Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

Frenlerden Gelen Uğultu Sesi Ve Abs ?


Umut Akbaba

Soru

İyi akşamlar herkese. Sorunum yüksek hızlardan tam durmaya yakın kadar yavaşlayacağım zaman frenlerden yoğun bir uğultu sesi ve aracın dışında disk sürtünme sesi gibi bir ses geliyor. Yokuş aşağı frenlere basınca daha bir şiddetli uğuldama sesi geliyor pedal da bile hissediliyor. Ayrıca Abs en ufak bir suda bile devreye gidiyor patır kütür. Böyle en ufak bir şeyde devreye girmesi normal mi ? Asıl konuya gelecek olursak sorunum uğuldama ve disklerin oradan gelen ince tiz ses. Araba 16.700 km'de ve daha 800 km önce 15.000 bakımına girdi. Bir şey söylenmedi frenler için. Bunun sorunu nedir ?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu soruda 5 cevap bulunuyor

Önerilen Mesajlar

  • 0

görmeden birşey ,söylemek güç.ama balata ve diskleri kontrol ettirin en yakın zamanda.büyük ihtimal balata değişimi gerekli.

abs ise tamamen lastiğin yere tutunması ile alakalı bir durum.kaygan zeminde lastik yerle tam temas edemez,ve firen kuvveti lastiğin dönme hareketine izin vermez (kilitlme) bu noktada abs olaya el atar.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Bu dediğiniz olaylar nisan aylarında bende de vardı ve yanlış hatırlamıyorsam km de sizin kmlere yakındı. Servise iletildi ve halledildi. Keşke sorunun ne olduğunu da sorsaymışım :D

Zahid U. tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

bende de bir uğuldama var ama kış lastiğinin sesini alıyor diye tahmin ediyorum.. yaz lastiğini tekrar takınca anlayacağım sorunu tam olarak ve kesmezse servise götüreceğim. çünkü genel bir uğuldama tek tekerden gelse farklı sebepler düşünürüm.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.