Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Trafik Cezası Sorgulama


Ozan Kar

Önerilen Mesajlar

Bir sorunum var.

Geçen hafta sonu sola dönülmez yerden döndüğüm için 88 TL ceza yediğimi yazmıştım. %25 indirimden faydalanayım hazır kiracı da aylar sonra kirasını ödemişken oradan ödeyeyim dedim :) Neyse garanti bankasına girdim plakayı yazınca bir ceza çıktı. 140 TL ve faizi de 280 TL. Total ödeme 420 TL .. Ben de isteğe bağlı ödemeye girdim 88 TL nin %25 i eksiği 66 TL yi ödedim çıktım ama 140+280 hakla duruyor. .

gib. gov.tr ye girdim. Zaman zaman girer bakarım gıyabımızda ceza yemiş miyiz diye... Herhangi bir ödenmemiş ceza görünmüyor hiç görünmedi ve hala da görünmüyor. Bu araba temmuz 2013 trafiğe çıkışlı cezanın faizi asıl cezanın 2 katını aşamaz diye bir hüküm var değil mi bu demektir ki bu ceza en az 2 yıllık muhtemelen bu plakanın eski sahibine ait neredeyse 1.5 yılda 2 katı faiz işler mi ? Gib de tescil tarihini yazdığımız için eski tarihli olduğu için çıkmıyor sanırım bu ceza, garantide ayrıntı çıkmıyor yani tarihi ne cezası olduğu vs.. . Kuzu kuzu bu 420yi ödeyecek miyim sizce..

Teşhis doğru. Gib.gov.tr ve trafiğin sayfası doğru. Bankanında opsiyonel tc kimlik vs girişi varsa orada da çıkmaz.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bir sorunum var.  Geçen hafta sonu sola dönülmez yerden döndüğüm için 88 TL  ceza yediğimi yazmıştım. %25 indirimden faydalanayım hazır kiracı da aylar sonra kirasını ödemişken oradan ödeyeyim dedim Neyse garanti bankasına girdim plakayı yazınca bir ceza çıktı. 140 TL ve faizi de 280 TL. Total ödeme 420 TL .. Ben de isteğe bağlı ödemeye girdim  88 TL nin %25 i eksiği 66 TL yi ödedim çıktım ama 140+280 hakla duruyor. .    gib. gov.tr ye girdim. Zaman zaman girer bakarım gıyabımızda ceza yemiş miyiz diye... Herhangi bir ödenmemiş ceza görünmüyor hiç görünmedi ve hala da görünmüyor. Bu araba temmuz 2013 trafiğe çıkışlı cezanın faizi asıl cezanın 2 katını aşamaz diye bir hüküm var değil mi bu demektir ki bu ceza en az 2 yıllık muhtemelen bu plakanın eski sahibine ait neredeyse 1.5 yılda 2 katı faiz işler mi ?  Gib de tescil tarihini yazdığımız için eski tarihli olduğu için çıkmıyor sanırım bu ceza, garantide ayrıntı çıkmıyor yani tarihi ne cezası olduğu vs.. . Kuzu kuzu bu 420yi ödeyecek miyim sizce.. 

 

Ödemenize gerek yoktur benimde başıma geçmişti, ikici el aldığım bir aracın plakasında yazılı kalmış halen duruyor iki kez ceza yemişler 1200 lira ödemesi var.

garantiden plaka ile sorgulama yaptığınızda ceza yiyen kişinin isim soy isim ile TC kimlik numarasının ilk haneleri yazıyor oradanda size ait olmadığını görürsünüz.

 

şimdiiye kadar sadece muayenede randevu alırken sorun yaşadım plakamda cezam var diye randevu vermediler, onuda tüv'e direk giderek çözmüştüm.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 8 ay sonra...
5 dakika önce, Gürkan Çakıroğlu said:

Evet @Adem Kazıl gelir muhtemelen.

Hesabı yanlış yaptım normalde 110 sabit giderken %10 aşma payı var oda 121 km yapıyor ozaman ceza gelmiyor diye biliyorum ben onu unuttum 115 km ayarladım sonuç radara girdik.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Şimdi, Adem Kazıl said:

Hesabı yanlış yaptım normalde 110 sabit giderken %10 aşma payı var oda 121 km yapıyor ozaman ceza gelmiyor diye biliyorum ben onu unuttum 115 km ayarladım sonuç radara girdik.

 

Gelmez gelmez

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

42 dakika önce, Adem Kazıl said:

Cc açık 115 km hız sabit çift şeritli bölünmüş yolda radardan geçtim ceza gelirmi.

Hız sınırı 110 km olan bir yolda ise gelmez. Ama maalesef bütün bölünmüş yollarda hız sınırı 110 değil.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.