Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

Yüksek Hızda Frene Basınca Titreme


Umut Akbaba

Soru

Merhaba, arabam 20 bin km'de. Geçen hafta fren balatalarımın 4'ünüde değiştirdim. Fakat dün kemerburgaz yolunda hızım 180 civarında iken frene bastığımda direksiyonda bayağı bir sağa sola titreme yaptı. 2. denememde de yaptı aynı şeyi. Bunun nedeni nedir ?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Önerilen Mesajlar

  • 0
52 dakika önce, Mustafa Şen. yazdı:

Bu sorun biraz klasik sanırım

Bu bir sorun değil, normal bir durum.

Balatalar gibi diskler de aşınır, aşırı sıcak diskin suya maruz kalması -ki bu genellikle en kolay zorlu sürüş esnasında iyice ısınmış disklerle sudan geçmenizle oluşur- diski bir sür sonra dengesiz hale getirecektir. 

Genel öneri her ikinci balata değişiminde disklerin de değişmesi yönündedir. 

Torna diskleri zayıflatacak ve sistemi güvensiz hale getirecektir. 

Yıkamacıya da kabahat bulmaya gerek yok. Genellikle şehir içindeler ve diskler fazla ısınmadan ulaşmak kabil olur. 

Ancak yazdığım gibi söz gelimi uzun bir dağ inişinden sonra, ya da üstüste sert frenlemelerden sonra sudan geçerseniz, ya da benzinlikte özellikle tekerleklere su tutarsanız süreç hızlanır.  

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0
3 dakika önce, Ömer Er yazdı:

Az önce bsg marka disk ve balata taktırdım, diskler 250₺, balatalar 65₺, işçilik 50₺. Sorun kalmadı, ne titreme var ne de ötme.

Sizden ricam en az 100 km. boyunca ani fren yapmayın ve su birikintilerine dikkat edin.  Balata ve disklerin birbirine alışma sürecinde yeterli performans sağlanamadığı için tehlikeli bir durumla karşılaşabilirsiniz. 

  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0
09.10.2018 - 11:15 tarihinde, Ömer Er yazdı:

Az önce bsg marka disk ve balata taktırdım, diskler 250₺, balatalar 65₺, işçilik 50₺. Sorun kalmadı, ne titreme var ne de ötme.

Merhabalar,

 

Titreme sorunu bende de baş gösterdi. Aracım Focus 3 Sedan 126 bin km' de.  Sanırım diskler hiç değişmemiş. Acaba sizin aldığınız marka orjinal bir ürün mü? Değilse Ford disklerde hangi markayı kullanıyor acaba fikriniz var mı? Şimdiden teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Frene basınca ortaya çıkan direksiyon titremesi fren disklerinin inceldiğine yahut çarpıklaştığına işarettir. Diskler sıcakken yani yol yaptıktan sonra aracınızı yıkatmayınız bu durum disklerinizi yamultur. Kalın olup yamulmuş diskler tornalanır ancak ince diskler tornalanamaz zaten bitmiştir. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Yaklaşık 5000 km yol yaptım herhangi bir sorun yok sayılır. sadece araç otomatik ve ayak frende beklerken çok düşük hızda ivmelenmek için hareket ettiğinde biraz ses yapıyor ama çok rahatsız edici sayılmaz. bsg marka f/p olarak fena değil. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.