Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Yeni Ford Focus ( 2011 - 2012 - 2013 Ford Focus ) - Genel Başlık


Yakup Ç. A.

Önerilen Mesajlar

C.tesi 15 Ocak 2011'li tarihli açıklamamızdır..Eski sitemizden Alıntıdır.

KONU AYRINTILARI RESİMLERDEN SONRAKİ MESAJLARDADIR.

Teknik detaylar ve kişisel yorumlar 2.sayfadadır.

Keyifli okumalar smile.gif

Günceli bizimle takip edin; En doğru bilgiye, En hızlı ulaşmak için Ailenizden kopmayın..!!!

Focus Club Tr ailesi

GENEL BAKIŞ:

DİNAMİK YENİ FORD FOCUS

• Yeni Ford Focus üç heyecan verici gövde tipiyle piyasaya sunuluyor: sportif 5 kapılı hatchback, zarif 4 kapılı sedan ve şık 5 kapılı station wagon

• Yeni Focus dinamik tasarım ve sıra dışı akıllı yeni teknolojileri, yüksek düzeyde işçilik kalitesi, üstün yolcu güvenliği ve beğenilen sürüş kalitesinde kaydedilen ek ilerlemelerle birleştiriyor

• Sınıfının lideri gelişmiş teknolojiler arasında Düşük Hız Güvenlik Sistemi, Otomatik Park Sistemi, Şeritte Kalma Yardımcısı ve Dinamik Tork Kontrolü yer alıyor

• Yakıtı verimli kullanan ve düşük karbondioksit (CO2) atığına sahip motorlar arasında yeni 1.6 litre Ford EcoBoost benzinli motor ve bütünüyle yenilenen 1.6litre Duratorq TDCi dizel motor yer alıyor

• 1.6 litre EcoBoost ve 1.6 litre TDCi motorlarda en iyi verimlilik için Otomatik Start/Stop sistemi standart; Focus'taki CO2 atıkları düzeyi 109 gr/km'den başlıyor

Köln, Ocak 2011 – Dinamik, bütünüyle yenilenmiş, yeni nesil Ford Focus, sportif 5 kapılı hatchback, zarif 4 kapılı sedan ve şık 5 kapılı station wagondan oluşan heyecan verici 3 modelli ailesiyle Avrupa'da 2011'in başlarında piyasaya sunulacak.

1998'de piyasaya sunulduğundan beri 10 milyon adedi aşan satışlarıyla Ford Focus sunduğu üstün değer, konfor ve güvenlikle ama her şeyin ötesinde eğlenceli sürüşüyle dünya çapında müşterilerin en çok tercih ettiği araçlardan biri oldu. Yeni model aynı anda Kuzey Amerika'da da dört kapılı sedan ve beş kapılı hatchback gövde tipleriyle piyasaya sunulacak.

Daha önce benzeri görülmemiş global bir geliştirme programının ardından yeni nesil Ford Focus önceki modellerin başarılı geleneğini sürdürmeye aday.

Şık ve sportif tasarımıyla ayırt edilen yeni Focus bu sınıfta şu ana kadar sunulandan çok daha fazla uygun fiyatlı teknoloji ve özelliğe sahip.

Yeni nesil Focus ayrıca müşterilere en yüksek kalite ve ayrıntılı işçilik standardını, üstün yakıt ekonomisini sunuyor ve efsanevi Focus sürüş dinamiklerini yeni bir düzeye yükseltiyor.

Ford Avrupa Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Stephen T. Odell, "Yeni Focus, Tek Ford stratejisinin uygulamadaki bir kanıtı ve Ford Motor Company'nin en iyi yönlerini gerçekten temsil ediyor" dedi. "Yeni bir global C otomobil platformuna yaptığımız yatırım Avrupa'daki ve dünya çapındaki müşterilerimize beklentilerinin ötesinde kalite, yakıt verimliliği, güvenlik ve akıllı teknolojiler sunan uygun fiyatlı bir otomobil ailesi sağlamamıza olanak tanıyor".

Dünya çapında Satış İçin Avrupa'da Geliştirildi

Dünya çapında 120'den fazla ülkede yüzde 80 ortak parçayla satılacak şekilde Avrupa'da geliştirilen yeni nesil Focus, Ford Motor Company'nin yeni global C segmenti platformundan üretilen ilk model. Bu platform dünyanın çeşitli yerlerinde en az on araca temel oluşturacak ve 2012'ye kadar yıllık iki milyon adetlik bir üretime ulaşacak.

Ford Avrupa Global ürün Geliştirmeden Sorumlu grup başkan yardımcısı Derrick Kuzak, “Bir yıl önce, ortak bir global platformdan üretilen yeni bir C Otomobilleri nesli vizyonumuzu paylaşmıştık" dedi. "Bütünüyle yeni C-MAX ve Grand C-MAX'ı Avrupa ülkelerinde sunduk ve bütünüyle yeni Focus ile de bu yeni global yaklaşımın Ford'un dünya çapındaki temel ürün ailesini dönüştürmekte sunduğu olanakları sergiliyoruz".

Şu anda seri üretim Almanya Saarlouis ve ABD Michigan'daki ana Ford Focus montaj fabrikalarında başlıyor. Avrupa'daki üretim 2011 ortasında Rusya'da St. Petersburg'daki montaj fabrikasının 4 kapılı ve 5 kapılı modelleri üretmesiyle artacak. çin'deki Chongqing fabrikası da 2012 başlarında devreye girerek Asya Pasifik bölgesinde satılacak Focus'ların üretimini yapacak.

çarpıcı, Aerodinamik Tasarım

Yeni Focus’un üç gövde tipi de sportif ve dinamik bir karakteri paylaşıyor ve şirketin en son küçük ve orta boy otomobillerinin artan bir şekilde talep görmesine katkıda bulunan Ford'un beğenilen kinetik tasarım konseptinin yeni evrimini sergiliyor.

çarpıcı ön bölümü, ince profili, belirgin yükselen omuz çizgisi ve atletik duruşuyla yeni Focus, yola çıktıklarında müşterileri bekleyen zevkli sürüş deneyimini net bir şekilde yansıtıyor.

1,484 mm yüksekliğinde, 4,358 mm uzunluğunda ve 1,823 mm genişliğinde (aynalar hariç) olan yeni 5 kapılı model, mevcut Focus'tan 16 mm daha alçak, 21 mm daha uzun ve 15 mm daha dar. Dingil mesafesi ise 8 mm daha uzun: 2,648 mm.

Şık, Fonksiyonel İç Bölüm

Dış bölümün dinamik karakteri iç bölümün ayırt edici tasarımıyla destekleniyor. Yeni Focus modern, kokpitvari bir iç bölüme sahip ve şık orta konsol sürücünün etrafını çevreleyerek aracın temel kontrollerine çok iyi bir erişim sağlıyor.

Kokpitte Ford’un en son nesil İnsan Makine Arayüzü (HMI) sistemi kullanılıyor ve direksiyon simidi üzerindeki iki adet beş yönlü hareket ettirilebilen düğme yoluyla araçtaki gösterge ve ekran kontrol ediliyor.

İç bölüm üstün fonksiyonelliği üstün işçilik kalitesiyle tamamlıyor. Kabindeki cesur ve modern grafikler, yumuşak dokunuşa sahip gösterge panelinin çıkıntılı şekli ve üstün kaplama malzemelerinin seçilmesi, yolculara lüks bir otomobilde yolculuk hissi sağlamaya yardım ediyor.

Güvenlik ve Kullanışlılık İçin Akıllı Teknoloji

Ford'un C otomobili programının global ölçekte olması bu sınıftaki otomobiller için öncekine göre daha fazla teknolojiyi ve özelliği ekonomik olarak gerçekleştirilebilir kılıyor. Bu benzersiz teknoloji yatırımı yeni Focus'un müşterilere genelde daha büyük ve daha pahalı araçlarda bulunan sıra dışı bir gelişmiş özellikler yelpazesi sunmasını sağlayarak C sınıfında net bir liderliğe ulaşmasını amaçlıyor.

Bütünüyle yeni Focus'taki temel yenilikler arasında bir Ford'da ilk kez sunulan Düşük Hız Güvenlik Sistemi, Otomatik Park Sistemi, Şerit Takip ve Uyarı Sistemi, Trafik İşareti Tanıma, Otomatik Uzun Far ve Sürücü Uyarı Sistemi yer alıyor.

Pasif güvenlik özellikleri arasında daha önceki herhangi bir Ford'dan daha fazla yüksek güçte çeliğe sahip son derece güçlü ve hafif çelik gövde yapısı ve yeni nesil gelişmiş hava yastığı sistemi yer alıyor.

Yeni Focus'ta geliştirilen güvenlik ve çok daha yüksek donanım düzeyine rağmen, eski modele göre ağırlığı aynı kalıyor.

Benzeri Olmayan Sürüş Kalitesi

İlk Ford Focus 1998'de sunulduğunda, C segmentinde görülmeyen bir ataklık ve tepki düzeyi sunmuştu. Yeni nesil Focus çıtayı bir kere daha yükseltmeyi planlıyor ve üstün direksiyon hassasiyeti ve yol tepkisi ile geliştirilen yolculuk konforu ve sürüş kontrolünü bir araya getiren sınıfının lideri bir sürüş kalitesi sunmayı amaçlıyor.

Yeni Focus'ta virajda dengeyi ve ataklığı iyileştiren gelişmiş Dinamik Tork Kontrolü bulunuyor. Bu teknoloji, şu ana kadar normalde sadece lüks spor araçlarda sunuluyordu.

Ford mühendisleri ayrıca önceki modellerin yenilikçi süspansiyon kavramlarını iyileştirip yeniden ayarladılar ve "Kontrol Kollu" çok kollu arka süspansiyon ve yarı yalıtılmış ön alt çerçeve için daha iyi tasarımlar geliştirdiler. Şasi tasarımı şu anda bütünüyle yeni bir Elektrikli Hidrolik Direksiyon sistemini de içeriyor.

Canlı Performans ve üstün Ekonomi

Yeni Ford Focus'un sürücülere çekici gelen kullanımı, canlı performans sunan ve üstün yakıt ekonomisi ve karbondioksit (CO2) atıkları düzeyi sağlayan bir motor ailesiyle daha da iyileştiriliyor.

Motor ailesi ileri teknolojili 1.6 litre Ford EcoBoost direk enjeksiyonlu benzinli turbo motoru ve gelişmiş ve iyileştirilmiş Duratorq TDCi common rail dizel motorları içeriyor ve hepsi de şu anki modele göre yakıt tüketiminde önemli azalmalar sunuyor.

Ford ECOnetic Teknolojileri, Karbondioksit (CO2) Atıklarını En Aza İndiriyor

Sunulan son derece verimli benzinli ve dizel motorlara ek olarak yeni Focus ailesi ayrıca yakıt

tüketimini ve CO2 atıklarını en aza indirmeye yardım etmek için Ford ECOnetic Teknolojileri programından diğer özellikleri de içeriyor.

Focus, Ford'un Otomatik Start/Stop teknolojisini model ailesinin önemli bir bölümünde standart hale getiren ilk Ford modeli. 1.6 litre Ford EcoBoost benzinli motora ve 1.6 litre TDCi dizel motora sahip bütün modellerde Ford'un Otomatik Start/Stop sistemi bulunuyor ve karbondioksit atıkları dizel modelde sadece 109 gr/km'den başlıyor.

Ford Focus: Bir Başarı öyküsü

1998'de ilk kez piyasaya sunulduğundan beri 10 milyon adedi aşan satışlarla Ford Focus markası dünya çapında çok sayıda ülkede büyük bir başarı kazandı. önceki nesiller Almanya, İspanya, ABD, Meksika, çin, Tayvan, Rusya, Filipinler, Vietnam ve Güney Afrika'da üretildi.

Yeni nesil aracın piyasaya sunulması Focus başarı öyküsünde heyecan verici yeni bir dönemin başlangıcını simgeliyor ve dünya çapında 120'den fazla ülkede satılmak üzere global bir platform üzerinde tek bir model tasarlandı ve geliştirildi.

Odell, "Yeni Ford Focus'un Avrupa pazarına sunuluşu bizi çok heyecanlandırıyor, " dedi. "Dinamik tasarım, sürücüler için üstün çekicilik, benzersiz teknoloji düzeyi ve etkileyici yakıt ekonomisinden oluşan takdir edilecek bileşimiyle, yeni modelin sadece mevcut müşterilerimizi memnun etmekle kalmayacağını ve Focus markasının çekiciliğini bütünüyle yeni bir müşteri nesline yayacağına inanıyoruz."

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

İç çekim ve Aktif Ön Izgara sistemi

Aktif Ön Izgara sistemi sayesinde aracınızın Aerodinamik direncinin sürekli optimum seviyede kalması sağlanıyor. Bu sayede aracın yakıt tüketimi azalıyor ve motor verimli çalışma sıcaklığına çok daha çabuk ulaşıyor.

 

 

Foto linkleri öldüğü için silinmiştir.

 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Koyu belirttiklerim sınıfında neredeyse TEK VE İLK

Kısaca Yeni Focus Özellikleri:

Özellik -----------> Bölüm

Aktif Ön Izgara -----------> Doğa Dostu Focus

Otomatik Park Sistemi -----------> Akıllı Focus

Hava yastıkları ve yeni nesil tutma sistemleri -----------> Güvenli Focus

Otomatik Uzun Far -----------> Akıllı Focus

Otomatik Start/Stop -----------> Doğa Dostu Focus

Kör Nokta Uyarı Sistemi -----------> Akıllı Focus

Sürücü Dikkat Takip Sistemi -----------> Akıllı Focus

EPAS ve gelişmiş şasi -----------> Focus Kalitesi

Ford EcoBoost motorları -----------> Doğa Dostu Focus

Ford ECOnetic Teknolojileri -----------> Doğa Dostu Focus

Kinetik dış ve iç tasarım -----------> Focus Kalitesi

Şerit Takip Uyarı Sistemi ve Şeritte Kalma Yardımcısı -----------> Akıllı Focus

Düşük Hız Güvenlik Sistemi ----------->Güvenli Focus

Çok renkli LED iç aydınlatma -----------> Akıllı Focus

Ayarlanabilir Hız Sınırlandırıcı -----------> Akıllı Focus

Özel kalınlıkta B sütunu ve çok sağlam gövde yapısı -----------> Güvenli Focus

Dinamik Tork Kontrolü -----------> Focus Kalitesi

Trafik İşareti Tanıma -----------> Akıllı Focus

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

BÖLÜM 1 – FOCUS KALİTESİ: FORD'UN HASSAS SÜRÜŞ ÖZELLİKLERİ

• Ford'un kinetik şekil dilinin en son dinamik evrimi üç heyecan verici gövde tipinde sunuluyor

• Sürücüye dönük iç bölümde kokpit tipi bir düzenleme ve yüksek kalitede işçilik sunuluyor

• Şık kabin sürücü için sportif çekiciliği tipik Focus kullanışlılığıyla birleştiriyor

Çarpıcı ve dinamik dış tasarım

Üç Ford Focus gövde tipi sportif ve dinamik bir karakteri paylaşıyor ve şirketin en son küçük ve orta boy araçlarının artan bir şekilde beğenilmesine katkıda bulunan kinetik tasarım konseptini daha da geliştiriyor.

Çarpıcı ön tasarımı, aerodinamik profili, arkaya doğru yükselen çarpıcı omuz çizgisi ve atletik duruşuyla yeni Focus, yola çıktıklarındaki müşterileri bekleyen beğenilen sürüş deneyimini açık bir şekilde yansıtıyor.

Sportif 5 kapılı hatchback, zarif 4 kapılı sedan ve şık station wagon Focus modelleri kendi ayırt edici çekiciliğine sahip olacak şekilde dikkatle geliştirildi. Her bir gövde tipi kendi açık kimliğine ve özel arka tasarıma sahip ama önde Ford'un imzası alt eşkenar dörtgen ızgaranın yeni yorumuyla birlikte aynı sportif ön tasarımı paylaşıyor.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

GELİŞMİŞ ŞASİ SİSTEMLERİ YENİ FORD FOCUS'A ÜSTÜN DİNAMİK ÖZELLİKLER VE SESSİZ ÇALIŞMA SAĞLIYOR

• Gelişmiş şasi teknolojileri ve güçlendirilen gövde yapısı sınıfının lideri sürüş özellikleri ve yumuşak çalışma sağlıyor

• "Kontrol Kollu" çok kollu arka süspansiyon ve yarı yalıtılmış ön alt çerçevede geliştirilmiş yeni tasarımlar

• Bütünüyle yeni Elektrikli Hidrolik Direksiyon (EPAS) sistemi doğal bir hisle birlikte hassaslık sağlıyor

Dinamik özellikleri ve NVH'yi iyileştirmek için gövde yapısı sertleştirildi

Yeni Focus'un gövde yapısı eski modele göre önemli bir oranda daha sert (5 kapılı modelde burulma sertliği yüzde 15 artırıldı) ama bunun yanında aracın dinamik özellikleri ve NVH (gürültü ve titreşim) özelliklerini en çok etkileyen, şasi bağlantı noktaları ve ön yapı gibi bölümlerdeki yerel sertliği artırmaya çok dikkat edildi.

Aracın ön bölümünde, süspansiyon üst bağlantı noktaları metal levhadan bir kule gergisiyle birbirine bağlandı. Bu bağlantı kolu yerel sertliği yüzde 50 artırıyor ve gürültü ile titreşimi azaltmaya ve direksiyon hissini iyileştirmeye yardım ediyor.

Arkada, yerel güçlendirme, süspansiyon üst bağlantı noktası sertliğini yüzde 45 artırdı ve gövdenin daha az esnemesine, arka süspansiyonun daha iyi performans göstermesine ve arka koltuktaki gürültünün azaltılmasına katkıda bulundu.

Geliştirilen ön ve arka süspansiyon tasarımları

Yeni Focus'un şasi tasarımı önceki modelde kullanılan yenilikçi kavramların bir evrimini oluşturuyor. Süspansiyon sistemleri bütünüyle güncellendi. Çok nokta bağlantılı gergi kollu arka askı donanımı ve yarı yalıtılmış ön çerçevesi için yeni tasarımlar kullanıldı

Ön süspansiyon aynı MacPherson kollu düzenlemeye sahip ama daha hafif ve geliştirilmiş parçalara ve daha geniş ön dingile sahip. Geliştirilen özellikler arasında şunlar yer alıyor:

• Daha hafif, ağırlığı en aza indirilen ön alt kontrol kolları

• Daha sert ve hafif, yeniden tasarlanan ön alt çerçeve (araç başına 2 kg tasarruf)

• Yeni içi boş denge çubuğu (araç başına 2 kg tasarruf)

• Yana yatma dengesini iyileştirmek için gözden geçirilen denge çubuğu bağlantı noktaları

• Gövde kontrolünü korurken daha iyi sürüş konforu ve daha az yol gürültüsü sağlayan geliştirilen amortisör valfi teknolojisi

• Yol gürültüsü ve titreşimin aktarılmasını azaltmak için geliştirilen burçlar

Arka süspansiyon da daha geniş bir dingile sahip ve takdir edilen bağımsız çok nokta bağlantılı gergi kollu arka süspansiyon sisteminin geliştirilen bir versiyonunu içeriyor. Yeni sistemin önemli öğeleri arasında şunlar yer alıyor:

• Geliştirilen Çok nokta bağlantılı gergi kollu tasarım

• Daha iyi sürüş konforu ve yol gürültüsü sağlayan ama gövde kontrolünü de koruyan daha büyük çapta amortisörler

• Daha fazla kamber sertliği ve kullanım hassasiyeti için daha büyük tekerlek göbeği yatakları

• Yana yatma kontrolünü iyileştirmek için gözden geçirilen denge çubuğu bağlantı noktaları

• Yol gürültüsü ve titreşimin aktarılmasını azaltmak için yenilenen burçlar

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Gelişmiş yeni EPAS sistemi

Yeni Focus bütünüyle yeni bir Elektrikli Hidrolik Direksiyon (EPAS) sistemi kullanıyor ve bu da yeni modelin sunduğu daha dinamik sürüş deneyiminde önemli bir rol oynuyor.

EPAS sistemi en son kremayer dişli direksiyon tasarımından oluşuyor ve doğal ve kendinden emin bir his sağlıyor. Sistem gelişmiş hız eşleştirmesi ile birlikte dikkatle ayarlanarak yüksek hızda hassas tepki sunması ve park manevraları sırasında da hafif ve rahatça kullanılabilir kalması sağlandı.

Önceki modelle karşılaştırıldığında, yeni Focus'taki direksiyon oranı 16:1'den 14.7:1'e düşürüldü ve daha iyi tepki veren ve daha direk bir his yaratıldı.

EPAS sistemi, Otomatik Park sistemi özelliğini desteklemesinin yanında sağa sola Çekme Kayma Telafisi özelliğini de içeriyor ve bu sayede çok eğimli yollarda ya da sürekli yandan gelen rüzgarla araba kullanırken oluşan can sıkıcı çekme eğilimini en aza indiriyor.

EPAS direksiyon sistemi sadece gerektiğinde güç desteği sağladığı için aynı zamanda yakıt tüketimini de normal bir hidrolik direksiyon sistemine göre yaklaşık yüzde 3 azaltıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

EN SON TEKNOLOJİ VE DİKKATLİ AYARLAMALAR SAYESİNDE YENİ FOCUS'TA SINIFININ LİDERİ SÜRÜŞ DİNAMİKLERİ SUNULUYOR

• En son şasi teknolojisinin, deneyimli araç dinamikleri ekibi tarafından yapılan ayarlamalarla en iyi duruma getirilmesiyle sınıfının lideri sonuçlar elde edildi

• Hassas, atak kullanımla önemli oranda artırılan konfor ve sessiz çalışma özelliklerinin benzersiz bileşimi

• Dinamik Tork Kontrolü viraj performansını iyileştiriyor ve sürücünün kendisine güvenini artırıyor

Yeni direksiyon sistemiyle daha atak ve hassas

Ford'un dinamik özellikler uzmanları yeni Focus'u geliştirirken araca daha da atak ve sportif bir his kazandırmayı ama aynı zamanda daha yüksek düzeyde konfor ve daha sessiz çalışma sağlamayı hedeflediler.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

SES KALİTESİNİN GELİŞTİRİLMESİ YENİ FOCUS'A ÜSTÜN KONFOR, SESSİZLİK VE ÖZEL BİR KARAKTER SAĞLIYOR

• NVH'nin en aza indirilmesinde dengeli yaklaşım, konfor ve sessizlik bakımından önemli bir iyileşme sağladı

• İstenmeyen motor/şanzıman, rüzgar ve yol gürültüsü seslerinin azaltılması ve motor karakterinin vurgulanması çabaları sayesinde hoş bir ses kalitesi

• İstenmeyen titreşimler ve tıkırtılar ortadan kaldırılarak kalite hissi güçlendirildi

Gürültü ve titreşimlerin (NVH) önemli oranda düşürülmesi yeni Focus için temel hedeflerden biriydi ve motor/şanzıman, rüzgar ve yol gürültüsüyle birlikte istenmeyen titreşimlerin, gıcırtıların ve tıkırtıların en aza indirilmesiyle dengeli ve uyumlu bir ses karakteri oluşturmak için büyük çaba harcandı.

Kalite algısını vurgulamak için aracın içindeki bütün çalışma gürültülerinin, örneğin kapı kapatma sesinin azaltılmasına özellikle dikkat edildi. Sonuç olarak sessizlik ve konfor bakımından daha çok büyük lüks araçlarda görülen standartlara yaklaşan bir araç üretildi.

Ford Avrupa Focus Program Mühendislik Şefi Helmut Reder "NVH düzeyinin düşürülmesi sürüş konforuna önemli bir katkıda bulunabilir" dedi. "Yeni Focus daha sessiz yapısıyla müşterilerin yolculuğun sonunda, zevkli bir sürüşün ardından otomobilden stressiz bir şekilde ayrılmasına olanak tanıyacak."

Daha iyi ses karakterine sahip motor ve şanzımanlar

Aracın çalışmasından kaynaklanan NVH'nin azaltılması çalışmaları motorlar, şanzımanlar ve egzoz sistemlerinin ayrıntılı bir şekilde iyileştirilmesi üzerinde yoğunlaştı, istenmeyen gürültüler kaynağında ortadan kaldırıldı ve motorlar ile şanzımanların daha hoş ama güçlü bir ses karakteri oluşturması yönündeki doğal davranışı desteklendi.

Aracın içindeki ek ses yalıtımı ve sesi emen malzemeler de kullanılarak kabine gürültü aktarımının en iyi şekilde düzenlenmesine ve en aza indirilmesine çalışıldı; iyileştirilen halılar, gövde boşluklarına daha iyi bir şekilde kendi kendine yayılan köpüklerin uygulanması, geliştirilmiş ses yalıtım özelliklerine sahip tavan kaplaması ve iç kaplamaların parçaları üzerindeki ek yalıtımlar alınan önlemlerden bazıları.

1.6 litre Duratorq TDCi dizel motorlarda da önemli iyileştirmeler yapıldı. Her evrede birçok enjeksiyon yapabilen yeni yakıt enjeksiyon sistemleri ve geliştirilmiş bir kalibrasyon stratejisi, dizel tıkırtısı olarak bilinen yanma gürültüsünü önemli oranda azalttı.

Motordan kaynaklanan gürültüler yeni bir akustik üst kapak ile azaltıldı.

Diğer istenmeyen gürültüler de enjeksiyon sistemi, turbo donanımı ve temel motordaki çeşitli önlemlerle en aza indirildi.

Bu yeni özelliklerin eklenmesiyle, dizel motorlar bütün çalışma aralığında sınıfının lideri gürültü düzeylerine ve yumuşaklığa ulaşacak şekilde geliştirildi.

EcoBoost benzinli motorda amaç yumuşaklığı daha sportif bir karakterle bir araya getirmekti. Bunu elde etmek için emme sistemine bir "ses üreticisi" eklendi; bu da seçilen motor frekanslarını büyütecek ve hoşa giden motor seslerini kabine aktaracak şekilde ayarlandı. Bu sistem normal yolculuk sırasında düşük ve konforlu bir gürültü düzeyi sağlarken, hızlanma sırasında hoş, sportif bir ses sağlıyor.

Yeni kapı kavramı rüzgar gürültüsünü azaltmaya yardım ediyor

Rüzgar gürültüsünü azaltmaya yardım etmek için Focus en son Mondeo, S-MAX ve Galaxy'de kullanılanla aynı kapı yapısını ve yalıtım kavramını kullanıyor ve üç dudaklı kesintisiz cam akışı tasarımı ve geliştirilen yan ayna şekli ve yalıtım da buna dahil.

Dizel ya da Ford EcoBoost motoruna sahip Focus modellerinde özel bir akustik tabakaya sahip bir ön cam bulunuyor ve rüzgar gürültüsü ve diğer yüksek frekanslı gürültüler için kritik olan bir frekans aralığındaki gürültüleri önemli oranda azaltıyor. Bu da yan camlarda ve bagaj alanındaki artırılan cam kalınlığıyla tamamlanıyor.

Bütün bu değişiklikler eski modele göre gürültünün önemli oranda azaltılmasını, kabinde daha düzgün bir ses dağılımı ve büyük lüks otomobillerdekine benzeyen genel rüzgar gürültüsü performansı sağlıyor.

Yol gürültüsü, geliştirilen gövde yapısıyla en aza indirildi

Yeni Focus'taki geliştirilen gövde yapısı, artan burulma sertliği, sertleştirilen ön ve arka alt çerçeveler ve dinamik amortisörlerin seçici bir şekilde uygulanmasıyla birlikte yoldan kaynaklanan gürültü ve titreşimin azaltılmasında önemli bir rol oynuyor.

Şasi bileşenlerinin tutturma noktalarındaki yerel gövde sertliği de önemli oranda artırıldı. Örneğin, arka alt çerçeve çapraz eleman tutturma noktaları gelişmiş yapısal geliştirme yöntemleri kullanılarak yüzde 75 daha sert hale getirildi.

Bu güçlendirmelerin etkisi, süspansiyon burçlarının sertliğinin ve yumuşaklığının ayarlanmasında ayrıntılara çok dikkat edilmesi, belli gövde panellerine ses yalıtımı malzemelerinin uygulanması ve yan sanayi üreticileriyle birlikte lastik performansının en iyi duruma getirilmesiyle en üst düzeye çıkarıldı.

Bu kapsamlı yaklaşımın sonucunda önceki modele göre genel yol gürültüsü düzeyinde 1.5 db(A) azalma sağlandı ve bu da sessizliğin önemli oranda arttığını gösteriyor.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

ÜSTÜN KALİTE VE İŞÇİLİK HER FORD FOCUS'TA STANDART

• Üstün kalite ve işçiliğin her otomobilde bulunması için mükemmeliyetçi bir yaklaşım uygulandı

• Global DNA yaklaşımı bütünüyle yeni Focus'un Ford'un dünya çapındaki en iyi kaynaklarından yararlanması anlamına geliyor

• Ortak global üretim süreçleri bütün fabrikaların istikrarlı kalite sunmasını sağlıyor

Yeni Ford Focus, bir havalandırma düğmesindeki zarif krom kaplamadan kapının kapandığında çıkardığı güven verici sese kadar müşterilere en yüksek düzeyde işçilik ve kalite sunacak şekilde kılı kırk yararak geliştirildi.

Bu lüks düzeyde kaliteye ulaşmak Ford'un güçlü yeni Global Ürün Geliştirme Sisteminin (GPDS) önemli bir parçasını oluşturuyor; bu sistem bütün yeni Ford ürünlerinin geliştirilmesinde temel alınacak süreçleri tanımlıyor.

Yeni Ford Focus için önemli inisiyatifler arasında "İşçilik Kalitesi" grubunun katkıları, Global DNA yaklaşımı kullanılarak parça ya da sistem geliştirmenin başlatılması ve dünya çapındaki bütün fabrikalar için ortak global üretim süreçlerinin uygulanmaya başlanması yer alıyor.

İşçilik kalitesi ekibi en yüksek kalite düzeyini sağlıyor

Ford’un özel İşçilik Kalitesi ekibi Focus'un geliştirme sürecinde yoğun bir şekilde yer aldı. Ekip bütünüyle en yüksek ürün kalitesinin sunulması üzerinde yoğunlaşıyor ve bunlar arasında bütün kontrollerin, özelliklerin ve yüzeylerin görsel çekicilik, dokunma, his ve çalışma bakımından en yüksek düzeyde ürün kalitesini sunması da var.

Lüks düzeyde iç kalite yeni Focus ailesinin temel hedefiydi ve İşçilik Kalitesi grubu yeni aracın bu standartlara ulaşmasını sağlamak için neredeyse saplantılı bir şekilde ayrıntılara dikkat gösterdi.

İşçilik Kalitesi ekibinin yürüttüğü işler arasında aşağıdakiler yer alıyor:

• İç bölümdeki kapı açma kolları gibi parçalar için, boyalı kaplamalar yerine gerçek krom kaplamanın seçilmesi

• Parçalar arasındaki ara yüzlerin ve geçişlerin en iyi kalite ve görünüm ayrıca üretimde sağlamlık sağlayacak şekilde geliştirilmesi

• Rengi hassas bir şekilde tanımlamak için gelişmiş optik ölçüm cihazlarının kullanılmasıyla plastik parçalar arasında tam renk uyumu sağlanması

• Müşteriler araca girdiğinde ve ayrılırken uygulamak üzere iç ışıklar ve ekranlar için dikkatle hazırlanmış Hoş geldiniz ve Güle Güle dizileri oluşturulması

• Müşterilerin dokunduğu, örneğin direksiyon simidi, kapı kol dayama yeri ve orta konsol gibi önemli yerlerin yumuşaklığının ve hissinin en iyi duruma getirilmesi

• Yeni LED Kristal Mavi iç aydınlatmanın istikrarlı renk ve parlaklık düzeyinde sunulmasının sağlanması

BURAYA DİKKAT..

Her fabrikada istikrarlı kalite

Yeni Ford Focus dünya çapında farklı yerlerde üretilecek ve önce Almanya'daki Saarlouis ve ABD'deki Michigan fabrikaları ve sonra da Rusya'daki St. Petersburg ve Çin'deki Chongqing fabrikaları devreye girecek.

Kaliteyi ve verimliliği en üst düzeye getirmek için bu global fabrika ağı Focus'u aynı süreçleri, araçları ve teknolojileri kullanarak üretecek.

Fabrikalar gelişmiş sanal üretim benzetimleri (simülasyon) kullanarak birlikte çalıştı ve montaj süreci başlangıcından bitişine kadar doğrulandı. Bu da fabrikaların montaj sürecini en iyi duruma getirmesine, en iyi uygulamaları paylaşmasına ve montaj hattının çalışanların rahat bir şekilde çalışmasına ve istikrarlı bir şekilde yüksek kalite sunmasına sağlayacak bir tasarıma sahip olmasına olanak tanıdı.

Bu yeni yaklaşım dünya çapındaki bütün fabrikaların üretimin başlangıcından seri üretime kadar en yüksek üretim kalitesi standartlarını korumasına yardım edecek.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

BÖLÜM 3: DOĞA DOSTU FOCUS: FORD ECONETIC TEKNOLOJİSİ

YENİ NESİL FORD ECOBOOST BENZİNLİ MOTORLAR ÜSTÜN PERFORMANS İLE EKONOMİYİ BİR ARAYA GETİRİYOR

• Yeni Ford Focus yeni 1.6 litre Ford EcoBoost motor ile sunuluyor

• Yeni nesil benzinli motor eğlenceli sürüş performansını mükemmel yakıt ekonomisi ve karbondioksit (CO2) atıkları ile birleştiriyor

• Gelişmiş motor teknolojileri, verimliliği yeni bir düzeye yükseltiyor

Yeni Focus'taki benzinli motor ailesine yeni 1.6 litre Ford EcoBoost motor liderlik ediyor. Ford'un bütünüyle yeni nesil global, hacmi küçültülmüş, yüksek verimlilikte, düşük karbondioksit (CO2) atıklı benzinli motorlarından biri olan 1.6 litre Ford EcoBoost, bu güç aralığındaki benzinli motorlara yeni bir performans ve yakıt verimliliği düzeyi getiriyor.

Ford EcoBoost motor hafif, bütünüyle alüminyum tasarımıyla üç önemli teknolojiyi bir araya getirerek verimliliği yeni bir düzeye çıkarıyor; merkezi olarak yerleştirilmiş yüksek basınçlı direk enjeksiyon sistemi, düşük eylemsizlik özelliğine sahip turbo ve çift bağımsız değişken eksantrik zamanlaması (Ti-VCT).

Teknolojilerin bu güçlü kombinasyonu 1.6 litre Ford EcoBoost motor daha büyük hacimli bir motorun güçlü düşük devir torkunu çok daha küçük bir motorun boyutları, ağırlığı ve yakıt ekonomisiyle sunmasına olanak tanıyor.

Dizelle benzinlinin performans avantajlarını birleştiriyor

Ford Avrupa Motor/Şanzıman Geliştirme Sorumlu Müdürü Graham Hoare, "Ford EcoBoost teknolojileri müşterilere en son dizel motorların sunduğu, düşük devirde etkileyici tork ve azaltılan CO2 atıkları gibi birçok avantajı sunuyor" dedi. "EcoBoost motorları aynı zamanda benzinli bir motorun çabuk bir şekilde devirlenme karakterini ve maliyet avantajlarını da koruyor ve müşterilere her iki sistemin en iyi yönlerini sunmuş oluyor."

Focus müşterileri 1.6 litre Ford EcoBoost motorunun 182 PS gücüne sahip.

EcoBoost motor yüksek gücü, çok geniş ve düz bir tork eğrisiyle birleştiriyor ve sadece 1,600 d/d'de 240 Nm torka ulaşıyor.

Motor ayrıca geçici olarak turbo basıncını yükseltme özelliği sunuyor ve bu sayede maksimum tork sollama ya da sıkı hızlanma sırasında 15 saniyeye kadar süreyle 270 Nm'ye yükseliyor. Turbo basıncını yükseltme özelliği geniş bir devir aralığında sunuluyor ve mükemmel bir performans sağlıyor; 182 PS’de, 270 Nm tork 1,900 ile 4,000 d/d arasında sunuluyor.

1.6 litre motor yeni Focus'ta üstün bir sürüş rahatlığı sağlıyor. 1.6lt 182 PS Ford EcoBoost motor 0-100 km/s hızlanmayı 7.9 saniyede gerçekleştiriyor ve geliştirilen düşük devir torku da 50-100 km/s hızlanmasında (dördüncü viteste) çarpıcı bir şekilde ortaya çıkıyor ve 7.7 saniyede gerçekleşiyor.

Performanstaki önemli artışa rağmen, CO2 atıkları yeni Focus EcoBoost 182 PS motorla ortalama 6.0 litre/100km* yakıt tüketimine ve 139 gr/km CO2 atığına ulaşıyor.

Graham Hoare, "1.6 litre Ford EcoBoost motorun bu güçteki motorlar arasında sınıfının lideri yakıt tüketimi sunduğundan eminiz" dedi. "Sürücüler kullanım masraflarındaki azalmayı takdir ederken sunulan atak, yüksek torklu motor performansından da memnun kalacaklar."

Gelişmiş motor teknolojileri

Üç temel motor teknolojisi Ford EcoBoost motorlarını geleneksel benzinli motor tasarımlarından ayırıyor: direk yakıt enjeksiyonu, gelişmiş turbo ve çift bağımsız değişken eksantrik zamanlaması.

Yüksek basınçlı enjeksiyon sistemleri en yüksek verimliliği elde etmek için yakıtı doğrudan her bir silindire küçük, hassas miktarlarda püskürtüyor; her bir damla 0.02 mm'den daha küçük, yani bir insan saçının çapının beşte biri kadar.

Küçük, düşük eylemsizlik özelliğine sahip turbolar 200,000 d/d'yi aşan hızlarda dönerek torku yüzde 50 civarında artırıyor ve düşük devirlerde anında tepki sağlıyor.

Çift bağımsız değişken eksantrik zamanlaması (TiVCT) motorun bütün devir aralığında en yüksek performansı en düşük egzoz atıklarıyla sağlamasına yardım ediyor.

Bu özelliklerin her biri kendi başına teknik avantajlara sahip ama bunların üçünün birlikte kullanılması çok daha fazla performans artışı getiriyor ve bütün motor çalışma devrinde çok daha verimli bir yanma işlemi sağlıyor.

ARKADAŞ SEN GELDE 182 HP ECOBOOST ALMA

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

YÜKSEK VERİMLİLİKTE MOTORLAR YAKIT FATURALARINI DÜŞÜRÜYOR VE CO2 ATIKLARINI EN AZA İNDİRİYOR

• Yeni Ford Focus yakıt tüketimi ve CO2 atıklarında önemli azalmalar sağlıyor ve CO2 atıkları sadece 109 gr/km'den başlıyor

• Yüksek verimlilikte Duratorq TDCi dizel ve Ford EcoBoost benzinli motorlar

• Ford Powershift otomatiğin de içinde bulunduğu en gelişmiş teknolojiye sahip şanzımanlar

Yeni Ford Focus müşterileri performansı ve sürdürülebilirliği artıran ve aynı zamanda kullanım maliyetini düşüren etkileyici yeni motor ve şanzıman teknolojilerinden yararlanıyor.

Ford'un son derece beğenilen Duratorq TDCi dizel motorlarının yenilenmiş versiyonlarına ek olarak yeni Focus ailesinde ayrıca yeni 1.6 litre 4 silindirli Ford EcoBoost motorun da içinde bulunduğu çeşitli benzinli motorları bulunuyor. Her motor ailesi CO2 atıklarında ve yakıt tüketiminde önceki modele göre önemli azalmalar sağlıyor.

En ileri teknolojiye sahip motorlar gelişmiş şanzımanlarla tamamlanıyor ki bunlar arasında yumuşak ve verimli Ford PowerShift 6 vitesli otomatik şanzıman ve yeni Ford Durashift 6 vitesli düz şanzıman da var.

Ford Avrupa Motor/Şanzıman Geliştirme Sorumlu Müdürü Graham Hoare, "Özellikle de yakıt tüketimi ve CO2 atıkları bakımından lider olmaya kararlıyız" dedi. "Verimliliğin en iyi düzeye getirilmesi ve müşterilerimizin yakıt masraflarının azaltılması yeni Focus'un geliştirilmesi sırasında mutlak bir öncelikti."

Etkileyici CO2 atıkları ve yakıt ekonomisi

Yeni Ford Focus'taki her bir motor/şanzıman seçeneği son derece düşük CO2 atığı ve etkileyici yakıt tüketimi sağlayacak. Yüksek verimlilikteki Ford ECOnetic teknolojilerinin sunulmasıyla iyileştirilen sürdürülebilirlik sayesinde, yeni model ailesi etkileyici sonuçlara ulaşıyor:

• 1.6 litre Duratorq TDCi, Otomatik Start/Stop sistemli: CO2 atıkları 109 gr/km'den başlıyor, ortalama yakıt tüketimi 4.2 litre/100 km'den başlıyor

• 1.6 litre Ford EcoBoost, Otomatik Start/Stop sistemli: CO2 atıkları 139 gr/km'den, ortalama yakıt tüketimi 6.0 litre/100 km'den başlıyor

• 1.6 litre Duratec Ti-VCT: CO2 atıkları 136 gr/km'den, ortalama yakıt tüketimi 5.9 litre/100 km'den başlıyor

Gelişmiş düz ve otomatik şanzıman

1.6 litre Ford EcoBoost benzinli ve 1.6 litre Duratorq TDCi dizel motorlara sahip Focus araçlarında bütünüyle yeni 6 vitesli düz bir şanzıman bulunuyor. Durashift 6 ileri vitesli şanzıman Ford'un küçük ve orta boy araçlar için en son vites kutusunu oluşturuyor ve tork kapasitesine göre son derece hafif ve az yer kaplayan tasarımıyla mevcut 5 vitesli şanzımanların yerini alıyor.

Focus müşterileri ayrıca şirketin en gelişmiş şanzımanı olan yüksek verimlilikteki Ford PowerShift 6 vitesli otomatiği de seçebiliyorlar. Powershift, düz bir şanzımanın verimliliğini, iyi ayarlanmış vites oranlarını ve sürüş zevkini, normal bir otomatik vitesli şanzımanın kullanım kolaylığıyla birleştiren çift kavrama sistemli bir tasarıma sahip.

Bu şanzıman geleneksel tork dönüştürücülü otomatiklerden çok daha verimli ve böylece düz bir şanzımanla elde edilene çok yakın yakıt ekonomisi düzeyi ve CO2 atığı sağlıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

FORD ECONETIC TEKNOLOJİLERİ YENİ FOCUS'UN DAHA TEMİZ, DAHA ÇEVRECİ PERFORMANS SUNMASINA YARDIM EDİYOR

• Düşük CO2 sağlayan Ford ECOnetic Teknolojileri yeni Focus'un daha yeşil bir performansa ulaşmasına yardım ediyor ve CO2 atıkları sadece 109 gr/km'den başlıyor

• Ford Otomatik Start/Stop EcoBoost ve Dizel motorlarda standart hale getirilerek CO2 atıkları şehir içinde yüzde 10'a varan oranda azaltıldı

• Verimliliği artırmak için yenilikçi teknolojiler arasında Ford Eco Mode (Ekonomik Kullanım), Vites Değiştirme Göstergesi ve Aktif Ön Izgara yer alıyor

Daha temiz ve yeşil bir performans sağlamak için yeni Focus model ailesinde, genel atıkları en aza indirmek üzere tasarlanmış gelişmiş araç ve motor/şanzıman teknolojileri olan Ford ECOnetic Teknolojileri programından çok sayıda özellik bulunuyor.

Ford ECOnetic Teknolojileri son derece verimli benzinli ve dizel motorlarla birlikte çalışıyor. Bu teknolojilerin çoğu ultra düşük CO2 atığına sahip Ford ECOnetic ürün ailesinde ilk kez kullanıldı ve bu aile düşük atıklara sahip araçlara ve yüksek düzeyde yakıt verimliliğine öncelik veren müşteriler için ciddi bir seçenek olarak kendini kanıtladı.

Yeni Focus'taki önemli yenilikler arasında Ford Otomatik Start/Stop sistemi, "Ford Eco Mode" adı verilen Ekonomi Ayarı ve Aktif Ön Izgara yer alıyor.

Ford'un Global C otomobili Araç Müdürü Gunnar Herrmann, "Ford ECOnetic Teknolojileri programımız uygun fiyatlı düşük CO2 atığı sağlayan özellikleri Focus müşterilerinin çoğuna sunabilmemizi sağladı" dedi. "Bu da ürünlerimizin çevreye olan etkisini azaltmakta önemli bir adımı temsil ediyor ve müşterilerimizin yeşil ve sürdürülebilir bir araç seçebilmesine olanak tanıyor."

Ford Otomatik Start/Stop sistemi temel modellerde sunuluyor

Yeni Focus, Otomatik Start/Stop teknolojisini model ailesinin önemli bir bölümünde standart hale getiren ilk Ford modeli oldu. 1.6 litre Ford EcoBoost benzinli motor 1.6 litre Duratorq TDCi dizel motora sahip bütün modellerde Otomatik Start/Stop sistemi standart ve bu da Avrupa'daki satış hacminin aşağı yukarı yüzde 50'sine karşılık geliyor.

Ford Otomatik Start/Stop sistemi araç boşta dururken, örneğin trafik ışıklarında, otomatik olarak motoru durduruyor ve sürücü hareket etmek istediğinde motoru yeniden çalıştırıyor ve araç dururken harcanan yakıttan tasarruf ediyor. Bu da şehir içi kullanımda yakıt tüketimini ve CO2 atıklarını yüzde 10'a varan oranda azaltabiliyor.

Ford Eco Mode ve Vites Değiştirme Göstergesi sürüş biçimini iyileştirmeye yardım ediyor

Ford Eco Mode adı verilen sürücü bilgi sistemi sürücülerin alışkanlıklarını değiştirmelerine ve daha ekonomik bir sürüş biçimi uygulamalarına yardım ediyor. Sürüş stili yakıt ekonomisinde önemli bir etkiye sahip ve birçok sürücü daha çevreci bir sürüş tarzını benimseyerek yakıt faturalarını yüzde 10 civarında azaltabiliyor.

Profesyonel çevreci sürüş eğitmenlerinin yardımıyla geliştirilen karmaşık bir yazılım sürüş davranışını izliyor ve sürücüye ekonomik sürüş performansıyla ilgili açık bir geribildirim sağlıyor ve ayrıca yakıttan tasarruf etmek için bazı basit öneriler sunuyor.

Gösterge panelindeki basit bir çiçek grafiği, sürücülerin vites değiştirme, önceden tahmin etme ve hızdan oluşan üç önemli alandaki gelişimini izlemesine olanak tanıyor. Sistem ayrıca sürücünün soğuk motorla yaptığı verimsiz kısa yolculukların sayısını takip ediyor ve kısa yolculuk oranının azaltılmasına puan veriyor.

Vites Değiştirme Göstergesi de ekonomiye önem veren sürücüler için önemli bir destek sağlayabilir. Gösterge tablosunda yer alan bir ışık daha yüksek bir vitese geçerek yakıt tüketimini azaltabilecekleri durumlarda sürücüyü uyarıyor.

Aktif Ön Izgara ile hava sürtünmesi en aza indiriliyor

Yeni Focus, ızgaradan geçerek soğutma sistemine ve motor bölümüne giren hava akışını kontrol etmek için kapaklar kullanarak aerodinamik özellikleri en iyi duruma getirmeye yardım eden yenilikçi bir sisteme sahip sınıfındaki ilk otomobil.

Motoru soğutmak için hava gerekiyorsa, kapaklar açılıyor; ama hava akımına ihtiyaç yoksa, kapaklar kapatılıyor ve aerodinamik sürtünme önemli oranda azaltılıyor.

Bütünüyle kapalı olduğunda hava sürtünmesindeki azalma Aktif Ön Izgara CO2 atıklarını yüzde 2 azaltabilmesine olanak tanıyor.

Ford ECOnetic Teknolojileri verimliliği artırıyor

Yeni Focus ayrıca standart olarak Elektrikli Hidrolik Direksiyonu içeriyor ve bu da normal bir hidrolik direksiyona göre CO2 atıklarını yaklaşık yüzde 3 azaltıyor.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.