilen Mesajlar

Hocam açıkçası ben teknik verileri aşacağına inanmıyorum tabi gps ile ve rüzgarsız düz pürüzsüz asfaltta,denediğim araçlarda hep böyle oldu ve mantıklı bir kanıtım var kendimce,otomobil firmaları her zaman teknik verilerde max olumlu değerleri yazarlar örn;yakıt tüketimi konusunda normal şartlarda teknik verileri tutturmak neredeyse imkansızdır,son hız meselesinde de kesin olarak firmaların mümkün olduğunca yüksek değerler yazmak hoşlarına gidecektir.Bu yüzden rodaj farkıda olsa,devamlı yüksek devirde de kullanılsa 5-10 km den daha fazla oynayacağını tahmin etmiyorum

Focus 1 ,focus2 ve focus 2.5 ile düz yolda Şanlıurfa otobaninda düm düz bir yol bilen bilir orayı.220km yi gördüm ibrede.gps ile de 5km fark olsun 215i falan görüyor..birkere gps açıktı 205 km civarı hız yapmıştım. yolculuk sonunda gps i kontrol ettiğimde maksimum yapılan hiz diye bir menü vardı orda 197km yazıyordu.

Mesela focus 1 fabrika verisi max. Hiz 188km ama ben ibrede düz yolda 220yi gördüm fotosu mevcut hadi gps de de 205-210 falan olsun

çağlar çetinkaya tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

otomobil firmaları her zaman teknik verilerde max olumlu değerleri yazarlar

Pek öyle değil.

Son hız ölçümlerinde Birleşmiş Milletler Avrupa Ekonomik Komisyonu tarafından izlenen kesin kurallar var ve hız konusunda ECE R68 geçerli.

Burada ölçüm standartları çok net bir şekilde açıklanmış, söz gelimi 180 kg yük taşıması gerektiği, yol ve iklim koşulları vb. 

Eğer elde edilen veriler üreticinin beyanı ile ±% 2 örtüşüyorsa aynen kabul ediliyor, eğer dışına çıkıyorsa elde edilen ölçüm sonuçları son hız onay belgesine yazılıyor.

Ayrıca standart üretimden seçilecek herhangi bir araç test edildiğinde onaylanan sonuç ile ±% 5 sapma aralığında uyumlu olmalı şartı getiriliyor. 

Bu nedenle üretici tekrarlanabilir ortalama bir değer yazmayı tercih eder.

Bu şartlarda ülkemizde satılan 1.5 EB otomatik 203-224 km/h aralığında, 1.6 dizel manüel vites 182-201 km/h aralığında son hıza sahip olabilir.

Tabii bireysel ölçümlerde aracın yük durumu, yolun eğimi, rüzgarın yönü ve şiddeti, ısı, lastiklerin durumu, bakım durumu, hız ölçer sapması (ort. +%5-7), GPS sinyal hassasiyeti gibi sonucu değiştirebilecek çok etken var. 

Son hıza takılmamak lazım. Zevk veren arabaya hakimiyettir ve bu bağlamda son hız denemesinde sürücünün hemen hiç bir katkısı olmaz, kimine göre bir cesaret kimine göre ise cehalet ve/veya akılsızlık ölçütü olabilmesi dışında.

Son hızda başarı tamamen aracındır, hızlı giden bir araca "sahip olmak" sizi mutlu ediyorsa arayışa devam derim (ortaya yazıyorum, kimseyi hedeflemeden). 

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 3 hafta sonra...

Yakup bey çarşamba aracı teslim edecekler kısmetse,acaba aracın 1.5 olma ihtimali var mıdır?(biz 1.6 diye siparişi verdik ama)Hani 1.5 olsa da fena olmaz

Elden geçirilmiş 1.6 tdci geliyor size :) Hayırlı olsun tekrar güle güle kullanın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 ay sonra...

Buraya da ekleyelim. Haziran ayı itibarı ile Mondeo 1.5 Ecoboost EU6 ile siparişe açılacak. Temmuz teslimatları bu şekilde olacak.

 

Şuanki hali ile 10.3  - 5.5 - 7.2 lt olan tüketim; olması gerek yere yani; 10.0 - 5.0 - 6.8 lt'e düşecek ve Start&Stop'i yok ilerde olması için çabalanıyormuş. (Sedan)

0-100: 9.1 sn

Dizel 1.6 ile devam edecek, 2016'da 1.5 tdci EU6 olacak.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 ay sonra...

Temmuz ayından sonra bu şekilde değişikliği yapmışlar..

%5'lik bir yakıt tüketimi azalması olmuş oldu. Bundan sonra alacakların bu motora sahip olup olmadığını kontrol etmelerinde fayda var. Ekstra bir zam olmadan araya sıkıştırılmış oldu ayrıca.

Screen%20Shot%202015-08-08%20at%2005.06.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 4 ay sonra...
2 dakika önce, Recep candogan said:

Yakup bey 1.5 Tdci powershift mi olacak? Ve hangi ayda gelecek?

 

Ford, sürpriz yapmazsa böyle bir kombinasyon gelmeyecek. İlk gününden beri dediğimiz gibi değişen bir şey henüz yok.

Eğer bir haber olursa buradan mutlaka bildiririz. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • Yakup Ç. A., başlığı Yeni Ford Mondeo Teknik Değerleri - Motor, Tüketim, Ağırlık vb. olarak değiştirdi

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.