Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Focus 2011 Comfort Jant Seçimi


Ugur Turan

Önerilen Mesajlar

Merhaba,

 

Araçla ilgili her sıkıştığımda böyle bir sitenin olduğunu bilerek burada bilgi aramak (ve genelde bulmak) harika bir imkan. Sitede emeği geçen herkese teşekkür ederim. 2011 Focus HB Comfort aracımda malumunuz plastik jant kapakları var. Arkadaşların da tavsiyesiyle çelik jant takmayı düşünüyorum. Ama bilmediğim nokta; jantı değiştirdiğimde lastikler değiştirilmeli mi? değişmek zorunda mı? tereddütte kaldığım nokta ise hangi jant? titanium modeldeki jantları düşünüyorum. Fikirlerinizi almak istedim. 

post-748-0-82000200-1394893656_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Takacağınız yeni jantlar çelik değil alaşım jant olacak, halk arasında yanlış olarak "çelik" diye tabir ediliyor, ama alüminyum-magnezyum karışımı oluyor genelde.
Takacağınız jantlar orijinal ile aynı çapta olursa, yani 16", lastik değişimi gerekmez.

Hangi jant derseniz 5x108 bijon aralıklı, 7-7,5/16, ET 40-45 mm jantlardan zevkinize hitap edeni seçebilirsiniz.

Orijinal Ford olabilir, ya da Çin işi replikalar olabilir.

Aralarında fiyat farkı olacaktır, kalite farkı da olur ama pratikte günlük kullanımda çok önemlidir diyemem (daha ağır olabilir, darbe dayanıklılığı birazcık daha düşük olabilir vs.). 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu konuda çok başlık var, aratın. herşeyi baştan yazmayalım...

17" taktırıp da keşke yapmasaydım diyen varmı acaba?

Jant çapı büyüdükçe çevre/çapın eşit kalması için (±%2 oynayabilir) ince yanaklı lastik almak gerekir.

İnce yanaklı lastik daha pahalıdır, süspansiyon daha sert hissedilir, jantı/lastiği zedeleme riski artar, taban genişlerse yakıt tüketimi de olumsuz etkilenebilir, olumlu olarak da güzel görünür ve viraj hızları yükselir.

Tercih size kalmış.

17" ile 205/50-17, 18" ile 225-40/18 lastik uygun olur.

Ben olsam 17" 205-50/17 takarım.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Yorumlarınız için teşekkür ederim. konuları inceliyorum, epey tartışılmış aslında. Ben Karabük'te yaşıyorum, bilenler bilir bizim yollar yeni yapıldığında bir iki ay çok iyidir, sonra yollarda ilginç çukurlar oyuklar belediye hizmetlerinin hediyesi kazınmış alanlar vs. olduğundan ötürü 18" takarsam sorun yaşayabilirim sanırım. 17" aklıma yatıyor ancak onda da aynı sıkıntı olur mu bilemiyorum. 

 

Ben olsam 17" 205-50/17 takarım.

17' veya 18' RS jantı kitap gibi olur
 

 

O zaman 17 inç kitap jantı :) ve 205-50/17 lastik alayım, bir de satıcısı varmı acaba forumda bunların :D pek anlamadığınız birşeyi almak zaten sıkıntılı, bir de satıcıya anlamadığınızı çaktırırsanız kazıklama yoluna gidebiliyor insanlar, malum. Sahibinden'de ve bu sitenin satılık kısmında bakıyorum uygun jantlara. tabi bir de araba üzerindeki halini bulmayı deniyorum, görüntüyü tahmin etmek zor benim için.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Forumda RS jantı kullanan var mı acaba? iki tane buldum ama hangi renk benim fırtına gri(!) focusuma daha çok yakışır çözemiyorum.. biri gümüş, biri koyugri.. ne dersiniz?

 

 

1- http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-jant-lastik-jant-new-ford-focus-rs-series-dg-17-5x108-155167703/detay

 

2- http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-jant-lastik-jant-emr-1113-ford-focus-rs-17-5x108-silver-color-155328368/detay

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 4 ay sonra...
  • 3 yıl sonra...

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.