Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Yeni Ford Edge Üretim Versiyonu Tanıtıldı - 2015 Ford Edge Europe - Yeni 2.0 Tdci Motor


Yakup Ç. A.

Önerilen Mesajlar

jeep diye bir sınıf yok. Land rover'lara SUV diyoruz. Ama SUV'ların da tipleri var, compact SUV, crossover SUV gibi..

:) işte servet bey de bunu açıklamak istemiş ama bu suv muv sonradan türeyen şeyler, belki son 10-15 yılın ürünü.. aslında jip diye net olarak bir sınıf olmasa bile sizin mesajları okurken bir taraftan da google dan aratıyorum.. ister türkçe jip deyin ister ingilizce jeep: her ikiside arazi aracı demek..büyük harfle yazarsanız Jeep o da bir jip markası :) çünkü kendi ismini bu segmente vermiş araç o.. yani belki 30 yıl önce kimse arazi araçlarına suv demiyordu.. land rover a bile jip deniyordu.. şimdi siz bana  Land rover, Jeep Grand Cherokee bunlar birer SUV dur diyorsunuz sanırım, bende diyorum ki eğer bunlar arazi aracı ise bizim eski jip olmuş suv...  geçenlerde ozan da ben jip deyince jip değil suv yazmıştı.. :)  neyse gençler yeni kelimelerle yaşıyor biz hala eskileride hatırlıyoruz..

 

bizim memlekette köye gitmek için jip e binerdik. arkasına karşılıklı 3 er den 6 kişi otururdu. o zamanlarda dolmuş çalışmazdı köye.. şu eski yeşil boyalı willy mi ne yazardı üstünde. ama herkes jip derdi. askerde de aynıdır değil mi? al jipi git denir, al suv u yada markası söylenmez.

Mehmet Demir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Kutu gibi araçların hepsi SUV oldu evet halk ağzında ise jip. Suv larda boyuna işlevine göre sınıfına ayrılıyor, bu kadarcık.

hay Allah senden razı olsun.. eski köye yeni adet gelmiş yani :D

ben jip yazdıkça arkadaşlar "Jeep" le karıştırıyorlar sanırım.

Mehmet Demir tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Abi karışmak istemezdim, ama Jeep Cherokee, Mercedes GLK, Volvo XC60, Bmw X3, Chevrolet Captiva, Fiat Freemont ve Audi Q5 olmalı.

Jeep Grand Cherokee, Mercedes ML, Volvo XC90, Bmw X5, Audi Q7 ve Vw Touareg'e ancak Ford Explorer tepki verebilir. 

Yine de X3ten hafifçe büyük. Mondeonun 3 serisinden biraz büyük oluşu gibi sanki. 

X3 dingil açıklığı 2.81 bunun ki yanılmıyorsam 2.84 .X3 boyu 4.65 mi ne bunun eskisi 4.68 idi bu da öyle olur. 

X3e 1.6 ED geldi. Buna da 1.6 EB koysalardı belki satılırdı burada.

 

Bu arada bir düzeltme de benden bu araç önce avrupada değil.

Q2de ABDde satılacak ama Q4ten önce Avrupada beklenmiyor (2016ya da sarkabilir)   . Gerçi Yakupun ilk mesajından ben önce avrupada sonra ABDde satılacağı anlamını çıkarmıştım ama Avrupada ilk kez satılacak demiş de olabilir :) 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 yıl sonra...

İlerleyen dönemde aklımdaki ilk araç,özellikle tasarım olarak çok güzel fakat Mondeo da olduğu gibi çok basit giderilebilecek eksiklikler var gibi:kızgın:

Bazı marka ve modelleri eleştirmenin pek bir anlamı yoktur çünkü kendisini yukarı taşımak için yapılması gereken çok şey vardır,en azından Mondeo ve Edge açısından konuşursak kalite hissini artırmak için çok basit değişiklikler yeterli

Tabi ki Edgeyi henüz canlı görmedik ama izlediğim testlerde Mondeoda ki o küçük eksikliklerin devam ettiğini görüyorum,umarım bu küçük eksikler giderilir ki öyle olursa premiumlara çok yakın araçlar

Burhan Bakar tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 5 hafta sonra...

 

Amerika da yapılan test sürüşlerinde çok olumlu izlenimler var bilhassa ses yalıtımı, gürültü önleme sistemi,kullanım sürüş zevki, malzeme kalitesi ve motor konularında. Testler   2.0 yada 2,7 Lt  ecooboost ile yapıldığından motor konusunu ayrı tutmak lazım.

 

Fiyat ne olur dersek, Benzer araç Evoque 2.0 lt dizel 180 ps, otomatik , Almanya basic fiyat 46.000 Euro, bizde 310.000 TL

Ford Edge ise yine benzer motor ve otomatik vites , Almanya da 50.000 Euro olduğuna göre , yüksek vergiler ile bu araç 300.000 TL den aşağıya gelemez. Avrupa da RR Evoque dan pahalı bir araba 

 

bir karşılaştırma daha, almanyada Mondeo 2.0 lt dizel powershift 39.000. Euro, bizde 180.000 TL, 50.000 Euroluk Edge  bu durumda rahatlıkla 300.000 TL ye sunulur diye hesaplıyorum

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bir kaç not :

 

Öncelikle SUV Sport Utility Vehicle demek ... genelde AWD 4x4 monospace araçların sınıfı. Kilitli difernsiyel vs. bu sınıfta pek bulunmaz, bir de gerekli güvenlik+konfor vb. sağlama adına ağırdırlar. Yani -sert- arazi şartlarına uygun değildirler, çamurda boğulur ... tarla'da gömülürler. Zamanında biri SUV'ler için (küçümseyerek) -Asfalt 4x4'ü- demişti :) bence biraz ağır kaçmış olsa da bu söylem gerçekten çok da uzak değil.

Gerçek arazi araçlarında snırlandırılmış -kilitli- orta diferansiyel, ağır hizmet (HD) mod'u bulunur ve o araçların tasarımında konfor - gürültüsüzlük vs. yerine sağlamlık - iyi kilo/güç oranı ve bunun gibi kıstaslar aranır.

...yani SUV'lar aileni alıp diz boyu kar varken kayağa gitmek ya da benzeri -light- aktiviteler için yapılmıştır, kışın Erciyes yaylalarını aşayım dersen ya köyden traktör bulmak zorunda kalırsın ya da baharda cesedini bulurlar. 

Edge olayına gelince bizim Edge'ler Kanada'dan geliyor ... işçilik/malzeme gerçekten iyi ... plastik kalitesi makul, teknoloji yeterli (hatta yeterli'nin bir çıt üstü) bu yeni kuZu'ları Premium bayiler satacak ama her servis satış sonrası desteğini verecek. Fiyat henüz belli olmasa da telaffuz edilen 150k - 160k'ların fazlası ile iyimser olduğu kanısındayım. (bkn.malesef) 

 

 

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.