Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

2011 Focus Yakıt Sorunu


Hüseyin Samet Koçer

Önerilen Mesajlar

  • 3 hafta sonra...
  • 3 ay sonra...

arkadaşlar bi yazıda okumuştum lpg li araçta kışlık termostat olmazsa yakıt normalin %20 ile 30 arasında artığı yazıyordu işte örnek yazı 

 

1 - Sıralı Sistem LPG Yakıt sorunu olan araçta İlk olarak aracımızın ateşleme sistemimizin iyi oldugundan emin olmamız gerekir.
 

2 - LPG ayarını bilinçli bir ustaya kontrol ettirmeliyiz kontrol yapılırken LPG kaçaklarını gözden geçirmeliyiz.
 

3 - Bilgisayar bağlantısı yapıldığında regülatörde düzensiz şekilde basınç değişikliği oluyorsa LPG regülatör arızası meydana gelmiş ve regülatörün değişmesi faydalı olacaktır.

 

4 -LPG enjektörleri benzin enjektörleri gibi uzun ömürlü olmayıp daha kıza ömürleri vardır. Sebebi ise kuru çalışmaları olup, LPG enjektörleri içerisinde bulanan valfler zamanla aşınıp yıprandığından dolayı LPG enjektör arızası meydana gelerek motora düzensiz mikrada yakıt göndermeyebaşlarlar. Bu nedenle sıralı sistem yakıt sorunu ve düzensiz çalışma gibi sorunlara neden olur.
 

5 - LPG'li araçlarda termostatın önemi çok büyüktür. Özellikle kış aylarında kışlık termostat olmazsa motor ve regülatör geç ısınacağından yakıt tüketimini %20 ile %30 arasında emin olabilirsiniz. Tabi yazında yazlık termostat olmalı bazı biliçsiz araç sahipleri hareret yükselmesin diye boş termostat kullanmaktalar buda aracın yakıt miktarını önemli derecede etkilemektedir. 


6 - Bilindiği üzere piyasada bir çok LPG markası vardır. 700 TL den tutunda 4000 TL ye varan sıralı LPG sistemleri vardır. Eger bunların hepsi aynı kalitede olup ve araca uyum sağlasaydı kimse fazla para ödemez ucuz olanı taktırırdı.
 

Bu yüzden her sıralı LPG sistemi her araca uyum sağlamaz. Özellikle 2005  sonrası üretilen otomobil türlerinde motor çalısma sistemleri eski tip motorlara göre çok farklıdır.

Buda demek oluyorki yeni çıkan bir araca kalitesiz sıralı sistem LPG taktırmak uygun olmadıgı gibi düzensiz çalısmasına ve yakıt problemi gibi sorunlara neden olabilir.
 

7 - Bunlara rağmen araç fazla yakıyorsa nadirende olsa ekzoz tıkalı olabilir frenler sıkıyor olabilir debriyaj balatası kaçırabilir. Tabiki bunlardan önce sıralı LPG sisteminde problem olmadığından emin olmalıyız.

 

8 - Bazı araçlarda ya ilk LPG montajı yapıldığında yada sonradan yapılan tadilatlarda LPG enjektör kablo sıralaması yanlış dizilmesi yüzünden sıralı sistem LPG yakıt sorunu meydana gelmektedir.

9 - Motor hacmi ve çalışma mantığna yani araçlara göre yakıt tüketim değerleri değişmektedir.

 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.