Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Yeni Ford Ranger Merkezi Kilit Sistemine Bağlı Kasa Kapağı Ve Ezdown Sistemi (Videolu)


Tahir Arıt

Önerilen Mesajlar

Merhaba arkadaşlar,
 
Bilindiği üzere, Yeni Kasa Ford Ranger XLT modelinin arka kasası oldukça ağır ve merkezi kilite bağlı olarak kilitlenmiyor.
 
Yaptığım çalışmada, kasa kapağını merkezi kilide bağlamayı başardım. Bunun için gerekli olan ekipman;
 
- Yakşalık 3 metre uzunluğunda kablo. (Arka kapı kilitlerinin birinden paralel kilit tetiklemesi almak için)
- Motorlu kilit sistemi (Ben Magane Motoru Kullandım)
- Ve Kilitte yapılacak ufak bir tadilat. (İstediğinizde sökebilir ve eski haline geri getirebilirsiniz)
 
Bilindiği üzere Yeni Ford Ranger 'ın kasa kapağı oldukça ağır. Araştırmalarım sonucunda, ters çalışan piston adı verilen. Yani hareketi yavaşlatmak için kullanılan EzDown pistonu amazon 'dan Amerikadan tedarik ettim ve uyguladım. EzDown Türkiye 'de maalesef yok! Artık kasa kapağını açarken tutmanıza gerek yok. Sadece bir hareketle, video da gördüğünüz gibi kapak yumuşak şekilde iniş yapıyor.
 
Yeni Ranger sahibi olan arkadaşlarımların bu sıkıntıları yaşadığını biliyorum. Ben kendimce bu sorunları çözdüğüme inanıyorum.
 
Elerim dolu iken, elimdekileri yere bırakmama artık gerek kalmıyor. Tek bir dokunuşla kasa kapağı yumuşak şekilde iniş yapıyor : :) 
Kasa kapağına merkezi kilide bağlatarak, aracın arkasınada istediğimi koyabiliyorum.
 
Saygılar

 

  • Beğen 8
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

@Tahir Arıt,   :guitar:  :claps:  Emeğinize sağlık çok güzel olmuş   :yeah: Vee çok yararlı bir şey o kapağın kilitlenmemesi beni deli ediyor. Sorması ayıp bu işlemin toplam maliyeti ne oldu acaba çünkü kesinlikle ben de yapmak istiyorum. Çok yararlı. Tekrar teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Kilit sistemi 250 TL, EzDown Ford F150 için olan model. Ben biraz tadilat yaptım ve oldu :) EzDown 50$, 10 günde elime geçti. Yardımcı olurum kilit konusunda ama izmit e gelmen gerek bunun için :)


Özkan sıradaki projem ayrı bir kumandadan kasa kapağını otomatik açıp kapamak :D Bakalım çalışıyorum üzerinde.

Tahir Arıt tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Kilit sistemi 250 TL, EzDown Ford F150 için olan model. Ben biraz tadilat yaptım ve oldu EzDown 50$, 10 günde elime geçti. Yardımcı olurum kilit konusunda ama izmit e gelmen gerek bunun için Özkan sıradaki projem ayrı bir kumandadan kasa kapağını otomatik açıp kapamak Bakalım çalışıyorum üzerinde.

 

Gelirim ya ayıp ettin :D ama şöyle yapalım kafa kafaya verip şu projeyi de tamamla ben de yardımcı olmak isterim. :) sonra tailgate backup camera takmak istiyorum hani şu ford ambleminin altında olan çok hoş bir değişiklik o da :) 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

tailgate kamera var amblem ile birlikte satılıyor. Benim araçta kamera sistemi var zaten biliyosun. Aslında onu uygulamam çok basit. Amblemi sökmek basit. Kasa kapağının arkasında plastik muhafaza var onu sökünce kabak gibi önüne geliyor. 2 tane tırnak tutuyor.

 

Amblemi değiştirip kameranın jakını takmam yeterli olur diye düşünüyorum. 15 dk 'lık bir işlem.

Tahir Arıt tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

tailgate kamera var amblem ile birlikte satılıyor. Benim araçta kamera sistemi var zaten biliyosun. Aslında onu uygulamam çok basit. Amblemi sökmek basit. Kasa kapağının arkasında plastik muhafaza var onu sökünce kabak gibi önüne geliyor. 2 tane tırnak tutuyor.   Amblemi değiştirip kameranın jakını takmam yeterli olur diye düşünüyorum. 15 dk 'lık bir işlem.

 

Fazla uğraştırmaya ufak tefek dokunuşları çok seviyorum bir de aklımda Ford F-150 SVT Raptor'un kaputunu bizimkine uyarlayabilir miyiz sorusu var. Ve birde öndeki Ford yazısı hoş şu anki ön krom ızgarayı da çok seviyorum çok havalı duruyor. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Ramazan abi dediğin doğru fakat bu seferde çok yavaş iniyor.

 

Aslında parça Ford F150 Raptor parçası. F150 'de kapak açıldığı zaman bağlantı mesafesi benimkinden daha uzun. Piston bir boy daha kısa olsa dediğin gibi, ilk açılda yavaş yavaş inebilir.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 yıl sonra...

Tahir bey elinize ve emeginize saglik cok basarili bir calisma olmus kilit detayi ile ilgili biraz daha detay vermeniz mumkun mu bende ayni merkezi kilit uygulamasini yapmak istiyorum ama sanirim biraz daha detayli bilgiye ihtiyacim var

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.