Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

Ön Fren Balataları


Kahraman Karaçoban

Soru

03 Şubat 2014 tarihinde aracımı rölantideki titreşim nedeniyle İzkar (İzmir) yetkili servisine bıraktım. Gün içinde servisten "ön fren balatalarınızın değişmesi gerekiyor, değiştirelim mi" diye sordular. Ben; "daha 22 bin km.deki aracın balatası nasıl biter, emin misiniz, bir yanlışlık olmasın" dedim. Görevli, "yanlışlık yok değişmeli" deyince bende onay verdim.

 

Akşamüzeri aracımı servisten teslim alırken asıl sorun olan titreşim aynen devam ediyordu.Ön fren balatalarının değişmesi için toplam 323 tl. ödeme yaptım. 

 

Daha önceki aracımı 80 bim km.de sattım ve o aracın balataları  muayeneden bile geçti. Ondan önceki aracımı 40 bin km kullandım, muayeneden geçti. Sürüş tarzım çok fren yapmak şeklinde değil, km.nin yarısından fazlası şehir dışıdır.

 

Bu doğrultuda sizlere sormak istediklerim;

 

1. Takılan balatanın markası "Motorcraft". Bu balata hakkında pek fazla bilgi edinemedim. Nasıl bir markadır, Ford tarafından onaylanmış bir ürün müdür?

 

2. Neden "BOSCH" marka balata kullanmazlar?

 

3. 323 tl fiyat bana fazla geldi, sizce nasıl?

 

4. Balataların fotoğrafını ekliyorum. Bu sizce bitmiş bir balata mıdır? Kıyas olması açısından, balatanın kalan kısmı iphone 5'ten çok az kalın, fotoğrafta gözüken kalemden de kalın.

 

tk5b.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Önerilen Mesajlar

  • 0

Daha önce balataları yeni değiştirdiğimi ve eskisi kadar iyi tutmadığını söylemiştim arac 150 km oldu hala ses var ve çok iyi değil frenler.Merak ettiğim şey diskler ile birlikte değişim olsaydı ya da orjinal motorcraft takılsaydı bu sorun yine olur muydu?

Disklerle birlikte balatalar değişirse ikisi de yeni olduğu için daha çabuk alışır diye SÖYLENİR. Ama ne kadar doğru bilmiyorum

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

45.000 km de ön balatalar değişti, motorcraft, ne ses oldu ne de zaafiyet biraz tuzlu oldu sadece :)

keske bende serviste taktirsaydim gerci bu servise gore degisiyor mu hepsi ayni marka mi takiyor bilmiyorum ama aslimda mantiklisi servise degilde balatayi motorcraft yada ne iyi ise temin edip disarda ustaya taktirmak galiba kale balatada iyi diyorlar bakalım biraz daha sabir sorun olurda ustaya giderim
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Arka fren balatalarıyla ilgili bir sorun yaşadım. 

Sorunumuz şöyle; arka fren balatası daha epeğice kullanılabilecek durumdaydı. Fakat arka sağ tekerlekteki fren kaliperinin iç taraftaki çalışmamış. Balatanın iç tarafta kalan basılı kaldığı için haliyle onu sürekli yemiş. Dıştan bakıyoruz balata yeni deniliyor, sorun balatadan değil deniliyor çıkıyorum ustanın dükkanından derken, dün akşam artık bu işi çözelim ustam, bunda bir sıkıntı var dedim. Ustayla bir test sürüşüne çıktık ve sorunu bir şekilde bulduk.

Lastik değiştirme döneminin içerisinde olduğumuz şu günlerde balatalarınızı sadece dışarıdan değil içeriden de bir kontrol ettirmenizde fayda var. 

 

Şimdi size bir sorum var. 

Arka fren balatası için Er-Ol Otomotiv Motocraft için 180 TL, bosch için 100, meyle (bu markadan tam emin değilim) için 100 TL, kale için 70 TL fiyat verdi. 

Bunlardan hangisi tercih edilebilir ya da bunların dışında daha kaliteli ya da daha mantıklı balata önerisi olan var mı?

--52 dakika sonra eklendi--

https://www.otosupermarket.com/Ford-Focus-3-Fren-Balatasi-Arka-BREMBO,PR-83825.html 

Ayrıca böyle de bir ürüne rastladım. 

Satıcıyı aradım. Brembo bildiğimiz brembo mu dedim. Tabi, ancak performans serisi değil dedi. Başka ürünler var mı diye sorduğumda bana Ate'yi önerdi ama Ate 190 TL civarıydı, Bosch ve brembo arasında ise bremboyu tavsiye etti. 

Önerinizi halen bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0
10 dakika önce, Cem Boneval yazdı:

Ben Meyle disk kullandım ve eskitemediğim tek marka oldu. Balatalarını bilmiyorum. Herhalde Motorcraft dertsiz olur, tasarruf etmek içinse Brembo düşünülebilir. 

Hocam yine her zamanki gibi her konuya tecrübeniz, fikirleriniz ve bilgilerinizle aydınlık katıyorsunuz. Bunun için hem şahsım hem de forum adına, hatta otomobilleri seven, otomobil sürmeyi seven herkes adına teşekkür ederim. 

 

Fren disklerimin de belki bir müddet sonra değişmesi gerekebileceğini düşünüyorum. Eğer böyle bir değişime 20-25 bin km sonra ihtiyaç duyarsam, 20 bin-25 bin km yapmış ve iyi para verdiğim iyi durumdaki balatalarımı atmak istemem. Bu yüzden fiyat/performans ürünü almak istiyorum. Brembo'nun almayı düşündüğüm "normal" serisinin özelliğinden çok sanıyorum adı var, taktığımda ne kadar etki edecek onu da muhtemelen çok ciddi fark edemeyeceğim ama, çok da "amaaan, oluversin işte bu seferlik" demeye de gönlüm el vermiyor. Sonuçta hem güvenliğe önem veriyor, hem de arabamı seviyorum. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

ben bugün ön arka brembo taktırdım.

n11 den aldım. 190+150 tl ye almıştım aylar önce. daha 10k gider falan dendi ama arabam 68k da ve 6 yaşı bitirdi.

sıcaktan da gevreyen balatalar sertleşip ses yapıyordu 2 senedir ve durma performansını olumsuz etkiliyor.

taktırdıktan sonra 10 km kadar yol yaptım. sert frende bile kış lastiği ile abs devreye girmeden araba sağa sola çekmeden duruyor.

tamirci 100-150 km de alışır mesafe korumak lazım dedi.. ses yok..

kış lastiğini değiştirip 1-2 durma testi daha yapacağım bakalım abs nasıl davranacak yaz lastiği ile

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0
19 dakika önce, Mehmet Demir yazdı:

 

ben bugün ön arka brembo taktırdım.

 

Keşke dün taktırmış olsaydınız. 

Brembo ve meyle arasında çok gidip geldim. Disklerimin de 20-25 bin km sonrasında değişmesi gerekebileceğini düşündüğüm için meyle brembodan %50 daha ucuz olan meyle marka balataları Er-Ol otodan sipariş ettim. 

Artık Disk’leri değiştirirken disk Balata brembo bakarız. 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.