Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Araci Bostayken Viteste Mi El Freni Cekik Mi Birakmali


Misafir

Önerilen Mesajlar

1- vitesi nasıl bırakırsanız bırakın ama el frenini çekin..soğuk sıcak farketmez..

2- yokuşta duracaksanız, aksi yönde vitesi takıp, el frenini daha çok çekin çünkü bu arabaların el freni, balataları biraz yıpranana kadar iyi tutmuyor. (sıfır aldığınızı varsayarak yazdım..)

Mehmet Demir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Çok dik yokuşlarda vitesin işlevsiz kalacağını konuşmuştuk diye hatırlıyorum. Ben kaydığına denk gelmedim ancak Cem abinin de ilgili başlıkta belirttiği gibi el frenini tam çekip vitese alıp direksiyonu kaldırıma doğru yöneltmek minimum zarar için alınabilecek önlemler.

 

Ankara soğudunda dibine kadar çekilmiş el freni donmadı hiç bende. -20 -30'ları bilemem de -14'te donmadığını net olarak hatırlıyorum ben.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

bu kış bende el freni çekili unuttum bi akşam zaten biliyosunuz bi ara kar yağdı ilk yağdığı günlerdi araç bi kaç gün açılmadı o arada zaten motor suyu felan dondu aracı çekici ile sanayiye taşıdım

 

el freni havalar iyiyken kesinlikle bi güvence olsun amacıyla çekilmeli ve hatta yokuş aşağı ise direksiyon duvar, kaldırım ne varsa o yöne dönük bırakılmalı aynı zamanda aracın yönüne göre geri vitese yada 1. vitese takıp bırakın hani eşşeği sağlam kazığa bağlamak lazım :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

bundan önceki aracımda ( opel ) ; evin yanındaki yokuşa bırakma durumunda kaldığımdan direksiyonu hep kaldırıma doğru çevirir öyle bırakırdım. İlerleyen zamanlarda direksiyon kutusu keçesi patladı. Servisteki usta tekerin hafif çevrili olmasının sıkıntı olmadığını ama tam tur çevrili olarak bırakmanın sıkıntıya davet anlamına geleceğini söyledi. İlk önce körükler yırtılıyor ardından keçe kaçırıyor veya patlıyor. Bir de bence tekeri kaldırıma yaslamayın az da olsa mesafe olsun.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Eğimin tersine doğru vitese alıp el frenini sonuna kadar çekmek ve tekerlekleri kaldırıma doğru tam değil yarım veya çeyrek tur şeklinde çevirmek en doğrusudur diye biliyorum 4 yıldırda o şekilde bırakıyorum aracı,çok şükür henüz başıma bir şey gelmedi. Kışın el frenini çekmek gerçekten kumar oynamak gibi, sabaha ne olacağı tamamen şans işi ama soğuk bir yerdeyseniz vitesi 1e veya geriye takıp el frenin çekmeden bırakmak lastiklerin altınada taş koymak en mantıklısı ne olur ne olmaz tabi eğimli bir yerde park etmediyseniz.

Aman eğimde el frenini çekmeden gitmeyin,bu yaz başıma geldi bir alışveriş merkezinin otoparkında beklerken önümdeki otomobilin yavaş yavaş üstüme geldiğini farkettim,kendi aracımı kurtarırdım ama diğerleri diyerek araçtan inip yoldan birini çevirip kol gücüyle aracın arkasına yaslandık güç bela tuttuk aracı,sahibi anons edildi falan bayan arkadaşımız hiç bir şey yokmuş gibi geldi el frenini çekip gitti teşekkür dahi etmeden. Bu yüzden siz siz olun her daim el frenini çekin

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.