Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Köprülü Kanyon Side-Manavgat


Mehmet Demir

Önerilen Mesajlar

geçen hafta okuldaki arkadaşlarla gezi planladık ve dün gerçekleştirdik. 19 kişi..2 si benim oğlan ve yeğen.

sabah 6 da konya dan yola çıktık. seyddişehir kuğulu parkta kendi aldığımız peynir, zeytin, bal, yumurta vb malzeme ile kahvaltı yaptık.

seydişehirli arkadaş, parktaki cafe ye telefon etti birgün önceden, sağolsunlar bizim için erken saatte orayı açtılar ve bize 3 koca demlik çay yaptılar.

 

 

kuparkmanzforum2_zpseafe34f9.jpg

 

kuparkmanzaraforum_zps603e3daa.jpg

 

ku11F0uluparkbenforum_zps78235639.jpg

 

ku11F0uluparkforum_zpsffcda63f.jpg

 

yola çıkıp, köprülü kanyona gittik. Dallas isimli firma ile rafting yaptık. hava kapalı idi.

ilk başta soğuk suya alışalım diye 7-8 metrelik bir bölgede, herkes birbirinin sırtından tutunarak buz gibi nehir suyuna zorla girdik :) , karşıdan karşıya kısmende yüzerek geçtik. hayatımda 3. kez bu kadar soğuk suya girdim. rehbere "ya başka karşıya geçecek yer yok mu?" dedim. "hadi hocam hadi, geç kalıyoruz" dedi beni gaza getirdi, baktık olmayacak, atladım 10-12 derecelik suya. çıktığımda bacaklarım sızlıyordu, biladerin bacak kızarmıştı :)

 

botuumlstuumlforum_zpsc8264ef2.jpg

**sağ üst ben, önümde yeğen, soldaki çocuk benim ortanca ve önünde bilader. sağ en önde müdür yardımcımız. 3 ümüzde focus sahibiyiz.

 

botumuzu aldık 6 km lik ilk parkura çıktık. rafting güzel, eğlenceli ama adrenalin yok. parkur da sık sık dalgalı suda beşik gibi sallandık. zaman zaman bota su alacak kadar batıp çıktık ama korkudan emare yok. yamaç paraşütü yaparken nabız tavana vuruyordu, kalkış anında-tehlikeli kısım kalkış, uçmak ve inmek kolay. bol bol kendi arkadaşlarımızla ve diğer takımlarla su savaşı yaparak ilk aşamayı tamamladık, sonlarında ise gök gürültüsü ve yağmur. yemeğe çıkmayalım devam edelim dedim, anlatamadım millete. çıktık yukarı bir yağmur bir yağmur neredeyse sis gibi 20 mt ilersi zor görülüyor. "çat" diye bir şimşek millet hopluyor :) , rüzgar ve herkes "dı dı dı" çene birbirine vuruyor. "demedim mi" dedim. üşüyerek yemeği yedik ve aşağı indik bota, 5-10 kere kürek sallayınca üşümeden eser kalmadı. yağmurda normal hale döndü o sıra. son olarak kalan 6 km daha parkuru tamamlayarak raftingimiz bitti. güneşin altında kızaracağımıza, kapalı bir havayı tercih ederim, ne de olsa kafada saç yavaş yavaş azalıyor, işin esprisi.. güneşli havayı çok sevmem. rehber arkadaşa bu su daha sert olmaz mı diye sordum. nisan ortası daha hırçın olduğunu söyledi. seneye nisanda gideriz artık.

 

ardından titreyen gölün yanındaki mesire yerine gittik. arkadaşlar denize girdi. sonrasında saat 6-8 arası mangal ve et partisi. iyice doyduk. sohbet ve akşam saat 8.30 da dönüşe başladık. 1-2  çay molası sonrası gece 1 de evdeydik.

 

17 öğretmen arkadaşla eğlenceli, doyurucu birgünlük gezi yapmış olduk, darısı daha sonrakilere. 1 gece çadır konaklamalı bir toros dağları yürüyüşü olabilir mesela.

Mehmet Demir tarafından düzenlendi
  • Beğen 14
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

4 sene kadar önce Köprülü Kanyon'da bende arkadaşlarla rafting yapmıştım.Temmuz ayının ortaları.O su temmuzun sıcağında bile buz gibiydi.Ama dediğiniz gibi adrenalin sıfırdı.Dalaman'da da rafting yapma fırsatım oldu daha sonra.Tavsiye ederim.Dalaman'ın parkuru daha çok adrenalin içeriyordu.Hatta bizden bir gün önce yabancı bir turist çocuk boğulmuştu.Baya bi tırsmıştık.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.