Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Ford C-Max Güneş Enerjili Konsept - Solar Energy


Yakup Ç. A.

Önerilen Mesajlar

Bildiğiniz üzere Plug-in araçlar gittikçe yaygınlaşmaya başlıyor fakat menzil ve şarj sorunu en büyük handikap olarak görülmekteydi. Ford bunu solar sistem ile çözmeyi hedefliyor ve C-max'de geliştirilmesi başladı bile.
 

  • Ford C-Max güneş enerji konsepti, yakıt için elektrik enerjisi ağına bağımlı olmayan, Plug-in hibritin en iyisini sağlama potensiyeli olan, türünün ilk güneş güçlü aracıdır.
  • Güneş panel tavanlı C-Max güneş enerji konsepti, gücünü büyütece benzeyen özel bir güneş toplayıcı (yoğunlaştıran) lenslerinden alır.
  •  Yenilenebilir enerjiyi kullanarak, Ford C-Max güneş enerji konseptinin, tipik bir sahibin 4 metrelik tonla üreteceği yıllık sera gazı yayımını azaltacağını düşünülmektedir.
  •  7-10 ocak tarihlerinde Las Vegastaki 2014 Uluslararası CES'te gösterimde olacak C-Max güneş enerji konsepti, Fordun güçlü elektirkli araç dizisi, 2013 için 85000 den fazla satış yapması beklenerek ilk sahnede yer alacak.

 

Ford’un iddiasına göre bu güneş pilleri normal pillerde % 50 daha fazla enerji veriyorlar. Günde  320 watt sağlayan bu pillerle konsepti şarj etmek için yeterli değil. İşte bu yüzden tavanda akrilik Fresnel Lensler kullanılarak verim arttırılmış. Sistemin güneşi izleyerek panellerde toplanan enerjiyi maksimize ediyor.

Şirkete göre, şarj sistemi günde 8 kW üretiyor. Bu da 4 saatlik şarja denk geliyor. Ford’un iddiasına araç 998 km menzile ve sadece elektrikle 32 km daha gidebiliyor.

 

Tanıtım 

 

http://youtu.be/bm-uoxVfBd8

 

B-Roll

 

http://youtu.be/Ld1vzUyzZso

 

C-MAXSolarEnergi_01_HR-1.jpg


C-MAXSolarEnergi_03_HR-1.jpg

C-MAXSolarEnergi_08_HR-1.jpg

C-MAXSolarEnergi_06_HR-1.jpg

C-MAXSolarEnergi_07_HR-1.jpg

 

Special Thanks to K.Aksoy

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

benim bildiğim hybrid lerin elektrik motoru 50 km/s e kadar çalışıyor sonra benzine geçiyor.. konya için düşünecek olursam ben yaptığım km lerin %80-90 nını 65-80 arası hızlarda yapıyorum.. hybrid lerin bu 50 km üst sınırı 70 e çıkarılabilse çok iyi olur.

 

arabalarını gölgeye bırakmaya çalışanlar, bundan böyle güneşli yer kapacağım diye kavga etmeye başlar :)

Mehmet Demir tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.