Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

1.0 Ecoboost Üst Üste 3.kez Dünyanın En İyi Motoru Seçildi - 2014 Yılın Motoru


Yakup Ç. A.

Önerilen Mesajlar

 Fordun yeni 1.5 dizel motorunun eskisine göre 17-19 daha tasarruflu olacağı söyleniyor. Adamlar yatırımı sadece benzinli araçlara değil dizellere de yapıyorlar demek. Bu arada fordun bu yeni motoru belki de bu sınıfta  ilk dizel motorudur. (ben olup olmadığını bilmiyorum) Kendini yıllarca kanıtlamış PSA gurubuna ait 1.6 tdci den sonra bu yeni dizel üniteye daha temkinli yaklaşmak gerekebilir.

Ayrıca powershift ve yeni 1.5 dizel motorun uyumu  WV grubunun bu sınıftaki haklı başarıya alternatif olabilecek mi göreceğiz.

(Aynı durum yeni 1.5 ecoboost motorlar ve powershift li olanları içinde geçerli)

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Fatih aibm gibi birde buralardakine anlatabilsek ne güzel olurdu . Focusta bile pek bi ağırlık göremedim ben fiesta da hiç yoktur kanımca :)

çağatay teknik ve performans tablosu hazırladı saolsun..

dizel f3, 1.0 dan 0.5 ila 1 sn arası daha iyi.. hüseyin hocam tork dan bahsetmiş ama.. aradaki 100 tork a değil realiteye bakmak lazım..

fark çıkmış 10-11.000 tl ye.. belli km nin üstüne çıkılmıyorsa dizel alınmaz.. tüpçü atmosferik benzinliler bitince anlayacaktır insanlar bir çok şeyi..

şimdi ya inanmak istemiyorlar yada işlerine gelmiyor

Mehmet Demir tarafından düzenlendi
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 3 ay sonra...

Deniz kuvvetlerinde fırkateynde çalışan biri olarak dizel focusumu senede yaklaşık 7000 km civarı kullanabiliyordum.Düşündüğüm otomobil hem benzinli,hem yakıtı makul,gücü kuvveti yerinde azıcıkta yakışıklı olsundu.Tam da bunları düşünürken 1.0 ecoboost ile tanışma fırsatı bulduk ve aradan kısa bir süre sonra beyaz gelinin başlık parasını öderken bulduk kendimizi :) :).Bugün itibari ile tam bir ay oldu kullanmaya başlayalı.Yaşadığım yer münasebetiyle Ortalama hızın 30km/h olduğu yerde yakıt tasarrufundan söz edemeyiz.Ama uzun yolda işler değişiyor marmaris-izmir yolunda 4.7 litre kulağa fena gelmiyor.Güce kuvvete gelince marmaris-muğla yolu üzerindeki sakar rampasını bilen bilir.motorun rampada dizel karakterine bürünmesi eşimin ''Bu motorun 1.0 olduğuna eminmisin?''sorusunu sormasına neden oldu :nazar:

 

Sessizlik focus 3 te dikkat ettiğim diğer gelişme.Anlatılacak daha çok şey var ama sözün özü bu.Aldığım kararın ne denli doğru olduğunu şimdi daha iyi anlıyorum.Kalite hissiyatından yoksun fransız arabalarına vereceğiniz paralar yerine bence focus 1.0 ecoboost çok mantıklı.Önerirmisin diye soranlara fazla düşünmeyin bence yüksek km yapmayacaksanız bu fiyatlara bu araç bence ideal. Eksikler yok mu; muhakkak vardır ama forumlarda mercedeslerin,bmw lerin hatalarını okursanız ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız.saygılar.

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.